Login Har du sökt in till högskola & är osäker om du kan åka?

Volontärarbete i Indien

Res till färgrika Indien och samtidigt som du ger av dig själv, får du massor med dig hem från en fascinerande kultur.

Läs mer

Kontakta Jeanette

Volontär Indien

Några snabba fakta om Volontär Indien
Från kr 7990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerVara glad för att arbeta med människor
LängdFrån 3 veckor
AnkomstplatsGoa, Udaipur eller Bangalore
JobbgarantiJa
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurNej
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteUndervisningMiljövårdVolontärarbete med barnSjukvård

Välkommen till färgstarka, vackra och fantastiska Indien! Heliga kor, dofter, smaker, ljud, Indien är verkligen ett land som öppnar alla dina sinnen.

GoXplore´s volontärprojekt i Indien ger dig möjlighet att göra skillnad, samtidigt som du upplever mångfalden av kultur, mat och vänlighet i detta enorma land. I norr gränsar landet till världens högsta bergskedja och i söder sträcker de långa stränderna ut sig mot Indiska oceanen. Indien har några av världens mest spektakulära palats, fort och tempel, du kan även uppleva helt orörd natur och fantastiska naturupplevelser.

Indien kan inte förklaras, Indien måste upplevas!

Med vår volontärresa till Indien kan du uppleva landet på ett betydligt mer spännande och givande sätt. Genom att arbeta som volontär i ett annat land kommer du att få uppleva och lära dig mycket om dig själv och andra. Du kommer att få ta del av vardagslivet på plats samtidigt som du bidrar till en bättre tillvaro för lokalbefolkningen och knyter band med Indien och personer som du aldrig skulle kunnat göra som "vanlig" turist.

På vårt program kan du välja att jobba som volontär på barnhem eller skolor i Goa. Hjälpa funktionshindrade barn på skolor i Udaipur, eller sträcka ut en hand till behövande i Madikeri. Det finns någon för alla i Indien.

Vem kan delta på detta program?

Alla som är över 18 år kan delta på programmet. Det är en klar fördel om man är flexibel då vardagslivet i Indien är lite annorlunda mot vad vi är vana vid hemma i Sverige. Du bör ha goda kunskaper i engelska, vara engagerad och ha en positiv inställning. Oavsett vilket projekt du väljer så kommer du att få en fantastisk tid med lokalbefolkningen och många andra volontärer från andra delar av världen. Du kommer att få med dig erfarenhet och minnen som du bara kan drömma om att få på en vanlig resa. Framförallt kommer du att hjälpa människor som är i behov av hjälp.Obervera att alla projekt kräver utdrag ur brottsregistret (på svenska).

Jag vill boka! Jag har några frågor
Vistelsen i Indien var fantastisk! Jag provade på att vara engelsklärare och hjälpte även till på olika projekt utanför detta. Lärde mig mycket om Indien, kultur och människor. Fick många goda vänner för livet, jag är så glad att jag åkte!

Mia Walle- Hansen // Volontär Indien

Projekt

I Indien kan du volontärarbeta på tre olika destinationer. Goa, Udaipur och Sikkim - Alla fantastiska platser, men ändå väldigt olika. Nedan finner du information om de olika destinationerna, och läs även om de olika projekten. Se efter och känn efter vilken destination och vilket projekt som passar dig bäst.

Goa - Staden är en av Indiens mest omtalade platser som länge har varit känt för sin naturliga skönhet, och har av många blivit kallat ett paradis. Här finns ett vackert grönt och frodigt landskap, täta palmdungar, rik kultur, gyllene sandstränder och färgglada festivaler.

Udaipur - ligger i provinsen Rajasthan i nordvästra delarna av landet. Staden kallas också för "City of Lakes" eller "Venice of the East" tack vare dess många och otroligt vackra sjöar. Staden har ett fantastiskt lugn över sig trots hetsen som även tillkännager sig här. Har du kunskap inom eller har arbetat med handikappade eller funktionshindrade barn är detta en bra placering för dig. Det finns även skolor och förskolor för mindre barn och socialt utvecklande projekt. Är du intresserad att hjälpa till inom bygg och renovering så finns även detta i Udaipur samt även ett projekt som heter "sports coach" för dig som vill lära ut och glädja barnen med olika typer av sporter.

Sikkim - Sikkim ligger långt norrut i landet och breder ut sig mitt i mäktiga Himalaya, och det har Tibet, Nepal och Buthan omkring sig. Här hittar man en otroligt vackert omgivning med majestätiska berg, kloster och färgrika orkidéer och rhododendronbuskar. Här är trekking stor och här finns leder som går runt världens tredje högsta berg, Kanchenjunga (8586m). Så är du intresserad av vandring kommer denna destination passa dig som handen i handsken.



Animal Wellfare -
(tillgängligt i Goa) Arbetstid 0900 - 1630
Detta projekt arbetar för välbefinnande av herrelösa djur som finns i Goa. Syftet med projektet är att skydda föräldralösa djur, allt från kor, hundar, katter och även andra herrelösa djur. Du kommer också få hjälpa till med kirurgi och medicinsk behandling för skadade djur som råkat illa ut på grund av olyckor, sterilisering, vaccination och antirabies-injektioner. Projektet försöker även förse de övergivna djuren med ett nytt hem och ger ett ekonomiskt stöd till dem som tar hand om djuret.
Under lågsäsong när restaurangerna längst med stränderna hålls stängda, får volontärerna hjälpa till att mata de herrelösa djuren som lever längst med stränderna och som isoleras och svälter på grund av monsunerna.
Du behöver ingen erfarenhet sen tidigare, men du ska såklart älska djur. Arbetsuppgifterna är bland annat att mata och ta hand om djuren, städa deras inhägnader, assistera kring undersökning och kirurgi, renovera djurens "shelter" och försöka se till att djuren har det så bra om möjligt.

Slums Outreach - (Tillgängligt i Goa) - Arbetstid; 1400 - 1700.
På detta projekt är man placerad i slummen i några av städerna området Goa- Assonora, Morjim, Colvale och Sangolda etc. Du får mer information om projektet och var det ligger när du kommer ner då dessa ibland är temporära och flyttar. Projektet fokuserar på att undervisa under privilegierade barn från slummen, vissa av dem från chansen att gå i skolan, andra lever vidare med sina föräldrar. Som volontär interagerar du med barnen genom att leka med dem och arrangera aktiviteter för dem, undervisa dem och hjälpa dem förstå vikten av teori och att utveckla kunskaper av olika slag. Du kan undervisa engelska, matte, fysik samtidigt som ni leker med brädspel eller någon sport.

Center för kvinnor/flickor i svåra livssituationer/Women's shelter - (Tillgängligt i Goa) - Arbetstid; 1400 - 1700.
Indien försöker ändra sättet att tänka kring och om kvinnor i samhället och slåss för att få likvärdiga rättigheter som männen. Detta är ett litet centrum där man som volontär erbjuder sitt stöd till kvinnor och flickor som har hamnat i svåra situationer i livet.

På projektet bor det mellan 15 – 17 kvinnor och unga flickor. Här arbetar socialarbetare med att hjälpa kvinnorna så att de kan stå på egna ben och skapa sig en egen tillvaro. På centret får kvinnorna en säker plats att vara, omsorg och kunskap.

Volontärernas närvaro uppskattas av alla och kvinnorna får någon att prata med och man jobbar tillsammans fram små projekt som kan generera lite inkomster. Till exempel så tillverkas det ljus på centret som sedan säljs för att generera lite intäkter till centret. På detta projekt kan du bli en del av rehabiliteringsprocessen av unga tjejer som kommer från utsatta familjer.
Tidigare har volontärer hjälpt tjejerna med studier, genom att lära dem engelska på roliga och intressanta sätt. De har också spelat olika spel för att få tjejerna att slappna av och känna sig mer lugna. De har även gjort fysiska övningar eftersom många av tjejerna är berövade på självtillit, fått tjejerna att tänka på annat än den misär de kommer ifrån. Bara det kulturella utbytet och samarbetet och interaktiviteten med internationella volontärer ger tjejerna/kvinnorna mycket behövlig motivation och självförtroende.
På detta projekt vill man förstärka kvinnors syn på sig själva. Eftersom du på detta projekt kommer att få stort eget ansvar så är ett öppet sinne, fantasi och initiativtagande bra.

Minimum 3 veckor på själva projektet

Ålderdomshem - (Tillgängligt i Goa) Arbetstid 0900 - 1200
Projektet innebär att ta hand om de personer som som bor här. Alla är över 50 år och äldre och är mycket varma och härliga människor. De är roliga och älskar att spendera tid med dig.

Du kommer att få hjälpa till med:
Ta hand om de äldre, tvätta & städa så att dem trivs bättre, lyssna på vad de har att säga, samt hålla dem sysselsatta genom att prata med dem, läsa för dem, spela kort & spel med mera.
Du kommer även få hjälpa ordinarie personal med vardags sysslorna, samt förbereda maten. Sen kan du även få hjälpa till att ge dem mediciner osv. Du kommer att vara här som ett extra stöd både för ordinarie personal och för de som bor här.

Sjukvårdsprojekt - (Tillgängligt i Goa)
Arbeta på ett sjukhus i Goa som tar emot patienter från alla samhällsskikt. Du kommer att arbeta som praktikant under ledning av en läkare. Beroende på din erfarenhet kan du också få arbetsuppgifter som passar dig. Denna placering är idealisk för dig som studerar medicin eller för personer som redan har tidigare medicinsk bakgrund och erfarenhet och vill få mer arbetserfarenhet utomlands på ett autentiskt och meningsfullt sätt!

Efter introduktionsveckan kommer en formell introduktion hållas på din första dag på sjukhuset. Under denna dag kommer du att utbildas om sjukhusets historia och även diskutera din direkta roll under din tid här. Alla deltagare kommer att gå bredvid en läkare eller sjuksköterska (engelsktalande) under de första dagarna. Under denna tid kommer deltagarna vidareutveckla sin förståelse utav sjukhuset samt hur metoderna och arbetsuppgifterna fungerar här. Därefter kan du få ta hand om dina egna patienter och kanske få ett större ansvar.

Sjukhuset är utrustat med en röntgen sal, operationssal, vuxenavdelning, barnavdelning samt en akutmottagning. Du kommer att kunna arbeta i alla olika områden eller så kan du välja att fokusera på ett område för hela din vistelse. Efter första veckan kommer ett möte hållas med dig, här återkopplar man hur veckan gått. Härefter kan du föreslå sätt att förbättra funktionen på sjukhuset och dela dina idéer och resultat med den lokala personalen.

För att delta på detta projekt krävs:
CV (på engelska)
Personligt brev (på engelska)
Kursintyg och/eller referenser

Minimum 4 veckor


Undervisning / Skola -
(Tillgängligt i Goa och Udaipur ) Arbetstid; 0930 - 1200/1300.
Det finns många skolor eller förskolor som behöver volontärers hjälp.
Engelskakunskaperna är ännu mindre på landsbygden, tex i Shimla, än de är i större städer.
Hit kan man resa för att assistera lärarna och också lära ut engelska, sport och annat. Man kan få jobba på låg-, mellan- och högstadieskolor och då varierar åldrarna mellan 7 och 18 år. Man kan också jobba på Kindergarten/dagis.

På skolprojekten handlar det mycket om att hitta sina egna metoder att lära ut och komma med egna idéer till skolan, man kommer inte ha några direkta direktiv som man måste följa. Det är attityden mot barnen som är det viktigaste i dessa projekt. Ämnen som man ska lära ut i kan variera, beroende på vad skolan har på schemat och kalendern.

Utbildning är förmodligen det viktigaste redskapet i utveckling. Vare sig du är utbildad och har erfarenheter inom läraryrket, eller helt enkelt bara har ett intresse i att hjälpa barn i Indiens skolor – är du välkommen att resa iväg och delta på detta projekt.

Du bör ha en god engelska och självklart ett stort intresse för barn och ungdomar – eftersom du kommer att vara omringad av dem stora delar av dagen. Eftersom du på detta projekt kommer att få stort ansvar för lektioner och hur du väljer att lära ut till barnen, är ett öppet sinne, fantasi och initiativtagande också bra att ha.

(Observera att detta projekt för Goa inte är möjligt mellan 15 april - 1 juni, på grund av sommarlov och för Udaipur 15 maj - 30 juni)

Sports coaching - (Tillgängligt i Udaipur)
Hjälp till med roliga sport-sessioner på lokala skolor och presentera nya aktiviteter för barn från landsbygden.
På denna typen av projekt, använder man sporten för att skapa möjligheter för barn att utvecklas socialt, fysiskt, mentalt och akademiskt. I dagens läge har barnen inte så mycket sport i deras schema, här är du med och bidrar till så att barn i ung ålder får en mer väsentlig mängd idrott i vardagen och introducerar sporter som de aldrig fått uppleva annars . Med lagsporter som fotboll, volleyboll, cricket, hockey, friidrott och gymnastik, kommer barnen få värdefulla teambuilding-färdigheter och en känsla av disciplin som kommer att vara till stor hjälp under hela deras liv, samt förbättrar deras hälsa.För att delta på projektet bör du vara väldigt sportintresserad och tycka om barn.

Arbeta på specialskolor - (Tillgängligt i Udaipur)
Det finns speciella skolor som drivs av regeringen och skolan har elever både med och utan mentala och fysiska svårigheter. Regeringen hjälper dessa skolor. De studenter som kommer till dessa skolor hör ofta till mycket fattiga familjer, ofta barn från slummen. På dessa skolor arbetar volontärer tillsammans med lärarna och kommer att få fullt stöd för att förbereda undervisningar etc. Skolan behöver volontärer speciellt för att undervisa i engelska.

Arbeta på skola för döva/stumma/mentalt utmanade barn - (Tillgängligt i Udaipur)
Detta är en skola för döva, stumma och mentalt utmanade barn. Denna skola får delvis hjälp av regeringen i Udaipur och några andra stiftelser i staden. I den här skolan finns det två olika vingar, en med de döva och stumma barnen och ett annat med de mentalt utmanade barn. Volontärer kan arbeta i båda vingarna får hjälp av lärarna där. Denna skola har också vandrarhem för pojkar i lokalen, så efter skolan kan volontären hjälpa barnen som bor där med sina läxor och även spela, leka och umgås med dem.

Undervisning (Tillgängligt i Sikkim)
Detta projekt handlar inte bara om att lära ut ett visst ämne, det är också en positiv förändring för dem som hjälper dem att bli mer självgående, självständiga samt motiverade. Du kommer att få undervisa på små, lokala byskolor främja goda relationer med barnen samtidigt som du hjälper dem med fritidsaktiviteter och inspirerar dem till att nå sin fulla potential samt vidga sina perspektiv och vyer genom kreativt strukturerade lektioner.

Undervisa på buddistiskt tempel (Tillgängligt i Sikkim)
Undervisa munkar i engelska på ett genuint Himalaya-kloster. Detta projekt är skräddarsytt för de som vill undervisa i engelska och samtidigt lära sig själva något helt nytt. Du kommer att undervisa munkar i alla åldrar i ett kloster, vilket kommer ge dig en unik möjlighet att fördjupa dig i deras dag- till daglivsstil och lära dig om buddhismen.

Kindergarten (Tillgängligt i Sikkim)
Utbildning spelar en stor roll för barns utveckling. Besök Sikkim och arbeta med utsatta eller underpriviligierade dock entusiastiska barn som kommer att vara otroligt glada över att få träffa och lära sig saker av dig. Oavsett om du är kvalificerad lärare eller helt enkelt är väldigt intresserad av att hjälpa dessa barn är du välkommen till en lokal förskola eller grundskola för att undervisa barn i engelska och specialpedagogik på ditt eget vis.


OBS: man kan kombinera olika projekt. Om arbetstiden är mellan 1400-1600 så kan man få arbeta på ett annat projekt på förmiddagen. På detta vis få man ta del av fler projekt, träffa mer människor och få uppleva mer utav just volontärbiten, tex ålderdomshem på förmiddagen och Women's Shelter på eftermiddagen.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Goa

Eftersom detta är den mest populära destinationen och placering för projekten så finns det två volontärhus i denna provins. Det gula huset och det röda huset.
Under introduktionsveckan kommer du att bo i ett volontärhus tillsammans med de andra volontärerna. Boendet är ganska enkelt och det finns ett internetcafé på kort avstånd från huset. Fönsterna är inte täckta med myggnät så tänk på att ta med dig detta eller köp ett myggnät och ta även med myggspray.
Det finns tyvärr ingen tvättstuga i huset, men ni kan tvätta för hand, ta därför med lite tvättmedel.
Du blir serverad typisk indisk mat 3 ggr/dag under vardagarna och 2 måltider/dag under helgen. Bankomat finns i närheten av huset och är tillgängliga när som helst på dygnet och det finns även en telefonkiosk som du, med ett simkort, kan göra internationella telefonsamtal från. Du måste ju ringa hem och berätta lite då och då.

Under projektperioden bor du på samma stället som tidigare. Dem båda är vackra, gamla portugisiska hus som ligger i en liten stad/by som heter Saligao i norra Goa, ungefär en 1 timme från flygplatsen.
Till stränderna Baga och Calangute är det cirka 15 minuters färd med bil (taxi kostar cirka 400 INR). Det finns kök, vardagsrum, badrum och ett studierum med tillgång till dator i båda husen. Wifi finns också men förvänta dig inte samma hastighet som hemma i Sverige.
Ni bor vanligtvis 2-4 personer i varje rum. Man blir serverad typisk indisk mat 3 ggr/dag under vardagarna och 2 måltider/dag på helgerna. Det finns också faciliteter att själv laga mat i huset.


Udaipur

Under både introduktionsveckan och projekttiden bor man alla i ett gemensamt volontärhus, man bor då ungefär 2-4 volontärer per rum. Det finns internetcafé på gångavstånd från huset. Fönsterna är inte täckta med myggnät så tänk på att ta med dig detta eller köp ett myggnät och ta även med myggspray.
Det finns tyvärr ingen tvättstuga i huset, men ni kan tvätta för hand, ta därför med lite tvättmedel.
Volontärerna förväntas vara renliga och miljömedvetna och det är viktigt att man är återhållsam med vattnet, papper och el. Du förväntas också att hålla rent och snyggt omkring dig och hålla huset organiserat.
Volontärerna bor vanligtvis 2-4 personer i varje rum och maten ingår i programpriset. Man blir serverad typisk indisk mat 3 gånger per dag under vardagarna och 2 gånger per dag på helgerna.
Bankomat finns i närheten och det finns även en telefonkiosk som du, med ett simkort, kan göra internationella telefonsamtal ifrån.

Sikkim

Du bor i könsfördelade rum med 2-4 personer och du kommer att dela badrum med dina rumskamrater. I vårt center, det finns ett litet bibliotek, en matsal, en lounge där du kan umgås med andra deltagare och det finns en vacker trädgård att koppla av i. Dessutom finns det ett kylskåp som du är välkommen att använda för att förvara mat och drycker. Säkerhetsskåp finns. Det finns Wi-Fi men tyvärr är kvaliteten på internet inte vad vi är vana vid i västerländerna och kan gå långsammare och ibland oregelbundet. Du kommer att bli försedd med tre måltider om dagen på vardagar och två måltider per dag på helger. Måltiderna är en blandning av västerländsk och indisk mat, som huvudsakligen består av vegetariska rätter inklusive ris och grönsaker. Du kan räkna med att få en kycklingmaträtt två gånger i veckan. Du kan också använda köket och laga mat själv eller äta på någon av de lokala restauranger.

Vistelsen i Indien var fantastisk! Jag provade på att vara engelsklärare och hjälpte även till på olika projekt utanför detta. Lärde mig mycket om Indien, kultur och människor. Fick många goda vänner för livet, jag är så glad att jag åkte!

Mia Walle- Hansen // Volontär Indien

Varför Volontär Indien med GoXplore?

Visum

Du ansöker om ett turistvisum när du reser till När du reser till Indien behöver du ett giltigt pass och ett visum oavsett vad du ska göra under din vistelse i Indien. Visumet kan du söka på olika vis. Det nyaste och smidigaste är att söka visumet online men man kan givetvis också skicka iväg sin ansökan via post eller besöka kontoret i Stockholm.
Det kostar cirka 450 kr. Tänk på att söka visumet i god tid innan avresa.

Du kommer att få detaljerad information om hur du som svensk medborgare går tillväga med din ansökan.

Detta behöver du när du ansöker om visum

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Introduktion
Vilket projekt och vilken destination i Indien du än väljer kommer du att starta din resa med en introduktionsvecka som startar på måndagen, som ett första steg för en bra vistelse i landet. Du bör därför ankomma på söndagen innan och du kommer att bli upphämtad på flygplatsen och transporterad till volontärboendet.

Det är en rolig vecka, till för att man ska lära känna landet, människorna, traditioner och kulturen. Tillsammans med de andra i gruppen från övriga delar av världen, kommer du att få bekanta dig med lokalbefolkningen, smaka på det indiska köket och bekanta dig med landets seder.
Du kommer också under veckan att få testa på och veta mer om yoga och meditation, matlagning, tull, vanor, beteendemässiga aspekter, "Do´s and Don´t´s" och akut beredning. Allt detta kommer att göra att du anpassar dig snabbt i landet. Du kommer att ha möjlighet att besöka marknader och naturområden i grupp men även individuellt under din fritid.
Under veckan kommer ni också lära er några små enkla fraser av det indiska språket. Indien har 18 officiella språk och mer än 1500 dialekter. Du kommer lära dig ur ett språk. Tamil, Kannada och Malayalam är de språk som är de språk som lärs ut beroende på projektplacering. Men oroa dig inte, engelska talas utbrett i Indien. Du kommer att fyllas med nya intryck och upplevelser och lära dig massor om denna intressanta kultur.

Flygplatsen som du bör landa på heter för respektive destination;

Goa - Dabolim International Airport
Udaipur - Udaipur International Airport

Startdatum 2017

 • Januari: 2, 16
 • Februari: 6, 20
 • Mars: 6, 20
 • April: 3, 17
 • Maj: 1, 15
 • Juni: 5, 19
 • Juli: 3, 10, 17, 24
 • Augusti: 7, 21
 • September: 4, 18
 • Oktober: 2, 16
 • November: 6, 20
 • December: 4, 18

Observera!

På grund av högtider är det mycket få projekt som är tillgängliga från mars till mitten av juni. Skolor, barnhem etc är stängda och därav är behovet av hjälp på de typerna av projekt ganska litet. Vi rekommenderar att ni hör av er till oss om ni är intresserade av att resa under den tiden, så tittar vi möjligheten för dig att resa då.

Priser

Sociala projekt Pris
3 veckor inklusive introduktionsvecka 7990
4 veckor inklusive introduktionsvecka 9490
5 veckor inklusive introduktionsvecka 10990
6 veckor inklusive introduktionsvecka 12490
7 veckor inklusive introduktionsvecka 13890
8 veckor inklusive introduktionsvecka 15990
9 veckor inklusive introduktionsvecka 17490
10 veckor inklusive introduktionsvecka 18990
11 veckor inklusive introduktionsvecka 19990
12 veckor inklusive introduktionsvecka 21990
13 veckor inklusive introduktionsvecka 23990

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2017)

Observera att vi har ett minumumkrav på 4 veckor vid val av projektet "Barnhem"


Vad är inkluderat i priset?

En flygbiljett tur & retur till Indien brukar kosta mellan ca 6000-9000 SEK ink. flygskatt.

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen för att få skjuts till ditt boende i Goa eller Udaipur om man landar på en söndag.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Indien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vistelsen i Indien var fantastisk! Jag provade på att vara engelsklärare och hjälpte även till på olika projekt utanför detta. Lärde mig mycket om Indien, kultur och människor. Fick många goda vänner för livet, jag är så glad att jag åkte!

Mia Walle- Hansen // Volontär Indien

Aktiviteter i Indien

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer.

Hur kommunicerar jag hem när jag är Indien?

Telefonautomater är billiga och du kan köpa ett telefonkort i en butik som kan användas i telefonautomater. Du kan även köpa ett SIM kort till din mobiltelefon. Om du vill skicka brev kan du köpa frimärken på ett lokalt postkontor. Kom ihåg att postsystemet i Indien är långsammare än hemma. Brev kommer fram men det kan ta upp till tre veckor. Det finns internet i huset där volontärerna bor och det finns internet caféer där du surfa och maila.

Vilken typ av vacciner behöver jag ta innan jag reser?

Vi rekommenderar att du konsulterar en reseklinik eller din läkare för professionell vägledning.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Hur mycket fickpengar bör jag ta med mig?

Om du arbetar i två månader, bör du ta minst 6000 kr med dig. Måltider ingår i veckan och på helgen. Bara om du tar dig någonstans på helgerna måste du själv ansvara för din mat. Du kan äta på restaurang för ca 200 Rupie, ca 27 SEK. Det är billigt i Indien, och särskilt om man går på de lokala marknaderna och restaurangerna. Sen beror det ju på hur mycket du vill resa utöver din tid på projekten något som även kostar extra.

Anordnas det många sociala aktiviteter med de andra volontärerna?

De flesta reser lite tillsammans på helgerna, eller går ut och äter, åker båt, rider elefanter, går på marknader eller andra aktiviteter. Det är vanligt att volontärerna själva styr upp lite aktiviteter tillsammans.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte är nöjd eller inte trivs på ditt projekt ska du kontakta vår samarbetspartner på plats i Indien. De kommer att se över situationen med dig och försöka lösa allt så du får en bra tid på plats. Självklart kan du alltid kontakta oss på WTC så hjälper vi också dig.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Indien » Volontär Indien

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!