1. Volunteer with great white sharks 2. Cage dive great white 3. Tagging Great White 4. With the penguins 5. Make new friends 6. Glück = happiness

Volontärarbete med vithaj i Sydafrika

Utforska ett otroligt djurliv under havsytan och jobba som volontär på vårt Shark & Marine program i Sydafrika.

Läs mer

Shark & Marine Conservation

Afrika är ett fantastiskt resmål, fler och fler upptäcker denna spännande kontinent. Vi kommer att ge dig möjligheten att utforska de mindre kända kontinenterna, det spektakulära djurlivet under havsytan. I spetsen av Sydafrika, inte långt från Kapstaden, ligger Cape Fur Seals, en sälkoloni, hem för tiotusentals pälssälar. Dessa sälar lockar förstås den mäktigaste av alla rovdjur, den stora vita, och området runt Dyers Island har den största populationen av stora vita i världen.

Varför inte ge dig ut på ditt livs äventyr i den stora vitas rike? En okänd en fascinerande värld som garanterat kommer att ge dig extraordinära upplevelser! Du kommer att få möjlighet att studera och utbilda dig av marinbiologer, följa med på båtutflykter och inte minst vara öga mot öga med detta rovdjur under ytan!

Marine Dynamics är en erkänd organisation med över 20 års erfarenhet. De arbetar för att bevara och förstå kritiska havsområden och det sårbara vilda livet runt omkring. Organisationen är särskilt aktiv i området där Atlanten möter Indiska oceanen på spetsen av Sydafrika. Varje år kommer tusentals internationella turister och lokala besökare och vill testa hajdykning. Det finns alltid ett dedikerat team av marinbiologer som alla genomför konkreta forskningsprojekt med fokus på beteende och biologi. Som ett resultat av detta kommer vi att få en betydande ny insikt och kunskap i den stora vita världen. Du kommer också att få möjlighet att spåra enskilda hajar och deras reaktioner på olika vattentemperaturer. Detta verk är publicerat. Det är alltid en fotograf ombord för att säkra detaljerade hajobservationer.


Vem kan delta på programmet?

Dessa program är för dig över 18 år. Du kommer att arbeta nära både djur och människor, så det är viktigt att du är social och entusiastisk. Det är viktigt att du älskar djur, och inte är rädd för att ta del av nya spännande uppgifter och utmaningar. Du behöver inga förkunskaper om hajar, så länge du är intresserad av att lära dig mer om livet under havsytan och bidra till en större förståelse och kunskap.


Några snabba fakta om Shark & Marine Conservation
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
LängdFrån 1 vecka till 10 veckor
AnkomstplatsKapstaden
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurPraktikMiljövårdMarint liv
Jag vill boka! Jag har några frågor
Wow! Vilken upplevelse säger jag bara. Här spenderade jag 2veckor i september -16 och jag hade absolut kunnat spendera minst 4veckor till där!

Hanna Shark & Marine Conservation

Projekt

Du kommer att ta del av en mycket spännande vardag genom att arbeta som volontär i detta projekt. Du kommer att få chansen att lära dig och få ännu mer kunskap, erfarenhet och inte desto mindre lära dig att förstå en av de mäktigaste arterna i havet, som både skrämmer och fascinerar människor. Följ laget på deras båttur ut på det okända blå havet och upplev det stora vita på nära håll. Detta projekt kommer att ge dig en helt otrolig upplevelse. Du kommer att lära dig mycket om "The Great White" genom att delta i föreläsningar som hålls av professorer från universitetet och andra organisationer. Men, bäst av allt. Du kommer att få chansen att studera djuret med dina egna ögon och du kommer att få en adrenalinkick som inte är den här världen. En unik upplevelse där det bara är centimeter mellan dig och hajen.

Arbetsuppgifter:

Observera att programmet anpassas för varje deltagare, så din vistelse blir så äventyrlig som möjligt!Y.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som deltagare i detta projekt kommer du att bo i Gansbaai. Detta är en fiskeby på västra Kap. Staden Herman's ligger nära, och du kommer att uppleva "Cape Fynbos" som betyder vacker buske. Gansbaai är en mysig liten plats där du hittar restauranger, caféer, banker och andra butiker du kan behöva. Gansbaai är mest kända för sin syn på de olika arterna av den stora vita där, en spännande aktivitet.

Du bor i ett hus under din vistelse, den består av en huvudbyggnad och 4 stugor. Husen har plats för 4-6 personer och har eget badrum, litet kök och vardagsrum. samt WIFI . Du får sängkläder, men du bör ta med din egen handduk. Ditt rum kommer att städas varje dag av städservicen.

Utöver stugorna finns ett större vardagsrum i huvudbyggnaden som man kan ta del av. Det finns ett biljardbord, TV med DVD-spelare. bussar och ett kök till ditt förfogande. Lodgen har en stor pool, en bar och en trädgård som volontärerna kan använda när det finns tid. .

Min livslånga dröm om att få se vithajar gick i uppfyllelse många gånger om, och att själv få gå ner i buren var verkligen en upplevelse jag aldrig kommer att glömma.

Hanna Shark & Marine Conservation

Varför Shark & Marine Conservation med GoXplore?

  • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projektet
  • Logi är inkluderat under hela projekttiden
  • Du har personlig assistans innan avresa
  • Du blir upphämtad på vandrarhem i Kapstaden
  • 24 timmars support på plats
  • Du kommer öga mot öga med vithajen
  • Du får uppleva livet under havsytan
  • Du får upplärning och erfarenhet på plats
  • Erfaren lokal samarbetspartner i Sydafrika

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara maskinskrivet och giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Fråga oss på GoXplore om tips, vi har varit där.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Great White Shark-programmet i Sydafrika startar tidigt på morgonen varje måndag, så det är viktigt att du anländer till Kapstaden på söndag (eller innan). Det lönar sig att anmäla sig tidigt, eftersom projektet har begränsade platser varje startdatum.Det går jättebra att kombinera våra projekt.
Det finns ett startdatum varje måndag under hela året, men du måste anlända till Kapstaden på söndag.

Vill du delta i programmet under valsäsongen pågår det vanligtvis från juli/augusti till november/december.

Du blir upphämtad från flygplatsen av de som driver 91 Loop, ett underbart nyrenoverat vandrarhem mitt i stan som är både tryggt, rent och fint. De har både privata och delade rum, men alla rum har eget badrum. Natten från söndag till måndag (i deras unika poddrum), och upphämtning från flygplatsen ingår i vårt pris. Projektet avslutas på måndagar så det är viktigt att du bokar hemresan denna dag efter kl. 19.00 Boende utöver projektperioden omfattas inte, så om du vill tillbringa några extra dagar i Sydafrika före eller efter projektet, vilket vi rekommenderar, är detta på egen bekostnad.


Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
1 vecka 9900
2 veckor 14550
3 veckor 19500
4 veckor 22950
Extra vecka 4300
Uppstartsdatum: 2025 Pris
2 veckor 15400
3 veckor 20900
4 veckor 24800
Extra veckor 4800

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


VAD ÄR INKLUDERAT I PRISET?Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Shark & Marine Conservation

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vilket härligt program med extremt härliga människor! Man levde varje dag med ett enormt leende på läpparna.

Hanna Shark & Marine Conservation

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ


Vaccination och Malariarisk

Kontakta din husläkare eller vaccinationsbyrå för konsultation.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Sydafrika » Shark & Marine Conservation

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!