1. Frivillig arbeid med løver i Zimbabwe 2. Frivillig arbeid med elefanter 3. Frivillige i Zimbabwe 4. Jobb med elefanter i Afrika 5. Frivillig arbeid med løver i Afrika 6. Frivillig arbeid Afrika zebra

Volontärarbete med lejon på Antelope Park i Zimbabwe

Gör dig redo för en oförglömlig naturupplevelse och arbeta tillsammans med några av Afrikas mest ikoniska arter, med unika möjligheter att komma nära lejon, elefanter och de andra djuren som lever i reservatet.

Läs mer

Lions And Elephants

Hos Lions & Elephants blir du en del av den dagliga driften av gården, och får arbeta med lejon, elefanter och andra afrikanska vilda djur som lever i reservatet. Här kommer du bland annat att tillverka leksaker av naturliga inslag i naturen, skära upp kött, ta del av utfodringen, städa inhägnen, sprida information om vikten av bevarande i lokalsamhället och delta i underhållsarbeten på gården. . Programmet ger dig en verklig introduktion till de problem som lejon- och elefantpopulationerna står inför i Afrika, och en god kunskap om vad som krävs för att göra bevarande i Afrika. Förutom att arbeta nära lejonen och elefanterna kommer du att få uppleva många andra afrikanska vilda djur på projektet via bush walks, game drives, räkning, matning, fågelskådning och mer! Är du förtjust i hästar har du även möjlighet att rida på savannen under din vistelse.

ALERT

ALERT står för African Lion and Environmental Research Trust och är en internationellt registrerad ideell organisation som grundades 2005 med syftet att göra en verklig skillnad för bevarande och lokala samhällen i Afrika. Den grundades ursprungligen för att stödja Lions rehabiliteringsprogram, men har sedan dess utvecklats till en holistisk, multidisciplinär bevarandeorganisation. Organisationen har fokusprojekt i två centrala nationalparker i Zimbabwe där hela ekosystem studeras och övervakas, inklusive stora köttätare, deras byten och andra nyckelarter som elefanter. En stor del av ALERTs tillvägagångssätt är det mycket viktiga engagemanget från de lokala samhällena som ligger intill de skyddade områdena och som ofta lider av konflikter med vilda djur. Med bevarandeutbildning och klassrumsstöd arbetar ALERT för att sprida betydelsen av bevarande till nästa generation, och involverar lärare, samhällsledare och barn i att utveckla bättre sätt att samexistera med vilda djur. Det finns många av dessa projekt som volontärer bidrar till genom sina dagliga aktiviteter.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år. Det är viktigt att du tycker om djur och inte är rädd för att jobba hårt. Eftersom du kommer jobba med vilda djur är det viktigt att du är flexibel, eftersom den ena dagen inte är den andra lik, följer de regler som finns på projektet och det är också viktigt att ha goda kunskaper i engelska
Några snabba fakta om Lions And Elephants
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med djur och människor
Längd2 - 6 veckor
AnkomstplatsBulawayo eller Harare
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagarecirka 20 stk.
Borde beställasminst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonRanchstayNärkontakt med djurElefanter
Jag vill boka! Jag har några frågor
Fantastisk resa med många nya upplevelser varje dag! Fantastiska djur vi fick bo nära. Personalen var också mycket trevlig och gjorde vistelsen fantastisk!

Cassandra Lions And ElephantsÖversatt

Projekt


Dina dagar kommer att vara varierande och beror på vad som behöver göras den dagen. Här är några av de olika aktiviteter du kan förvänta dig att vara involverad i:

Som deltagare får du lära dig vad du ska göra och vad du inte ska göra. Hela projektet är en läroprocess.

I djurriket är ingen dag den andra lik, men en typisk dag kan se ut så här:

8:30 – 9:30 Frukost
09:30 - 12:30 Du deltar i olika uppgifter, till exempel att städa burarna, leta snaror i naturen, sköta gården och skära kött.
12:30 – 14:00 Lunch
14.00/14.30 – 15.30/16.00 Eftermiddagen består av olika uppgifter, såsom beteendeberikning och städning av inhägnader.
18.45 - Genomgång av dagens uppgifter och genomgång av morgondagens uppgifter och aktiviteter. Har det hänt något speciellt idag?


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende


Som volontär bor vi i en 'volontärby' på projektplatsen, där fyra volontärer delar rum. Pojkar och flickor bor separat, men det finns även några dubbelrum. Toaletter och duschar delas. Varje rum har filtar, kuddar och sängkläder, men ta med egen sovsäck på vintern då det kan bli kallt. Dina kläder kommer att tvättas i tvättstugan av projektets personal och kostar USD 5 (underkläder måste tvättas själv). Det finns internetuppkoppling på projektet och du betalar för detta i receptionen.

Det finns en by i närheten av projektet där man kan få tag i det mest nödvändiga under projekttiden. Eftersom du bor på själva projektet har du inte möjlighet att göra andra aktiviteter på kvällen, om inte projektet själv organiserar det.

Alla måltider ingår i programpriset och vegetarianer, och andra med speciella kostbehov, är givetvis också välkomna. Maten är internationell och tillagas av projektets personal. Vattnet är säkert att dricka ur kranen. Det går även bra att köpa vatten på flaska om man så önskar, men det är på egen bekostnad. Det finns en liten bar på projektet, som erbjuder mineralvatten, öl, choklad etc. Du får information vid ankomsten om vilka regler som finns på projektet, om du kan röra dig i området på egen hand och generellt om säkerhet. Det finns tillgång till TV, video och grillplatser (så kallade "braaiområden", en afrikansk tradition). Att ladda mobiltelefoner är inga problem, men du behöver en adapter. Du kan köpa internet i receptionen på gården. Skulle du mot förmodan råka ut för en olycka så transporterar representanterna dig till närmaste sjukhus.

Resan var en dröm som gick i uppfyllelse! Från allra första början av planeringsfasen till hemresan har jag känt mig trygg och omhändertagen av både personal i Zimbabwe och genom GoXplore.

Ann Elin Lions And ElephantsÖversatt

Varför Lions And Elephants med GoXplore?

 • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
 • Du kommer få otrolig kunskap om djuren
 • Du får besöka det lokala barnhemmet en gång i veckan
 • Du kommer få närkontakt med elefanter
 • Du får ta del av gårdsarbete
 • Du kommer få möjlighet att rida ut hästarna på savannen
 • Du får möjligheten att se lejonen i steg 2, Release site
 • Du kan välja att följa med på en tur till mäktiga Viktoria Fallen
 • Du kan följa med till Vic falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe och Matopos National Park
 • Du får vänner och en upplevelse för livet!

Visum

Vid ankomsten till Zimbabwe köper du ett turistvisum på flygplatsen. Det vanligaste är att du får en single entry version som varar i 30 dagar och kostar 30 USD. Vi rekommenderar att du köper double entry versionen som kostar 45 USD, då behöver du inte ansöka igen om du till exempel tar en tur över gränsen (t.ex. till Zambia intill Victoriafallen) under din vistelse. Detta gäller också vanligtvis i 45 dagar, men detta är inte givet. Om du ska vara i landet längre än 30 dagar och har fått ett visum som varar kortare kan detta förlängas efter ankomst, så hjälper vi dig med detta. Det är viktigt att du tar med dig tillräckligt med amerikanska dollar för att täcka kostnaden för visumet. Det går inte att betala med andra valutor.

Det är också viktigt att du har ett maskinläsbart pass med dig, och att detta är giltigt i minst 6 månader efter din ankomst till Zimbabwe. Den måste ha minst två oanvända/tomma sidor, och gärna 6 om du reser via Sydafrika. Om du har rest i områden med hög incidens av gula febern, eller ska till dessa efteråt, är det viktigt att du har bevis på ett giltigt vaccin mot gula febern. Läs mer på UD:s landsidor.

Under 18 år?
Om du reser via Sydafrika och ännu inte har fyllt 18 år måste du ta med ytterligare information till immigrationsmyndigheterna i Sydafrika. På grund av den växande globala handeln med barn har Sydafrika nyligen infört ett krav på att alla resenärer under 18 år måste uppvisa dokumentation till myndigheterna. Om du är under 18 år är det viktigt att du kontaktar oss för mer information.

Jag vill boka! Jag har några frågor

AvgångarLions & Elephants startar på specifika måndagar under hela året. Projektet är mycket populärt och fylls snabbt, så det gäller att anmäla sig tidigt.

Ankomstdagar 2024

Januari2, 16
Februari6, 13
Mars6, 13, 27
April1, 15
Maj6, 13, 27
Juni3, 17
Juli1, 8, 15 & 22
Augusti12, 19, 26
September2, 16
Oktober7, 14
November4, 11, 25
December9, 23.                                                                                           

Transport från flygplatsen

Den närmaste flygplatsen till projektet är Bulawayo International Airport. Du kommer att hämtas på flygplatsen vid ankomst och transporteras tillbaka efter projektets slut. Boende utöver projektperioden täcks inte, så om du vill tillbringa några dagar i Zimbabwe före eller efter projektperioden sker detta på din egen bekostnad.

Du kan också anlända till Harare International Airport, men observera att resan är ganska mycket längre då.

Om du bokar en flygbiljett för fel datum eller tid, tillkommer en extra avgift för hämtning på 250 USD tur och retur Harare och 180 USD tur och retur Bulawayo.börjar på specifika startdatum, på måndagar året runt. Projektet är väldigt populärt, så det är bra om du bokar i god tid före avgång. Du kan flyga till både Harare och Bulawayo och du kommer att hämtas på flygplatsen och sedan överföras till själva projektet.

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 23200
3 veckor 30650
4 veckor 37900
5 veckor 44600
6 veckor 51250
7 veckor 57650
8 veckor 64050
9 veckor 70450
10 veckor 76850
11 veckor 83250
12 veckor 89650

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatumFLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Du kan också anlända till Harares internationella flygplats, men observera att reseavståndet är längre och att det tillkommer en extra kostnad på 250 USD varje väg när du väljer Harare. Vi skickar mer information om de datum och tider som du måste hålla dig till efter att platsen har bekräftats.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Lions And Elephants

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag tillbringade fyra veckor i Zimbabwe. Även om jag tycker att det var svårt att anpassa sig i början så var det de bästa veckorna i mitt liv någonsin! Jag har träffat så underbara människor från hela världen. Projektpersonalen på Antelope Park var otrolig. Jag fick uppleva nya saker varje dag, saker jag alltid drömt om. Jag gick med drakar, tog hand om elefanter, sov mitt i öknen, red genom öknen och såg giraffer och zebror. Vi åkte också för att träffa lokala barn och ungdomar i skolor varje vecka. Fantastisk resa helt enkelt!

Hanna Lions And ElephantsÖversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Är Lion Centre involverade i Canned Hunting?

Nej, Lion Center är inte inblandat i jakt.. Inga lejon på Antelope Park farm kommer att säljas. Gården har en detaljerad lista och översikt över alla sina lejon och har en översikt över alla lejon och vad som hände med dem. Denna översikt finns tillgänglig på ALERTs hemsida och är tillgänglig för alla; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Vad innebär det att vara volontär?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Hur ser det ut med mat och logi?

Volontärerna delar rum, upp till 4 personer per rum. Tjejer för sig och killar för sig. Alla måltider är inkluderade. Du behöver egna fickpengar för tex snacks och dricka.

Hur kommunicerar jag med nära och kära där hemma?

Internet, telefon, skype. Telefonkort kan köpas på gården. Det finns möjlighet att använda internet så du kan skicka e-post. Om du vill ringa hem så finns det tillgång till telefon.

Hur kommer jag från flygplatsen till projektet?

Deltagarna på projektet flyger till Harare eller Bulawayo Airport via Harare i Zimbabwe. Här kommer vår samarbetspartner hämta upp dig och köra dig till projektet.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Eftersom all mat och logi ingår i programmet behöver du inte ta med extra pengar för det. Vi rekommenderar ca 600-1000 kr per vecka under projekttiden, som eventuellt går till lite snacks, dryck och annat smått och gott. Vill du sedan även ta del av andra turer och aktiviteter så bör du ta med kontakter till detta också.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår Reseförsäkring.

Vad ska du ha med dig

 • Ett gott humör och viljan att lära sig och vara redo för att möta det oväntade.
 • Naturfärgade kläder och en hatt/keps som skyddar mot solen
 • Bekväma skor att vandra i
 • Flip flops (speciellt då det är allmänna duschar och toaletter)
 • Shorts
 • Gympaskor
 • Linnen och T-Shirts
 • Regnkläder
 • Tjocka strumpor
 • Hygienartiklar och handduk
 • Solkräm
 • Insektsmedel
 • Längre byxor
 • En bra ficklampa
 • Fleecetröja
 • Solglasögon
 • Pass, Visum, Sjukvårds och reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Zimbabwe » Lions And Elephants

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar