Pura vida mae!

Min resa till Costa Rica var bland det bästa jag varit med om i mitt inte allt för långa liv och det bästa val jag någonsin har gjort. Jag har träffat så många underbara människor från hela världen som jag fortfarande har kontakt med efter resan och fått så många fina minnen med. Jag rekommenderar det starkt!!

De första 2 veckorna gick jag i skolan och började med spanska från noll, (snacka om att jag kände mig nervös!!) och jag lärde mig så mycket på bara den tiden samtidigt som jag bodde hos min underbara värdmamma som hjälpte mig med läxorna på kvällarna. Och från att knappt förstå henne alls till att kunna hålla en lätt konversation och förstå henne på bara 2 veckor trodde jag aldrig var möjligt. Det var riktigt häftigt faktiskt! :)

Jag har jobbat på ett barnhem i huvudstaden San Jose med underbara barn från åldrarna 6 månader till 5 år som jag saknar så hemskt mycket nu. Jag har också jobbat i Camaronal på stillahavskusten med att rädda sköldpaddor och även fast vi jobbade väldigt mycket så kan jag nog lugnt säga att det är det bästa arbetet jag haft. Hur bra låter det inte att man får se bebissköldpaddor och även ha tid till att sola och bada varje dag? Tranquilo!

Varje helg var vi lediga så då passade vi på att åka iväg och se allt som Costa Rica har att erbjuda som t.ex Monteverde, Manuel Antonio och Puerto Viejo de Talamanca. Jag har sett playa negra på karibiska kusten och surfat, gått på hängbroar, åkt zipline, åkt water rafting i den största floden i Costa Rica inte bara 1 utan 2 gånger, jag har sett så mycket olika djur i nationalparker och det bästa av allt, jag har sett sengångare i det vilda 3 gånger!! Hur häftigt?!

Denna upplevelse kommer jag bära med mig hela livet och Costa Rica kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Så vad väntar ni andra på? Pura vida mae!

// Elin

Reseberättelser från 2018

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Costa Rica.

Hem » Reseberättelse » Pura vida mae!

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!