Emma är volontär på Bali

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Enligt min mening är att arbeta när det är som bäst att kunna njuta av varje ögonblick. I min situation blev detta verklighet under en volontärresa på Bali; 3 veckors vårdutbildningsprojekt med Vitos väghyvlar. Varje eftermiddag när vi kom till skolan väntade eleverna redan spända på oss. De hade alltid något nytt knep att visa med hopprep eller rockringar. Samtidigt kunde han sätta sig själv på prov med snören och bågar. Babblet på indonesiska var tufft under lektionerna, men att hitta ett samband med hjälp av engelska, bilder och handrörelser var förvånansvärt lyckat. Mitt hjärta smälte första dagen med dessa barn.

Syftet med Healthcare Education-projektet är att upplysa barn mot en hälsosammare livsstil, och vi hade ett annat tema för varje vecka. När alla efter att ha borstat tänderna skrattar så mycket att man får ont i magen och man kan hitta tandkräm över hela skolgården vet man att lektionen har varit en succé. Eller när en varm sommardag förvandlas till ett vattenkrig. Lektionernas innehåll planerades ofta på förmiddagen och lektionerna hölls på eftermiddagen. Det fanns nog att göra till exempel med ordlabyrint och målarbilder. Favoriter var tydligt delade lässtunder, bingo och galgträdet. Så barnen gick i normal skola på morgnarna och frivilligarbetarklasser efter det.

Tillsammans med projektet fanns det också mycket fritid, som gick åt till att resa nästan varje sekund. Minnen med nya vänner kommer aldrig att glömmas! Bali har helt fantastiska stränder, tempel och vulkaner. Du kan börja morgonen med att beundra soluppgången på toppen av vulkanen Mount Batur eller åka båt bland delfinerna på Lovina Beach. Tempel, risterrasser och vattenfall är definitivt de vackraste sevärdheterna på Bali, och på de ställena kan man även få riktigt coola Instagram-bilder ;)


Reseberättelser från 2018 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Emma är volontär på Bali

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!