1. Volunteer with great white sharks 2. Cage dive great white 3. Tagging Great White 4. With the penguins 5. Make new friends 6. Glück = happiness

Volontärarbete med vithaj i Sydafrika

Utforska ett otroligt djurliv under havsytan och jobba som volontär på vårt vithajsprojekt i Sydafrika.

Läs mer

The Great White

Afrika är ett fantastiskt resmål och vi svenskar har verkligen fått upp ögonen för denna spännande kontinent. Vi ger dig möjligheten att utforska den mindre kända sidan av kontinenten, nämligen det spektakulära djurlivet under havsytan. På spetsen av Sydafrika inte långt från Kapstaden finns en sälkoloni (Cape Fur Seals) som är hem för tiotusentals pälssälar. Detta lockar förstås havets mäktigaste rovdjur, vithajen, och området kring Dyers Island har världens flest vithajar. Varför inte ge dig ut på ditt livs äventyr i vithajens rike? En okänd och fascinerande värld som garanterat kommer att ge otroliga upplevelser. Här får du möjlighet att studera, få undervisning av marinbiologer, delta i båtutflykter och inte minst få möjlighet att möta detta rovdjur öga mot öga under havsytan!Efter ditt volontärprojekt kan du resa runt i Sydafrika på egen hand och uppleva landets fantastiska kultur och intressanta historia. Ingen resa till Sydafrika är komplett utan en safari. GoXplore hjälper dig med att arrangera detta.

Marine Dynamics är en erkänd organisation med 20 års erfarenhet. De arbetar för att bevara och förstå kritiska havsområden och det sårbara djurlivet runt omkring. Organisationen är särskilt aktiv där Atlanten möter Indiska oceanen på spetsen av Sydafrika. Varje år kommer tusentals internationella och lokala besökare för att prova på hajdykning. På båtarna finns alltid ett dedikerat team av marinbiologer som alla genomför specifika forskningsprojekt om beteende och biologi. Som ett resultat får vi betydande ny insikt och kunskap om vithajens värld. De har också förmågan att spåra enskilda hajars rörelser och deras reaktion på skillnader i vattentemperatur. Detta arbete har publicerats. Det finns alltid en fotograf ombord för att säkerställa detaljerade hajobservationer.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som är över 18 år. Det är viktigt att du är utåtriktad och flexibel, då du kommer jobba väldigt nära människor och djur. Du ska även ha goda kunskaper i engelska. Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning, då du kommer erhålla all utbildning på plats.

Are you up for it?

Några snabba fakta om The Great White
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
LängdFrån 1 vecka till 10 veckor
AnkomstplatsKapstaden
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövårdDykningMarint liv
Jag vill boka! Jag har några frågor
Man kände att man gjorde en skillnad för det marina livet i området och vilken känsla det var! Jag vet inte riktigt ens vad jag ska säga för att förklara hur bra det var, har du funderingar på att åka hit, ÅK!

Hanna The Great White

Projekt

Du får ta del av en mycket spännande vardag genom att arbeta som volontär i projektet. Du får chansen att skaffa dig kunskap, erfarenhet och inte minst förståelse för ett av havets mäktigaste djur som både skrämmer och fascinerar människor. Följ med laget på deras båtturer ut i det okända blå havet och upplev vithajen på nära håll. Detta projekt ger dig en helt fantastisk upplevelse. Du kommer att lära dig mycket om "The Great White" genom att gå på föreläsningar som hålls av professorer från universitet och andra organisationer. Bäst av allt är möjligheten att studera djuret med egna ögon och få chansen till en adrenalinkick utan like. En unik upplevelse där bara centimeter skiljer dig och vithajen åt.Varje dag så utgår två eller tre båtar med turister, din uppgift som volontär är att förbereda så att all utrustning är i ordning, se till att turisterna har det bra och hjälpa till med forskning på båten.

Arbetsuppgifter för dig som volontär:

Observera att ett individuellt program även utvecklas, så att varje deltagande får ut så mycket som möjligt av sin vistelse samt att alla volontärer kommer ges tillfälle att testa burdykning!


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som deltagare i detta program kommer du att bo i Gansbaai, även känd som världens hajhuvudstad. Detta är en fiskeby som ligger på Western Cape. Staden Hermanus ligger i närheten och du kommer också att uppleva "Cape Fynbos". 'Cap Fynbos' betyder "vacker buske". Gansbaai är ett mysigt litet ställe där du hittar restauranger, kaféer, banker och andra butiker du kan behöva.

Gansbaai är ändå mest känd på grund av övervägandena om olika arter av vithaj som görs där, en spännande aktivitet.Under din vistelse bor du i en lodge bestående av en huvudbyggnad samt fyra stugor. Stugorna rymmer mellan 4 och 6 personer per stuga där du har eget badrum, litet kök och vardagsrum. Du kommer att få sängkläder, men du bör ta med din egen handduk. Städservice städar ditt rum dagligen.

Utöver stugorna finns ett större vardagsrum i huvudbyggnaden som du kan använda. Här finns biljardbord, TV med DVD-spelare, soffhörna och kök finns. Lodgen har också en stor pool, en bar och en trädgård som volontärer kan använda när det är möjligt. Det finns trådlöst internet, så det är möjligt att ta med egen bärbar dator.

Projektet är jättekul! Mycket trevliga människor, besättningen är fantastisk och väldigt chill

Arne The Great WhiteÖversatt

Varför The Great White med GoXplore?

  • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projektet
  • Logi är inkluderat under hela projekttiden
  • Du har personlig assistans innan avresa
  • Du blir upphämtad på vandrarhem i Kapstaden
  • 24 timmars support på plats
  • Du kommer öga mot öga med vithajen
  • Du får uppleva livet under havsytan
  • Du får upplärning och erfarenhet på plats
  • Erfaren lokal samarbetspartner i Sydafrika

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara maskinskrivet och giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Fråga oss på GoXplore om tips, vi har varit där.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Great White Shark-programmet i Sydafrika startar tidigt på morgonen varje måndag, så det är viktigt att du anländer till Kapstaden på söndag (eller innan). Det lönar sig att anmäla sig tidigt, eftersom projektet har begränsade platser varje startdatum.Det går jättebra att kombinera våra projekt.
Det finns ett startdatum varje måndag under hela året, men du måste anlända till Kapstaden på söndag.

Vill du delta i programmet under valsäsongen pågår det vanligtvis från juli/augusti till november/december.

Du blir upphämtad från flygplatsen av de som driver 91 Loop, ett underbart nyrenoverat vandrarhem mitt i stan som är både tryggt, rent och fint. De har både privata och delade rum, men alla rum har eget badrum. Natten från söndag till måndag (i deras unika poddrum), frukost måndag morgon och upphämtning från flygplatsen ingår i vårt pris. Projektet avslutas på måndagar så det är viktigt att du bokar hemresan denna dag efter kl. 19.00 Boende utöver projektperioden omfattas inte, så om du vill tillbringa några extra dagar i Sydafrika före eller efter projektet, vilket vi rekommenderar, är detta på egen bekostnad.


Priser

Start date in 2023 Pris
1 vecka 9300
2 veckor 13700
3 veckor 18450
4 veckor 21800
Start date in 2024 Pris
1 vecka 10350
2 veckor 15200
3 veckor 20450
4 veckor 24050
Extra vecka 4500
Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


VAD ÄR INKLUDERAT I PRISET?Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från The Great White

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
När jag skulle ta mitt första dyk var adrenalinet på topp. Vi var sex stycken i buren samtidigt och när besättningen sa "dyk och titta till vänster" hoppade jag ner och tittade åt vänster, men ingen haj. Jag sneglade snabbt åt höger, och det kunde inte ha gått mer än två eller tre sekunder innan jag tittade åt vänster igen. Då kom en fyra meter vithaj från ingenstans och simmade några centimeter från buren. Mitt hjärta pumpade! Sju nyfikna hajar kom runt båten och jag kunde se dem alla! Marcus

Marcus The Great WhiteÖversatt

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ


Vaccination och Malariarisk

Kontakta din husläkare eller vaccinationsbyrå för konsultation.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Sydafrika » The Great White

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar