Seychellerna

Kritvita lagom öde sandstränder för dina fötter, turkost vatten vart du än vänder dig, dramatiska granitklippor och kokospalmer, behagliga vintertemperaturer för en genomfrusen nordbo, lyx och flärd, ingen stress så långt ögat kan nå!

Covid status

Not sure.

  • 3. Manta ray
  • 2. Diving buddies
  • 4. Diving group
  • 1. Volunteer Seychelles.
  • 6. Group in sunset
  • 5. Whale shark

Fakta om Seychellerna

Indiska Oceanens, eller rentav, Moder Jords stora stolthet. Kritvita lagom öde sandstränder för dina fötter, turkost skimrande vatten vart du än vänder dig, dramatiska granitklippor och kokospalmer, behagliga vintertemperaturer för en genomfrusen nordbo, lyx och flärd, smekmånad, ingen stress så långt ögat kan nå, ja helt enkelt paradiset med stort P. Det är definitivt några av de många attribut som beskriver denna fantastiska och storslagna övärld i ett klassiskt resereportage. Det är inte för intet som den största inkomstkällan i detta land faktiskt är lyxturism. Dock har Seychellerna med sina cirka 115 glest utspridda öar betydligt mycket mer än så att erbjuda, både uppe på torra land som nere i havet.

Uppe på torra land

För miljoner år sedan, då Indien bröt sig loss från Afrika, bildades denna legendariska skönhet till plats av stora sjunkna berg, mitt i oceanen. De mjuka granittopparna bildar häftiga formationer som bara de är roliga att skåda. Somliga av de många öarna är bara en samling av koraller och enstaka palmer där ingen bor, medan det på andra öar kryllar av liv då de främst består av täta och dimhöljda regnskogar. Den största ön på Seychellerna heter Maché och där bor cirka 90% av befolkningen. De flesta seychellier är kreoler, som är en mångnationell mix av afrikaner, asiater och européer. På ön Maché finns också den lilla och något pittoreska huvudstaden Victoria där du kan ta en tur bland finslipade botaniska trädgårdar, skåda de gamla attraktiva byggnaderna från kolonialtiden och även besöka marknaden. Dock är detta "storstadsliv" bara en liten parentes eftersom livet i den storslagna naturen bara korta båtfärder bort är den riktiga sevärdheten i detta örike.

Jättesköldpaddans mecka

Seychellerna är även känt för sitt rika marina liv. De värnar om sin unika natur och det finns naturreservat både över och under ytan. Som ekoturist kan du snorkla med valhajar och fiskar i godispåsens alla färger, och du har stor chans att träffa på vilda jättesköldpaddor. Ett av de två världsarven i detta land är Aldabra; en atoll med mycket särpräglad korallnatur och framför allt, hem till tiotusentals jättesköldpaddor. Att dyka runt de seychelliska öarna är, som du säkert redan förstått, en fantastisk upplevelse. Undervattenslivet är svårt att beskriva i ord, men dykningen här är anpassat för nybörjare som till den mer erfarne, så möjligheterna är många och det är bara att ge sig ut på ditt livs upptäcktsfärd som du sent kommer att glömma.

Välj ett program i Seychellerna

Hem » Land » Seychellerna

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar