Carita Costa Ricassa

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag gick först på en tvåveckorskurs i spanska i Costa Rica. Jag hade redan studerat spanska själv i 10 år. Alla elever hade ett placeringsprov i början. Jag fick verkligen individualiserad undervisning. Min grupp var bara jag och en ung belgisk tjej. Det var 5 timmars undervisning per dag. Från 15 till 17 var det latinodanser. Läraren var tvåa i Bachata-tävlingen på costaricansk tv.

Jag jobbade i totalt 10 veckor. Jag arbetade på ett barnhem i San Jose i 7 veckor. Barnhemmet håller riktigt hög standard, det är bara 10 barn. Barnen har två fasta vårdare som bor där dygnet runt. På barnhemmet arbetar också en psykolog. Beroende på vecka var det mellan en och tre volontärer. Barnen är 0-6 år. Arbetsdagarna var bara från 9 till 12 och fredagarna var lediga.

När jag arbetade i San Jose gick jag till skolan varje eftermiddag efter jobbet och tog dansklasser. Eftersom alla barnhem i programmet finns i San Jose och jag ville bo någon annanstans i landet, tillbringade jag två veckor i Uvita på Stillahavskusten och arbetade där i nationalparken med städ- och underhållsuppgifter.

Under en vecka arbetade jag i en grundskola i den lilla byn Cabuya på spetsen av Nicoyahalvön. Så jag bodde i totalt tre olika värdfamiljer, där även andra volontärer från olika länder bodde samtidigt. Alla värdfamiljer var riktigt trevliga.

Åldersskillnaden mellan studenter och volontärer var riktigt stor. De flesta är förstås 18-30 år, men det var också många som hade sett mer av världen än vi, även om det fanns en spanskspråkig elev över 70 år. Varje helg när jag var i San Jose, åkte jag på en helgresa på ett par nätter till olika delar av landet. Att resa med buss är billigt och skolan ger bra instruktioner om hur man reser, och de köper även bussbiljetter i förväg om så önskas. Reskamrater fanns alltid hos andra studenter och volontärer.

Språkskolan Costa Rican Language Academy tog verkligen väl hand om oss volontärer. Jag kände att jag var en del av en stor familj. Jag rekommenderar varmt denna typ av semester till alla, oavsett om du är ung eller äldre.

Carita Mäki 58 år.


Reseberättelser från 2018 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Costa Rica.

Hem » Reseberättelse » Carita Costa Ricassa

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!