The Great White cover photo

Volontärarbete med vithaj i Sydafrika

Utforska ett otroligt djurliv under havsytan och jobba som volontär på vårt vithajsprojekt i Sydafrika.

Läs mer

The Great White

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Har djurlivet under ytan alltid fascinerat dig? Har du alltid haft en önskan om att någon gång stå öga mot öga med den spektakulära vithajen? På Sydafrikas spets, utanför Gansbaai inte lång ifrån Kapstaden ligger ett av de mest vithajstäta områden i världen! Följ med på ditt livs äventyr i en för människan okänd och fascinerande värld. På vårt vithajsprojekt i Sydafrika kommer du att studera, samla information, följa med på båtutflykter, få undervisningar av marinbiologer och känna adrenalinets rusning när en vithaj simmar rakt emot dig! Räcker inte den dagliga kontakten med vithajen så kommer du dessutom att ta del av att iaktta afrikanska pingviner, delfiner, sälar och massor med olika fågelarter. Befinner du dig på projektet under juli – december kan du även få möjlighet att hänga med på valbåten! Läs mer om hur det är att åka på en volontärresa utomlands.

Efter ditt volontärprojekt kan du resa runt i Sydafrika på egen hand och uppleva landets fantastiska kultur och intressanta historia. Ingen resa till Sydafrika är komplett utan en safari. GoXplore hjälper dig med att arrangera detta.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som är över 18 år. Det är viktigt att du är utåtriktad och flexibel, då du kommer jobba väldigt nära människor och djur. Du ska även ha goda kunskaper i engelska. Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning, då du kommer erhålla all utbildning på plats.

Vår samarbetspartner är väl etablerad och har jobbat med projektet i över 20 år. Dem jobbar för hållbar utveckling, bevaring och förståelse för det kritiska havsområdet och dess djurliv. Projektet är beläget där Atlanten möter indiska Oceanen vid Sydafrikas spets. Följ med dem i deras spännande projekt som volontär! Du har möjlighet att som deltagare följa med i jakten på kunskap, erfarenhet och förståelse för ett av havets mäktigaste djur som både skrämt och fascinerat människan sen urminnes tider. Som volontär kommer du att bli en i teamet på båtturerna i det stora blå. Du kommer dela deras passion för "The great White" genom att delta i föreläsningar framförda av utbildade marinbiologer. Du kommer studera vithajen med egna ögon och genomföra ett adrenalinpumpat burdyk, där endast ett galler och några centimeter skiljer dig från det magnifika rovdjuret.

Gansbaai, är en känd destination för att träffa på den beryktade vithajen och varje dag kommer det turister till området för att dyka med hajar. Utöver att vår samarbetspartner jobbar med hållbar utveckling, bevaring och förståelse för havsområdet så arbetar man även med turist-turer. Därför kommer dina arbetsuppgifter som volontär att variera. Varje dag så utgår två eller tre båtar med turister, din uppgift som volontär är att förbereda så att all utrustning är i ordning, se till att turisterna har det bra och hjälpa till med forskning på båten. Ingen dag är den andra lik i djurens värld. Så förvänta dig alltid det oväntade!

Syftet med projektet

Under många år har det spridits väldigt negativ uppfattning i media om vithajen vilket har skrämt allmänheten. Men visste du att vi människor dödar mer än 100 miljoner hajar varje år! Syftet med vårt vithajsprojekt är att jobba för en hållbar utveckling, bevaring och förståelse för det kritiska havsområdet och dess djurliv. Det största målet är att forska och samla tillräckligt med information för att kunna bevara vithajen. Projektet är också till för att öka medvetenheten om vithajarna och strävan om att ändra den negativa uppfattningen som finns hos allmänheten. Hajar ligger högt upp i näringskedjan och har en nyckelroll i ekosystemet. Därför behöver hajarna vår hjälp och vi kan inte låta vår rädsla göra så att dom blir utrotade! Gör skillnad du också och åk som volontär!Se filmen från vithajsprojektet

Några snabba fakta om The Great White
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
LängdFrån 1 vecka till 10 veckor
AnkomstplatsKapstaden
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövårdDykningMarint liv
Jag vill boka! Jag har några frågor
Wow! Vilken upplevelse säger jag bara. Här spenderade jag 2veckor i september -16 och jag hade absolut kunnat spendera minst 4veckor till där!

Hanna // The Great White

Projekt

Vår samarbetspartner är väl etablerad och har jobbat med projektet i över 20 år. Dem jobbar för hållbar utveckling, bevaring och förståelse för det kritiska havsområdet och dess djurliv. Man är aktiva där Atlanten möter indiska Oceanen vid Sydafrikas spets. Följ med dem i deras spännande projekt som volontär! Du har möjlighet att som deltagare följa med i jakten på kunskap, erfarenhet och förståelse för ett av havets mäktigaste djur som både skrämt och fascinerat människan sen urminnes tider. Som volontär kommer du att bli en i teamet på båtturerna i det stora blå. Du kommer dela deras passion och bli expert på "The great White" genom att delta i föreläsningar framförda av utbildade talare från universitet och andra organisationer. Du kommer studera vithajen med egna ögon och genomföra ett adrenalin pumpat burdyk, där endast ett galler och några centimeter skiljer dig från det magnifika rovdjuret.

Varje dag så utgår två eller tre båtar med turister, din uppgift som volontär är att förbereda så att all utrustning är i ordning, se till att turisterna har det bra och hjälpa till med forskning på båten.

Arbetsuppgifter för dig som volontär:

Observera att ett individuellt program även utvecklas, så att varje deltagande får ut så mycket som möjligt av sin vistelse samt att alla volontärer kommer ges tillfälle att testa burdykning!

När du har tid över så finns det massor att göra runt om i området. Testa på surfing, bungy jump, skydive, fyrhjuling, hästridning, forsränning och mycket annat.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du som deltagare kommer bo i Gansbaai även kallat "The Shark Capital in the world". Staden är liten och mysig men har allt som behövs med ordentliga mataffärer, banker och andra servicetjänster!
Ganisbaai är i särklass känt för en aktivitet, nämligen vithajskådning av olika slag. Som avlägsen granne till staden ligger Hermanus ca 30 med bil därifrån. Även "Cape Fynbos" som betyder "Vacker buske" på Afrikanska ligger nära ditt boende! Där finner du ett fantastisk varierande ekosystem. Faktum är att av Sydafrikas ca 20 000 växtarter existerar 9000 av dessa här, på Cape Fynbos. Det är inte svårt att förstå hur vacker denna plats är. Utflykten kan passa den som gillar vackra landskap såväl för dig som vill hålla sig en eftermiddag på torra land för omväxlingsskull!

Själva Boendet under er tid här äger rum i ett stort luftigt hus nära programmets huvudkvarter "The Great White". I huset finns plats för upp till 8 personer i sammanlagt 4 sovrum. Boendet är även fullt utrustat och tvättmöjligheter finns. Frukost och lunch är inkluderat men man tillagar maten själv.

Vilket härligt program med extremt härliga människor! Man levde varje dag med ett enormt leende på läpparna.

Hanna // The Great White

Varför The Great White med GoXplore?

  • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projektet
  • Logi är inkluderat under hela projekttiden
  • Du har personlig assistans innan avresa
  • Du blir upphämtad på vandrarhem i Kapstaden
  • 24 timmars support på plats
  • Du kommer öga mot öga med vithajen
  • Du får uppleva livet under havsytan
  • Du får upplärning och erfarenhet på plats
  • Erfaren lokal samarbetspartner i Sydafrika

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara maskinskrivet och giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Fråga oss på GoXplore om tips, vi har varit där.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Projektet börjar varje måndag året runt.
Ankomst ska ske på en söndag men projektet börjar på en måndag. Du blir upphämtad på måndagen av vår partner. Vi hjälper dig självklart att boka hostel 1 natt om du önskar detta. Avresa ska ske på en måndag efter kl 19.

Det går jättebra att kombinera våra projekt.
Vi på GoXplore skräddarsyr din resa utefter dina önskemål. Många väljer även att stanna kvar några dagar i Kapstaden efter avslutat projekt för att utforska den coola staden. Checka in på 91 Loop, Kapstadens nya och coola boutique vandrarhem med Afrikas första "pod room", ett rum i rummet. Beläget mitt i city så är det den perfekta basen för att utforska Kapstaden..

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(Priserna är giltiga till 30/12-2020)

En flygbiljett tur & retur till Kapstaden brukar kosta mellan ca 6 500 - 8 500 SEK inklusive flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

VAD ÄR INKLUDERAT I PRISET?

FLYGRESAN
Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från The Great White

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag såg inte bara hajar utan även resten av ”the marine big 5” vilket är valar, delfiner, sälar och pingviner! Vill man ta en ”ledig” dag från båtarna kan man spendera den på pingvincentret där man kommer väldigt nära de utrotningshotade Sydafrikanska pingvinerna.

Hanna // The Great White

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Hur mycket pengar behöver man ha med sig?

Det beror lite på hur mycket du brukar handla för. Vi rekommenderar att man har ungefär 2500 ZAR till sitt förfogande på en månad, detta bör räcka till mat , samt till aktiviteter och shopping.

Vaccination och Malariarisk

Kontakta din husläkare eller vaccinationsbyrå för konsultation.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » The Great White

Birk N beställde vårt Sports & Adventure program för 28h sedan. Är det något för dig också??!