Min tid i paradiset

Costa Rica kan vara ett av de vackraste länderna jag varit i! miljön är helt otrolig, det är som att befinna sig i ett vykort eller i en film. Det känns overkligt!

Jag har precis kommit hem från mina volontärresa i Costa Rica för 5 dagar sen och jag längtar redan tillbaka! Det enda som tröstar mig är att det inte var sista gången jag tänker besöka denna drömmiga plats. Min tid i paradiset varade i 6 veckor, 1 vecka i San José som är deras huvudstad (bli inte skrämd av staden, den är fås "cup of tea" men resten av landet är underbart!) och 5 veckor i Cabuya som är en charmig lite by strax utanför Montezuma. Jag var i 2 veckor på ett center för skadade djur som hette Wild Sun och wow, wow, wow säger jag bara! Var efter det i 3 veckor i ett naturreservat som faktiskt är ett av de störts (om inte de största) naturreservatet i hela Costa Rica. Naturreservatet heter Cabo Blanco och var det första naturreservatet att existera i landet och startades faktiskt upp av en svensk och en dansk, cool va?! (vill du veta mer om ställena finns det att läsa på Goxplores hemsida under rubriken "projekt")

På min fritid resten jag runt lite i landet bl.a. till La Fortuna som ligger lite högre upp i landet. Där besökte jag en vulkan, åkte zipline och besökte varma källor. En tripp jag verkligen rekommenderar att ta om du åker till Costa Rica. Den är perfekt att ta medans du pluggar din spanska i San José. Jag var även på min fritid en flitig besökare på ett café i Cabuya "Panaderia Cabuya Cafeteria" eller "the bakery" som vi alla kallade det. Om du någonsin åker till Cabuya, besök detta café för det är helt otroligt! Aldrig druckit så goda smoothies eller ätit så goda och STORA kakor, kär!

En annan plats jag varmt kan rekommenderar är Montezuma, en lite mysig "stad" som ligger precis vid två stora vackra sandstränder med vacker och fin sand och ljusblått hav så långt ögat kan nå. Det finns även en del småstränder runt om så få turister känner till, riktiga guldklimpar om du frågar mig. Fråga surfarna i Montezuma så visar dom dig vägen. När du ändå befinner dig där kan du även ta en tur till de lokala vattenfallet eller till "Isla Tortuga" där du kan snorkla och se en massa fina och tropiska fiskar, sjöstjärnor och med lite tur en och annan haj (ofarliga förstås). Under båtresan dit kan du även ha turen att få se valar, delfiner och sköldpaddor!

Jag skulle kunna pladdra på om min resa i evighet för det var en resa out of this world!

Om jag ska sammanfatta min resa skulle jag säga att det var en av de bästa resorna jag gjort. Har fått lära mig så otroligt mycket, vuxit som person, sett landskap som jag bara trodde fanns i sagor och filmer och jag har träffat vänner för livet. Människor som jag troligen aldrig skulle ha träffat om jag inte åkt. Är evigt tacksam för denna resa!

Om du är sugen men ändå tvekar lite säger jag bara "åk!! du kommer absolut inte ångra dig!"

Du kan tacka mig sen, haha!

//Wilma


Reseberättelser från 2019

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Costa Rica.

Hem » Reseberättelse » Min tid i paradiset

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar