GoXplore i Kanada (Ranchstay)

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Äntligen var det min tur att packa mina väskor och resa ut i den stora världen igen! Den här gången gick resan till Kanada för att besöka både våra Work & Travel och Ranchstay-program och till New York för att chatta med en ny partner. I denna reseskildring kommer jag att fokusera på Ranchstay- programmet och Kanada.

Kanada är ett land som är väldigt likt Norge när det kommer till natur och kultur och om jag ska vara ärlig har jag alltid sett det som ett lite "tråkigt" land. För min del har det varit för likt Norge för att övervägas. Efter att nu ha jobbat med det i två år har jag känt att lusten att uppleva Kanada har smugit sig fram. Efter min resa dit har jag nu ändrat min rang helt. Ja, det liknar fortfarande Norge, men det finns också så mycket mer! Jag rekommenderar att du lägger in ett par dagar i Vancouver även på vägen till gården – här finns mycket spännande att göra och se, mycket historia och intressanta upplevelser.

Jag kan ärligt säga att Ranchstay är ett fantastiskt projekt! Jag blev lovad att besöka en av gårdarna vi jobbar med och hälsa på någon av de andra. Jag kan därför skriva under på att detta är ett mycket bra projekt. Gården jag besökte heter Black Cat Guest Ranch och ligger ungefär en halvtimme från närmaste lite större stad, Hinton. Här kommer du ha arbetsuppgifter som att hjälpa till med hästarna och gästerna. Som namnet antyder är detta en gästgård och "vanliga människor" på semester har möjlighet att boka in sig där. I så fall hjälper du till i köket och organiserar mer kring detta. Det blir självklart också mycket arbete på själva gården och du kommer att ha ett nära samarbete med ägare och verksamhetsutövare.

Jag reste till gården tidigt en morgon och anslöt till frukosten med de andra deltagarna och gästerna. Stora leenden och högljudda samtal gjorde det tydligt att det här var en plats med en bra, avslappnad atmosfär. Efter frukost strövade jag runt med gårdens "wrangler" (Hilary som var hästchef och ägare) och hälsade på hästarna de hade. Tyvärr hade Hilary skadat sitt knä så att hon inte kunde vara med på ridningen, men hon organiserade det så att jag följde med Cindy på en tre timmars tur i bergen runt Brule. Cindy är en bråkare och ägare till en annan gård i området som vi arbetar med. Tjejerna som var deltagare där berättade nu om hur de bland annat varit med och samlat och packat hö, ridning i hästar och andra uppgifter som att hjälpa till att städa, tvätta och handla mat. Hon hade varit där i 3 månader och kunde berätta om ökat ansvar och att hon lärt sig mycket om hästar, hästhållning och lantbruk i allmänhet.

Det var ett antal stora skogsbränder i Kanada när jag var där, så det var mycket rök över bergen som hindrade utsikten lite. Men jag tycker ändå att utsikten var fantastisk, så hur det faktiskt ser ut där utan rök måste vara helt otroligt. Vi såg till och med en hel del spår av björnar, där de hade gått, lagt sig en stund eller träd som de använt som klöspinnar.

När jag skulle åka kände jag att jag faktiskt kunde tänka mig att vara där längre. Dagen efter det och dagen efter det igen kände jag att det var ett tag sedan jag red senast. Stelheten i musklerna jag har glömt att jag har var ett gott tecken på det.

Som jag nämnde i början av denna reseskildring har jag nu en helt annan bild av Kanada än innan jag reste. Än så länge är inget planerat, men jag ser redan fram emot nästa gång resan stannar till i detta förvånansvärt spännande land!

Cyril - GoXplore juli 2014

Lite om programmet.
På det här programmet behöver du inte ansöka om visum och du kan delta i detta program i fyra veckor.

Den bästa perioden att resa är mellan april och oktober. Det beror både på att det kan vara väldigt kallt, men också för att det ofta är mindre att göra på vintern.

När det kommer till arbetsuppgifter kommer de givetvis att variera något från gård till gård, men det finns mycket av samma allmänhet. Det är upp till dig vilken typ av gård du väljer och vår partner i Kanada hittar en gård som passar dig efter att ha läst igenom dina registreringshandlingar.

Du kan registrera dig här .

Reseberättelser från 2014 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Ranchstay Kanada.

Hem » Reseberättelse » GoXplore i Kanada (Ranchstay)

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar