​Mina tre månader i Costa Rica var en grym upplevelse!

Mina tre månader i Costa Rica var en grym upplevelse!

Trots att det är ett ganska litet land kan du hitta allt från vackra nationalparker och fantastiska stränder till vulkaner och vattenfall i bergen.

Under min tid i landet hann jag med att plugga spanska i San José, åka på helgutflykter till bland annat Manuel Antonio, Puerto Viejo och Monteverde.

Efter det volontärarbetade jag med sköldpaddor, i naturreservatet Cabo Blanco och på en skola i en liten fiskarby.

Jag fick testa på vardagslivet i Costa Rica då jag bodde med två olika lokala familjer, en så kallad "familia tica", där jag verkligen fick använda min spanska då de inte pratade ett ord engelska. Dessutom träffade jag enormt många andra ungdomar från alla delar av världen som precis som jag rest iväg själva för att volontärarbeta och resa runt. När man dessutom bor tillsammans lär man känna varandra oerhört snabbt.

Sköldpaddsprojekt är något jag varmt kan rekommendera då det är otroligt häftigt att få se naturens gång på så nära håll. Att dessutom få hålla i både ägg och nykläckta sköldpaddsungar är en häftig känsla.

Åker du till Costa Rica får du inte missa chansen att surfa! Santa Teresa är ett surfställe med grymma vågor varje dag. Att lyckas ta en bra våg räcker för att du ska känna dig lycklig resten av dagen.

Costa Rica har lite av allt helt enkelt!

//Ellen (juni-2018)Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Volontär Costa Rica program i 2018.

Hem » Reseberättelse » ​Mina tre månader i Costa Rica var en grym upplevelse!

Johan R beställde vårt Work & Travel Australien program för 6h sedan. Är det något för dig också??!