Volontärarbete i Ecuador och Galapagos

Häng med på vårt koncept "travelling classroom" som tar dig genom Ecuador. Upplev, sol & bad till Amazonas, Anderna och vackra Galapagos! Kombinera detta med att hjälpa andra, välj att volontärarbeta med människor eller djur. Ecuador är färgstark!

Läs mer

Volontär Ecuador

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Viva Ecuador!

Ecuador ligger i nordvästra Sydamerika, som gränsar mot Colombia och Peru. Det må vara kontinentens minsta land men här finns oändliga möjligheter till fantastiska natur- och kulturupplevelser, däribland unika djurarter och lämningar från det forna Inkariket. Landet är indelat i tre regioner: kusten, höglandet och regnskogen. Räknar man med Galapagosöarna blir det totalt fyra regioner, som kan upplevas om man reser på vårt volontärprogram.

Gå vår 3 veckors spanskakurs som tar dig genom de tre regionerna samtidigt som du lär dig språket, lär dig att surfa, ta salsalektioner, upplev regnskog och lär känna andra volontärer. Om du vill ha mer äventyr, kan du lägga till en vecka på Galapagosöarna och läsa en extra vecka spanska. Dessa öar är skyddade och finns med på UNESCO:s världsarvslista, men är öppen för en kontrollerad turism.

Efter spanskakursen kan du arbeta på ett eller flera av våra volontärsprojekt. Är du intresserad av djur kanske "Amazon Animal Rescue center" eller "Monkey sanctuary" vara något för dig. För dig som älskar barn finns det möjlighet volontärarbeta på barnhem eller hjälpa gatubarn i Quito, du kan även volontärarbeta på ett barnsjukhus.

Ute på fantastiska Galapagosöarna kan du antingen välja mellan att undervisa på en lokal skola eller att arbeta på ett nationalparksprojekt. Ta chansen att jobba på ett naturreservat med möjlighet till att se den sällsynta torra skogen längs Ecuadors kust eller arbeta och bo tillsammans med de lokala indianerna. Möjligheterna är oändliga! Vår samarbetspartner i Ecuador kan ordna jobb i de flesta sektorer, och om du känner att du har något att bidra med kan du kontakta oss så att vi kan undersöka vad som finns just för dig. Läs mer om hur det är att volontärarbeta utomlands.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som har fyllt 18 år. Du måste behärska engelska och vara motiverad, kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt. Det är viktigt att du är flexibel och anpasslig, särskilt när du kommer till en främmande kultur. Talar du spanska är det bra men det är inget krav. I programmet ingår en 3 veckors intensiv spanskakurs.

Alla som åker iväg som volontär med GoXplore måste bifoga en kopia av sitt brottsregister som söks hos Polisen. Brottsregistret skall sökas tidigast 3 månader innan planerad resa och måste vara på engelska.

Några snabba fakta om Volontär Ecuador
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längdfrån 1 vecka
AnkomstplatsQuito
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurPå djurprojekten
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteMiljövårdVolontärarbete med barnJobba med djurSpanskakursFamiljevänlig
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag är verkligen så glad och tacksam att jag kom hit till slut. Efter alla år av tjat om Galapagosöarna är jag här och imorgon ska jag dessutom ÄNTLIGEN åka och se jättesköldpaddorna jag pratat om sedan jag var i 12-årsåldern. Det gör mig så glad att det gör ont. Tänk hur fint det är, drömma går verkligen i upplevelse ibland.

Lisa Volontär Ecuador

Projekt

Vår lokala samarbetspartner i Ecuador kommer att ta väl hand om dig från det att du anländer i Quito.

Du kan arbeta med projekt i olika delar av Ecuador. Vi har projekt tex i Quito, Amazonas och på Galapagosöarna.
Vi har delat in våra projekt i fyra olika grupper:

1 Projekt i Quito (mat är inte inkluderat)
2 Projekt på Galapagosöarna (mat är inte inkluderat)
3 Djurprojekt (mat inkluderat)
4 Projekt i övriga Ecuador (mat inkluderat)

Tänk på att arbetsuppgifter och att programmet kan ändras ifall din tid inträffar när det infaller helgdagar. Och i Ecuador infaller helgdagar olika beroende på vart i landet du befinner dig.

1) Projekt i Quito

Childrens hospital in Quito
Här ges volontärerna möjlighet att arbeta på Quitos enda offentliga barnsjukhus. Hit kommer människor från hela Ecuador för att få behandling och vård, men sjukhuset har inte tillräckligt med material och personal för att roa barnen under deras vistelse på sjukhuset.
Volontärer arbetar i biblioteket och på leksaksavdelningen med att underhålla barnen och kan också besöka barnen på de olika avdelningarna.
Projektet hålls öppet hela året om.
Minimum längd för projektet: 2 veckor

Center for street children in Quito
Detta projekt är till för att hjälpa barn, ungdomar och vuxna som lever på gatorna i Quito. Huvudsyftet är att ge dem hopp för framtiden, stötta dem och att erbjuda en trygg plats för ett mål mat, en dusch och byte till rena kläder. Här erbjuds läxhjälp till de små barnen som uppmuntras till att gå i skolan.
Projektet erbjuder kurser, hälsovård, näringstillskott och sexualundervisning för de hemlösa och det finns alltid ett behov av volontärer som kan hjälpa till med dessa aktiviteter.
Projektet hålls stängt 1 vecka augusti.
Minimum längd för projektet: 2 veckor


Day Care Centre in Quito
Detta projekt ligger i ett av de fattigaste områdena i de södra delarna av Quito. Här hjälper man de mindre barnen (3-5 år) på förmiddagen och de lite äldre barnen (upp till 13 år) på eftermiddagen, dem kommer för att få hjälp med läxorna, leka eller bara för att lära sig lite engelska och känna tryggheten.
Projektet jobbar och strävar efter att få bort barnen från gatorna, hjälpa dem vidare, få dem att inse att utbildning är bra och positivt. Här får barnen vara barn, leka, spela, skratta och umgås med både andra barn och med volontärerna. Här erbjuds läxhjälp och uppmuntran att gå i skolan, barnen får även lära sig om kost, hälsa och hygien som är väldigt viktigt för dessa barn.
Minimum längd: 2 veckorSoccer coach Quito
Detta projekt skapades av två vänner som har en dröm, vision och ett härligt engagemang att få bort barnen ifrån gatorna och få barnen att inse hur viktigt undervisning och sport verkligen är. Träningen sker på eftermiddagarna, efter att barnens skola är avslutad.
Både volontärer och lokalbefolkningen hjälper till att träna barnen som är i olika åldrar (6-15 år), och får barnen att känna sig trygga. Det universella språket, sport, får människor att samarbeta, visa respekt och tolerans. Önskar man kan man även kombinera med att lära ut engelska på förmiddagarna.
Projektet håller igång hela året om.
Minimum längd: 4 veckor

2) Projekt på Galapagosöarna


Teaching in local school
Volontärer bidrar till undervisningen i lokala offentliga skolor genom att hjälpa lärarna i deras dagliga aktiviteter. Skolan uppskattar hjälp från volontärer, speciellt med engelskundervisningen, men också med att hjälpa lärarna med att hitta nytt material, förbereda pedagogiska aktiviteter och lektioner tillsammans med barnen.
I februari, mars och april har skolorna stängt för sommarlov, vilket gör att detta projekt inte är tillgängligt under den perioden. Likaså har dem lov från 10 september - 24 september.
Minimum längd: 2 veckor
Arbetstid: måndag-fredag förmiddagarGalapagos Conservation program
Projektet startade med en dröm, en dröm om att erbjuda en plats på San Cristobal där marken återställs till sin mest naturliga livsmiljö efter att den blivit förstörd utav jordbruk under de senaste decennierna. En plats där en realistisk utopi kan äga rum. En plats där natur och människor kan lära utav varandra. Detta projekt kommer att utvecklas över tid, som i sitt namn står det redan att det är ett "laboratorium", men alla drömmar börjar små och under 2018 kommer fokusen vara på att återställa den naturliga miljön.

Tomten i sig är oerhört imponerande eftersom det gränsar till Galapagos nationalpark och erbjuder en fantastisk utsikt över Galapagos urskogar ner till öns östra och västra kuster.

Som volontär kommer du att jobba nära Galapagos nationalpark för att försöka utrota invasiva arter på både privata marker och i nationalparker för att ersätta dem med endemiska växter. Arbetet är hårt och fysiskt men givande. Du kommer att arbeta både för utrotning, plantering, arbete i plantskola och förberedelse av mark. Ditt arbete är ibland sida vid sida med de gigantiska Galapagos sköldpaddorna.
Galapagosöarna är en unik plats, med ett ömtåligt ekosystem som står inför många utmaningar, bland annat de snabbt spridda invasiva växtarterna (ogräs) som förstör lokal livsmiljö. De vanligaste är björnbär och guava och de täcker stora delar av öarna och utgör ett verkligt hot mot Galapagos infödda endemiska flora och fauna.

Några av dina arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Arbeta i växthusen eller i Galapagos nationalpark.
 • Hjälpa till att identifiera infödda och endemiska arter
 • Förbättra gångar och stigar runt landets tomter
 • Hjälpa till med jordbruksarbete
 • Hjälpa till att skära ner växter som används som mat för Galapagos sköldpaddan
 • Arbeta med olika vattenmätningar runt om
 • Samhällsarbete såsom måla skolor runt om, städa stränder osv

Tänk på att arbetet på detta projekt är mestadels fysiskt och på grund av väderförhållandena på Galapagos, enligt årstiderna, kan det vara extra jobbigt på grund av det heta och fuktiga vädret.

Projektet ligger på ön San Cristobal lite avlägset, cirka 20 minuter från centrum, Puerto Baquerizo Moreno. Man bor tillsammans med övriga volontärer i volontärhuset i Puerto Baquerizo och koordinatorn anordnar transport till och från projektet. San Cristobal är den femte största ön i skärgården och har näst största befolkningen.

Projektet har öppet hela året om.
Arbetstid: måndag till fredag från kl 08-13, eftermiddagarna och helgerna är fria så att du på egen hand kan utforska mer utav vackra San Cristobal och Galapagosöarna.
Minimum längd: 1 vecka

Sport teacher at local school
Här kan volontärer hjälpa till att assistera idrottslärarna på den lokala skolan i Puerto Baquerizo Moreno. Skolan utmärker sig både i fotboll, basket, bordtennis och schack. Det går ca 550 elever här i åldrarna från 6 - 15 år. Skolan har enbart 2 idrottslärare och behöver därför hjälp utav volontärer.

Man arbetar måndag till fredag från 0715 - 1230, eller från 1300 - 1830. Man brukar oftast ha eftermiddagar och helger lediga för att utforska mer utav Galapagos.
I februari, mars och april har skolorna stängt för sommarlov, vilket gör att detta projekt inte är tillgängligt under den perioden. Likaså har dem lov från 10 september - 24 september.
Minimum längd: 2 veckor

Du kan vara 12 veckor på Galapagos öarna, vilket är det maximala antalet veckor för vad turister tillåts vara på öarna. För att träda in måste man betala en Tourist Control avgift på 20 USD samt en National Park avgift på 100 USD direkt på flygplatsen.

3) Djurprojekt


Monkey Sanctuary
Detta projekt har sin bas cirka 1 timme ifrån djungelstaden Puyo och är ett rescue center främst för apor men även andra vilda djur. Detta projekt är dedikerade till att bevara och rehabilitera primater som har räddats undan tjuvjägare. Centret samarbetar med Ecuadors miljöpolis (Upma) och ministeriet i kampen mot människohandel, misshandel, fångst och jakt på vilda djur.

Många från Ecuador förstår inte problemet med att ha vilda djur som husdjur. Av detta blir djuren ofta väldigt passiva, deprimerade och ibland även aggressiva vilket då medför till att de blir försummade och misshandlade.
Det som började med ett litet center för apor har nu expanderats till alla djungelns exotiska djur. Det finns för närvarande cirka 60 djur på projektet, allt ifrån olika sorters apor, sköldpaddor, fåglar, näsbjörn, reptiler, "kinkajou", tayra med flera.

Dina arbetsuppgifter:
Förbereda mat till djuren, mata djuren, hjälpa nyanlända djur att anpassa sig till centret, städa deras inhägnader, allmänt underhåll och rengöring av projektet, byggande av nytt stängsel samt dagliga vandringar för att plocka frukt och fånga insekter till djuren men även yucca, majs, sockerrör och kakao.

Man bor tillsammans med de andra volontärerna och projektet tar emot max 15 volontärer. Man delar rum, dusch och toalett. Eftersom man bor i ett djungelområde är det väldigt viktigt att hålla rent efter. Observera att boendet är väldigt basic, du bor mitt ute i djungeln och här finns varken elektricitet, kyl eller frys. 3 måltider om dagen är inkluderat här.
Projektet har öppet hela året om.
Arbetstid: måndag - fredag kl 08-17 och några få timmar på lördag förmiddag. På helgen är du fri.
Minimum längd: 2 veckor
Rabiesvaccin är att rekommendera

Läs mer om projektet

Amazon Animal Rescue Centre
Detta centrum ligger i den ecuadorianska regnskogen och endast cirka 10 minuter ifrån djungelstaden Puyo, och arbetar för att rädda, rehabilitera och, om möjligt, lotsa djuren tillbaka ut i sin naturliga miljö. Djuren som kommer hit har antingen blivit misshandlade, försummande eller övergivna. Några av djuren övergavs då deras föräldrar blivit dödade av jägare, andra räddade från att sitta inspärrade hos människor och andra omhändertagna då människor försökt forsla dem ur landet och sälja dem för dyra pengar. Tyvärr har de flesta djuren drabbats av någon fysisk eller psykisk misshandel.
Det finns i dagsläget cirka 35 olika djurtyper, några av dem är: olika sorters apor, papegojor, sköldpaddor, kajmaner, tiger katt "oncilla", capybara (en sorts gnagare) med flera.

Dina arbetsuppgifter:
Förbereda mat till djuren, mata djuren, hjälpa nyanlända djur att anpassa sig till centret, städa deras inhägnader, allmänt underhåll och rengöring av projektet, bistå veterinären vid behov, viss mån av trädgårdsarbete och förbättra stigar och leder för turismen osv.

Man bor tillsammans med de andra volontärerna och projektet tar max 20 volontärer. Man har gemensamt kök, vardagsrum (inkl TV & DVD) dusch och toalett. Det finns även pool och hängmattor där du kan "chilla" och reflektera vad du fått vara med om under dagen. 3 måltider om dagen är inkluderat här.
Önskar du hellre bo hos en värdfamilj och på så vis fortsätta öva dina spanskakunskaper så är det fullt möjligt. Hör av dig till oss i såna fall.

Projektet har öppet hela året om.
Arbetstid: måndag - fredag kl 08-17 , och några få timmar på lördagsförmiddagen. Helgen är du fri.
Minimum längd: 1 vecka
Rabiesvaccin är att rekommendera

4) Övriga projekt i Ecuador


Coastal Dry Forest Nature Reserve
Detta naturreservat skyddar den sällsynta tropiska torra skogen längst Ecuadors kust (endast 2% av Ecuadors inhemska torra skog är idag fortfarande intakt).

Volontärer kan hjälpa reservatet på flera olika sätt, från att plantera inhemska växtarter, utforma rapporter och studier om flora och fauna i området, hjälpa till att undervisa i engelska och miljömässiga ämnen i de lokala skolorna och hjälpa till att driva eko-gruppen för de lokala barnen som kommer till reservatet för att lära sig mer om dess naturliga miljö.
Minimum längd: 1 vecka

Soccer coach in Puerto Lopez
Detta projekt är ett stort lokalt initiativ i Puerto Lopez. På grund av brist på kommunala initiativ och alternativ för lokala ungdomar har Freddy Soto startat en fotbollsklubb för ungdomar.
Genom sport motiverar han barnen att stanna i skolan, ger dem positiva och motiverande samtal. Ungdomarna får bara ta del av fotbollen och dess projekt om de är inskrivna i skolan. Han har även ordnat ett avtal med en skola i Kanada som pushar barnen till en bättre skolgång, och i sin tur får några lagspelare varje termin åka över till Kanada för att förbättra sin engelska, och allt är betalt av projektet vilket är otroligt uppskattat. Volontärer behövs i följande aktiviteter:

 • Fotbollstränare, träning sker varje dag med olika fotbollslag. Detta görs på eftermiddagarna (efter skoltid). Barnen är i åldrarna 13 - 18.
 • Särskilda behov av kvinnliga fotbollstränare, många föräldrar tillåter bara sina flickor att deltaga om det finns kvinnliga volontärer
 • Lära ut engelska på morgonen. För dig som vill umgås mer med barnen utöver själva fotbollsträningen får chansen att lära ut engelska i skolan på morgonen.

Projektet har öppet hela året om. Man volontärarbetar måndag till fredag och man har helgerna fria. Men i stort sett är det matcher varje helg och givetvis får man som volontär vara med på dessa, annars kanske man reser runt och ser mer utav sevärdheterna runtomkring.
Projektet förväntar sig att du har stort tålamod och att du är ansvarig. Du behöver även kunna lite fotbollsförberedelser och träningstekniker.

Man bor hos en värdfamilj i centrala Puerto Lopez, och frukost och middag är inkluderat.
Minimum längd: 2 veckor

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Hur du bor under din vistelse i Ecuador beror helt och hållet på vilket projekt du väljer. Väljer du att arbeta på ett projekt i Quito eller på Galapagosöarna är boende inkluderat, medans måltider tillkommer. Du bor man tillsammans med de andra volontärerna i vårt studenthus och här kan man laga sin egen mat.

Önskar du bo hos en värdfamilj i Quito så ingår frukost, lunch och middag på vardagarna, men priset blir då lite dyrare. Kontakta oss för mer information.

Att bo hos en värdfamilj innebär bland annat:

För projekt i resten av Ecuador ingår både boende och mat. Detta gäller också om du jobbar på något av våra djurprojekt.

Boende ingår från lördag kväll, så du bör lägga din ankomstdag till lördag. Ankommer du tidigare måste du betala extra för de antal nätter eller så kanske du väljer att bo på annat håll.
Det kostar cirka 100 kr per natt i Quito och cirka 150 kr per natt på Galapagos öarna.

Du landar på Quito flygplats där du blir upphämtad av vår samarbetspartner på plats.
Upphämtningen från flygplatsen är inkluderad om du valt att även ta spanskakursen "Travelling Classroom", annars får man lägga till en avgift för denna, cirka 25 USD.
Om du ska bo hos en värdfamilj, eller om det är fullt i studenthuset så kommer du att få bo på ett annat vandrarhem de 2 första nätterna. Volontärer som bor hos en värdfamilj blir hämtad av sin värdmamma på måndagen efter sin första spansklektion.

Jag vill bara säga TACK SÅ MYCKET för en underbar resa! Jag hade en fantastisk tid, hela vägen, från det att jag landade i Quito tills jag flög bort från Galapagos. Min spanska har förbättrats, jag har träffat många fantastiska människor på vägen, jag har fått utmana mig själv, äta mycket god mat, se och uppleva många nya saker, lära mig mycket, både om mig själv, Ecuador och jordbruk, och inte minst att bli kär i ett nytt land!

Maria Volontär EcuadorÖversatt

Varför Volontär Ecuador med GoXplore?

 • Vi har mer än 10 års erfarenhet av resor utomlands
 • Vi finns här som ett stöd under hela din vistelse
 • Du blir en av lokalbefolkningen och får uppleva kulturen från insidan
 • Vi har själv varit på plats och besökt våra projekt
 • Alla spansklärare är från Ecuador och är mycket kunniga
 • Vår samarbetspartner på plats är trygga och mycket hjälpsamma
 • Du blir hämtad på flygplatsen och skjutsad till ditt boende
 • Med oss i ryggen kommer din resa flyta på precis som den ska
 • Du får möjligheten till att uppleva Galapagosöarna mer än bara som turist!
 • Aktiviteterna har vi testat fråga oss om tips

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum till Ecuador för vistelser upp till 90 dagar.

Skulle du vara i Ecuador längre än 90 dagar, måste du ansöka om ett 12-IX visum. Detta är ett visum på 180 dagar som ger dig rätt till att arbeta som volontär, studera och ha praktik i Ecuador. Detta visum måste införskaffas innan avresa.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Du kan ankomma till Ecuador hela året om men bör ankomma på en lördag, ditt boende är inkluderat från lördag kväll. Ankommer du tidigare får du själv stå för de extra nätterna, tex på hostel eller på studenthemmet.

Du landar på Quitos flygplats där du blir upphämtad av vår samarbetspartner på plats och blir skjutsad till ditt boende. Upphämtningen från flygplatsen är inkluderad om du valt att ta spanskakursen, annars får man lägga till en avgift för upphämtningen (cirka 25 USD).

Väljer du att bo hos värdfamilj blir du skjutsad dit, annars till studenthuset. Skulle det vara fullt i studenthuset så kommer du att få bo på vandrarhem de första två nätterna.

Man lämnar landet på en lördag och transporten tillbaka till flygplatsen är inte inkluderad.
Volontärer som bor hos en värdfamilj blir hämtade av sin värdmamma på måndagen efter sin första spansklektion.

Startdatum 2020
Ankomst varje lördag / lämnar en lördag

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

För dig som valt att volontärarbeta på Galapagos så är flygbiljetten T&R fr Quito el Guayaquil till San Cristobal/Galapagosöarna inkluderad. Tänk på att man även måste betala en Tourist Control avgift på 20 USD samt en National Park Entrance avgift på 100 USD direkt på flygplatsen för att besöka Galapagosöarna. Man behöver även köpa en försäkring som kan göras på flygplatsen. Den är obligatorisk.

Upphämtningen från flygplatsen är inkluderad om du valt att ta spanskakursen, annars får man lägga till en avgift för upphämtningen (cirka 25 USD).

FLYGRESAN

Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.
En flygbiljett T&R till Quito kostar omkring 9500-11500 kr inkl flygskatter.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Ecuador

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Hola, que tal? Resan gick jättebra. Alltså känslan av att kliva av planet, se alla berg, känna värmen och behöva kisa med ögonen för att solen är så stark var helt obeskrivligt underbart! Spanskan börjar redan komma någorlunda och jag klarar vardagsspråket ok.. självklart med massor av misstag, kroppsspråk och galen grammatik…men det går framåt :) Trotsade jetlaggen igår och gick ut med mina roomies, så det blev massor av dans och cervezas. Jag är redan heeelt förälskad i Quito/Ecudador/Sydamerika. Klimatet, människorna, färgerna, musiken, dansen, språket - allt! Framför allt att det är så färgglatt och ostrukturerat, det ger en sån känsla av lekfullhet och livsglädje.

Kristina Roos Volontär Ecuador

Spanskakurs

Spanskakurser i Ecuador och på Galapagosöarna

Språket som talas i Ecuador är spanska, och väldigt få talar engelska. Det är därför nödvändigt att ta en kurs i spanska, speciellt om du inte talar spanska sedan tidigare. På så sätt kommer du att kunna kommunicera med de människor du arbetar med ute på ditt projekt. Genom GoXplore kan du delta i en kurs i spanska och dessutom ha möjlighet till att lära dig dansa salsa, besöka vulkan och hitta på aktiviteter samt lära dig att surfa. Söker du ett ännu större äventyr kan du lägga till en extra veckas spansklektioner ute på Galapagosöarna!

Önskar du hellre plugga spanska i Quito, kan du förstås välja att ta spanskakursen där.

Tänk på att programmet kan ändras ifall din tid inträffar när det infaller helgdagar. Och i Ecuador infaller helgdagar olika beroende på vart i landet du befinner dig.

Travelling classroom - 3 veckors spansklektioner runt Ecuador:
Quito (storstad), Baños (äventyr & aktiviteter) och Montanita (strand, sol och surf)

Vecka 1
Programmet startar med din ankomst på lördagen i Quito. På söndagen har du möjlighet att på egen hand upptäcka huvudstaden.
På måndag morgon börjar spanskakursen, man studerar cirka 4 timmar/dag måndag till fredag. Under veckan har du även en salsalektion och en guidad tur genom de gamla delarna av staden.
Nästkommande lördag åker du på en dagsutflykt till den aktiva vulkanen Cotopaxi. Här får man vandra långsamt upp och mountain-bika ner. Grymt häftigt!

Vecka 2
På söndagen åker du vidare till Baños där du kommer att bo på ett hostel tillsammans med andra likasinnade människor. Baños ligger mellan Anderna och Amazonas och du kommer hitta massvis med härliga aktiviteter, du har även 2 aktiviteter inkluderade denna vecka. Du kan välja mellan Rafting, Canyoning, Horseback Riding eller Mountainbiking. Självfallet fortsätter spanskakursen och du har 20 timmar att förbättra dina spanskakunskaper.
Du kommer även ha gott om tid efter lektionerna att utforska området och kanske göra ytterligare några aktiviteter och möta upp andra deltagare för mer äventyr innan resan går vidare till Montañita för sol, surf, bad och härligt häng.

Vecka 3
Här hålls de sista 20 timmarna och du kommer nu märka hur mycket du verkligen lärt dig. Dessutom får du även ta del utav en surfkurs (5 tillfällen) ute i Montañitas härliga vågor. Våtdräkt, bräda och annat som du behöver inför detta är inkluderat och vår personal på plats hjälper dig.
Denna lilla "håla" är mycket populär bland backpackers och många fastnar här en längre period på grund av det härliga klimatet, den avslappnande stilen och all härlig strand-vibe.
Folk från hela Sydamerika kommer hit och njuter av strand, sol, bad, mat och den underbara musiken längst med smågatorna i byn. På lördagen avslutas även detta kapitel, men du har nu chansen att se dig om efter annat, tex drar du vidare på volontärarbete runt om Ecuador eller varför inte utforska eller plugga mer spanska på Galapagosöarna.

Detta ingår:

Detta ingår ej:

Travelling classroom + extra spansklektioner på Galapagos

Detta program har samma upplägg som ovan, men inkluderar även en extra veckas spanskakurs på Galapagosöarna.

Extra vecka
Du åker från Montañita antingen tillbaka till Quito efter 3 veckors studier eller till Guayaquil för 1 natts övernattning (ingår ej) innan flyget går vidare till Galapagosöarna.
Sista veckan pluggar du cirka 4 timmar/per dag, måndag till fredag.

Du får inte bara en extra veckas spanskakurs utan också en unik möjlighet att utforska ön som är med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns t.ex. djurarter som inte finns någon annanstans på jorden. På lördagen avslutas kursen och du flyger tillbaka till Quito eller Guayaquil, beroende på vilket projekt du ska volontärarbeta på eller om du ska flyga hem.

Vår samarbetspartner på plats rekommenderar dock att lägga till en veckas semester på ön så att du kan utforska Galapagos till fullo. Kom ihåg att det är en unik möjlighet att bo på dessa öar så varför inte maxa din vistelse och få ut det mesta och det bästa av din tid på Galapagos. Det kommer inte att påverka programmets kostnader, men tänk på att boende och mat inte ingår under din semestervecka.

Detta ingår:

Detta ingår ej:

Spanskakurs i Quito

Önskar du att ta hela din spanskakurs i Quito är detta självklart möjligt. Vår samarbetspartner och deras kontor/skola ligger mitt emot ditt boende, så det är väldigt bekvämt att ta sig dit. Skolan ligger i området Mariscal, där du finner allt du behöver såsom, shopping, restauranger, banker, barer osv.

Detta ingår:

OBS! Vid stora förändringar i din bokning efter bekräftad plats tillkommer en avgift på 500 kr.

Om det inte finns några andra elever på samma nivå som du under samma period, får du 15 privatlektioner i veckan istället för 20 timmars grupplektioner/vecka.

FAQ

Hur är klimatet där?

På grund av sitt nära läge till ekvatorn är det mycket små variationer i klimatet, men vädret kan ändå växla ganska kraftigt i olika delar av landet på grund av det skiftande landskapet. På södra kusten är klimatet svalt med små mängder regn. På norra kusten är varmare med en temperatur runt 30°C året runt, och det faller här ca 2000 mm regn per år. I bergsområdena ligger temperaturen i genomsnitt runt 13°C, medan det i dalen mellan de Andiska bergen är vårlikt och 24°C året runt. I djungelområdet i öst är det alltid varmt och regnigt.

Kan jag ta ut pengar med mitt bankkort?

Bankkortet kan användas i de större städerna. Utanför de större städerna kan det vara svårt att hitta banker och hotell som accepterar kreditkort, detta eftersom kreditkortsbedrägerier är ett stort problem i Ecuador. Iaktta försiktighet när du tar ut kontanter i bankomaterna och släpp inte kortet utom synhåll när du betalar med det på restauranger och barer. Det rekommenderas att man gör sina kontantuttag från bankomater och ATM under bankens öppettider.

Kriminalitet?

Brottslighet som drabbar turister brukar oftast vara pengarelaterad, som stöld och väpnat rån. Sådana händelser sker både dag- och nattetid. Resenärer uppmanas att vidta rimliga försiktighetsåtgärder och vara försiktig, särskilt i valet av bostad och vart du går. De fattiga stadsdelarna i utkanten av de stora städerna kan vara farliga och bör undvikas vid alla tider på dagen, om man inte är i sällskap med lokalbefolkning som man har fullt förtroende för. Bagage bör hållas under noggrann uppsikt på flygplatser, busstationer etc.

Hur kommunicerar jag med de här hemma under min tid i Ecuador?

Att ringa från telefonautomater är ett billigt alternativ. Om du vill använda din mobil, köp ett lokalt kontantkort för att ringa och skicka meddelanden. Frimärken finns att köpa på det lokala postkontoret, men postsystemet är betydligt långsammare än i Sverige, och det kan ta flera veckor att skicka brev hem till Sverige.

Vilka vaccinationer behöver jag?

Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationscentral i god tid innan avresa för professionell rådgivning.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Hur mycket fickpengar bör jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du tar med dig 3000 - 3500 kr/månad. Detta belopp beror på hur du väljer att ha ditt äventyr. Om du reser runt efter att du avslutat ditt projekt bör du ha planerat det redan innan.

Gör man mycket sociala aktiviteter med andra volontärer?

Detta är oftast upp till dig själv. Många väljer att resa lite tillsammans på helgerna, går ut och äter middag tillsammans, gå till marknader eller andra aktiviteter.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte trivs på ditt projekt, vänligen kontakta vår samarbetspartner i Ecuador. De kommer då att se över situationen och om det inte hjälper med förändringar på arbetsplatsen, kommer de att hitta en ny arbetsgivare för dig. De är mycket måna om att volontärerna ska ha det bra, så var inte rädd för att prata med dem om hur du känner.

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Ecuador » Volontär Ecuador

Ahmad A beställde vårt Ranchstay Kanada program för 275h sedan. Är det något för dig också??!