Safari Kruger National Park 4 dagar / 3 nätter

Åk på Safari i Sydafrikas berömda Kruger Nationalpark, se djuren i sitt rätta element på nära håll. Vi har tagit fram en safari skräddarsydd för dig - Big 5 väntar på dig, vad väntar du på?

GoXplore Safari

Åk på safari i Kruger Nationalpark med GoXplore. Vi har tagit fram en egen safari utefter våra egna erfarenheter av att åka på de i Sydafrika. Vad är inte bättre än att veta vad du som resenär vill få ut av en sådan resa än att den är skapad av en resenär precis som du. Förvänta dig 4 dagar maxat med aktiviteter, djur och natur exakt så som en safari ska vara. Det finns ingen exakt ordning på vilken av dagarna du gör nedan . Vi ber dig komma med ett öppet sinne för dina aktiviteter som alla kommer äga rum. Exakt vilken dag styrs utav vädret för att du ska få ut så mycket som möjligt utav din safari.

Hur tar du dig dit ?

Flyg till och från Hoedspruit med inrikesflyg och bli hämtad/lämnad på flygplatsen där.

Ankomst behöver vara före 13:15 och avresan efter kl 12:00 för att du ska få in dina aktiviteter.

Att flyga till Hoedspruit från Johannesburg flygplats kostar ca 2.800 sek t/r.Boende:
Här kommer du bo på Panzi Bush Camp utanför Hoedspruit i Guernsey Nature Reserve.
Det är en mysig lodge med bungalows där du blir fint omhändertagen.
Fickpengar:
Räkna med ca 500 sek i fickpengar förutom det som är för dina valfria aktiviteter.

Kort eller Cash:
Du kan betala med kort på plats för de aktiviteter du vill ha, och även lunch osv. Kontanter fungerar det med.
Tips Boende : Lämna inga saker framme i duschrummet det är semi-öppet mot naturen, de små aporna är nyfikna och tar med än gärna med sig det som man lämnar där.

Dag 1

Flyg till Hoedspruit med ankomst oftast 12:30. Du blir upphämtad utav vår samarbetspartner på plats som kör dig till den bush lodge som du kommer bo på under dina 3 kommande nätter.

Efter att ha checkat in sett dig omkring i området bär det av på din eftermiddags/kvällssafari. Här åker du ut till ett utav de privata gamereservat som finns i området i en 4X4 bil för att se efter Big 5. Det som är extra häftigt i de privata reservaten är att man får köra av vägen för att de djuren på riktigt nära håll. Man får nypa sig i armen för att förstå att du kan vara 2 meter från ett lejon, en elefant eller noshörning och andra djur utan att de noterar det nämnvärt. Det är en otroligt fantastisk upplevelse som måste göras för att man ska förstå känslan.
Efter att ha kört i ett par timmar och förhoppningsvis sett många olika djur vem vet kanske du haft turen att se Big 5 redan och mörkret faller beger du dig tillbaka till lodgen där middagen står serverad och du kan njuta av att höra djuren på behörigt avstånd.

Tips till kvälls safarin: Ha med dig något varmare att ta på dig det blir snabbt lite svalare när solen gått ner och en keps då alla insekter flyger rakt in i bilens strålkastare och då gärna rakt in i ögonen på de som åker i jeepen.

Inkluderat: Middag, privat game reserve safari , boende .
Inte inkluderat: Lunch. Chauffören stannar till inne i Hoedspruit så du kan köpa med dig lunch.

Dag 2

Upp och hoppa tidigt: nu är det dax för Greater Kruger Nationalpark heldags safari. Det tar ca 1 timme att köra till Main Gate. En utav de äldsta nationalparkerna i Sydafrika och hem till mer än 500 fågelarter, 1000 reptilarter och mer än 150 däggdjursarter. Din vildmarksupplevelse börjar direkt du kommer in i reservatet så håll ögonen öppna. Hela dagen spenderar man med att titta efter djur, stanna till vid vattenhål och ett och annat fikastopp där det gäller att vara vaksam då vissa apor tycker det är extra spännande att ta sig en bit från fikat som är med. Efter en heldag i en safari jeep kommer det kännas mycket skönt att komma tillbaka till lodgen och kanske ta ett dopp i pool innan middagen.

Tips till heldags safarin: Ha med dig både varma och svalare kläder för ombyte, keps, solglasögon, kikare om du har någon, vatten, snacks att ha i jeepen.
Det finns filtar på lodgen du bor på fråga dem om du vill ha med en sådan det är skönt tidigt på morgonen att svepa in sig i den.

Inkluderat: Frukost, Middag, Greater Kruger National Park Safari, boende.
Inte inkluderat: Lunch.

Ni stannar inne i Kruger Parken på en lunchrestaurang för en timmes paus, det finns gott om restauranger att välja på och väldigt skönt att sträcka ut sig en stund.

Dag 3
Valfria aktiviteter.

Dag 4
Upp och hoppa tidigt för att ge ut i bushen till fots i det reservat som du bor i tillsammans med en guide som lär dig mera om naturen och djuren ni går i.
Här får du se zebror till fots och kanske en och annan giraff som nyfiket tittar fram genom trädkronorna. Ett fantastiskt sätt att avsluta din safari på innan du packar väskan och
tar en transfer till ditt flyg hem till Sverige.

Inkluderat: Frukost, Guernsey Naturreservat morgonpromenad i bushen.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser Safari Kruger National Park 4 dagar / 3 nätter Pris
4 dagar 3 nätter Safari 10500

pris giltigt till 31/12- 2022


Priset är baserat på ZAR och vi reserverar oss för valutaändringar. 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Valfria Aktiviteter


En av dagarna har du valfria aktiviteter att välja mellan här kan du läsa om dem. Allt bokas på plats när du kommit fram förutom Hot Airbalooning som vi rekommenderar du reserverar i förväg.

Kort eller Cash?
Du kan betala med kort på plats. Priserna som står här nedan är i Lokal valuta och vi reserverar oss för lokala justeringar men en riktlinje för dig.

Aktivitets priser
Priser i ZAR, Sydafrikanska Rand.
Hot Air Balooning : 4040 ZAR/ 1 timme
Häst safari: 650 ZAR/ 1 timme eller 750 ZAR/ 2 timmar
Moholoholo Centre: 440 ZAR
Kinyonga Reptile Park: 500 ZAR
Elephant Interaction: 1500 ZAR
Flodhästen Jessica och båttur: 850 ZAR
Panorama Route: 1100 ZAR
Hoedspruit Endangered Species Centre eller Cheetah Breeding: 600 ZAR

Hot Air Ballooning

Det är soluppgång och tystnaden i luften bryts bara för tillfälligt av kraftiga brännare samt en fågelsång eller utrop från ett djur på distans. Spänningen går inte att beskriva.

Du sippar på fin champagne medan du svävar lätt över trädtopparna i den vackra Magalies River Valley – en region som skryter bland det bästa vädret för ballongflygning i hela världen. Den unika och nästan övernaturliga utsikten kommer vara ett minne för livet.

Häst safari

Det finns inget ljud från en motor, bara ljudet från hästens hovklapp på en väg genom vildmark där det inte finns något annat än stillhet. Medan du skrittar längs vägen håller impalorna och vårtsvinen på som vanligt; antingen att de äter gräs, vårdar varandra eller även att de markerar sitt område. Hoedspruit Wildlife Estate är hem till giraffer, zebror, gnuer, ellipsvattenbock, nyalor, impalor, kuduer, stenbockar, dykkerantiloper, vårtsvin samt leoparder att nämna några. Det går inte garantera att du får se alla de arter men spänningen om det som finns runt nästa hörn är det som gör vildmarken så spännande. Stigen följer en flod som har två dammar där du kan ofta hitta olika djur som kommer till floden för att släcka törsten. Oavsett om du är en fågelskådare, djurälskare eller bara här för att vara med är hästsafarin ett perfekt och naturligt sätt att uppleva vildmarken.

eptil centret


Moholoholo Centre

Belägen i skuggan av den konungslig "Mariepskop" som är en del av de mäktiga bergen i Drakensberg är vår Wildlife Rehabilitation Centre hem till många av Sydafrikas övergivna, skadade och förgiftade djur. Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre är väldigt stolta på sina insatser att utbilda om vilda djur i Sydafrika.Flodhästen Jessica och båttur

Jessica är en 10 år gammal flodhäst som bor nära till Hoedspruit i Sydafrika. Det som gör Jessica så unik är att hon är ett vilddjur som interagerar med människor på ett annat sätt än naturen hade planerat. Det finns många som tro att flodhästar är de mest farliga och hemska djuren i Afrika och det finns gott om berättelser om flodhästar som har attackerat och dödat människor som kommer för nära och avbryter deras rutiner.

Panorama route

Panorama route är en naturskön väg i Sydafrika. Denna vägen är genomsyrad med Sydafrikas historia är belägen i provinsen Mpumalanga. Vägen är centrerad längs Blyde River Canyon, världens tredje största canyon som har många vattenfall, en av de störst planterade skogarna i Sydafrika samt många naturliga landmärken.


Landmarks

Mpumalangas området är rik med naturella skönheter och de flesta kan hittas på panoramarouten.

God's Window – Det är en utsiktspunkt på Drakensberg Escarpment. Klipporna faller 700m från utsiktspunkten. Det kommer många turister och på en klar dag kan du se hela vägen till Mocambiques gräns.

Bourke's Luck Potholes – Bourke's Luck Potholes är naturliga geologiska utformningar som skapades av vatten som flyttar genom landskapen genom århundraden.

Three Rondavels – Detta fenomen är nämnt efter små gräshyttor som kallas för rondavels på grund av deras märkliga likhet.

Blyde River Canyon – Det är en del av den 29,000 hektar Blyde River Canyon Nature Reserve och är uthyggd från nästan 2,5 km röd sandsten.

Hoedspruit Endangered Species Centre

Hoedspruit Endangered Species Centre är en unik afrikansk djurlivsanläggning som fokuserar på bevaring och hållbarhet på sällsynta utsatta och hotade arter.
Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) är levande bevis på att människor kan göra långsiktiga skillnader för att planeten och att alla djuren ska kunna överleva.

Dessa aktiviteter är populära, de flesta brukar välja Panorama Route för att få möjlighet att se så mycket som möjligt av denna fantastiska del utav Sydafrika.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Välj ett program i Sydafrika

Hem » Land » Sydafrika » Safari Kruger National Park 4 dagar / 3 nätter

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!