1. Cuba 2. Cuba 3. Cuba 4. 5. 6. Cuba

Volontärarbete, spanska och salsa på Kuba

Fantastiska saker händer på Kuba - det börjar i Havanna och det måste upplevas! Lär dig det vackra språket, ta del av de fantastiska rytmerna som Salsa, Bachata och Rumba och åk längs med Malecon med de häftiga 50-tals bilarna. Upplev Kuba nu!

Läs mer

Viva Cuba

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Dans, musik & glädje tillsammans med en fascinerade historia – Låt dig förföras av Kuba!

Fantastiska saker händer på Kuba - det börjar i Havanna och det måste upplevas! Lär dig det vackra språket, ta del av de fantastiska rytmerna som Salsa, Bachata och Rumba och åk längs med Malecon med de häftiga 50-tals bilarna. Upplev och njut av ett av de mest unika och spännande länderna på planeten; Kuba!

De gamla ny-klassiska byggnaderna, stämningen på gatorna, de coola gamla amerikanska bilarna och musiken gör Havanna till en mycket skön stad att utforska till fots. Faktum är att Havanna är den säkraste staden i Karibien och Sydamerika.

Kuba har upplevt stora utmaningar i sin moderna historia. Som en följd av tunga sanktioner och en föränderlig global politik, befinner sig Kuba ensamt som aldrig förr. Som svar på det har regeringen nyligen börjat lätta på regler och lagar för befolkningen och för första gången på flera generationer kan nu kubaner äga egendom, bedriva privat företagande och tala med turister. Ingen vet var det kommer att ta Kuba på längre sikt men det betyder att det aldrig har varit enklare att besöka Kuba. Njut av det bästa landet har att erbjuda, lär dig språket kombinerat med fantastiska danslektioner med privat danspartner, interagera med lokalbefolkningen och lär dig massor om detta spännande land mitt i härliga Karibien.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan åka?

Detta program är för dig som fyllt 18 år . Du bör ha en positiv inställning och kunna anpassa dig då du kommer att bo tillsammans med de andra deltagarna på ett hostel mitt i centrala gamla Havanna. Du kommer bo och leva med kubaner och andra deltagare från hela världen så det blir många möten med många olika härliga kulturer.

Programmet inkluderar spanskalektioner, och du kommer lära dig mycket på kort tid. Om du inte talar någon spanska så är det inga problem, du kommer lära dig massor. Alla nivåer är välkomna.

Alla som åker iväg med GoXplore måste bifoga en kopia av sitt brottsregister som söks hos Polisen. Brottsregistret får högst vara 6 månader gammalt och måste vara på engelska. Det brukar ta cirka 2 veckor att få brottsregistret hemskickat, så tänk på att beställa det i tid innan avresa.

Bienvenido a Cuba!

Några snabba fakta om Viva Cuba
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIntresserad av kultur, dans och människor
Längd2, 4 eller 6 veckor
AnkomstplatsHavanna
Betalt arbeteNej
Borde beställasMinst 1 månad innan önskad avresa
VolontärarbeteSpanskakurs
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag och flera där borta ångrade grovt att vi inte åkte vidare till Costa Rica som de flesta andra gjorde efter sin månad i Havana. Kände mig verkligen inte klar med Centralamerika!!

Amitis Viva Cuba

Projekt

Det finns tre olika alternativ att välja på för Kuba.
För dig som kanske inte har allt för mycket tid, eller som vill se fram emot en mindre med ack så härligt äventyr har vi ett 2 veckors program. Och för dig som vill se och uppleva mer och inte kan få nog har vi ett 4 veckors program, och slutligen till dig som vill testa på hur det är att volontärarbeta och hjälpa till i Havanna så finns även denna möjlighet. Och självklart kan man kombinera programmen för att stanna ännu längre.

2 & 4 veckors programmet
Dessa veckor befinner du dig i Havanna där du lär dig massa spanska, får dansundervisning och gör kulturella utflykter runtom Kuba. Med detta program får du kontakt med det kubanska folket och får en större förståelse för deras kultur och historia.

Vid ankomsten till "Havana International Airport" kommer du att bli hämtad utav vår samarbetspartner som tar dig till ditt boende. I stort sett alla bor på det nya bekväma vandrarhemmet som ligger mitt i gamla Havanna. Här har du närheten till allt och man bor och delar rum med de andra deltagarna. Skulle man vilja ha lite mer bekvämligheter tex ett eget rum så kan man lägga till en liten kostnad för detta och då bor man istället på ett "casa particular". Detta är ett statligt licensierat boende som innebär att kubaner får hyra ut ett eller två sovrum i sitt hem till betalande gäster.

Spanskalektioner
Varje morgon, måndag till fredag från cirka 09.00-11.45 får du 3 x 45 minuters intensiva och strukturerade spanskalektioner. Undervisningen hålls av en licensierad kubansk lärare och lektionerna hålls på hostlet där du bor. Men ibland även på en lugn plats utomhus i parken, på ett lokalt bibliotek eller tex genom en promenad längst med Havannas gator. Detta för att du ska lära dig så mycket som möjligt på ett så naturligt sätt som möjligt.
Under första morgonen kommer du att få göra ett kort test för att fastställa dina tidigare kunskaper och vilken nivå du bör vara i.

Dansklasser
Det ingår 2 dansklasser/vecka, cirka 1 timme per klass. Här kommer du genom din egen takt lära dig att dansa både Salsa, Son, Rueda de Casino, Mambo, Cha cha, Bachata, Rumba och säkerligen andra danser som du kanske aldrig hört talas om. Självklart är klasserna till för alla, från nybörjare till mer avancerade. Har du provat på salsa några gånger och känner att du vill testa någon annan dans så kan du absolut göra det, eller så provar du på olika kubanska instrument och får känna rytmen via dem.
Du är i Kuba, prova och testa på så mycket du bara har chansen till. Önskar man lägga till extra dansklasser så är detta också fullt möjligt, vilket många gör, vår samarbetspartner hjälper dig med detta.
Dansklasserna är bara en kort promenad ifrån ditt boende och hålls utav licensierade dansinstruktörer. Och jag måste säga att det är dem bästa instruktörerna jag någonsin haft. Alla har varsin partner, och på så vis lär du dig otroligt mycket. Det man lär sig på Kuba på 2 veckor, kommer du inte ens lära dig på 6 månader hemma.
Dansen finns i blodet och det märks!

Kulturella utflykter
Förr i tiden var Havanna en av de viktigaste och mest förmögna städerna i världen. Havanna är en stad med mycket historia värd att lära sig mer om, vilket du kommer att göra genom flera kulturella utflykter och möten med kubanska folket. Havannas underbara neo-klassiska arkitektur, de klassiska amerikanska bilarna, den nyfikna sovjettidens era och de höga byggnader, tvingar dig att fråga - vad är Kuba?
Vi vill hjälpa dig att svara på den frågan genom en rad kulturella utflykter och möten med det Kubanska folket och det kan vara en guidad tur i ett museum, eller en söndagsutflykt ner 'Paseo del Prado" för att se de fria utomhus konstklasserna.
De kulturella utflykterna kommer innehålla ytterligare språkundervisning, muntlig förståelse och dialog (ca 4 timmar per vecka) detta så att du får öva ännu mera. Alla utflykter med guide ingår i programmet, men ibland kan man behöva betala tex en entréavgift på 1-7 USD (om man önskar att tex besöka ett museum osv).

Helgerna
För 4 veckors programmet kommer du ha 3 helger till utflykter och varje helg har planerade aktiviteter.
Två av helgerna kommer det att arrangeras dagsutflykter till stranden så att man kan få känna på den karibiska strandkänslan.
Den tredje helgen är en utflykt till Viñales som är med på UNESCO's världsarvslista. Viñales ligger cirka 3 timmar från Havanna och man har 2 nätter här för att man ska kunna hinna uppleva byn och landskapet runtomkring. Det kommer anordnas en ridtur längs med tobaksfält och kaffeplantage, och naturen är otroligt vacker. Här finner man lugn och harmoni och balsam för själen. Morgonen därpå är det dags för en uppfriskande morgonpromenad för att avnjuta den vackra soluppgången. Varför inte njuta av en härlig kopp organiskt kaffe från bonden medans solen värmer dig med sina sköna solstrålar.

För 2 veckors programmet ingår inte Viñales utflykten men kan läggas till på plats mot en kostnad. Vilket vi varmt rekommenderar!

2 veckors volontärarbete i Havanna
Att volontärarbeta i Havanna hjälper dig att "connecta" med det kubanska folket, förstå deras kultur och historia, och samtidigt lära dig otroligt mycket av det vackra spanska språket, samtidigt som du får göra skillnad genom ditt volontärarbete. Som med alla våra program så ingår boende, frukost och lunch under hela din vistelse, även spanskalektioner på förmiddagarna. Men det viktigaste av allt meningsfulla volontärplaceringar i och runt gamla Havanna.

Detta är ett 2-veckors program MEN kan kombineras med de andra programmen (se ovan) för att få möjligheten att stanna längre och få uppleva och utforska mer utav härliga Kuba.

Volontärplacering - Havanna
Första måndagen börjar med en rundvandring längst med gamla Havannas gator, och då vi tar oss igenom och till de olika samhällsbaserade volontärsprojekten. Detta för att du ska få en större inblick i vad som behövs göras, vart dem ligger och hur volontärbiten fungerar, samt för att diskutera de olika projektens problematik, men även för att du ska känna dig bekväm och välkommen. Själva volontärarbetet börjar dagen därpå (tisdag), och beroende på vart behovet är störst och vart vår hjälp behövs mest så kommer en kombination av följande projekt nedan att erbjudas. Under första veckan volontärarbetar du cirka 2 dagar (första dagen som nämnt ovan är introduktion, andra dagen volontärarbete, därefter får du ta del av olika aktiviteter i och runt gamla Havanna, sedan hoppar du på volontärarbetet igen, och veckan slutar sedan med ytterligare en rolig aktivitet). Andra veckan volontärarbetar du måndag, tisdag, onsdag och torsdag och slutar med en "Cuba discovery" aktivitet.

Community centers:
Vår samarbetspartner hjälper och stödjer olika barnaktiviteter i gamla Havanna. Barnen kommer från olika förhållanden, allt från fattigdom till oroliga familjer och fokuset, förutom att skapa en rolig miljö för barnen, är att ge barnen bättre förberedelser för vuxenlivet och stödja föräldrarna. En mängd olika aktiviteter ges men fokus ligger alltid på de sociala färdigheter och tryggheten. Aktiviteterna kan vara teater, dans och sångklasser.
Att arbeta som volontär inkluderar att hjälpa till med renovering och underhållsarbete till anläggningarna, hjälpa lärare att förbereda och planera aktiviteter, hjälpa lärare att genomföra aktiviteter och lektioner med barnen, samt planera våra egna aktiviteter för barnen och donera det som eventuellt behövs.

Sport:
"Sport complejo" har varit huvudsportanläggningen för alla skolor i Habana Vieja, i generationer. Det är en väldigt etablerad anläggning men saknar grundläggande faciliteter. Sport här kan tex vara; baseball, volleyboll, friidrott, brottning, basket, och även judo inom en snar framtid. Så länge det är möjligt så hjälper vi till och stödjer sport på Kuba. De fördelar som sporten ger till samhället är känt för kubaner och vi vill gärna följa deras sett att se på det.
Här behövs mestadels förbättring såsom renovering och underhåll till de olika anläggningarna, samt donationer som sportutrustning. Men även att assistera vid träning och sportevenemang och matcher.

Boxing gym
Efter det arbete som utfördes på den legendariska "Rafael Trejo Gimnasio" - inklusive omkoppling av el, målning och en stor mängd donationer - jobbar vi nu med ett annat, yngre boxningsgym som behöver vår hjälp. Anläggningen är i mycket dåligt skick och utrustning är nästan obefintlig. Tränarna är passionerade och har därför väldigt många barn som önskar delta, åldrar från 5-21 år. Här behövs mestadels förbättring såsom renovering och underhåll till de olika anläggningarna, samt donationer som sportutrustning. Men även att assistera vid träning och sportevenemang och matcher.

Kuba har en otrolig OS stamtavla, då dem vunnit hela 32 guldmedaljer i sporten. Boxning är landets näst största favoritsport efter baseboll. Här börjar dem träna vid tidig ålder, många av dem har inte ens skor och inte tillräckligt med mat, men de går ändå till gymmet varje dag.
Dessa ställen är inte av hög standard och behöver rustas upp ordentligt och det kan bli lite av ditt projekt när du kommer ner till Kuba. Med lite kreativitet och färg kan underverk göras.

Escuela y Instituto de Musica Cubana Popular
Detta är det enda officiella institutet för musik och dans i Habana Vieja. Detta etablerade institut ger som gåvor till det kubanska folket, klasser och teori i den viktiga historia och utveckling av kubansk musik & dans. Afro-kubansk musik och dans är dess huvudfokus men främst dans på grund av brist på instrument och annan utrustning. Volontärerna hjälper till att återställa anläggningarna och dess teater. Detta är också en underbar plats att spendera tid att lära sig denna magiska och vibrerande form av musik och dans. Här tas gärna donationer också emot.

Givetvis finns det också andra samhällsprojekt på gång, och ditt arbete blir att se till att barnen får en bättre vardag, det ska bli roligare att gå till skolan, till gymmet, till dansskolan osv.
Du kommer alltså få reda på exakt vilket projekt du får hjälpa till på när du väl kommer ner till Kuba.

Helgen
Normalt sett är man ledig på helgen, men vi inkluderar också aktiviteter som hjälper dig att trivas med din omgivning. På lördagen arrangeras en dagsutflykt till stranden så att man får känna på den karibiska strandkänslan. Playa de Este ligger cirka 30 minuter ifrån gamla Havanna.
På söndagen tar vi en kort promenad till den berömda Paseo del Prado, där lokala konstnärer ger gratis "konst och hantverks" lektioner till lokala barn. Vi tar med saker vi önskar donera och hjälpa till med. Det är väldigt avslappnat och ett bra sätt att njuta och lära sig om mångfalden av lokal konst, samt att träffa och prata med lokalbefolkningen och hjälpa barnen.

OBSERVERA
Då Kuba är väldigt ovana vid just volontärarbete och eftersom dem haft så stängda gränser och strikt tillåtelse med turister så kan platserna och arbetsuppgifterna ändras på kort varsel, detta på grund av lagar, regler och deras sätt att se på volontärbiten.
På detta program (gäller just volontär-delen) måste man ha ett öppet sinne och ta lite dagen som den kommer, du har väl hört talas om uttrycktet "mañana, mañana". Ju öppnare och friare du är i dina tankar ju roligare kommer du att få det, och kom gärna med egna initiativ på plats.

Donationer:
Många saker som vi tar för givet är en bristvara på Kuba. Tillsammans med våra kubanska partners har vi skapat ett innovativt system för att leverera fungerande hjälp till kubanerna. Vi uppmanar alla våra gäster att ta med några saker från listan nedan. Du kan be familj, vänner och grannar om hjälp för att bidra till detta. Var kreativ! Vi ber dig absolut inte att spendera pengar på att köpa nya saker – vår erfarenhet säger oss att de flesta hushåll redan har en del av dessa saker liggandes som kanske aldrig används, det kan t.ex. vara oönskade gåvor som blivit bortglömda i förrådet. Genom att fråga runt och spara lite plats i ditt bagage kommer du att göra en enorm skillnad för de människor du kommer att leva med under din tid i Kuba.

När du kommer till ditt boende kommer vår samarbetspartner att sortera dina gåvor till lämpliga ändamål och förklara strategin för att distribuera dem. Förhoppningsvis får du möjligheten att följa med vår samarbetspartner när han eller hon gör en leverans av gåvorna till vårt donationsinstitut/partners. Det är viktigt att donationen sker på ett tankeväckande och känsligt sätt och vi har varit noga med att se till att mottagarna behöver dessa gåvor och uppskattar vårt engagemang. Genom att donera dessa gåvor kommer du att må bättre under din tid i Kuba vetandes att du har gjort en god gärning och skänkt till behövande!!

Exempel på donation:


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Havanna är en spännande stad med många intressanta stadsdelar och för att uppleva det "riktiga" Havanna måste du bo i Havana Vieja (gamla Havanna). Här bor du en kort, bekväm promenad från de bästa mojito-barerna och nattlivet. Havanna är unikt på det sätt att det är den i allmänhet säkraste staden i Karibien och Latinamerika. Det finns flera orsaker till detta, men vad det innebär för dig som resenär är att du kommer att kunna glädjas åt närheten till lokalbefolkningen när du vandrar runt i "Havana Vieja".

Det finns 2 olika sätt att bo i Havanna.

"Hostel" / Vandrarhem
Detta hostel öppnades i slutet av 2015 och man delar rum (ca 6 personer/rum), tjejer för sig och killar för sig. Varje säng har en egen förvaringslåda så att du kan låsa in dina viktigaste saker. Dusch & toalett, matsal och massor av bekväma inomhus- och utomhusutrymmen (inklusive rymlig takterrass) finner du också här. Här kan du njuta av att hänga med nya vänner eller chilla på egen hand. Känn den härliga svalkande brisen uppe från takterrassen, eller slappa i solstolarna om du inte orkar åka till stranden. Ditt boende ligger i de centrala delarna av Havanna vilket är väldigt populärt då man kan gå säkert och tryggt hem efter en helkväll på stan. Njut av atmosfären i denna centrala plats som är helt unik!
Spanskakursen kommer även att hållas här.
Frukost och lunch är inkluderat i programmet och hålls på vandrarhemmet.
Vill man lära känna folk, umgås och ha kul så är hostel rätt val.

"Casa particulares"
Här bor man hos en kubansk familj där du får eget rum med tillhörande badrum. Ditt "Casa" är speciellt utvalt för sitt centrala läge i Gamla Havanna och dess kvalitet. Familjen talar en del engelska, och kommer att kunna ge dig tips på vad du ska göra under din fritid. Du kommer inte att umgås med familjen på så vis (det är inte som en värdfamilj), utan dem hyr enbart ut själva rummet, men hjälper givetvis till med frågor. Boendet är lugnare och med mindre antal inneboende vilket passar mer för dem som önskar eget rum, samt för att kunna dra sig tillbaka emellanåt.
Man äter frukost i familjens kök, men själva lunchen hålls på vandrarhemmet med de andra deltagarna.
Du kommer också att ha tillgång till familjens vardagsrum som har balkong med fantastisk utsikt över Havannas gator där du kan njuta av den härliga atmosfären.

Man kan även kombinera Casa particulares med hostel mot en uppgraderingskostnad om man känner att man önskar testa båda delar. Tex, bo 2 veckor på hostel och avsluta med 2 veckor på casa particulares med eget rum och eget badrum. Det kostar cirka 100 kr extra per natt att bo på ett casa particular.

Mina två veckor på Viva Cuba programmet var som en dröm, 90% av alla som var där var ensamresande tjejer så vi var alla där på samma premisser och med samma intressen.Personalen har hjärtan av guld och tar en verkligen till sig, deras motto är "your home away from home" och det är precis vad de har skapat, jag har fortfarande kontakt med dem dagligen.

Amanda dec-19 Viva Cuba

Varför Viva Cuba med GoXplore?

  • Du kommer få ett äventyr för livet
  • Dansa salsa längst med Havannas gator
  • Upplev Kubas fascinerande kultur
  • Känn pulsen stiga utav gatumusikanternas härliga karisma
  • Möt fantastiska, varma och färgstarka människor
  • Hjälp lokalbefolkningen och möt deras leende
  • Ta del av landets härliga atmosfär
  • Strosa längst med gamla Havannas gator, njut av alla färger och dofter
  • Njut av de amerikanska 50-tals bilarna samtidigt som musik som salsa, cha cha och merengue pumpas ut
  • Älskar du arkitektur - då har du kommit rätt. Viva Cuba

Visum

För att resa till Kuba behöver du ett turistvisum. Detta gäller i 30 dagar. Vi hjälper dig att ansöka om ett sådant.
Du kan förlänga ditt visum väl på plats, med ytterligare 30 dagar, och du kan förlänga max 2 gånger, vilket innebär att du som max kan stanna 90 dagar i landet. Reglerna kan ändras, så tänk på att kolla upp allt på plats.

Se till att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter hemkomst.

Du kommer få mer information om visum och vad du behöver skicka in efter att du bokat dig.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Du behöver anlända i Havanna på en söndag, här blir du upphämtad och skjutsad till ditt boende. Du lämnar sedan programmet på en lördag eller söndag kväll. Vill man stanna längre så är man givetvis välkommen att göra det, men betalar alla extra nätter utöver.

Vi inkluderar även transfern från och tillbaka till flygplatsen i Havanna!

Ankomstdatum 2020 (ankomst söndagar)
05, 19 januari
02, 16 februari
01, 15 mars
05, 19 april
03, 17 maj
07, 21 juni
05, 19 juli
02, 16 augusti
06, 20 september
04, 18 oktober
01, 15 november
06, 20 december

Priser

Uppstartsdatum: 2020 Pris
Ekstra natt 430
Spansk & frivillig arbeid 2 uker 10550
Spansk & frivillig arbeid 4 uker 18450
Spansk, dans & kultur 2 uker 10550
Spansk, dans & kultur 4 uker 18450

Priset inkluderar:

Kostnad för en extra natt med frukost och lunch – cirka USD 35

(Priserna gäller fram till 31 december 2019)

Flygresan

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.
En flygbiljett t&r till Havanna kostar omkring 8500-12500 kr inkl flygskatter.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Då vår samarbetspartner hämtar upp dig på flygplatsen i Havanna och skjutsar dig till ditt boende så behöver vi ha dina ankomstdetaljer/flygdetaljer. Om vi bokar ditt flyg så har vi automatiskt alla flygdetaljer men bokar du på egen hand så behöver du meddela oss dina flygdetaljer så snart som möjligt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Viva Cuba

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Spanskalektionerna är bra uppstyrda och du kan lära dig hur mycket som helst, kulturella promenaderna är så värda - man lär sig hur mycket som helst om Kubas kultur och historia, inklusive sånt som du inte kan läsa dig till. Och dansen, har du inte dansat när du är på Kuba, har du verkligen upplevt Kuba då? Mitt svar är nej! Det är fantastiskt och jag saknar det något otroligt nu när jag är hemma i Sverige igen. Har du möjligheten att åka till Kuba, gör bara gör - du kommer aldrig ångra det!

Amanda dec-19 Viva Cuba

Spanskakurs

Varje morgon, måndag till fredag från cirka 09.00-11.45 får du 3 x 45 minuters intensiva och strukturerade spanskalektioner (varje lektion följs av en 15 minuters paus).
Undervisningen hålls av en licensierad kubansk lärare och lektionerna äger rum i ditt boende.
Under första morgonen kommer du att få göra ett kort test för att fastställa dina tidigare kunskaper och nivå.

Din spanska kommer dock att övas och förbättras varje dag, oavsett om du sitter vid skrivbordet, handlar mat, dansar eller volontärarbetar.
Själva upplägget med språk, dans & kultur kommer ge dig otroligt mycket kunskaper i det spanska språket.

Aktiviteter

Utflykter

Följande är en kort lista över några platser värt att besöka samt saker att göra i Havanna stad och runt om i landet:

Museum:

Restauranger:

Livemusik:

Platser utanför Havana:

FAQ

Är inte Kuba ett farligt land?

Kuba har den lägsta brottsligheten på västra halvklotet! Du kommer att bli förvånad utav de synliga polisernas närvaro på Kuba. De är där speciellt för att skydda och hjälpa turister. Då Kuba livnär sig mycket på turism så är det viktigt att alla turister känner sig säkra och välkomna, därför jobbar polisen hårt för att säkerställa denna trygghet. Dock ska man ändå vara lite extra uppmärksam i stora städer som tex Havanna och Santiago de Cuba, precis som i alla andra storstäder.

Finns det internet i Kuba?

Det är väldigt ovanligt för kubaner att ha tillgång till internet. Men de flesta hotell har i alla fall 1 eller 2 datorer som turisterna få låna/hyra. I de turistiska delarna finns även internet café. Men det är svårt/trögt att ladda upp bilder då deras internet är väldigt långsamt. På senare tid finns det även wifi i en del större parker. Man behöver då köpa ett wifi-kort, skrapa fram en kod och sedan kan man använda wifi.

När är bästa tiden att besöka Kuba?

Man kan åka till Kuba hela året om, medeltemperaturen ligger på 26-31 grader.
Mars, april, oktober och november är de månader som är bäst att besöka och har även minst regn.
Högsäsongen för Kuba är juli/augusti och december/januari.
Orkansäsongen är juni till november.

Behövs pass och visum?

Ja! Du behöver ett visum för Kuba. Vi hjälper dig med detta, visumet gäller i 30 dagar. Visumet kan även förlängas på plats mot en liten kostnad. Du kan som längst stanna 90 dagar på Kuba.
Dubbelkolla ditt pass så att giltighetstiden är minst 6 månader från det att du lämnar landet.

Jag kan ingen spanska, kommer jag ändå klara mig?

Att kunna lite spanska är alltid en fördel. Vi rekommenderar att du läser på lite innan du åker dig. Men många kubaner kan lite engelska idag, och de personer som jobbar med oss och vår samarbetspartner kan lite engelska. Så det kommer att gå bra.

Kan man använda kreditkort?

Absolut, så länge korten inte är utställda i Amerika. Det finns bankomater och banker, så Mastercard och Visa funkar bra.

Jag har hört att den del receptbelagda mediciner inte går att få tag på i Kuba, hur gör jag om jag blir sjuk?

Kubanska läkare är kända i hela Latinamerika som de bäst utbildade läkarna i regionen. Men de saknar många av de allra nödvändigaste som vi förväntar oss. Därför är det bra att ha med sig värktabletter, acetylsalicylsyra, plåster och allt du behöver för personlig hygien etc. Om du sedan inte behöver använda detta så är det ju utmärkta gåvor när du lämnar landet.

Är det säkert som ensam tjej/kvinna att resa i Kuba?

Ja det är inga problem, givetvis går man inte ensam i mörka gränder, eller på gator man inte känner till speciellt på kvällstid. Är man ute på kvällen så tar man en taxi hem, dem är säkra men glöm inte att fråga om priset först. Mindre städer som Trinidad och Vinales är säkra även på nattetid, här kan man gå hem. Använd din kvinnliga intuition.


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Kuba » Viva Cuba

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar