4 veckor gick alldeles för fort - Caroline

Efter att ha rest till Sydafrika med GoXplore förra året var jag sugen på att göra en liknande resa igen, fast denna gången arbeta med hästar. Jag hittade deras "Horses & Lions" program i Zimbabwe och efter att ha läst på lite om stället bokade jag en resa på 4 veckor ner dit.

Första dagarna var väldigt intensiva med nya intryck, känslor och möte med nya människor men redan efter några dagar hade jag kommit in i vardagen på projektet.

Jag har lärt mig väldigt mycket om hästar och hanteringen av dessa fantastiska djur samt utvecklats enormt i min ridning. Under min resa hann jag med att spela Polo Crosse, hoppa Cross Country banan, rida privatlektioner, rida ut i bushen och stå endast några meter ifrån giraffer och zebror, galoppera ikapp ute i bushen, rida ut tidigt på morgonen för att se soluppgången, hjälpa till med inridningen av en unghäst, simma med hästarna och mycket mer som hör till vardagen i stallet och med hästarna.

Förutom arbetet i stallet fick jag även vara med på lion walks med deras 10 månaders lejonungar, hjälpa till och förbereda samt mata projektets lejon, vandra ute i bushen med deras 4 omhändertagna elefanter, åka vagn bakom mulor och se solnedgången, åka ut i bushen sent på kvällen för att se när lejonen jagar samt mycket mycket mer.

Som vanligt när man är iväg går tiden alldeles för fort och fortare än vad jag var förberedd på så var mina 4 veckor över och det var dags för hemfärd. Jag bär med mig minnen för livet hem och tackar AP och GoXplore för denna fantastiska möjligheten!

Reseberättelser från 2018

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Horse Management.

Hem » Reseberättelse » 4 veckor gick alldeles för fort - Caroline

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar