Volontärarbete i Indien

Res till färgrika Indien och samtidigt som du ger av dig själv, får du massor med dig hem från en fascinerande kultur.

Läs mer

Volontär Indien

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Välkommen till färgstarka, vackra och fantastiska Indien! Heliga kor, dofter, smaker, ljud, Indien är verkligen ett land som öppnar alla dina sinnen.

GoXplore´s volontärprojekt i Indien ger dig möjlighet att göra skillnad, samtidigt som du upplever mångfalden av kultur, mat och vänlighet i detta enorma land. I norr gränsar landet till världens högsta bergskedja och i söder sträcker de långa stränderna ut sig mot Indiska oceanen. Indien har några av världens mest spektakulära palats, fort och tempel, du kan även uppleva helt orörd natur och fantastiska naturupplevelser.

Indien kan inte förklaras, Indien måste upplevas!

Med vår volontärresa till Indien kan du uppleva landet på ett betydligt mer spännande och givande sätt. Genom att arbeta som volontär i ett annat land kommer du att få uppleva och lära dig mycket om dig själv och andra. Du kommer att få ta del av vardagslivet på plats samtidigt som du bidrar till en bättre tillvaro för lokalbefolkningen och knyter band med Indien och personer som du aldrig skulle kunnat göra som "vanlig" turist.

På vårt program kan du välja att jobba som volontär på barnhem eller skolor i Goa. Hjälpa funktionshindrade barn på skolor i Udaipur, eller sträcka ut en hand till behövande i Sikkim. Det finns någon för alla i Indien. Läs mer här

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på detta program?

Alla som är över 18 år kan delta på programmet. Vissa undantag kan göras om du är 17 år, då behöver vi att en vårdnadshavare skriver under ett parental content. Det är en klar fördel om du är flexibel då vardagslivet i Indien är lite annorlunda mot vad vi är vana vid hemma i Sverige. Du bör ha goda kunskaper i engelska, vara engagerad och ha en positiv inställning. Oavsett vilket projekt du väljer så kommer du att få en fantastisk tid med lokalbefolkningen och många andra volontärer från andra delar av världen. Du kommer att få med dig erfarenhet och minnen som du bara kan drömma om att få på en "vanlig" utlandsresa eller semester. Framförallt kommer du att hjälpa människor som är i behov av hjälp. Observera att alla projekt kräver utdrag ur brottsregistret (på svenska).

Några snabba fakta om Volontär Indien
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerVara glad för att arbeta med människor
LängdFrån 3 veckor
AnkomstplatsGoa, Udaipur eller Bangalore
JobbgarantiJa
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurNej
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barnSjukvårdSport
Jag vill boka! Jag har några frågor
Trivs superbra med volontärarbetet och att jobba med barnen. Känns otroligt lärorikt och som en utmaning som får mig att utvecklas som person.

Josefin // Volontär Indien

Projekt

Indien kan du volontärarbeta på tre olika destinationer. Goa, Udaipur och Sikkim - Alla fantastiska platser, men ändå väldigt olika. Nedan finner du information om de 3 olika destinationerna som finns, och läs sedan undertill om de olika projekten som finns tillgängliga på respektive plats.

Goa – Staden är en av Indiens mest omtalade platser som länge har varit känt för sin naturliga skönhet och har av många blivit kallat ett paradis. Här finns ett vackert grönt och frodigt landskap, täta palmdungar, rik kultur, gyllene sandstränder och färgglada festivaler.

Udaipur – ligger i provinsen Rajasthan i nordvästra delarna av landet. Staden kallas också för "City of Lakes" eller "Venice of the East" tack vare dess många och otroligt vackra sjöar. Staden har ett fantastiskt lugn över sig trots hetsen som även tillkännager sig här. Har du kunskap inom eller har arbetat med handikappade eller funktionshindrade barn är detta en bra placering för dig.

Sikkim – Sikkim ligger långt norrut i landet och breder ut sig mitt i mäktiga Himalaya, och det har Tibet, Nepal och Buthan omkring sig. Här hittar man en otroligt vackert omgivning med majestätiska berg, kloster och färgrika orkidéer och rhododendronbuskar. Här är trekking stor och här finns leder som går runt världens tredje högsta berg, Kanchenjunga (8586m). Så är du intresserad av vandring kommer denna destination passa dig som handen i handsken. Tänk på att det blir väldigt kallt under december, januari och februari, därför har vi inga projekt öppna under denna period.

Dessa projekt kan du välja mellan:

Animal Welfare Tillgängligt i Goa (Arbetstid; Heldag, bara förmiddag eller i kombination med eftermiddag på Slums Outreach eller TGL Education)
Detta projekt arbetar för välbefinnande av herrelösa djur som finns i Goa. Syftet med projektet är att skydda föräldralösa djur, allt från kor, hundar, katter och även andra herrelösa djur. Du kommer också få hjälpa till med kirurgi och medicinsk behandling för skadade djur som råkat illa ut på grund av olyckor, sterilisering, vaccination och antirabies-injektioner. Projektet försöker även förse de övergivna djuren med ett nytt hem och ger ett ekonomiskt stöd till dem som tar hand om djuret. Under lågsäsong när restaurangerna längst med stränderna hålls stängda, får volontärerna hjälpa till att mata de herrelösa djuren som lever längst med stränderna och som isoleras och svälter på grund av monsunerna. Du behöver ingen erfarenhet sen tidigare, men du ska såklart älska djur. Arbetsuppgifterna är bland annat att mata och ta hand om djuren, städa deras inhägnader, assistera kring undersökning och kirurgi, renovera djurens "shelter" och försöka se till att djuren har det så bra om möjligt.

Construction and Renovation Tillgängligt i Goa (Arbetstid; Heldag, bara förmiddag eller i kombination med eftermiddag på Slums Outreach eller TGL Education)
På detta projekt får du sätta tänderna i olika projekt där din hjälp behövs för att upprätta eller renovera där det behövs. Många gånger är det fattiga områden, skolor och förskolor i slummen som behövs rustas upp. Det har redan gjort en del men slitaget är stort och jobbet är långt ifrån klart. Du kan exempelvis få vara med och göra toaletter, väggar, stigar och gångar eller måla byggnader och väggar, göra bord och stolar eller upprätta lekplatser för barnen att leka på. Exakt placering varierar då man ser till vart det behövs mest under just den perioden då du reser ner. Här får du verkligen komma in på det Indiska samhället och vara en del av kulturen på nära håll.

TGL Teaching at Migrant Outreach School/Slums Outreach Tillgängligt i Goa (Arbetstid; Heldag, bara förmiddag eller bara eftermiddag)
Detta projekt är våra partners eget projekt i vissa delar av Goa, där antalet migranter ökar varje dag. Anledningarna till att familjerna behöver migrera är för det mesta av ekonomiska skäl, och förflyttningen medför att barnen i familjen får hoppa av sin förskola/skola. Familjerna bosätter sig då i tält-byar och många behöver bo där under en lång period beroende på vad för jobb de lyckas få. Ju längre familjen måste stanna, desto längre är barnen i familjen utan skolgång och blir dessutom tvungna att jobba i väldigt ung ålder för att hjälpa till att försörja familjen. Detta projekt är ett projekt som våra partners har satt upp med största fokus och syfte att låta dessa barn gå i skolan och få undervisning som de behöver och förtjänar. Skolan är alltså gratis för den och på gångavstånd från byn där de bor, vilket alltså har varit två stora problem för dessa familjer tidigare. Var med här och hjälp till i undervisning, lek och aktiviteter. Undervisa barn i åldern 4-14 år i engelska, renlighet, hälsa och miljö med mera. Hjälp också till att bygga och upprätta vägar, toaletter, bibliotek och mycket annat.
Som volontär interagerar du med barnen genom att leka med dem och arrangera aktiviteter för dem, undervisa dem och hjälpa dem förstå vikten av teori och att utveckla kunskaper av olika slag som är bra att veta i dagens samhälle. Du kan undervisa engelska, matte, fysik samtidigt som ni leker med brädspel eller någon sport, ge kunskap om hygien och sanitet eller andra viktiga ämnen.

Arbetsdag för dig som vill involvera dig i ett projekt med barn och undervisning för de mellan 4-6 år /Kindergarten är arbetsdagen 09-12.

Arbetsdag för dig som vill involvera dig i ett projekt med barn och undervisning för de mellan 6-13 år är arbetsdagen 14-17.

Ålderdomshem Tillgängligt i Goa (Arbetstid; Bara förmiddag kl 9.30-12 eller i kombination med eftermiddag på TGL Teaching)
Projektet innebär att ta hand om de personer som bor här. Alla är över 50 år och äldre och är mycket varma och härliga människor. De är roliga och älskar att spendera tid med dig.
Du kommer att få ta hand om de äldre, tvätta & städa så att de trivs bättre, lyssna på vad de har att säga, samt hålla dem sysselsatta genom att prata med dem, läsa för dem, spela kort & spel med mera. Du kommer även få hjälpa ordinarie personal med vardagssysslorna, samt förbereda maten. Sen kan du även få hjälpa till att ge dem mediciner osv. Du kommer att vara här som ett extra stöd både för ordinarie personal och för de som bor här.

Women Empowerment Project - Tillgängligt i Goa (Arbetstid; eftermiddagar och kan kombineras med morgonprojekten)

Detta är ett relativt nystartat projekt. Den primära målet med detta projekt är att hjälpa kvinnor att hjälpa sig själva. Att stå på egna ben och kunna stödja sina familjer. Projektet hjälper kvinnor rent ekonomiskt till en början, men även mentalt och fysiskt. Kvinnorna på projektet är från låginkomstfamiljer från Goa-område, där många varit hembiträden eller farmare. Volontärernas närvaro uppskattas av alla och kvinnorna får hjälp med att komma igång med projekt som kan generera lite inkomster. Projektet förser kvinnorna med en plats att arbeta, råmaterial och maskiner för att komma igång. Ett exempel är att en grupp kvinnor har satt igång ett projekt där de gör stearinljus på centret som sedan säljs för att generera lite intäkter.
Bara det kulturella utbytet och samarbetet och interaktiviteten med internationella volontärer ger tjejerna/kvinnorna mycket behövlig motivation och självförtroende. På dessa projekt ovant vill man förstärka kvinnors syn på sig själva. Eftersom du på detta projekt kommer att få stort eget ansvar så är ett öppet sinne, fantasi och initiativtagande bra. Minimum 3 veckor på själva projektet.

Medical Project Tillgängligt i Goa (Arbetstid; Heldag)
Arbeta på ett sjukhus i Goa som tar emot patienter från alla samhällsskikt. Du kommer att arbeta som praktikant under ledning av en läkare. Beroende på din erfarenhet kan du också få arbetsuppgifter som passar dig. Denna placering är idealisk för dig som studerar medicin eller för personer som redan har tidigare medicinsk bakgrund och erfarenhet och vill få mer arbetserfarenhet utomlands på ett autentiskt och meningsfullt sätt!
Efter introduktionsveckan kommer en formell introduktion hållas på din första dag på sjukhuset. Under denna dag kommer du att utbildas om sjukhusets historia och även diskutera din direkta roll under din tid här. Alla deltagare kommer att gå bredvid en läkare eller sjuksköterska (engelsktalande) under de första dagarna. Under denna tid kommer deltagarna vidareutveckla sin förståelse utav sjukhuset samt hur metoderna och arbetsuppgifterna fungerar här. Därefter kan du få ta hand om dina egna patienter och kanske få ett större ansvar.
Sjukhuset är utrustat med en röntgen sal, operationssal, vuxenavdelning, barnavdelning samt en akutmottagning. Du kommer att kunna arbeta i alla olika områden eller så kan du välja att fokusera på ett område för hela din vistelse. Efter första veckan kommer ett möte hållas med dig, här återkopplar man hur veckan gått. Härefter kan du föreslå sätt att förbättra funktionen på sjukhuset och dela dina idéer och resultat med den lokala personalen. Minimum 4 veckor.
För att delta på detta projekt krävs:
CV (på engelska)
Personligt brev (på engelska)
Kursintyg och/eller referenser

Sports coaching Tillgängligt i Udaipur (Arbetstid; Heldag)
Hjälp till med roliga sport-sessioner på lokala skolor och presentera nya aktiviteter för barn från landsbygden. På denna typen av projekt, använder man sporten för att skapa möjligheter för barn att utvecklas socialt, fysiskt, mentalt och akademiskt. I dagens läge har barnen inte så mycket sport i deras schema, här är du med och bidrar till så att barn i ung ålder får en mer väsentlig mängd idrott i vardagen och introducerar sporter som de aldrig fått uppleva annars. Med lagsporter som fotboll, volleyboll, cricket, hockey, friidrott och gymnastik, kommer barnen få värdefulla teambuilding-färdigheter och en känsla av disciplin som kommer att vara till stor hjälp under hela deras liv, samt förbättrar deras hälsa.För att delta på projektet bör du vara väldigt sportintresserad och tycka om barn.

Special School Education Tillgängligt i Udaipur (Arbetstid förmiddag. Välj om du vill kombinera med Community Outreach)
Detta är en skola för hörselskadade och en för mentalt utmanade barn i åldern 6-10 år. I den här skolan finns det två skoldelar, en med de hörselskadade barnen och en annan med de mentalt utmanade barn. Volontärer kan arbeta i båda vingarna och vara behjälplig till lärarna där. Skolorna har en icke-formell syn på undervisning så när du inte har en läroplan att följa har du en stor möjlighet att lägga upp din undervisning som du själv vill. Du är fri att välja ditt eget sätt att undervisa barnen komma med dina egna idéer till klassrummet, men det är viktigt att komma ihåg att attityden i undervisningen är viktigare än själva metoden. Ämnen kan variera från allt mellan geografi till miljöfrågor, men många gånger tar man vikt vid att undervisa i det engelska språket.

Kindergarten Teaching Tillgängligt i Udaipur (Arbetstid förmiddag. Välj om du vill kombinera med Community Outreach)
På dessa förskolor går 4-5-åriga barn från lägre medelklassfamiljer i landet, precis i en tid då det är så viktigt att komma rätt i sin tidiga undervisning och en stor byggsten i detta är en bra engelska. Skolorna och pedagogerna försöker ge den absolut bästa undervisningen de kan till dessa barn men många har inte så pass bra engelska som det behövs. Det är här du kan komma in och göra en stor skillnad. Vi i västvärlden är kända för att ha en mycket god engelska, och du behövs i Indien. Du behöver vara en person med mycket energi, älska barn och vara entusiastisk samt kreativ. Lärande lek och rolig undervisning är dina nyckelord här.

Community Outreach Tillgängligt i Udaipur (Arbetstid eftermiddag 16-18).
I det indiska samhället finns det många underprivilegierade familjer som inte har råd att sätta sina barn i ordentliga skolor och vissa saknar förståelse för vikten att gå i skolan och för undervisning. Det finns också de barn som går i skolan men där undervisningen är bristfällig. Undervisningen i engelskan blir lokal och barnen får inte lära sig det korrekta språket som är så viktigt i dagens samhälle och för att få ett bra jobb. Detta Community Outreach Program är startat av våra partners för att barn mellan 6-16 år ska få en korrekt undervisning i engelska språket, lära sig vikten av att gå i skolan, hygien, miljömedvetenhet och beteende. På programmet går det för tillfället ungefär 30 elever och projektet körs mellan 16-18 på eftermiddagarna. Du har möjlighet att kombinera detta program med ett annat projekt som körs på förmiddagarna.

Teaching project Tillgängligt i Sikkim (Arbetstid; Heldag)
Detta projekt handlar inte bara om att lära ut ett visst ämne, det är också en positiv förändring för dem som hjälper dem att bli mer självgående, självständiga samt motiverade. Du kommer att få undervisa på små, lokala byskolor främja goda relationer med barnen samtidigt som du hjälper dem med fritidsaktiviteter och inspirerar dem till att nå sin fulla potential samt vidga sina perspektiv och vyer genom kreativt strukturerade lektioner.

Teaching at buddhist monastery / Undervisa på buddistiskt tempel Tillgängligt i Sikkim (projekt stängt december, januari och februari)
Undervisa munkar i engelska på ett genuint Himalaya-kloster. Detta projekt är skräddarsytt för de som vill undervisa i engelska och samtidigt lära sig själva något helt nytt. Du kommer att undervisa munkar i alla åldrar i ett kloster, vilket kommer ge dig en unik möjlighet att fördjupa dig i deras dag- till daglivsstil och lära dig om buddhismen. Munkarna är i åldrarna 8 - 25 år, och det är cirka 10-15 elever per klass. Man volontärarbetar cirka 3 timmar per dag och tiderna kan variera beroende på vilket kloster man hamnar på. Därför kommer arbetstiderna att fås när du väl är på plats.
Start varje vecka.

Teaching Kindergarten Tillgängligt i Sikkim (Arbetstid; Heldag) projekt stängt december, januari och februari
Utbildning spelar en stor roll för barns utveckling. Besök Sikkim och arbeta med utsatta eller under privilegierade dock entusiastiska barn som kommer att vara otroligt glada över att få träffa och lära sig saker av dig. Oavsett om du är kvalificerad lärare eller helt enkelt är väldigt intresserad av att hjälpa dessa barn är du välkommen till en lokal förskola eller grundskola för att undervisa barn i engelska och specialpedagogik på ditt eget vis. Detta projekt är för dig som älskar barn och vill lära och undervisa. Skolorna har alla samma mål; att skapa en bättre plats och värld för dessa barn. Ditt primära mål är att undervisa i basic engelska, matte, konst och hantverk, lekar och efter kurrikulära aktiviteter, dans, språk och musik.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Goa

Eftersom detta är den mest populära destinationen och placering för projekten så finns det två volontärhus i denna provins. Du bor i något av husen både under introduktionsveckan samt under din tid på ett volontärprojekt i Goa tillsammans med de andra volontärerna.

Husen är båda vackra, gamla portugisiska hus som ligger i en liten stad/by som heter Saligao i norra Goa, ungefär en 1 timme från flygplatsen. Till stränderna Baga och Calangute är det cirka 15 minuters färd med bil (taxi kostar cirka 400 INR). Det finns kök, vardagsrum, badrum och ett studierum med tillgång till dator i båda husen. Wifi finns tillgängligt i närheten av ditt boendet men förvänta dig inte samma hastighet som hemma i Sverige. Ni bor vanligtvis 2-4 personer i varje rum. Man blir serverad typisk indisk mat 3 ggr/dag under vardagarna och 2 måltider/dag på helgerna men det finns också faciliteter att själv laga mat i huset.

Boendet är ganska enkelt, och fönsterna är inte täckta med myggnät så tänk på att ta med dig detta eller köp ett myggnät och ta även med myggspray. Det finns viss tillgång till myggnät. Bankomat finns i närheten och är tillgängliga när som helst på dygnet och det finns även en telefonkiosk som du, med ett simkrt, kan göra internationella telefonsamtal från. Du måste ju ringa hem och berätta lite då och då.

Udaipur

Under både introduktionsveckan och projekttiden bor man i ett gemensamt volontärhus, man bor då ungefär
2-6 volontärer/rum. Det finns internetcafé på gångavstånd från huset. Fönsterna är inte täckta med myggnät så tänk på att ta med dig detta och ta även med myggspray.

Volontärerna förväntas vara renliga och miljömedvetna och det är viktigt att man är återhållsam med vattnet, papper och el. Du förväntas också att hålla rent och snyggt omkring dig och hålla huset organiserat. Man blir serverad typisk indisk mat 3 gånger per dag under vardagarna och 2 gånger per dag på helgerna. Bankomat finns i närheten och det finns även en telefonkiosk som du, med ett simkort, kan göra internationella telefonsamtal ifrån.

Sikkim

Du bor i könsfördelade rum med 2-4 personer och du kommer att dela badrum med dina rumskamrater. I vårt center, det finns ett litet bibliotek, en matsal, en lounge där du kan umgås med andra deltagare och det finns en vacker trädgård att koppla av i. Dessutom finns det ett kylskåp som du är välkommen att använda för att förvara mat och drycker. Säkerhetsskåp finns. Det finns Wi-Fi i närheten av boendet men tyvärr är kvaliteten på internet inte vad vi är vana vid och kan gå långsamt och ibland oregelbundet.

Du kommer att bli försedd med tre måltider om dagen på vardagar och två måltider per dag på helger. Måltiderna är en blandning av västerländsk och indisk mat, som huvudsakligen består av vegetariska rätter inklusive ris och grönsaker. Du kan räkna med att få en kycklingmaträtt två gånger i veckan. Du kan också använda köket och laga mat själv eller äta på någon av de lokala restauranger.

Jag tvivlar inte på att volontärerna kan göra skillnad, en stor skillnad i dessa barns liv. Lekplatsen på Moder Teresas centrum var rostiga och trasiga, och barnen var mest inne och lekte. När volontärerna anlände började de att arbeta med att ordna upp lekplatsen och efter lite fixande så var allt fungerande igen. Ett av barnen var delvis förlamad från midjan och neråt och låg mest på golvet när vi kom. Det var hennes värld. Efter att ha ordnat fram en rullstol som tidigare användes av en äldre hände det saker. Det var efter att volontärerna hade tagit initiativ som livet blev lite bättre för den här tjejen. Det dröjde inte länge innan hon kunde lyfta sig upp, flytta över till rullstolen, först med hjälp och sen utan hjälp. Hon log från öra till öra:)) Hon fick en "jag-klarar-av-saker-glädje" som gjorde att hon kanske kommer att ta ännu större utmaningar senare. Hon får ett helt annat perspektiv ... hon är inte på golvet, där hon släpade sig fram med små barn vid hennes sida. Detta gav mig en starkare övertygelse om att volontärarbete hjälper. Att det gör skillnad för ett barn, en kvinna, en man och det räknas för mig:)) att vi alla kan göra skillnad!

Anders Håkansson // Volontär Indien

Varför Volontär Indien med GoXplore?

 • Vi har flera års erfarenhet av volontärresor
 • Du får utbildning om så krväs för ditt valda projekt på plats
 • Du får en unik introduktionsvecka där du blir bra introducerad för programmet
 • Vi kan hjälpa dig med din flygbiljett till din valda destination i Indien
 • Du får boende & mat i volontärhus under din projekttid
 • Du har 24 timmars support på plats
 • Du blir hämtad på flygplatsen vid ankomst och transport direkt till huset du ska bo i
 • Detaljerad information om projektet, programmet och landet före avresa
 • Genom vårt program kommer du möta människor från hela världen
 • Du får en upplevelse du aldrig kommer att glömma

Visum

Du ansöker om ett turistvisum när du reser till Indien och behöver ett giltigt pass och ett visum oavsett vad du ska göra under din vistelse i Indien. Visumet kan du söka på olika vis. Det nyaste och smidigaste sättet är att söka visumet online men man kan givetvis också skicka iväg sin ansökan via post eller besöka kontoret i Stockholm.

Visumet kostar cirka 1000 kr och det ger dig 60 dagar uppehållstillstånd.

Du kommer att få detaljerad information om hur du som svensk medborgare går tillväga med din ansökan.

Detta behöver du när du ansöker om visum

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Ankomst - söndagar // hemresa - lördagar

Introduktion
Vilket projekt och vilken destination i Indien du än väljer kommer du att starta din resa med en introduktionsvecka som startar på måndagen, som ett första steg för en bra vistelse i landet.
Du ska ankomma på söndagen innan och du kommer att bli upphämtad på flygplatsen och transporterad till volontärboendet. Man lämnar sedan boendet på en lördag. Givetvis kan man stanna längre men alla extra nätter får man då stå för själv (cirka 35EUR/natt).

Det är en rolig vecka, till för att man ska lära känna landet, människorna, traditioner och kulturen. Tillsammans med de andra i gruppen från övriga delar av världen, kommer du att få bekanta dig med lokalbefolkningen, smaka på det indiska köket och bekanta dig med landets seder. Du kommer också under veckan att få testa på och veta mer om yoga och meditation, matlagning, tull, vanor, beteendemässiga aspekter, "Do´s and Don´t´s" och akut beredning. Allt detta kommer att göra att du anpassar dig snabbt i landet. Du kommer att ha möjlighet att besöka marknader, vattenfall, kryddplantage och naturområden i grupp men även individuellt under din fritid.

Under veckan kommer ni också lära er några små enkla fraser av det indiska språket. Indien har 18 officiella språk och mer än 1500 dialekter. Du kommer lära dig ur ett språk. Tamil, Kannada och Malayalam är de språk som är de språk som lärs ut beroende på projektplacering. Men oroa dig inte, engelska talas utbrett i Indien. Du kommer att fyllas med nya intryck och upplevelser och lära dig massor om denna intressanta kultur.

Flygplatsen som du bör landa på heter för respektive destination:

Goa - Dabolim International Airport - Ankomst söndag (ingen tidsbegränsning)
Udaipur - Udaipur International Airport/Maharana Pratap Airport - Ankomst söndag (ingen tidsbegränsning)
Sikkim - Siliguri Bagdogra Airport - Ankomst söndag mellan 08:00 - 16:00)

Startdatum 2020

Ankomst söndag / lämnar lördag

Observera!

På grund av högtider har projekten i Udaipur stängt under maj - juni. Men alla andra destinationer har öppet som vanligt.

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Vad är inkluderat i priset?

Detta exkluderas i priset:

 • Visumkostnader
 • Vaccinations-kostnader
 • Flygkostnader
 • Avgiften för utdrag ur belastningsregistret
 • Reseförsäkringen. Läs mer här
 • Transporten tillbaka till flygplatsen
 • Extra nätter

En flygbiljett tur & retur till Indien brukar kosta mellan ca 6000-8500 SEK ink. flygskatt.

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen för att få skjuts till ditt boende i Goa eller Udaipur om man landar på en söndag.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Indien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Måste bara passa på att säga tack för all bra hjälp och info om allt från flyg till visum, jag hade aldrig kommit iväg utan er i ryggen!

Elin // Volontär Indien

Aktiviteter i Indien

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer.

Hur kommunicerar jag hem när jag är Indien?

Telefonautomater är billiga och du kan köpa ett telefonkort i en butik som kan användas i telefonautomater. Du kan även köpa ett SIM kort till din mobiltelefon. Om du vill skicka brev kan du köpa frimärken på ett lokalt postkontor. Kom ihåg att postsystemet i Indien är långsammare än hemma. Brev kommer fram men det kan ta upp till tre veckor. Det finns internet i huset där volontärerna bor och det finns internet caféer där du surfa och maila.

Vilken typ av vacciner behöver jag ta innan jag reser?

Vi rekommenderar att du konsulterar en reseklinik eller din läkare för professionell vägledning.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Hur mycket fickpengar bör jag ta med mig?

Om du arbetar i två månader, bör du ta minst 6000 kr med dig. Måltider ingår i veckan och på helgen. Bara om du tar dig någonstans på helgerna måste du själv ansvara för din mat. Du kan äta på restaurang för ca 200 Rupie, ca 27 SEK. Det är billigt i Indien, och särskilt om man går på de lokala marknaderna och restaurangerna. Sen beror det ju på hur mycket du vill resa utöver din tid på projekten något som även kostar extra.

Anordnas det många sociala aktiviteter med de andra volontärerna?

De flesta reser lite tillsammans på helgerna, eller går ut och äter, åker båt, rider elefanter, går på marknader eller andra aktiviteter. Det är vanligt att volontärerna själva styr upp lite aktiviteter tillsammans.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte är nöjd eller inte trivs på ditt projekt ska du kontakta vår samarbetspartner på plats i Indien. De kommer att se över situationen med dig och försöka lösa allt så du får en bra tid på plats. Självklart kan du alltid kontakta oss på WTC så hjälper vi också dig.

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Indien » Volontär Indien

Alba F beställde vårt Work & Travel Australien program för 20h sedan. Är det något för dig också??!