1. Volunteering in Nepal 2. Teaching at a monastery 3. Volunteering in the Himalayas 4. Volunteer Nepal 5. Medical volunteering Nepal 5. Volunteer in Nepal

Volontärarbete i Nepal

Res till en rogivande bergsmiljö, lär dig Nepali, yoga och mycket annat. Hjälp samtidigt till inom allt från kindergarten till att undervisa.

Läs mer

Volontär Nepal

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Nepal beskrivs av många som aktiviteternas och naturupplevelsernas Mecca, men landet är också i stort behov av hjälp inom många områden. Ta chansen att hjälpa till och göra skillnad, samtidigt som du upplever mångfald av kultur, mat och vänlighet i detta fantastiskt vackra land. Res till vyerna av bergskedjan Himalaya och världens högsta berg Mount Everest och låt dig begeistras av dess otroliga mäktighet, och är du intresserad av trekking är detta absolut programmet för dig. Från landet högsta punkt till dess lägsta skiljer det 8700 meter och här kan du ta del av en fantastisk miljö och spännande upplevelser.

Genom våra volontärprogram får du uppleva landet Nepal på ett spännande och givande vis, och samtidigt ge en hjälpande hand och gör skillnad i ett behövande land. Du kan välja att jobba som volontär på lokala kliniker och vårdcentraler, utbilda barn, kvinnor och munkar, du kan hjälpa till med renovering och ombyggnad eller rädda och ta hand om herrelösa hundar. Det finns något för alla i Nepal. Läs mer här

Våga göra någonting annorlunda och betydelsefullt, Dare to GOXPLORE!

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på detta program?

Du måste vara över 18 år för att anmäla dig till programmet, om du är 17 måste vi ha målsmans intyg. Det viktigaste är att du vill sträcka ut en hjälpande hand, är engagerade, ha rett öppet sinne och är anpassningsbar och självständig. Goda kunskaper i engelska är en fördel och att man är i fysiskt god form och inte är rädd för tuffa tag om det behövs. Observera att alla projekt kräver utdrag ur brottsregistret, och detta beställer man via Polisen.

Några snabba fakta om Volontär Nepal
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längd3 veckor till 3 månader
AnkomstplatsKathmandu
JobbgarantiJa
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurNej
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteUndervisningPraktikVolontärarbete med barnSjukvård
Jag vill boka! Jag har några frågor
Att åka som volontär till Nepal kan ha varit det bästa jag gjort. Jag träffade så oerhört många underbara människor och upplevde så otroligt mycket under min månadslånga vistelse. Finns inget jag önskar mer än att jag stannat längre!

Joanna Volontär Nepal

Projekt

I Nepal kan du välja mellan olika destinationer:

Kathmandu – Huvudstaden av Nepal och även huvuddestinationen med flest projekt. Det är hit du flyger och sedan har din introduktionsvecka. Här bor man i utkanten av staden, omringad av fantastiska bergsvyer. Här kan man uppleva allt från härliga trekking områden till shopping i mysiga stadsdelen Thamel.

Pokhara – En av Nepals främsta turistdestinationer och naturen här är helt enastående. Pokhara ligger 827 meter över vattennivån och är känt som "The center of adventure". Här tar många sina första steg på sin trekkingtur. Det finns många leder att välja. Meddela ditt intresse så hittar vi en fin tur för dig att deltaga på innan eller efter ditt volontärprojekt.

Dessa projekt kan du välja mellan: Observera att alla av dessa är heldagsprojekt!

Kindergarten Teaching Project Tillgängligt i Kathmandu
På detta projekt kan du lära ut bland annat grunderna i engelska på någon av de många förskolorna i Kathmandu. Projektet låter dig undervisa barn från underprivilegierade samhällen som behöver få det där lilla extra. Du kommer att assistera lärarna på dessa förskolor med allt från engelska, alfabetet, siffror, rytm, ord och arrangera extrakurrikulära aktiviteter för att inspirera och sprida lite extra glädje hos dessa fantastiska barn. Förskolorna har mellan 35-45 barn som är mellan 3-6 år och de flesta kommer från familjer som ligger under fattigdomsgränsen.

Education project Tillgängligt i Kathmandu och Pokhara
Utbildning i engelska är enormt viktigt, men i länder som Nepal har skolorna oftast mycket små resurser och möjligheterna till denna typ av undervisning finns inte alltid. Du ges här möjligheten att hjälpa till med just engelska undervisningen, någonting som är enormt uppskattat. Ta dig an denna utmaning samtidigt som ditt engagemang gör skillnad.

De flesta människor i Nepal har inte råd att resa, och i byarna runt omkring har dem väldigt lite kontakt med omvärlden. Volontärerna ge eleverna möjlighet att skapa relationer med någon från en annan bakgrund och kultur, och du som volontär lär dig olika undervisningsmetoder och tekniker. Du kommer främst att bistå som assistent till läraren så du behöver inte ha någon undervisningsbakgrund sen tidigare.

Gör barnen uppmärksamma på omgivningen, miljön, hälsa och säkerheten. Du kommer att hjälpa till med basic engelska och andra ämnen för barn med åldersgrupp 5 - 16 år. Mestadels kommer du att undervisa på små lokala skolor och främja goda relationer med barnen samt hjälpa till med fritidsaktiviteter och inspirera dem att nå sin fulla potential och vidga sina perspektiv genom kreativt strukturerade lektioner. Du kommer att ge 4-5 lektioner per dag. Skolorna har vanligtvis en mycket tråkig och enformig läroplan, så ett "out-of-the-box" tänkande gällande aktiviteter och kreativa upplevelser såsom sport eller spel är mer än välkomna och verkligen uppskattat av barnen.

All högre utbildning i Nepal är på engelska, så det är oerhört viktigt att barn måste lära sig engelska för att fortsätta studera vidare. Lärarna i Nepal har åtagit sig att höja standarden i skolorna, och som det ser ut nu så ligger en vuxens läskunnighet på 67%, så det finns gott om utrymme för förbättringar.

Education Volunteer - Pokhara

Monastery outreach project / Undervisa på kloster Tillgängligt i/omkring Kathmandu – obs minimum 4 veckor exkl. introveckan
Ett fantastiskt projekt där du kommer att undervisa engelska till munkarna och även då bo på klosterområdet som befinner sig på en magnifik miljö längre upp bergen. Separat rum ordnas till volontären. Det finns en del olika kloster runt Kathmandu och du blir placerad på någon av dessa när du väl kommer ner till Nepal. Ett perfekt projekt för dig som är mycket intresserad av kulturen och religionen i Nepal.

Du undervisar munkarna cirka 1-2 timmar per dag, i vissa fall får du även undervisa barn & ungdomar på lokala skolor runt om. Övrig tid kommer du att tillbringa med munkarna, prata med dem, ta del av deras traditioner och ceremonier, och bara få observera deras liv och bli rikare på erfarenhet.

Education Volunteer - Kathmandu

Women Empowerment project –Tillgängligt i Kathmandu – Minimum 3 veckor exkl. intro veckan.
På detta program kommer du att undervisa på en skola som är avsedd för att utbilda kvinnor som inte kan läsa eller skriva. Du kommer att få assistera dem och hjälpa dem med extrakurrikulära aktiviteter (aktiviteter utanför skolan) med målet att inspirera dem till att uppnå sin fulla potential och för att bredda deras perspektiv på livet genom kreativt strukturerade aktiviteter. Detta projekt är speciellt uppsatt för kvinnor som kommit till Kathmandu från landsbygdsområden för att jobba som huspiga. De flesta av kvinnorna på detta projekt har inte ens fått grundlig utbildning och har numera svårt att klara sig då de har blivit äldre och då utbildning och kunskap om allt från teknologi till vetenskap har blivit en grundpelare för att överleva i dagens samhälle. Genom att få umgås och forma relationer med dig som är från en annan kultur och bakgrund, samt att lära sig tekniker och metoder för att lära sig saker ger du dessa kvinnor en ljusare framtidstro och ett större självförtroende.

Du kommer att undervisa dessa kvinnor i olika åldrar i basic engelska, basic datorkunskap och andra ämnen som intresserar dig, exempelvis matte, vetenskap, sport, geografi, personlig utveckling, naturvetenskap, hälsa, säkerhet, teknologi, musik etc. Man prioriterar dock engelskan då endast 67% av de vuxna i Nepal kan förstå engelska.

Medical project –Tillgängligt i Kathmanduobs minimum 4 veckor exkl. intro veckan
Detta är ett mycket utmanande praktik-projekt där volontärer arbetar på lokala kliniker och vårdcentraler.
Viss erfarenhet inom det medicinska området är obligatoriskt. Det är viktigt att notera att även om du har en medicinsk bakgrund, så kommer du fortfarande hjälpa till som assistent. Projektet handlar om att praktisera, gå bredvid och observera, men när du blivit mer bekant med de dagliga rutinerna kan personalen komma att ge dig mer ansvar.
För dig som har undersköterska/sjuksköterska utbildning eller annan liknande kommer snabbare in i arbetet och kommer därför får mer ansvar snabbare, men alla är där som assistenter. Den kontakt du kommer att få med dina kollegor och andra frivilliga kommer att ge dig vänner och kunskap för livet.

Medical Program - Kathmandu (Internship)

Construction- and renovation project Tillgängligt i Kathmandu
I Nepal kan du också volontärarbeta med konstruktion. Många skolor, barnhem, vårdcentraler i landet har inte fysisk infrastruktur i form av toaletter, ordentliga klassrum, lekplatser, bibliotek eller till och med tillgång till vatten. Detta medför att det är mycket svårt att utveckla samhället. I dessa fall är volontärerna jätteviktiga, där de kan komma och hjälpa till inom dessa områden. Vad det är man jobbar med kan variera mycket, ena veckan kan man hjälpa till att organisera och färdigställa ett klassrum, andra veckan kan det vara att bygga toaletter på ett barnhem.

Några exempel på aktuella program är att hjälpa till med bygget av nya shelter till herrelösa hundar, bygga upp ett nytt hem till barn med handikapp och uppbyggnad av ett utbildningscentrum för äldre kvinnor.

Construction and Renovation - Earth Quake Rebuilding Efforts - Kathmandu

Canine rehabilitation project / Rädda & ta hand om hemlösa hundar –Tillgängligt i Kathmandu
Hundar i Nepal har det ofta väldigt dåligt och villkoren är fattigt. Dem sköts dåligt och sparkas ofta ut ur sina hem när de blir gamla, och när dem får leva på gatorna försämras deras förhållande betydligt. I Kathmandu ses ofta herrelösa hundar och kor i stort sett på varje gata och torg. Dem lämnas för att klara sig själva och rör sig fritt på gatorna.

Dessa hundar är vanligtvis väldigt magra på grund av att de inte får mat och skötsel. Många av dessa djur lider av ångest, infekterade sår, hudsjukdomar, maskar och parasiter, och riskerar att förlora sina lemmar.
Projektets verksamhet gör allt de kan för att lösa dessa problem och för att motverka det ökande antalet gatuhundar. Efter att ha dem blivit räddade hålls hundarna i ett så kallat "shelter" tills att dem är friska nog att släppas eller till att någon adopterar dem och på så vis får ett bättre liv.

På detta projekt kommer du hjälpa, mata, sköta och rehabilitera de gatuhundar som övergivits av sina ägare. Du kommer att tillbringa dagarna med att följa och assistera läkare samt att gå ut på gatorna i Kathmandu för att identifiera och rädda herrelösa hundar som behöver behandling. Du städar och rengör inhägnader i deras shelter, går promenader med hundarna och badar dem. En ytterligare uppgift kan vara sterilisering av tikar. Observera att arbetsuppgifterna varierar beroende på behoven.

Att delta på detta projekt behöver du vaccinera dig mot rabies, ta med dig arbetshandskar, munskydd, antiseptiska medel samt desinfektionsmedel.

...

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Vid ankomst (alltid söndag) vid Kathmandus flygplats kommer vår koordinator att hämta upp dig, han står med en skylt med ditt namn för att du ska kunna hitta rätt. Bilresan till volontärboendet är bara 20-30 minuter beroende på trafik.

Alla bor tillsammans under första veckan i ett stort volontärhus och här kommer ni ha introduktionsveckan som består av olika delar som förenklar för dig att lära känna området och landet. Du kommer att bo tillsammans med en eller flera volontärer i samma rum, tjejer för sig och killar för sig. Enkelrum finns vid förfrågan och tillgänglighet (kostnad tillkommer). Det finns tillgång till TV, kyl, frys, toaletter, dusch etc. Det ingår 3 måltider på vardagarna och 2 måltider på helgen- måltiderna är oftast vegetariska. Efter introduktionsveckan är boendet beroende på placering.

