1. Ranchstay Canada 2. Ranchstay Canada 3. Hester på Ranchstay Canada 4. Glade deltakere 5. Ranchstay Canada

Jobba på gård i Kanada

Arbeta för kost och logi på en äkta Kanadensiskt Ranch. Du kan arbeta med allt ifrån hästar, boskap och lamor till vingårdar och lantbruk. Kom nära och lär dig om den kanadensiska kulturen och få minnen för livet!

Läs mer

Ranchstay Kanada

Älskar du hästar, frisk luft och känslan av total frihet? Då är detta programmet för dig! Du kommer att bli en del av en kanadensisk familj där du kommer att arbeta och bo tillsammans med familjen och göra allt de gör i det dagliga arbetet, både ute på gården och inne i huset.

Om det är hästar du är intresserad av blir du placerad på en hästgård där du självklart kommer få möjlighet att sadla på och rida ut i Kanadas fantastiska landskap!

Vill du hellre arbeta med andra djur, jordbruk eller arbeta på en vingård löser vi det. Vi arbetar med att alltid hitta en passande gård för dig, baserat på dina tidigare erfarenheter. Du ska ha en förkärlek för djur och natur på detta program och vara beredd på att ta i och hjälpa till.

Detta är inget "hard work" arbete. Du kommer självklart att arbeta men huvudsyftet är att förbättra din engelska och uppleva den kanadensiska kulturen på nära håll. Vi på GoXplore kommer hjälpa dig med alla förberedelser så du får den bästa möjliga upplevelsen på din resa!

Vem kan delta?

Vem är du?

Vad får du ut av detta?

Varför Ranchstay Kanada med GoXplore?

"Jag kom till gården en tidig morgon och var med och åt frukost med de andra deltagarna och familjen. Stora leende, trevliga samtal och avslappnad miljö visade tydligt att detta var en plats med härlig stämning. Efter frukosten fick jag en rundvandring av gårdens "Wrangler" som visade mig runt i stallet och lät mig hälsa på alla hästar de hade". /Siril, Ranch Stay Kanada

Några snabba fakta om Ranchstay Kanada
Passar för19-30
KvalifikationerGod fysisk hälsa
Längd4, 8 eller 12 veckor
JobbgarantiJa
Betalt arbeteDu arbetar mot kost och logi
Närkontakt med djurEfter dina önskemål
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
GårdsarbeteHästar
Jag vill boka! Jag har några frågor
Allt går väldigt bra här. Jag har fått vara med på en del ridturer, kört stor traktor, varit med på många roadtrips, för sträckorna här går inte att jämföra med avstånden hemma. Vi har varit på lite shopping och varit på vagnslopp. Det har varit ett äventyr hittills, det är som att vara med i en amerikansk westernfilm. Det som har gjort mest intryck på mig var dagen vi gick på vagnstävlingarna. Innan loppet startade var det kanske 20 hästar och damer som "dansade" med hästarna. Det var otroligt att se vad de uppnår med så mycket ansträngning.

Magnhild Ranchstay KanadaÖversatt

Jobb

Deltagarna på detta program kommer inte bara lära sig om gårdslivet i Kanada och arbetsuppgifterna kopplade till detta. Du kommer bli en del av familjen vilket innebär att du kommer att ta del av inhandling, städning, träffa grannar och vara social med familjen. Självklart kommer du också ta del av alla arbetsuppgifter på gården såsom att köra traktor och rida gårdens hästar.

Typiska arbetsuppgifter kan vara att laga staket, arbeta med djuren, mocka och rengöra stallet, beskära träd, rengöra dammar och insjöar, skörda frukt och grönsaker, serva jordbruksmaskiner och skotta snö på vintern.

Du kommer arbeta ca 7-10 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Detta kan variera beroende på vilken typ av gård du arbetar på och vilken årstid det är.

Typiska gårdar vi arbetar med:

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Beroende på vilken ranch och familj du arbetar och lever med ser boendeförhållandena lite olika ut. Ibland bor du tillsammans med familjen i deras hus i ett eget rum, i vissa fall delar du rum med något av barnen och en del rancher erbjuder en liten stuga på gården som du bor i. Information om dina boendeförhållanden får du innan avresa.

Jag har det väldigt bra! Det är en dröm som går i uppfyllelse!

Sissel G. Ranchstay KanadaÖversatt

Varför Ranchstay Kanada med GoXplore?

 • Du blir placerad innan avresa
 • Vi finner en ranch som passar just dig
 • Du får en lokal kontaktperson i Kanada samt 24 h nödnummer
 • Vi älskar att resa och ger dig gärna personliga tips och råd innan avresa

Visum

För att delta på Ranchstay Kanada behöver du ett turistvisum. Detta måste ansökas om innan avresa av resenären själv och det görs online. Kostnaden för visumet ligger på ca 7 CAD.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Programmets längd är 4, 8 eller 12 veckor.

Notera att projektet enbart är öppet under månaderna mars - oktober och vill du delta under 12 veckors tid är det senaste startdatumet i slutet av juli. På grund av den tuffa vintern tar inte rancherna emot deltagare mellan november – mars. Kom ihåg att många väljer att resa på hösten. Denna period fylls upp snabbt så var ute i god tid vid bokning.


Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
4 weeks Ranchstay 20650
5 weeks Ranchstay 22350
6 weeks Ranchstay 23450
7 weeks Ranchstay 24400
8 weeks Ranchstay 25650
Extra weeks (after 8 weeks) 1000
Ranchstay local pickup/dropoff 1600

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i priset

Inte inkluderat i priset

FLYGRESAN

Ankomstort i Kanada: Edmonton.

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.

Boka inga flygbiljetter innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Ranchstay Kanada

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag har det väldigt bra! Det är en dröm som går i uppfyllelse!

Sissel G. Ranchstay KanadaÖversatt

FAQ

Hur mycket pengar behöver jag på resan?

Detta är mycket svårt att besvara eftersom alla lägger upp sin resa på olika sätt och förbrukar olika mycket.

Hur många timmar om dagen arbetar jag?

Det är beror lite på vilken typ av gård du arbetar på men ca 8-10 timmar/dag 6 dagar i veckan

Tjärnar jag några pengar under tiden jag arbetar på ranchen?

Det är ett oavlönat arbete men mat och logi ingår under hela din vistelse på ranchen.

Vilken typ av jobb kan jag få?

Vi utgår ifrån dina önskemål men du kan bland annat arbeta på:

 • Hästgård
 • Nötkreaturgård
 • Vingård
 • Fårfarm
 • Jordbruk/lantbruk
 • Och mycket mer

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på arbetsplatsen och på resande fot. För att läsa mer om vår försäkring klicka här.

Kommer jag att få semester / ledigt från arbetet?

Om du behöver ta ledigt från arbetet ansöker du om ledighet av din arbetsgivare. Du garanteras inte att ha någon ledig period under tiden du arbetar.

Kan jag resa med en vän?

Det går att resa tillsammans med en vän men vi brukar inte rekommendera detta då det kan bli svårare att hitta en farm som passar er båda. Vi gör vad vi kan för att lösa detta men det är ingenting vi kan garantera. Kontakta oss för mer information.

Är det dyrt att vara i Kanada?

Priserna i Kanada är ungefär som svenska priser.

Vad kostar det att leva i Kanada?

Kanada är inget billigt land, du arbetar för mat och logi när du jobbar så det är viktigt att du har med dig egna sparpengar så du har råd till upplevelser under tiden du är i Kanada.

 • Busskort : Vancouver $80-$100 / månad , Whistler $ 50$/månad
 • Skidpass: $ 800 - $1800
 • Deposit boende: ca $175 - $ 300
 • En Big Mac Burgare: $4
 • En Starbucks Stor Café Latte: $3.50
 • Öl på Pub: $6-8

Behöver jag ta med mig hjälm/säkerhetsväst och ridkläder/ridskor?

På de flesta stall finns tillgång till hjälm men räkna inte med att säkerhetsväst finns. Ta med egna ridkläder, såsom ridbyxor, ridhandskar och liknande. Det du ska tänka på är att ta med tunnare ridkläder om du reser under sommarmånaderna. Ridskor ska vara utan snörning!

Vad händer om jag får en farm jag inte vill ha?

Vi gör allt vi kan för att hitta en så bra farm som möjligt men du som resenär bör också vara flexibel och ha ett öppet sinne. Det är aldrig bra att måla upp en specifik bild hur det ska vara, utan det är viktigt att du är öppen för förslag och vi gör allt vi kan för att hitta en gård som passar just dig. Beroende på dina kunskaper och tillgänglighet kan det vara så att vi ibland inte kan erbjuda exakt det du önskar.

Kan allergier/specialkost eller andra faktorer påverka min placering?

Om du har specialkost kan du i vissa fall behöva hjälpa till lite extra med matlagningen för att underlätta för familjen. För dig som vill arbeta med hästar kan längd och vikt påverka hur mycket du får rida. Kontakta oss för mer detaljerad information.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Kanada » Ranchstay Kanada

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!