En lärorik och minnesfull resa.

Det har varit en lärorik och minnesfull resa. När jag åkte till sydafrika visste jag bl.a. att jag skulle spendera 1 månad av mitt liv där, att jag skulle troligen få min Padi Open Water och att jag skulle vara biten av myggor, vilket stämde. Det som jag inte förväntade mig för var att jag skulle skaffa mig nya vänner från olika delar av världen, Sydafrika, Frankrike, Tyskland och Norge...jag delade ett rum med två tjejer som tillsammans med mig lärde sig att dyka. Vi fick vår Padi Open Watercertifikat redan under första veckan. Två dagar spenderades I poolen och två andra dagar I havet. Vi lärde oss snabbt att det viktigaste när man dyker är andningen och att hålla sig lugn. Det svåra for mig var nog öronen som tog lite längre tid än de andra att vänja sig till trycket, men förutom det hade jag inga problem. Så fort man befinner sig I det blåa djupet förstår man varför det är en av världens bästa dykställen. Dess ekosystem är rik på många olika arter från sköldpaddor, nakensnäckor, potatoe bass, delfiner, hajar och koraller. Man dyker inte för att möta dem, det är dem som möter dig. Det voluntära jobbet var bara att ta bilder med en go pro på olika arter som man skulle sedan identifiera och klassificera på datorn under eftermiddagen. Vi var totalt 7-9 som var en del av "the divers" team. Varje dag dök vi 1 till 2 gånger, förutom helgerna då man fick göra vad man vill. En extra aktivitet jag gjorde var att vara med på en cooking klass med en lokal familj,vilket öppnade mig mer ögonen på vilka människor som bor I Sodwana bay, samt hur de lever lyckligt trots fattigdomen. Fantastiskt god mat som var dessutom vegetariskt! Kvällarna spenderades oftast antingen på campen med de andra voluntärer eller ute I en bar/restaurang. Efter 2 veckor gjorde jag till och med min advanced padi water som krävdes för att dyka till 30 m, vilket var värt bara för det, men också för att man fick lära sig mera skills som "fish id identification".


Kort sammanfattat, det är en resa som har öppnat mina ögon på hur rik, viktig och preciöst havet är och att en certifierat dykare kan hjälpa till att skydda den. I syd afrika lämnar man bakom sig alla förvantningar och det är lätt att skaffa sig vänner. Rekommenderas absolut!

och för alla som har glasögon, tänk på att skaffa kontaktlinser! Annars kanske du missar hajarna som jag gjorde flera gånger, speciellt när man vet hur skrämd av människor de är ;) Stort tack till dig Ann-Louise som jobbar för GoXplore som stod ut med alla mina 10.000 frågor innan avresan, det hjälpte mig jättemycket att du varit där och kunde bemöta mina frågor på ett professionellt sätt.
Emily

Reseberättelser från 2018

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Marine & Reef Conservation.

Hem » Reseberättelse » En lärorik och minnesfull resa.

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar