Ranchstay Kanada, 4 veckor.

Hur ska man lyckas sammanfatta fyra fantastiska veckor? Jag ska ge det ett försök.

Mitt äventyr började den 18 juli 2016 när jag satte mig på planet mot Edmonton med ett stopp och byte av flyg på Island. Totalt blev det runt nio timmars flygtid och det var mycket tankar som snurrade under tiden, tillsammans med nervositet och förväntan. Att det jag längtat till så mycket faktiskt var på gång att hända.

Väl framme träffade jag min värdfamilj och fick ett väldigt varmt och vänligt bemötande.

Mina första intryck av Edmonton och Smoky Lake där jag bodde var att det var ganska likt Sverige. Rapsen blommade, det var ungefär samma temperatur som hemma och väldigt trevliga människor.

Bland det första jag gjorde i Kanada var att följa med på roadtrip till Klippiga bergen vilket var en otroligt mäktig upplevelse. Där stannade vi i två dagar för att vandra i bergen, paddla kanot och äta gott.

Mina sysslor på gården var väldigt varierande vilket jag verkligen uppskattade, att få testa på allt möjligt. Jag fick rensa ogräs, vattna, klippa gräs, skörda grönsaker och frukt, hjälpa till att göra vin, designa och plantera ihop en grupp med perenner, baka, laga mat, göra pesto och mycket annat roligt. Samtidigt som jag fick uppleva den kanadensiska kulturen främst om helgerna då det alltid hände något roligt. Ibland åkte vi till den lokala marknaden för att sälja grönsaker och frukt från gården i några timmar. Vi var bland annat på rodeo, demolition derby, hästskotävling med knytkalas, parad och Fringe festival i Edmonton vilket var en festival med massa musik, teater och mat.

Dessa fyra veckor gick väldigt fort och är något jag aldrig kommer glömma, jag är så tacksam över denna möjlighet. Jag har fått vidga mina vyer, fått nya perspektiv på livet, fått nya vänner och vill bara fortsätta resa för att se världen och allt vad den har att bjuda på.

Reseberättelser från 2016

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Ranchstay Kanada.

Hem » Reseberättelse » Ranchstay Kanada » 4 veckor.

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar