1. Road trip through Nepal 2. 3. 4. 5. 6.

Gruppresa i Nepal

Ett fantastiskt sätt att tillbringa 4 veckor i Nepal. Med andra deltagare från olika delar av världen får du ta del av landet och dess kultur, vandra med världens mäktigaste bergsmassiv som utsikt och volontärarbeta och ge din hjälp där nöden finns.

Läs mer

Experience Nepal

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Besök och upplev fyra ofantligt annorlunda regioner i detta exotiska land! Under denna gruppresa på fyra veckor kommer du att få uppleva regionerna Kathmandu, Pokhara, Annapurna samt Chitwan, genom olika aktiviteter såsom sightseeing, kulturella lektioner samt språklektioner, fem dagars hård vandring, forsränning, fem dagars samhällsarbete på ett av våra projekt och mycket, mycket mer!

Som deltagare på detta unika program kommer du att volontärarbeta på ett projekt. Du kommer besöka många väldiga intressanta ställen, exempelvis Boudhanath Buddhist Temple och den stora Royal Chitwan National Park. Du får testa på forsränning på Trisulifloden, vandra på landsbygden i utkanten av Kathmandu, en femdagarsvandring till Poon Hill där du får se och uppleva en av världens vackraste bergskedjor, du får träna kroppen och även hjärnan med yoga och meditation, och besöka lokala marknader där du får en bra introduktion till Nepals kultur.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Syftet av programmet är att ta dig närmare det autentiska Nepal. Genom olika projekt och aktiviteter kommer du verkligen sätta dig in i Nepals kultur, bruk och livsstil.

Resans innehåll (skala 1-5): Kultur: 3 Inlärning: 2 Nöje: 2 Samhällsarbete: 1 Fysiskt krav: 4

Jag vill boka! Jag har några frågor

Dagsschema

Vecka 1
Måndag till fredag
Du ankommer till Kathmandu och tar det denna dag bara lugnt i vårt volontärcenter. Under denna veckan kommer du lära dig massor om nepalesisk kultur genom olika introduktionslektioner som är designade för att hjälpa dig utveckla din förmåga för det nepalesiska språket och fördjupa din förståelse för den nepalesiska livsstilen med detaljer kring deras ritualer och bruk. Du kommer också få lära dig om Nepals historia samt det religiösa inflytandet som har skapat landet. Dessutom kommer du få besöka lokala marknader där du kan lära dig mycket om den lokala kulturen. Som en del av sightseeingturen som ingår under orienteringsdagarna kommer du få besöka ett tempel som heter Boudhanath; en av de mest heliga platserna för buddhister i Kathmandu där en gammal sfärisk stupa, en av de största i hela världen, dominerar horisonten. Du kommer också få en introduktion av yoga samt meditation denna vecka.

Lördag till söndag
Fritid och tid för att ta det lugnt

Vecka 2
Måndag till fredag
Royal Chitwan National Park och Pokhara: Ta del av en spännande vandring i byn där du kommer se det dagliga livet (som ligger på en väldig lugn takt) samt många risfält och berg. Efter vandringen kommer du få njuta av ett forsränningsäventyr på den natursköna Trisulifloden där du kommer spendera en natt samt två uppfriskande dagar.

Efter detta åker du till Royal Chitwan National Park som täcker imponerande 930 kvadratkilometer som är hem till Bengalisiska tiger samt 543 olika fågelarter. Upplev det exotiska naturlivet under två nätter och tre dagar. Du får också åka på sightseeing i en charmig stad som heter Pokhara, den näst största staden i Nepal och hem till tre av de största bergen i hela världen. Här finns en fantastisk utsikt över Himalayas från den norra horisonten.

Lördag till söndag
Fritid och tid för att ta det lugnt.

Vecka 3
Måndag till fredag
Annapurna vandring: Börja vandringsäventyret med en vandring upp på Poon Hill (3,190m/10,465ft över havet) där du kan se två av världens största berg; Annapurna (8,091m/ 26,545feet över havet) och Dhaulagiri (8,167m/26,794feet över havet).
Detta befriande äventyret kommer att ta fem dagar och du kommer bli belönad med spektakulära utsikter med en helt spektakulär skönhet. På vägen tillbaka kommer du få en skön massage för att trösta dina trötta muskler, du har sedan tid att bara sitta stilla och njuta av djupgående stillhet där du kan reflektera över de natursköna utsikter du har upplevt samt reflektera över det som komma skall.

Lördag till söndag
Fritid och tid för att ta det lugnt.

Vecka 4
Måndag till fredag
Volontärarbete i Kathmandu: Denna vecka kommer du att få chansen att volontärarbeta i Nepal på ett av våra projekt. Du kan välja mellan att:

Undervisa på lokala skolor:
Undervisa på små, lokala skolor och bygg upp goda relationer med barnen och håll samtidigt i icke-schemalagda aktiviteter för att inspirera barnen att nå sin fulla potential och bredda deras perspektiv genom kreativa lektioner.

Renovera:
Hjälp det lokala samhället med att bygga infrastruktur. Detta gör man med lokalbefolkningen samt andra internationella volontärer.

Ekologiskt jordbruk och samhällsutveckling;
Arbeta tillsammans med lokalbefolkningen på en ekologisk gård för att få en autentisk upplevelse. På detta projekt bor du hos en lokal värdfamilj.

Vi uppskattar, när din placering på ett av de här projekten har blivit bekräftat, att du engagerar dig i projektet. Vi kan vara flexibla vad gäller om du vill byta projekt, men detta är helt beroende på omständigheter samt tillgänglighet. Vi försöker alltid tillgodose dina önskemål men vi kan inte garantera dig det. Oftast kan förstavalet av projekt bekräftas. För dig med önskemål att volontärarbete inom sjukvård, krävs det att du har relevanta kvalifikationer och om du önskar att undervisa engelska behöver du har ett stort intresse för barn samt goda kunskaper inom språket.

***Scheman kan ändras eller justeras beroende på vädret, lokala omständigheter eller oförutsägbara omständigheter***

Kriterier och krav för deltagaren
Eftersom programmet är fysisk krävande behöver du ha en lämplig konditionsnivå.

Ytterligare utrustning

Skicka denna sidan till mig som PDF

Avgångar

Denna gruppresa är väldigt populär och otroligt rolig att göra i grupp. Ta chansen och upplev det riktiga Nepal samtidigt som du gör något bra och lär känna människor från andra delar av världen.
Det blir oftast cirka 6 personer i grupperna men ibland så många som 12 personer. Hör av dig till oss om du vill veta hur många som är bokade på den avgång du är intresserad av.

Startdatum 2019Nov 18th

Dec 2nd

Dec 16th

Avgångar 2020;
06 januari
03 februari
02 mars
06 april
04 maj
01 juni
06 juli
03 augusti
07 september
05 oktober
02 november
07 december

Varför med GoXplore?

Priser

Uppstartsdatum: 2020 Pris
Road Trip Nepal 20900

Vad är inkluderad:

Vad är inte inkluderad:

En flygbiljett tur & retur till Nepal brukar kosta mellan ca 7500-10500 SEK ink. flygskatt.

Flygresan
Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner. Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Experience Nepal

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare

Aktiviteter i Nepal

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Nepal » Experience Nepal

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar