Min ranchberättelse

Min ranch berättelse 16/9-16/11-2014

Vaknar kl 07.00 och går upp och gör frukost, smörgås med jordnötssmör eller ägg och tar en kopp kaffe tillsammans med Ellen och Steve som jag bor hos. Kl 8.00 är det dags att sätta på sig kläder för att gå ut.

Börjar med att ropa in åsnorna med en hink havre. Släpper sedan ut mini shetlandsponnyerna på bete, de hänger alltid på grinden när man kommer och gnäggar, de är ute ca 1,5 timme innan de ropas in igen. Går sedan vidare till stallet och ropar på katterna som kommer utspringandes och jamar, ger dem mat och pratar med Svartis (en halvvild svart stallkatt) för att göra henne någorlunda tam. Ger hönsen, kycklingarna och påfåglarna havre och grisarna får ibland äpplen eller matrester. Sedan är det dags att ta in herden med hästar, de är ca 34 hästar som ska in i en mindre hage, från början får jag nästan jaga in dem med hjälp av gårdens hund KC men efter ca en vecka så börjar de förstå att de ska komma in när jag ropar, går lite lättare då. När alla är inne går jag runt och tittar på dem och ser till att alla mår bra. Tar sedan ut Red och Nova, två av hästarna som har mugg, tvättar deras sår och smörjer dem med salva, i slutet av vistelsen ska Nova även ha intramuskulärt Penicillin,då hon är svullen i ena benet, vilket jag får lära mig att ge. Sedan brukar Ellen ha hunnit komma ut och då varierar resten av dagen fram till ca kl 16.00, ibland kör vi hennes hästar, kör in hennes eller andras hästar, ibland kommer hästar för en lektion. Vi hämtar ved med hästarna, Steve sågar ned trädet och sågar trädet i bitar som sedan lastas på vagnen. Lär mig att hugga ved. Ibland kommer någon av de som hyr in hästar på ranchen för en ridtur, och då följer jag oftast med på Frecel, den hästen som jag lånar under min vistelse på ranchen. En dag är vi ute i 3 timmar och rider upp för ett berg med väldigt fin utsikt, tyvärr är både mobilen och kameran kvar i mitt rum så inga kort blir tagna.

Kl 16.00 ska minishetlandsponnyerna ut på bete igen i ca 1,5 timme och sedan släpps åsnorna ut. Herden med hästar släpps åter ut på bete och dagen är över.

Har lärt mig massor om hästar, att sela och köra två hästar och framför har jag lärt mig mer engelska. Hade en helt fantastisk tid på ranchen och har lärt känna massa nya vänner, som jag en dag hoppas kunna åka och besöka.

Reseberättelser från 2014

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Ranchstay Kanada.

Hem » Reseberättelse » Min ranchberättelse

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar