Login

Praktik i Kanada

Att Praktisera i Vancouver samtidigt som du har bergen & havet runt hörnet till storstaden och samtidigt möta grymt trevliga människor kan inte gå fel. Din framtid börjar här.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Praktik Kanada

Några snabba fakta om Praktik Kanada
kr. 19490
Passar förStuderande men även efter studier
KvalifikationerBeror på din utbildning
LängdMinst 9 veckor , max 1 år
AnkomstplatsVancouver
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
PraktikSkidåkning

Är det snart dags för en ny praktikperiod. Varför inte åka till Vancouver och uppleva en praktikplats utöver det vanliga? Vi på GoXplore hjälper dig att komma iväg till Vancouver för att utöva dina teoretiska kunskaper i ett annat land. Att komma utomlands och praktisera ger dig ett försprång gentemot de som väljer att praktisera i Sverige. Att praktisera utomlands ger dig inte bara en praktik utan även erfarenhet utav ett annat lands kultur. Något som är nog så viktigt i dagens samhälle när man vill söker jobb och vill göra karriär.

Vem kan delta i programmet?
Detta program är för dig som är mellan 18-30 år och som har goda kunskaper i engelska. Du ska ha avslutat, eller ska avsluta en kurs inom ditt valda område och vara tillgängliga full tid under den avtalade perioden. Minimum tid för praktiken är 9 veckor med en maxlängd på 6 månader. För att kunna få studiemedel under din praktiktid så måste du vara antagen vid en utbildning som berättigar till studiemedel.

OBS! För att kunna deltaga på praktikprogrammet så måste du vara berättigad till ett Working Holiday Visum. Du får alltså inte ha utnyttjat ditt Working Holiday Visum tidigare.

Merkostnadslån hos CSN

Hos CSN kan du söka merkostnadslån för flygresan. För vidare information hänvisar vi till deras hemsida nedan.

Missa inte vår mässa i Stockholm 9 februari. Här kan du tävla om en resa till Australien, träffa vår samarbetspartner på vårt praktikprogram, prata med volontärorganisationer, boka upp jobbintervju, ta del av rabatter, lyssna till inspirerande föreläsningar och mycket annat. Klicka här för mer information.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag kan summera det hela genom att säga att min praktikplats var fantastisk, fick träffa underbara människor och se platser som jag förmodligen inte hade sett om jag inte hade genomfört min praktik just här.

Jacob // Praktik Kanada

Boende

Alla våra deltagare har de 2 första nätterna inkluderade i programmet. Därefter är valmöjligheterna många, varför inte välja att bo nära stadskärnan av Vancouver, där du kan ta en afterwork och blicka utöver stilla havet samtidigt som du har klippiga bergen i ryggen! Något att berätta för dina klasskamrater kanske? Vi hjälper självklart till med tips och råd hur du hittar boende och vår samarbetspartner, INTERNEX, har koll på boendemarknaden så att du vet hur du går till väga efter dina två nätter på vandrarhemmet.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Praktik

Vi utgår från dina tidigare erfarenheter, engelskkunskaper, varaktighet och önskemål för att hitta en passande praktikplats. Du kommer ha telefonintervju med din blivande handledare då ni båda kan får svar på ev frågor. Om allt känns bra kommer det sen skrivas ett kontrakt för att tillgodose både dina och företagets intressen. När praktiken är klar så ordnar vi med flygbiljetter, visumansökan och om det är några andra handlingar som behövs. På plats i Vancouver har vi personal som hjälper dig att komma tillrätta både på praktiken och med livet runtomkring. De finns också som ett stöd om det skulle uppstå några problem under din tid där.

Välj att praktisera inom:
Marknadsföring Ekonomi
Turism Juridik
Public Relations (PR) Administration
Personal & Bemanning Media
Sports management Vetenskap (bioteknik, geografi, miljö m.m.)
IT Ingenjörsverksamhet (forskning o utveckling, m.m.)

Hur gör jag för att boka?

Kontakta GoXplore och skicka över ditt CV och personliga brev på engelska. Efter det får du fylla i ett anmälningsformulär och sen matchas ditt CV mot de praktikplatser som finns tillgängliga och du får då ett par alternativ. Du väljer praktikplats, blir intervjuad och ett avtal skrivs för din praktikperiod.

Jag kan summera det hela genom att säga att min praktikplats var fantastisk, fick träffa underbara människor och se platser som jag förmodligen inte hade sett om jag inte hade genomfört min praktik just här.

Jacob // Praktik Kanada

Varför Praktik Kanada med GoXplore?

Visum

För att åka på på praktik i Kanada har du 2 val med ditt visum.
1: ETA visum som är ett vanligt turistvisum på 6 månader.
2: Working Holiday visum på 1 år.

Om du har frågor om vilket visum som du kan resa på med detta program ber vi dig kontakta oss då det beror på vilken typ av praktik som du söker.

Med ett Working Holiday visum har du möjlighet att vara i Kanada i ett år. Utöver din praktik på max 6 månader, kan du kombinera den med härliga resor till platser och områden med fantastiska naturupplevelser. Något som är säkert är att det kommer bli ett grymt äventyr!

Vi på GoXplore hjälper dig med hela ansökningsprocessen. Vi har en exklusiv steg-för-steg guide som hjälper dig igenom hela ansökningsprocessen. Samt att vi såklart finns här och svarar på dina frågor

Hör av dig till oss med frågor så hjälper vi dig.

VISUMKRAV FÖR ATT KUNNA JOBBA I KANADA:

Visumen kostar 250 CAD för 2017, betalas direkt till Ambassaden i din ansökan.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Vancouver Pris
19490

(priserna är giltiga till 30/12-2018)

Flygskatt tillkommer på ovanstående pris med 3.700 kr – 4.300 kr


Praktik programmet till Kanada inkluderar:

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag kan summera det hela genom att säga att min praktikplats var fantastisk, fick träffa underbara människor och se platser som jag förmodligen inte hade sett om jag inte hade genomfört min praktik just här.

Jacob // Praktik Kanada

Aktiviteter i Kanada

FAQ

Tidsskillnad till Sverige?

4,5 timmar (östra) - 9 timmar (väster).

När kan jag åka?

Vi anpassar flyget efter din praktik. Därför har vi avgångar året om.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Det är väldigt svårt att säga eftersom praktikperioden varierar på många och vissa hittar på mer aktiviteter än andra. Men för att du ska få en liten överblick så kan det vara bra att ha med sig ca 1000kr /vecka. Har du studiemedel så klarar du dig på det!

Hur länge kan jag vara borta?

Ditt Working Holiday Visum är giltigt i ett år och du kan vara i landet tills det är förbrukat. Vissa väljer att resa några månader efter sin praktik för att utforska Kanada och deras härliga natur!

Kan jag jobba utöver min praktik?

När du praktiserar så vill din arbetsgivare att du gör ett bra jobb för dem, samt att du själv ska få ut det mesta av din praktik. Sen när du är klar med din praktik kan du självklart resa runt och ta lite tillfälliga jobb för att dryga ut din reskassa.

Vad kostar ett boende?

Det varierar beroende på hur du väljer att bo, men du kan räkna med 3000-4000 kr /månad.

Behöver jag försäkring?

Precis som till alla resor är det bra att ha en försäkring. Nu när du ska praktisera/jobba så täcker inte alltid alla reseförsäkringar i arbetssituationen. Därför har vi tagit fram en speciell jobba & resa försäkring som är skräddarsydd för att du ska kunna känna dig trygg även när du praktiserar. Det är obligatorisk att ha en försäkring om man reser med GoXplore. Läs mer här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Kanada » Praktik Kanada

Senaste nyheter: Vi kan nu erbjuda ett 2:a års visum till Nya Zeeland