Praktik Australien

Praktik i Australien

Att praktisera i Australien samtidigt som du kan få uppleva milslånga surfstränder, tropisk regnskog med koalor, pulserande storstäder och samtidigt grymt trevliga människor kan inte gå fel. Din framtid börjar här.

Läs mer

Praktik Australien

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Är det snart dags för en ny praktikperiod? Varför inte åka till Sydney, Brisbane eller Melbourne och uppleva en praktikplats utöver det vanliga. Vi på GoXplore hjälper dig att komma iväg till Australien för att utöva dina teoretiska kunskaper i ett annat land. Att komma utomlands och praktisera ger dig försprång gentemot de som väljer att praktisera i Sverige. Att praktisera utomlands ger dig inte bara en praktik utan även erfarenhet av ett annat lands kultur. Något som är nog så viktigt i dagens samhälle när man söker jobb och vill göra karriär. Vi hjälper till med att hitta en praktikplats och det pappersarbete som behövs för att få praktisera utomlands. Under hela din praktikperiod i Australien har du en kontaktperson som kommer att hjälpa dig vid behov.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som är mellan 18-30 år och som har goda kunskaper i engelska. Du ska ha avslutat, eller ska avsluta en kurs inom ditt valda område på universitet eller högskola och vara tillgängliga full tid under den avtalade perioden. Minimum tid för praktiken är 12 veckor med en maxlängd på 6 månader. För att kunna få studiemedel under din praktiktid så måste du vara antagen vid en utbildning som berättigar till studiemedel. OBS! För att kunna deltaga på praktikprogrammet så måste du vara berättigad till ett Working Holiday Visum. Du får alltså inte ha utnyttjat ditt Working Holiday Visum tidigare.

Några snabba fakta om Praktik Australien
Passar förStuderande
KvalifikationerBeror på din utbildning
LängdMinst 9 veckor , max 1 år
AnkomstplatsAustralien
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
Jag vill boka! Jag har några frågor
Ja jag känner att jag har lärt mig mycket om bemötande och kommunikation och hur svårt det kan vara att hamna i en ny kontext vilket jag tror är till en fördel när man arbetar inom social arbete, det är viktigt att vara ödmjuk och sätta sig in i klienterna situation.

Viola // Praktik Australien

Praktik

Nu kan vi erbjuda intressanta och utvecklande praktikplatser hos företag i och runtom i Australien. Att förlägga praktikperioden till Australien är naturligtvis extra meriterande och du får en fantastisk möjlighet att utveckla din engelska.

Vi erbjuder flertalet praktikplatser inom en rad olika områden. Vare sig du läser grafisk design eller turism så kan vi hjälpa dig, det finns gott om företag på plats som kan assistera dig i din framtida karriär. Vi ser till att matcha ditt unika behov av praktikplats med det som du behöver. Det är din framtid.

Ta steget och praktisera i Australien!

Vi hjälper dig med / Det som ingår i priset är:

och mycket mer..

Hur går du tillväga?
Du mailar oss på GoXplore med ditt CV och personliga brev samt dina frågor så undersöker vi först alternativen för dig i stora drag. När vi ser att vi kan förmedla en praktikplats som passar just dig och dina önskemål bokar du dig och vi förser dig med ytterligare information om din tid i Australien. Du kommer att få din första handpenningsfaktura samt en bokningsbekräftelse. Efter att vi har tagit emot de handlingar vi behöver av dig, kommer du bokas in för en telefonintervju med en personalansvarig på företaget där vi tror att du kan få en bra praktikperiod. Du kan stämma av så att allt känns bra med dem, ställa dina frågor, förmedla dina krav och önskemål och se så att ni möts på vägen. Gör ni det kommer vi att stämma av allt med dig och ett kontrakt skrivs mellan dig och företaget. Efter det bokar vi in flygresor och söker ditt visum. Du kommer att ha fått olika valmöjligheter för boende alternativ och du bestämmer själv vilket som du vill välja att ha under din praktiktid. Vi hjälper dig med det pappersarbete som behövs för att ordna allt inför din kommande resa till Australien.


Praktikplatser
Nedan finner du exempel på områden du kan ansöka praktik inom. Vi arbetar bara med godkända och bra företag som kommer att ta emot dig med öppna armar. Viktigt är att man är ärlig och framåt i sin ansökan så att matchningen som våra partners gör blir så bra som möjligt och vilket i slutändan ligger till grund för att du får en så bra och givande tid som möjligt. Är det något särskilt område som inte finns i listan eller om du har några önskemål utanför de som finns, var inte rädd för att fråga oss på GoXplore om detta.

Välj att praktisera inom BLAND ANNAT:
MarketingFinance
TourismPublic Relations (PR)
AdministrationMedia
Information Technology (IT)Communication
Event ManagementGraphic Design/Web Design
Social WorkFashion
HospitalityHuman Resources
Online MarketingEducation
Logistics
Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Alla våra deltagare har de första två nätterna inkluderade i programmet. Därefter kommer du ha tre valmöjligheter. Antingen väljer du att leta efter boende på egen hand eller väljer du att få hjälp av våra partners och får hjälp med att finna ditt perfekta boende.

Det finns tre olika typer av boende:

Ja jag känner att jag har lärt mig mycket om bemötande och kommunikation och hur svårt det kan vara att hamna i en ny kontext vilket jag tror är till en fördel när man arbetar inom social arbete, det är viktigt att vara ödmjuk och sätta sig in i klienterna situation.

Viola // Praktik Australien

Varför Praktik Australien med GoXplore?

  • Vi ordnar praktikplats som matchar dina behov
  • Hjälp med allt som behövs för att få praktisera i Australien
  • Vi finns som stöd för dig under hela din vistelse
  • Du har en tur & retur biljett inkluderat i programmet
  • Vi hjälper dig att boka boende de första nätterna om efterfrågat
  • Du får hjälp att finna boende om du önskar
  • Möjlighet att ha ett stopover i Asien på vägen hem
  • Studiemedelberättigat till 75%
  • Personlig assistans under hela din bokningsprocess och även under din praktikperiod
  • Du har en kontaktperson på plats i Australien när du är där

Visum

Med ett arbetsvisum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i 12 månader. Men du får arbeta max 6 månader hos varje arbetsgivare. Arbetet i sig är av mindre betydelse så du är berättigad att söka alla typer av jobb. Detta visum går att förlänga ett år, då ska du arbeta i 88 dagar inom regionalt arbete under ditt första år.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

Rekommendation
Planerar du att besöka olika länder under resans gång, glöm då inte att se över visumreglerna för de länder du besöker.

NYHET!
Men det väntas förändringar i juli 2019

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Flygskatt tillkommer på ovanstående pris : 5700 - 6200 sek.

På grund av en svag svensk krona så har vi tvingats höja priserna på avresor från Köpenhamn


Praktik programmet till Australien inkluderar:

Vi anpassar flyget efter din praktik. Därför har vi avresor året om. Observera att under sommaren och jul/nyår (juni -augusti) kan det tillkomma avgift för högsäsongspris på flygbiljetten.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Praktik Australien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Allting var väl organiserat och alla frågor har alltid besvarats relativt snabbt. Min praktik var väldigt intressant och jag skulle åka med GoXplore igen utan tvekan.

Alexandra // Praktik Australien

Aktiviteter i Australien

FAQ

När kan jag åka?

Vi anpassar flyget efter din praktik. Därför har vi avgångar året om.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Det är väldigt svårt att säga eftersom praktikperioden varierar på många och vissa hittar på mer aktiviteter än andra. Men för att du ska få en liten överblick så kan det vara bra att ha med sig ca 1000kr /vecka. Har du studiemedel så klarar du dig på det!

Hur länge kan jag vara borta?

Ditt Working Holiday Visum är giltigt i ett år och du kan vara i landet tills det är förbrukat. Vissa väljer att resa några månader efter sin praktik för att utforska Australien.

Kan jag jobba utöver min praktik?

När du praktiserar så vill din arbetsgivare att du gör ett bra jobb för dem, samt att du själv ska få ut det mesta av din praktik. När du är klar med din praktik kan du självklart resa runt och ta lite tillfälliga jobb för att dryga ut din reskassa.

Vad kostar ett boende?

Det varierar beroende på hur du väljer att bo, men du kan räkna med 3000-4000 kr /månad.

Behöver jag försäkring?

Precis som till alla resor är det bra att ha en försäkring. Nu när du ska praktisera/jobba så täcker inte alltid alla reseförsäkringar i arbetssituationen. Därför har vi tagit fram en speciell jobba & resa försäkring som är skräddarsydd för att du ska kunna känna dig trygg även när du praktiserar. Det är obligatorisk att ha en försäkring om man reser med GoXplore. Läs mer här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Australien » Praktik Australien

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig