Emmy på Bali

Indonesien, eller Bali, har aldrig stått överst på listan över länder jag velat besöka. Rent generellt har mitt intresse för Asien varit svagt, det är först och främst den spansktalande världen och därefter Afrika som varit i mitt blickfång. Det var också ditt jag planerade att mina resor skulle gå nu under mitt sabbatsår, men efter att besökt Sydafrika förra året kände jag att jag ville prova på något helt nytt, istället för att återvända till Afrika (även om jag älskade varje minut där).

Det var så jag av en slump fick upp ögonen för GoXplores program på Bali, och att åka dit kan jag nu efteråt säga är ett av mitt livs absolut bästa beslut. Jag har spenderat 3 helt sagolika veckor där och även om jag vill så finns det inte en chans att jag med ord kan beskriva allt det fantastiska jag upplevt.

Jag har mött människor och fått vänner från precis hela världen. Jag har vandrat bland risfält och jag har legat på kritvita stränder sörplande på saften från en kokosnöt. Jag har besökt tempel och myllrande marknader. Jag har tillbringat långa kvällar på olika barer och restauranger med mina vänner och njutit av helt fantastisk mat och dryck.

Men framförallt har jag fått ta del av balinesernas kultur och vardag vilket är en så otroligt värdefull erfarenhet, och förutom att mina engelskkunskaper avsevärt förbättrats har jag också fått lära mig grunderna i det lokala språket bahasa. De två veckorna jag tillbringade i den lilla skolan i byn Kelusa är för alltid inristad i mitt minne, även om arbete såklart var tufft och krävande, så var det också enormt roligt.

Jag skulle kunna berätta så oändligt mycket mer, men jag tänker nöja mig med att säga: Om du funderar på att åka, gör det! Du kommer vara trött, förvirrad och kanske även rädd bitvis inför allt det nya, men tro mig. Det är så värt det! Det kommer bli ett av ditt livs mest fantastiska upplevelser kan jag garantera. Genom att jobba som volontär och stanna en längre tid på en plats får du en helt annan insikt och förståelse för landet än om du bara åker en vecka eller två till någon av de största turistorterna.

Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Emmy på Bali

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!