69 dagar i Kapstaden av Pinja

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

69 dagar i Kapstaden

Denna resa gjorde mig faktiskt mållös men låt mig försöka berätta lite om det.

Jag bodde på ett vandrarhem i Observatory. Vandrarhemmet var riktigt trevligt och stämningen var alltid bra. Jag träffade så många fantastiska människor med så vackra hjärtan . Vandrarhemmet var nära snabbköpet och restaurangerna. Och bara 10 minuter från staden Kapstaden .

Mitt projekt under min vistelse där var barnomsorg. Jag arbetade som volontär på denna plats som heter Mini Einstein's. Det var meningen att jag skulle använda Uber för att gå till mitt projekt, men en vän till mig som var med i projektet hyrde en bil så jag betalade 7 euro för honom per vecka. Vilket visade sig vara så mycket billigare än att betala 10 euro per dag. Jag gick i samma klass hela tio veckor, så ni kan bara föreställa er hur nära jag kom barnen och hur svårt det var för mig att lämna. Mina dagar var vanligtvis 9-12. Jag började dagen med att rita något till barnen. Beroende på vad som var veckans ämne. Fåglar, husdjur, hundar, husdjur etc. Vi lärde oss om färger , alfabet, veckodagar, månader på året, former osv.

De första veckorna kändes det som att jag inte riktigt hjälpte dem så mycket, men sedan fick vi ett nytt barn i klassen och han sa inte ens ett ord på engelska . Och idag pratar han engelska med sina vänner och lärare. Och jag insåg att jag varje dag lärde dem något som de kommer att behöva i framtiden. Dagarna innehöll också lite kul, färgläggning , målning, lek med leksaker, sagostund etc. Dagarna gick så fort och jag önskar att jag kunde ha stannat längre.

Jag hade också en vecka i ett townshipprojekt, eller så var det bara två dagar för i onsdags startade de en protest och det blev riktigt farligt i townshipen så de ville inte utsätta som i fara. Jag gillade det så mycket, och även om det här kommer att låta riktigt klyschigt ser jag världen så annorlunda nu.

Eftersom mitt projekt inte var så långt hade jag mycket fritid. Jag tog några resor under helgen och hade fantastisk tid. Gjorde allt jag ville och lite till. Jag gick på safari, gick med elefanter, klättrade i de minsta grottorna någonsin, besökte Afrikas sydligaste punkt, det goda hoppets udde, jag vandrade på lejonhuvudet och Table Mountain , tatuerade mig, såg pingviner, gick på vin och öl provsmakning, besökte riktigt trevlig township och så mycket mer. Det viktigaste var att jag faktiskt övervann alla mina rädslor. Höjdrädsla Jag gick på den högsta bungyjumpbron. Klaustrofobi Jag klättrade i C ango -grottorna (ca 45 cm breda som leder uppåt i cirka 3,5 meter.) Rädsla för att ingen i vattnet simmade i havet. Och jag sjöng också karaoke för slumpmässiga människor.

Men jag måste säga att om du går någonstans med höga förväntningar kommer du inte att uppleva allt. För mig hade jag inga förväntningar och jag hade den bästa tiden i mitt liv. Jag träffade så otroliga människor och hade så fantastiska tio veckor att jag skulle göra det 100 gånger mer. Åk, res, utforska och lev livet fullt ut! Som vi vet är resor det enda du köper som gör dig rikare.

Reseberättelser från 2018 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Sydafrika.

Hem » Reseberättelse » 69 dagar i Kapstaden av Pinja

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!