Login GoXplore fortsätter 2021!

Miljövård och dykning i Sodwana Bay, Sydafrika

Sodwana Bay är rankat top 5 i världen för dykning känt för sina korallrev och möjligheten till att dyka med valhaj. Ett perfekt dykprojekt för dig som vill ta PADI cert eller vidarutveckla dina dykkunskaper samtidigt som du forskar kring miljön.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Marine & Reef Conservation

Några snabba fakta om Marine & Reef Conservation
Från kr 12490
Passar förFrån 18 år och vid god hälsa
KvalifikationerDu måste kunna simma samt förstå och tala engelska
Längd4-12 veckor
AnkomstplatsRichards Bay (inrikesflyg från Johannesburg)
Antal deltagareMax 8
Borde beställasminst 2 månader innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövårdDykningMarint liv

Sodwana Bay ligger vid kusten, utanför iSimangaliso Wetland Park, som är Sydafrikas första arv på UNESCOs världsarvslista. Sodwana Bay är en knutpunkt för Marine Protected Area, som sträcker sig längs Sydafrikas indiska havskust till Moçambiques gräns i norr. iSimangaliso är ett beskyddat område som sträcker sig 150 kilometer från gränsen mot Moçambique och söder till St. Lucia och tre mil ut i havet. Det är hem till ett rikt marinliv och några av världens sydligaste korallrev på Sodwana Bay. Knölvalar migrerar till Sodwana årligen, hav- och lädersköldpaddor lägger ägg på stranden över sommaren och valhajar samt djävulsrockor syns regelbundet, medan revet kan skryta med sitt fantastiska makroliv och varierande fiskarter. Dessa världsberömda korallrev rankas bland de fem bästa dykdestinationerna i världen, och med 20 dyk inkluderat (om vädret tillåter) i programmet per månad kommer du få gott om tid att utforska denna fantastiska värld under ytan.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Som volontär på detta program kan du att bidra till ett antal projekt inom iSimangaliso parken, bland annat undervattensundersökningar och insamling av information om sköldpaddor och rockor som lever på reven, global forskning av valhajar genom datainsamling och fotografisk identifiering av valhajar. Undersökningarna av sköldpaddor fokuserar på det manliga könet och är därmed banbrytande då de flesta undersökningar i världen görs på kvinnliga sköldpaddor som lägger ägg på stränder. Som en del av vistelsen får volontärerna lära sig att använda undervattenskameror och ta bilder till bilddatabasen samt identifikationsteknik. Bilder på sköldpaddorna hamnar bland annat i Southwest Indian Ocean database for Green, Hawksbill and Loggerhead turtles. Som volontär får du också praktiskt erfarenhet av den dagliga driften av en non-profit organisation dedicerat till att öka medvetenheten om bevarandet av havsmiljön och kan också ha möjlighet att delta i särskilda hajekologi- och biologikurser (mot en extra avgift för de som vill).

Dykningen är en viktig del av programmet och har du inte redan ett certifikat så får du din PADI Open Water certifiering som en del av programmet. PADI är världens mest ansedda dykkurs och ger dig möjlighet att dyka ner till 18 meter i hela världen. Har du redan Open Water får du istället en uppgradering till Advanced Oper Water eller ta en av specialkurserna (Deep, Nitrox osv).

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag har det så bra här nere och trivs så himla bra! Dagarna rullar på och jag njuter av varje dag! Gjorde idag sista dyket på min rescue kurs och är nu certifierad rescue diver, vilket är så häftigt! Var på safari i helgen vilket också var magiskt! Så nöjd med resan, destinationen och campet!

/Hanna // Marine & Reef Conservation

Projekt

Vanligtvis jobbar du som volontär ca 6 till 8 timmar på vardagarna och har helgen ledig. Detta kan dock variera lite med hänsyn till natur- och väderförhållande eller forskningsbehov.

Under hela vistelsen deltar du som volontär i ett antal marinprojekt och blir tilldelade olika arbetsuppgifter. Projekten är anpassade efter tiden på året och väderförhållanden. Du som volontär får kontinuerlig utbildning av metoder som krävs för att samla in data under hela vistelsen. I den första fasen får du förståelse av ekologin i West Indian Oceans rev och får delta på kurser och föreläsningar om marinekologi. Du påbörjar också din dykutbildning PADI Open Water (om ännu inte är certifierad), eller vidareutbildning (om redan certifierade).

Fältarbetet utförs från en uppblåsbar båt från stranden. Allt arbete i vatten utförs genom forskningsdyk på maximalt 30 meters djup (beroende på volontärernas certifiering och deras skicklighet och förmåga). Generellt är de flesta dyk mellan 10 och 18 meter. Vattenförhållandena i Nord KwaZulu-Natal tillåter vanligt vis bara dykning fram till ca kl. 13.00, det vill säga att det oftast kan bli ett dyk per dag. Det är då viktigt att kunna vara flexibel när det kommer till de osäkra förhållandena under vissa dagar.

Efter varje avslutad dag på fältet behövs du som volontär för att gå igenom och registrera data som samlats in under dagen. Arbetet kan innebära att du bland annat behandlar data och laddar upp bilder på databasen, eller deltar på en föreläsning om marinekologi.

Allt arbete i vatten kräver en våtdräkt (minst 5 mm och full längd) - Så kom ihåg och ta med en egen våtdräkt! Det rekommenderas att volontärerna har med sig egen dykutrustning, men om detta inte är möjligt så finns det att låna på plats (BCD, regulator, simfötter, mask, snorkel och viktbälte). Det är dock bra att ta med egen mask, simfötter.

Exempel på projekt som du som volontär kan delta i:

Megafauna Undersökningar
Som volontär får du genomföra undersökningar under vattenytan, räkna och fotografera olika marina arter i området, för att få en förståelse för populationsdynamiken.
Sköldpaddsundersökningarna syftar främst till att samla in information och skapa ID-databaser för gröna-, karett- och havssköldpaddor på de olika reven, samt samla och lämna information om manliga sköldpaddors och Reef sköldpaddors populationer.
Stora rovdjur på revet så som hajar, stingrockor och havsabborre kartläggs också, i syfte att skapa en bredare förståelse av populationsdynamiken på de lokala reven.

Whale Shark Identification
Som volontär får du genomföra undersökningar från båtar av valhajar längs med Sodwana Bays kust. När valhajarna upptäcks samlar man in data genom att snorkla på vattenytan medan fotografier tas för att sedan laddas upp på den globala forskningsdatabasen för valhajar, ECOCEAN Whale Shark fotoidentifikation Library at www.whaleshark.org.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

När du jobbar som volontär på detta projekt bor du på WTSA:s läger där du delar rum med andra volontärer i antingen huvudbyggnaden eller i stugor som är utspridda på området. Lägret ligger i Sodwana Bay med gångavstånd till restauranger och 10 minuters bilfärd till en mindre stad.

Huvudbyggnaden är möblerat med alla bekvämligheter och det finns även en stor pool. Notera dock att detta är ett läger och inget lyxresort. Boendet ligger ute på landet med två små städer 10 och 90 kilometer därifrån, vilket betyder att det finns begränsat med sociala aktiviteter och attraktioner i området.

Alla volontärer delar på vardagsrummet i huvudbyggnaden och utrymmet utomhus för avkoppling. Rummen i huvudbyggnaden och i stugorna rymmer 2 till 4 personer i enkelsängar eller våningssängar. Lägret kan inte garantera att rummen blir indelade efter kön så var förberedd på att du kanske kommer att dela rum med personer av motsatta kön. Det finns 4 badrum i huvudbyggnaden med toalett och badkar/dusch med varmt och kallt vatten. Ett fullt utrustat kök med matplats finns i en separat byggnad.

Som volontär lagar du din egen mat och ansvarar dagligen för att rummet är rent och städat. Ni åker in och handlar tillsammans i byn en gång i veckan så du har fritt val till vad du vill ha i affären.

Lägret har ström och WiFi finns tillgängligt för personligt bruk mot en liten kostnad på ZAR100/månad (ca 60 SEK). Det finns även tvättmöjligheter så det är inga problem att tvätta dina kläder under vistelsen.

Det finns TV i det stora huset som du har fri tillgång till.

Tvätt av kläder: enklast är att lämna in dina kläder för tvätt till projektet någon gång i veckan det kostar ca 30 kronor

WTSA:s personal befinner dig vid lägret hela tiden och det ger möjlighet till att få mer kunskap om utmaningarna och fördelarna med att bo i en marin miljö.

Jag har det så bra här nere och trivs så himla bra! Dagarna rullar på och jag njuter av varje dag! Gjorde idag sista dyket på min rescue kurs och är nu certifierad rescue diver, vilket är så häftigt! Var på safari i helgen vilket också var magiskt! Så nöjd med resan, destinationen och campet!

/Hanna // Marine & Reef Conservation

Varför med GoXplore?

Avgångar

Ankomst- och avresedag för detta program är första dagen i månaden året runt.
Notera också att det kan vara lite mindre att göra på projektet under jul och nyår.
Ankomst innan kl 15 om du vill bli hämtad samma dag och på vägen hem avresa efter kl 15.


Du kommer att bli hämtar på Richards Bay Domestic Airport i KwaZulu-Natal. Tillsammans med de andra volontärerna blir ni körda till marine camp samma dag som ni ankommer. Ankommer du tidigare än ankomstdagen rekommenderar vi att du övernattar i Richards Bay.

Om du bor över i Richards Bay dagen innan eller efter projektet rekommenderar vi att du bokar in dig en natt på http://www.fisheagleinn.co.za/
Det kostar ca 500 zar och ligger smidigt 500 meter från flygplatsen.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Vänligen kontakta oss för tips!


Priser

Pris
2 veckor 12490
4 veckor 18990
8 veckor 33490
12 veckor 47490

(Priserna är giltiga till 31 december 2020)

Detta är inkluderat i priset:

Detta är inte inkluderat i priset

OBS! Vi ber dig uppmärksamma att det är ett tillägg i kostnad för dig som är för vegan, vegetarian, laktosintollerans,glutenfri mat på ca 300 sek per vecka.

FLYGRESAN

En flygbiljett tur & retur till Richards Bay brukar kosta mellan ca 9.500-12.500 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Marine & Reef Conservation

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Min vistelse i Sydafrika var fantastisk! Jag tog mitt Open Water certifikat, lärde mig jätte mycket om marinmiljön, såg coola fiskar, hajar, sköldpaddor och simmade med delfiner! Jag träffade också många underbara människor. Jag hade en jätte bra vistelse och det finns inget jag kan klaga på. Jag skulle självklart rekommendera Marine & Reef Conservation till alla!

Lisa // Marine & Reef Conservation

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Måste jag ha dykcert innan avresa?

Nej det behövs inte det ingår ett cert i ditt program, om du redan har ett cert finns det många fler kurser att ta som är inkluderade i priset.


Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Du behöver vara bekväm med det engelska språket i tal och skrift.

Hur många är det max på projektet och är det människor från hela världen?

8 st

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Om du är på projektet 2 veckor så räkna med ca 1000 ZAR, detta går åt till tex mat på lunchen på stranden, transport till och från campen om du vill åka efter timmarna de har stängt kontoret.

Blir jag hämtad på flygplatsen?

Ja du blir både hämtad och lämnad på flygplatsen av projektet.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns WIFI men kom ihåg du är i Afrika så det kan gå lite upp och ner, kostar ca 100 rand i månaden

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation. Vanligtvis brukar man ta :Ducoral, Typhoid, Hepatit A och B och Malaria.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig som arbetar om volontär. Läs mer här

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Marine & Reef Conservation

Felix R beställde vårt Work & Travel Kanada All Set program för 9h sedan. Är det något för dig också??!