Safari i Kruger Nationalpark

Åk på safari i Sydafrikas berömda Kruger National Park och förhoppningsvis se hela "The Big 5" i sitt esse! Vår 4-dagarssafari är ett perfekt tillskott för dem som redan reser med GoXplore, eller kan bokas som en separat resa.

GoXplore Safari

Res på safari i Kruger National Park med GoXplore. Vi har satt ihop den perfekta safarin för dig som inte vill lägga många tiotusentals kronor, men ändå vill uppleva Kruger National Park i all ära med en lokal guide. Safarin börjar i Nelspruit, som du antingen kan flyga till eller ta en buss från Johannesburg. Du kan förvänta dig 4 dagar av aktiviteter, djur och natur – precis så som en safari ska vara.

I Kruger är målet naturligtvis alltid att hitta de ikoniska Big Five – från den imponerande afrikanska elefanten till det mäktiga lejonet, den svårsedda leoparden, den skräckinjagande buffeln och den majestätiska noshörningen – i deras naturliga livsmiljö. Men även om det inte blir av kommer du att få uppleva Kruger och Blyde Canyon på några händelserika dagar. Inte minst tack vare Crazy Dave – din lokala guide längs vägen.

Det är möjligt att vissa av dagarna kommer att ändra ordningen längs vägen på grund av vädret, så vi ber er att hålla ett öppet sinne.
Detta är trots allt Afrika.

Resa
Du flyger till Nelspruit. Det går också bra att ta buss från Johannesburg.

Ankomst kan vara när som helst den första dagen, men vi rekommenderar att det inte är för sent, så att du har
lite tid att se dig omkring i Nelspruit också, och få en god natts sömn. Du kan antingen välja att lämna Nelspruit
sent på dag 4, eller lägga till en extra natt på Old Vics för en tidigare avgång dagen efter det.

Du får mera information om detta  när din plats på safarin är bekräftad.

Boende

Natt 1

Du tillbringar den första natten i Old Vics i Nelspruit i ett privat rum med eget bad. Väldigt mysigt vandrarhem med pool och skön känsla.

Natt 2 & 3
Bungalow på Kruger Camp.

Dag 1
Ankomst till Nelspruit – du hämtas av vår partner på flygplatsen och körs till Old Vics i Nelspruit där du tillbringar den första natten i ett privat rum (eget badrum). Du bör få en god natts sömn här, för det blir en tidig start nästa morgon!

Dag 2
Dagen börjar klockan 5, så att chansen att se så många djur som möjligt, inklusive 'The Big 5', ökas avsevärt. Kruger är en av Sydafrikas äldsta nationalparker och är hem för mer än 500 fågelarter, 1000 reptiler och 150 däggdjursarter. Din safariupplevelse börjar precis innanför porten, så se till att hålla ögonen öppna. Under dagen letar man efter olika djur, stannar till vid vattenhål och äter lite.

Efter att ha sett ett antal djurarter äter vi en välförtjänt och god brunch på en av Krugers vackra rastplatser. Efter att ha ätit oss mätta fortsätter vi att upptäcka fler djur på vägen till det världsberömda Krugerlägret, ett läger i parken. Här har du möjlighet att koppla av, eller ta en kort tupplur, i den bekväma bungalowen

Efter vila åker vi på en 3-timmars game drive med en erfaren guide från Krugerparken, för att lära oss ännu mer om djuren i parken. Vid återkomsten blir det en riktig sydafrikansk braai (grillad middag). Det finns faktiskt lite som kan slå atmosfären av en riktig braai under den fantastiska afrikanska stjärnhimlen!

Dag 3
Vi vaknar upp tillsammans med djuren och besöker de delar av parken som vi inte sett ännu. På eftermiddagen återvänder vi till lägret för en vila, eller kanske lite avkoppling på terrassen medan vi tittar på djuren som kommer ner till floden för att dricka är mer din grej? Innan vi går och lägger oss för att njuta av en god natts sömn under afrikansk himmel tar vi ytterligare en fantastisk game drive genom parken.

Dag 4
Vi kommer nog att väckas av djurens ljud som börjar dagen tidigt – det finns lite som är bättre än naturens egen varningsklocka. Vi lämnar Krugerparken och letar efter de olika djuren vi kanske inte har sett på vägen ut. Efter att ha lämnat parken tar vi oss upp i den lilla bergskedjan Drakensberg, där vi kommer att se flera kända sevärdheter, inklusive God's Window, Lisbon Falls, Bourke's Luck Potholes och världens tredje största och enda växande kanjon: Blyde Canyon.

God's Window - En utsiktspunkt på Drakenbergs brant. Bergen faller 700 meter från utsiktsplatsen och en klar dag kan du se hela vägen till Moçambiques gräns.

Bourke's Luck Potholes - naturliga geologiska formationer skapade av vatten som rör sig genom landskapet under flera århundraden.

Blyde River Canyon - är en del av det 29 000 hektar stora Blyde Canyon Nature Reserve och är urholkat från nästan 2,5 km röd sandsten.

Efter att ha tagit den perfekta uppsättningen bilder för att visa alla hemma, avslutar vi en perfekt dag med pannkakor på Harry´s Pancakes, kända för sitt läckra urval.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser Safari i Kruger Nationalpark Pris
4 dagar/ 3 nätter (pris för 2 deltagare) 8450

pris giltigt till 31/12- 2024

Priset är baserat på ZAR och vi reserverar oss för valutaändringar.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Möjliga förlängningar

Eswatini

Lägg till en 1 dagstur till Eswatini för att se kungariket i Sydafrika. Pris: 2000 ZAR (ca 1 300 SEK)

Mozambik

Besök fantastiska Moçambique med samma guide som på safarin. Vi rekommenderar en 2 dagars resa med 1 natt i Moçambique. Pris: 7500 ZAR (ca 4 200 SEK)

Övrigt
Lägg till en extra natt på Old Vic när du är klar på safari. Detta kostar cirka 530 SEK.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Välj ett program i Sydafrika

Hem » Land » Sydafrika » Safari i Kruger Nationalpark

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!