Garden Route Sydafrika - kustens pärlor

Njut av en utav världens mest vackra res-rutter. Här får du tid att upptäcka kustregionen runt både Western och Eastern Cape i Sydafrika tillsammans med andra resenärer som precis som dig vill uppleva detta fantastiska land

Garden Route Tour 6 dagar

Njut av en utav världens mest vackra rutter och upplev spänningen av att åka på safari i en autentisk BIG 5 nationalpark.
Här får du tid att upptäcka kustregionen runt både Western och Eastern Cape.

6 dagar - Kapstaden till ADDO Elephant Park Safari (Tur/retur)


Resplan

Dag 1 - Kapstaden - Hermanus - Cape Agulhas

Vi avgår från Kapstaden/Stellenbosch tidigt måndagmorgon för att köra mot Hermanus. (De som vill burdyka med hajar bli hämtade tidigare på morgonen av dykinstruktörer och missar första halva dagen.) Vi kör längs den natursköna kustvägen och stoppar vid Betties Bay för att se en koloni av utrotningshotade afrikanska pingviner. Du kommer sedan få tillbringa eftermiddagen i badorten Hermanus, som är känt för sina hundratals "Southern Right Whales" under valperioden (juli till november), affärer, restauranger och marknader. Senare på eftermiddagen kör vi vidare till Cape Agulhas (viewpoint), den sydligaste spetsen av Afrika där indiska och atlantiska oceanerna möts.

Måltider: Middag
Övernattning: Cape Agulhas
Höjdpunkt: Pingvinerna vid Betties Bay
Valfri aktivitet: Hajbursdykning, valskådning med båttur (under säsong juli - november)


Dag 2 - Cape Agulhas - Oudtshoorn

Vi kör vidare till Oudtshoorn i Little Karoo, även känt som strutsarna huvudstad i världen, via den natursköna och spektakulära Rout 62 (Sydafrikas längst vinrutt). Du kommer att få uppleva Cango Caves underjordiska skönhet på en guidad äventyrstur, följt av en av lokal vin-och ölprovning.

Måltider: Frukost, middag
Övernattning: Oudtshoorn
Höjdpunkt: Lokal vin-och ölprovning/Cango Caves äventyrstur

Dag 3 - Oudtshoorn - Knysna - Sedgefield

Efter frukost kör vi vidare till spektakulära Outeniqua Mountain där vi utforskar Wilderness nationalpark med ett par kanoter. Njut av en lätt paddeltur längs Touwfloden i den inhemska skogen och av det fantastiska fågellivet. Efter ca 40 minuter av paddling lämnar vi tillbaka kanoterna för en 2 km lång strandpromenad, som tar oss till ett härlig vattenfall och bergbassänger. Vi kommer sedan att köra vidare till den berömda staden Knysna via det spektakulära "Lake District of Garden Route". Den här lilla staden är fylld av kuriosa, restauranger och en waterfront, där du kan äta lunch och shoppa. Efter Knysna kommer vi ta oss till Knysna Heads viewpoint för fantastiska vyer över Knysna River och Indiska oceanen. Under seneftermiddag kan du utforska Sedefield med sin spektakulära utsikt och stränder.

Måltider: Frukost, middag
Övernattning: Sedgefield
Höjdpunkt: Paddla kanot och vandra i Wilderness nationalpark.

Dag 4 - Sedgefield - Tsitsikamma – Addo

Efter frukosten kör vi vidare till Tsitsikamma nationalpark. På vägen kommer vi att stanna vid Bloukransbron för att besöka världens högsta bungee jump bridge (216 meter). Det kommer finnas gott om tid för de äventyrslystna att testa sitt mod. Eftermiddagen kommer att spenderas i Tsitsikamma nationalpark som bjuder på en unik kombination av inhemsk skog och vacker kuststräcka av Indiska oceanen. Parken har ett brett utbud av aktiviteter för alla, inklusive att korsa en lång upphängningsbron, vandring och simning. Under sen-eftermiddag lämnar vi Garden Route för Big 5 country, Addo.

Måltider: Frukost, middag
Övernattning: Avoca River Cabins, Addo Area
Höjdpunkt: Tsitsikamma nationalpark
Valfri aktivitet: 216 meter Bloukrans Bungee Jump/Treetop Canopy Tour

Dag 5 - Addo - Wilderness

Under morgonen kommer vi att utforska Addo Elephant National Park och spendera upp till 3-4 timmar i det 28 000 hektar stora reservatet med elefanter, cape buffalos, lejon, svarta noshörningar, vårtsvin, zebran, elands, kudus, Hartebeests och många fler djur. Efter en spännande morgon med safari kör vi tillbaka till hjärtat av Garden Route där vi övernattar och njute av "sundowners" med utsikt över spektakulära Wilderness Beach.

Måltider: -
Övernattning: Wilderness
Höjdpunkt: Guidad safaritur i Addo Elephant National Park
Valfri aktivitet: 2 timmar safari i öppen jeep med Addos fältguide


Dag 6 - Addo - Mossel Bay - Kapstaden

Efter frukosten på George Farmer's Market tar vi oss vidare till Mossel Bay för att spendera lite tid vid de spektakulära ständerna, vandra på Cape st. Blaize trail längs klipporna och titta över den indiska oceanen, besöka det berömda Diaz museikomplexet. Den som känner sig lite extra äventyrlig kan teat på tandem skydive på 3000 meter eller sand boarding på vid de längsta sanddynorna i hela Sydafrika. Vi är tillbaka i Kapstaden/Stellenbosch tidig kväll.

Måltider: Frukost
Valfria aktiviteter: Tandem Skydive/Sand Boarding


Om du behöver avresa på lördagen, boka inte flyg före följande tider:
Inrikesflyg - 20.00 och framåt
Internationellt flyg - 21.00 och framåt

2018
Backpacker DormR6900
Backpacker SingelR8750
Backpacker Singel en-suitR9100
Backpacker Double pp/sR7850
Backpacker Double pp/s en-suitR8350

Avgångar från Kapstaden varje måndag

Inkluderat i priset

Pris för valfria aktiviteter
Måndag
HajbursdykR2380
MåndagValskådningR900
TorsdagBungee Jumping (260m)R990
TorsdagTrädtoppsklättringR650
Fredag2 timmar morgonsafari med öppet fordonR370
LördagTandem Skydive (3000m)R2800
LördagSand BoardingR500

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Välj ett program i Sydafrika

Hem » Land » Sydafrika » Garden Route Sydafrika - kustens pärlor

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!