Jobba & Resa

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som är en del av den norska försäkringskoncernen Gjensidige som försäkrat liv och hälsa sedan 1816 och är Norges största försäkringsbolag. I Sverige är Gouda Reseförsäkring en av de ledande aktörerna på marknaden inom segmentet reseförsäkring. Gouda försäkrar idag mer än 2 miljoner resenärer per år.

Gouda Reseförsäkringar är specialister inom sitt område, och har över 80 års erfarenhet av att skräddarsy försäkringar till sina kunder. Vid akut sjukdom eller olycksfall som inträffat under resan täcker reseförsäkringen sjukvård, medicin, sjukhusvistelse, ambulanstransport och andra utgifter i samband med sjukhusvistelse.
För oss är det viktigt att du är rätt försäkrad när du reser med oss. GoXplore kan idag erbjuda reseförsäkring via Gouda som även gäller vid pandemier/epidemier som är särskilt viktigt idag.


Fullständiga försäkringsvillkor

Förköpsvillkor

Ungdomsreseförsäkring

Goudas reseförsäkring gäller för Covid-19 och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom om du skulle bli sjuk under resan.

Vad innehåller reseförsäkringen?

Vårdkostnader
Försäkringen ersätter vårdkostnader till nödvändiga och skäliga kostnader, det innebär att det inte finns ett maxtakför sjukvården.

Hemtransport om du blir allvarligt sjuk på resan
Hemtransport om något mer allvarligt händer under resan som gör att du måste transporteras hem för vidare vård i Sverige.

Missad hemresa på grund av sjukdom

Missar du din hemresa på grund av sjukdom ersätter försäkringen merkostnader för en ny hemresa, du får även ersättning för merkostnader för kost och logi.

Ersättning för förlorade resdagar – (Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)
Om du blir sjuk och sängliggande under en kortare tid på semestern får du ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.

Ersättningsresa – (Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)

Blir du inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva tiden av din resa, då kan både du som blir sjuk och din medförsäkrade familj, alternativt medförsäkrad medresenär få en ny resa.

Hjälp att komma ikapp din resa – (Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)

Om du missar avresan eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa.


Karantänomfattning(Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)
Gouda har utvidgat omfattningen i reseförsäkringen och ersätter merkostnader om du blir satt i karantän av utländska myndigheter under resan - oavsett om du är sjuk eller inte - om du inte kan resa hem som planerat.Nedan har vi har samlat de vanligaste frågorna gällande Covid-19 med tillhörande svar.

Nedanstående svar avser Goudas "heltäckande försäkring", dvs reseskyddet där Gouda är din primära försäkringsgivare:

1. Hur gäller försäkringen om jag insjuknar i Covid-19 på min resa?
Testar du positivt för Covid-19 ersätter försäkringen på samma sätt som vilken annan akut sjukdom som helst. Försäkringen ersätter då dina sjukvårdskostnader.

2. Ersätter försäkringen kostnaden för ett Covid-19-test under utlandsvistelsen?
Ja, försäkringen ersätter kostnaden för ett Covid-19-test om du har symptom. Är testet ställt som ett krav av myndigheter, flygbolag eller liknande så omfattas inte detta av försäkringen, utan blir då en kostnad du måste stå för själv. Viktigt att du alltid kontaktar Goudas alarmcentral så vi får möjlighet att hjälpa dig.

3. Vad händer om jag blir sjuk i Covid-19 och blir satt i karantän?
Förutom ersättning för själva sjukvården så ersätter försäkringen merkostnader för ny hemresa om du på grund av sjukdom inte kan åka hem som planerat.

4. Vad händer om jag blir satt i karantän utan att själv vara sjuk?
Gouda har utvidgat omfattningen i våra försäkringar och ersätter nu merkostnader om du blir satt i karantän av en utländsk myndighet under resan - oavsett om du är sjuk eller inte - om du inte kan resa hem som planerat. Försäkringen ersätter merkostnader för kost, logi och nya flygbiljetter till 30.000 kr per person eller 100.000 kr för en hel familj. Karantänteckningen inkluderas i båda försäkringar, dvs. Heltäckande och Komplementsförsäkringen.

5. Vad gör jag om jag blir sjuk utomlands?
Du ska i den mån du har möjlighet alltid kontakta Goudas alarmcentral. De hjälper dig med hänvisning till närmaste vårdgivare/sjukhus och kan även ställa ut betalningsgarantier för dig så du slipper egna utlägg. Goudas alarmcentral har öppet dygnet runt alla dagar om året.
Har du valt Komplement till hemförsäkringen kontaktar du SOS Alarm. Titta gärna igenom dina försäkringspapper och ta med nödvändig dokumentation på din resa. SOS Alarm är hemförsäkringsbolagens alarmcentral och hjälper dig om något allvarligare inträffar.


CIRCA PRIS:

Fullt skydd: 928kr första månaden - Du kan teckna 1 till 12 månader till att börja med. Se prissidan för övriga priser.

Utan egendomsskydd: ca 828kr första månaden - Du kan teckna 1 till 12 månader till att börja med.

Semestergarantin kostar ca 500kr extra för dig som tecknar försäkring under 45 dagar.

VEM KAN TECKNA:
  • Folkbokförd i Sverige
  • För dig som är mellan 1-34 år
GEOGRAFISKT OMRÅDE: Världen, exklusive USA .
FÖRSÄKRINGSPERIOD: Upp till 12 månader, möjlighet att förlänga efter 12 månader
SJÄLVRISK: 0 kr. Försäkringen gäller utan självrisk.
HEMFÖRSÄKRING: Om du har 45 dagars resskydd med din hemförsäkring så kan du utnyttja detta och teckna vår försäkring så att den träder i kraft från dag 46. Dock bör du vara medveten om vad som är inkluderat i din hemförsäkring innan du bestämmer dig.

FÖRLÄNGNING AV PREMIE:

Om du förlänger din försäkring efter utresan utgår en administrativ avgift på 150kr. Därför rekommenderar vi dig att teckna en extra månad än planerat. Dock är det viktigt att du förlänger din försäkring innan den pågående försäkringsperioden tar slut.

VID ÅTERBETALNING AV PREMIE:

Klicka här för mer information

BETALNING AV PREMIE:

Tänk på att du kan inte teckna vår försäkring samma dag som din resa påbörjas och att din försäkring börjar inte gälla förrän du har betalt din faktura.

Beställ jobba & resaförsäkringen

Innehållet i denna text kan inte användas i juridiska sammanhang. Vi hänvisar till fullständiga Försäkringsvillkor .

Hem » Jobba & Resa

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 50h sedan. Är det något för dig också??!