Login 17 MUST HAVE- appar för din Australien-resa!

Jobba på gård i Kanada

Arbeta för kost och logi på en äkta Kanadensiskt Ranch. Du kan arbeta med allt ifrån hästar, boskap och lamor till vingårdar och lantbruk. Kom nära och lär dig om den kanadensiska kulturen och få minnen för livet!

Läs mer

Kontakta Cecilia

Ranchstay Kanada

Några snabba fakta om Ranchstay Kanada
Från kr 20990
Passar för19-35
KvalifikationerGod fysisk hälsa
Längd4, 8 eller 12 veckor
JobbgarantiJa
Betalt arbeteDu arbetar mot kost och logi
Närkontakt med djurEfter dina önskemål
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
GårdsarbeteRanchstayHästarJobba med djur

Älskar du hästar, frisk luft och känslan av total frihet? Då är detta programmet för dig! Du kommer bli en del av en kanadensisk familj där du kommer arbeta och bo tillsammans med familjen och göra allt de gör i det dagliga arbetet, både ute på gården och inne i huset.

Om det är hästar du är intresserad av, då blir du placerad på en hästgård där du självklart kommer få möjlighet att sadla på och rida ut i Kanadas fantastiska landskap!

Vill du hellre arbeta med andra djur, jordbruk eller arbeta på vingård så löser vi det. Vi arbetar med att alltid anpassa gård efter dina tidigare erfarenheter. Du ska ha en förkärlek för djur och natur på detta program och vara beredd på att ta i och hjälpa till.

Detta är inget "hard work" arbete, du kommer självklart arbeta, men huvudsyftet är att förbättra din engelska och uppleva den kanadensiska kulturen på nära håll. Vi på GoXplore kommer hjälpa dig med alla förberedelser så du får bästa möjliga upplevelse på din resa!

Missa inte vår mässa i Stockholm 9 februari. Här kan du tävla om en resa till Australien, träffa volontärorganisationer, boka upp jobbintervju, ta del av rabatter, lyssna till inspirerande föreläsningar och mycket annat. Klicka här för mer information.

Vem kan delta?

Vem är du?

Vad får du ut av detta?

Varför Ranchstay Kanada med GoXplore?

"Jag kom till gården en tidig morgon och var med och åt frukost med de andra deltagarn och familjen. Stora leende,trevliga samtal och avslappnad miljö visade tydligt att detta var en plats med härlig stämning. Efter frukosten fick jag en rundvandring av gårdens "Wrangler" som visade mig runt i stallet och lät mig hälsa på alla hästar de hade". /Siril, Ranch Stay Canada

Jag vill boka! Jag har några frågor
Är så otroligt tacksam för allt. All hjälp, alla upplevelser, alla minnen jag fått. Första men inte sista resan jag gör med GoXplore. Tack!

Alexandra // Ranchstay Kanada

Jobb

Deltagarna på detta program kommer inte bara lära sig om gårdslivet i Kanada och arbetsuppgifterna kopplade till detta. Du kommer bli en del av familjen, så du kommer att ta del av inhandling, städning, träffa grannar och vara social med familjen. Självklart kommer du också ta del av alla arbetsuppgifter på gården så som att köra traktor och rida gårdens hästar.

Typiska arbetsuppgifter kan vara att laga staket, arbeta med djuren, mocka och rengöra stallet, beskära träd, rengöra dammar och insjöar, skörda frukt och grönsaker, serva jordbruksmaskiner och skotta snö på vintern.

Du kommer arbeta ca 7-10 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Detta kan variera beroende på vilken typ av gård du arbetar på och vilken årstid det är.

Typiska gårdar vi arbetar med

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Beroende på vilken Ranch och familj du arbetar och lever med är boendeförhållanderna lite olika. Ibland bor du tillsammans med familjen i deras hus i ett eget rum, i vissa fall delar du rum med något av barnen och en del Rancher erbjuder en liten stuga på gården som du bor i. Information om dina boendeförhållanden får du innan avresa.

Är så otroligt tacksam för allt. All hjälp, alla upplevelser, alla minnen jag fått. Första men inte sista resan jag gör med GoXplore. Tack!

Alexandra // Ranchstay Kanada

Varför Ranchstay Kanada med GoXplore?

Visum

För att delta på Ranchstay Kanada behöver du ett turistvisum. Detta måste ansökas om innan avresa av resenären själv och det görs online. Kostnaden för visumet ligger på ca 7 CAD.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Programmets längd är 4, 8 eller 12 veckor. Notera att projektet enbart är öppet under månaderna mars - oktober, och vill du delta under 12 veckors tid är senaste startdatum slutet av juli. På gund av den tuffa vintern tar inte Rancherna emot deltagare mellan november – mars. Kom ihåg att många väljer att resa på hösten. Denna period fylls upp snabbt så var ute i god tid vid bokning.

Hemresa

Vi rekommenderar dig att resa runt i Kanada eller förbi USA på din hemresa. Vad sägs om ett stopp på Hawaii efter du arbetat på Ranchen? Möjligheterna är många. Detta är Din resa och det är Du som bestämmer vart resan ska ta dig. Säg bara till oss hur du vill göra, så bokar vi flygbiljetten dit du vill åka. Observera att pristillägg tillkommer!

STARTDATUM 2019:

MÅNADRANCHSTAY Kanada
Mars18, 25
April1, 8, 15, 22, 29
Maj6, 13, 20, 27
Juni3, 10, 17, 24
Juli1, 8, 15, 22, 29
Augusti5, 12, 19, 26
September2, 9, 16, 23, 30
Oktober
7


Vid ankomst till Kanada landar du i Edmonton, detta är även staden du reser ifrån när du avslutat ditt program. Om du önskar annan ankomst- eller avreseort kan det tillkomma pristillägg.

Priser

Pris
4 Veckor 20990
8 Veckor 22990
12 Veckor (start senast slutet av juli) 24990

(Priserna är giltiga till 31 december 2018)

Vi kommer skicka ett förslag på flygbiljetten tur och retur med avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn (beroende på var du vill avresa ifrån). Om du önskar ett stopp på din hemresa i ett annat land tillkommer ett pristillägg beroende på vilken resrutt du väljer.

Inkluderat i priset

Inte inkluderat i priset

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Ranchstay Kanada

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Är så otroligt tacksam för allt. All hjälp, alla upplevelser, alla minnen jag fått. Första men inte sista resan jag gör med GoXplore. Tack!

Alexandra // Ranchstay Kanada

Aktiviteter i Kanada

FAQ

Hur mycket pengar behöver jag på resan?

Detta är mycket svårt att besvara eftersom alla lägger upp sin resa på olika sätt och har olika förbrukning.

Hur många timmar om dagen arbetar jag?

Det är lite beroende på vilken typ av gård du arbetar på men ca 8-10 timmar/dag 6 dagar i veckan

Tjärnar jag några pengar under tiden jag arbetar på Ranchen?

Det är ett oavlönat arbete, men mat och logi ingår under hela din vistelse på Ranchen.

Vilken typ av jobb kan jag få?

Vi utgår ifrån dina önskemål men du kan bland annat arbeta på:

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på arbetsplatsen och på resande fot. För att läsa mer om vår försäkring klicka här.

Kommer jag att få semester / ledigt från arbetet?

Om du behöver ta ledigt från arbetet ansöker du om ledighet av din arbetsgivare. Du garanteras inte att ha någon ledig period under tiden du arbetar.

Kan jag resa med en vän?

Det går att resa tillsammans med en vän, men vi brukar inte rekommendera detta då det kan bli svårare att hitta en farm som passar er båda. Vi gör vad vi kan för att lösa detta, men ingenting vi kan garantera. Kontakta oss för mer information.

Är det dyrt att vara i Kanada?

Priserna i Kanada är ungefär som svenska priser.

Vad kostar det att leva i Kanada?

Kanada är inget billigt land, du arbetar för mat och logi när du jobbar så det är viktigt att du har med dig egna sparpengar så du har råd till upplevelser under tiden du är i Kanada.

Behöver jag ta med mig hjälm/säkerhetsväst och ridkläder/ridskor?

På de flesta stall finns tillgång till hjälm, men räkna inte med att säkerhetsväst finns. Ta med egna ridkläder, så som ridbyxor, ridhandskar och liknande. Det du ska tänka på är att ta med tunnare ridkläder om du reser under sommarmånaderna. Ridskor ska vara utan snörning!

Vad händer om jag får en farm jag inte vill ha?

Vi gör allt vi kan för att hitta en så bra farm som möjligt, men du som resenär måste också vara flexibel och ha ett öppet sinne. Det är aldrig bra att måla upp en specifik bild hur det ska vara, utan det är viktigt att du är öppen för förslag och vi gör allt vi kan för att hitta en gård som passar just dig. Beroende på dina kunskaper och tillgänglighet kan det vara så att vi ibland inte kan erbjuda exakt det du önskar.

Kan allergier/Specialkost eller andra faktorer påverka min placering?

Om du har specialkost kan du i vissa fall behöva hjälpa till lite extra med matlagningen för att underlätta för familjen. För dig som vill arbeta med hästar kan längd och vikt påverka hur mycket du får rida. Kontakta oss för mer detaljerad information.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Kanada » Ranchstay Kanada

Senaste nyheter: Tre smarta sätt att stanna kvar i Australien