För dig som har projekt i Kathmandu bor du oftast i volontärhuset tillsammans med de andra volontärerna och här finns wifi. På vissa projekt som ligger utanför staden (tex på kloster) bor man på projektet.
För dig som ska volontärarbeta i Pokhara kommer du att bo hos en värdfamilj. Värdfamiljerna har många gånger tidigare haft volontärer boende hos sig och är noggrant kontrollerade av våra partners. Du kommer bli som en del av familjen och du kommer att få ta del av både kultur, traditioner och familjemedlemmarna.

Pokhara är jättebra och har fått bättre kontakt med barnen och de som jobbar där. Du bör inse att detta tar lite tid. Det kommer att bli några fantastiska veckor här!! De surrar mycket av budskap, men man lär sig att hantera det:) Nu har vi även planerat (tillsammans med några andra volontärer) ett litet lusprojekt, så vi har köpt schampon och kammar.

Ane Marie Volontär NepalÖversatt

Varför Volontär Nepal med GoXplore?

  • Vi har flera års erfarenhet av volontärresor
  • Vi som jobbar här har själva varit på programmet
  • Du får personlig rådgivning av vår koordinator på kontoret innan avresa
  • Du får uppföljningssamtal för att kolla att allt är ok inför avresa
  • Vi hjälper dig att boka flyg om du vill
  • Introduktion och orientering från vår samarbetspartner när du kommer ner
  • Detaljerad information om projektet, programmet och landet före avresa
  • Boende & mat ingår under din vistelse
  • Du har en kontaktperson på plats för eventuella frågor eller problem
  • Med oss i ryggen kommer du få en bra start på ditt äventyr

Visum

Du kan ordna visum innan avresa, eller på plats vid ankomst till Kathmandu. Normalt får man visumformuläret på flygresan till Nepal som man kan fylla i redan på flygplanet. Det finns även formulär på flygplatsen. Ta med två nytagna passfoton i färg, med vit bakgrund. Endast kort tagna i fotoautomat eller hos fotograf är godkända. Observera också att passet måste vara i gott skick, ha minst ett tomt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter utresa från Nepal. Vi kommer förse dig med instruktioner på hur du som svensk medborgare går tillväga för att söka ditt visum.

Visumet kostar cirka;
25 USD för max 15-dagarsvisum
40 USD för 40-dagarvisum
100 USD för en 90-dagarsvistelse.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Introduktion
Vilket projekt och vilken destination i Nepal du än väljer kommer du att starta din resa med en introduktionsvecka som startar på måndagen, som ett första steg för en bra vistelse i landet. Du behöver landa mellan kl 0600-0000 på en söndag för att få upphämtningen inkluderad, du blir sedan transporterad till ditt boende i Katmandu.
Ankommer du andra tider kan du fortfarande bli upphämtad och skjutsad till ditt boende mot cirka 300 kr.

Lär känna landet, människorna och kulturen
Intro-veckan är en rolig vecka, den är till för att man ska lära känna landet, människorna och kulturen. Tillsammans med de andra i gruppen från övriga delar av världen, kommer du att få bekanta dig med lokalbefolkningen, smaka på det nepalesiska köket och bekanta dig med landets seder. Du kommer också under veckan att få testa på och veta mer om yoga och meditation, matlagning, vanor, beteendemässiga aspekter, "Do´s and Don´t´s" och akut beredning. Allt detta kommer att göra att du anpassar dig snabbt i landet. Du kommer även få ta del av härliga marknader, city-tour, besöka tempel och vackra naturområden i grupp men även individuellt under din fritid, och som avslut på veckan blir det en tur till Kathmandu Valley som kommer ge dig en magisk utsikt.

Under veckan kommer ni också lära er några små enkla fraser av det nepalesiska språket - nepali. Men oroa dig inte, engelska talas utbrett i Nepal. Du kommer att fyllas med nya intryck och upplevelser och lära dig massor om denna intressanta kultur.

Startdatum 2020

Ankomst söndag mellan kl 06-00 / lämnar lördag

Priser

Uppstartsdatum: 2020 Pris
10 veckor Social Kathmandu 21900
10 veckor Social Pokhora 25500
11 veckor Social Kathmandu 23800
11 veckor Social Pokhora 27850
12 veckor Social Kathmandu 25750
12veckor Social Pokhora 30200
3 veckor Construction Kathmandu 8950
3 veckor Social Kathmandu 8050
3 veckor Social Pokhora 8950
4 veckor Construction Kathmandu 11300
4 veckor Kloster Program 12350
4 veckor Social Kathmandu 10100
4 veckor Social Pokhora 11300
5 veckor Construction Kathmandu 13700
5 veckor Kloster Program 15050
5 veckor Social Kathmandu 12100
5 veckorSocial Pokhora 13700
6 veckor Constriction Kathmandu 16050
6 veckor Kloster Program 17750
6 veckor Social Kathmandu 14100
6 veckor Social Pokhora 16050
7 veckor Social Kathmandu 16150
7 veckor Social Pokhora 18400
8 veckor Social Kathmandu 18050
8 veckor Social Pokhora 20750
9 veckor Social Kathmandu 20000
9 veckor Social Pokhora 23150

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Detta ingår i programmet för alla placeringar:

Detta exkluderas i priset:

En flygbiljett tur & retur till Kathmandu brukar kosta mellan ca 7000-10500 SEK ink. flygskatt.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Nepal

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Fyra veckor i klostret var en titt in i en värld som man inte kunde föreställa sig... Jag hade en-mot-en-samtal på engelska med munkarna. Munkarna berättade om sin barndom, sina hembyar, sina liv före och efter klosterlivet. Min erfarenhetsvärld var tom fram till nu, inte längre!

Eila Volontär NepalÖversatt

Aktiviteter i Nepal

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Vilken typ av vacciner behöver jag ta innan jag reser?

Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationsbyrå eller din husläkare för professionell rådgivning.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Är det mycket aktiviteter under introduktionsveckan?

Ja, det kommer att vara en aktivitet och utflykter. Mycket för att förbereda dig inför din vistelse och lära dig om Nepal, om landet, kulturen, religionen. Säkerhet, geografi, do´s and don´ts, språkutbildning, hälsa är andra punkter man kommer att gå igenom.

Vad är det för klimat i Nepal?

Nepal har fyra årstider och det varierar mellan subtropiskt och subarktiskt tack vare höjdskillnaderna i landet. Monsun infaller från juni till september och resterande del av året är torrperiod, oktober till maj. Under sommaren, juni-augusti är nederbörden som störst och det kan också gå uppåt 40 grader C, men 28 grader på högre höjder. På hösten, mellan september – november eller på våren mellan mars-maj är det mest populärt för trekkare att resa hit- då är det behaglig värme/kyla och vyerna som bäst. Det kan under vintern november/december till februari bli riktigt kallt och graderna kan sjunka ner mot nollstrecket, även inomhus kan det bli kallt.

Hur är tidsskillnaden jämfört med Sverige?

Nepal ligger 4 timmar och 45 minuter före Sverige. Under sommaren blir tidsskillnaden endast 3 timmar och 45 minuter eftersom Nepal inte tillämpar sommartid.

Hur fungerar det med telefon och internet i Nepal?

GSM-nätet brukar fungera relativt bra i de större städerna. Tänk på att det kan vara mycket kostsamt både att ringa och ta emot samtal på din mobiltelefon när du befinner dig utomlands. Det kan även vara en god idé att stänga av funktionen för datatrafik och mobilsvar, om din telefon har de möjligheterna. Du har fritt Wifi under din introduktionsvecka, internetcaféer finns att tillgå. Många gånger finns Wifi under din projekttid också, men vi kan inte garantera det på alla projekt.

Valuta och hur mycket pengar bör jag ta med?

Möjligheten att ta ut pengar finns det relativt gott om. Men det kan vara bra att ha med sig lite pengar, tag ut mellan 50-100 dollar, och växla dessa när du kommer fram till Nepalesiska rupier. Då 100 USD är cirka 8500 NPR.

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Nepal » Volontär Nepal

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 37h sedan. Är det något för dig också??!