Emilia i Zimbabwe

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag har rest hela mitt liv, så jag trodde aldrig att jag skulle känna mig så nervös som jag gjorde när jag gick ombord på det första flyget på min resa till Zimbabwe. Vad tänkte jag på att lämna till andra sidan jorden ensam? Det visar sig att dessa känslor och tankar inte kunde ha varit mer fel.

Jag stannade på Antelope Park i tre veckor och arbetade med lejonrehabiliteringsprojektet där jag lärde känna alla lejon och elefanter och deras personligheter och vanor. Våra dagar började tidigt och var fysiskt tröttsamma men också givande. Det var en fantastisk känsla att veta att du har gjort något meningsfullt samtidigt som du ständigt fått tillfällen att bevittna hisnande saker, som lejon som jagar efter sitt byte eller leker med leksakerna du gjort.

Förutom att jobba med djuren fick vi chansen att vara med i samhällsprojekt och jobba i parkens stall en dag eller två i veckan. På helgerna hade vi möjlighet att besöka stan i närheten, titta på polocrosse-spel, kolla in 'ormrummet' eller bara hänga vid poolen eller kaféet om vi kände för det - så det är garanterat att du inte kommer att bli uttråkad eller för utmattad.

Jag överdriver inte när jag säger att det är mer en regel än ett undantag att när folk lämnar Antelope Park gråter de för att de vill stanna (vilket också var sant för mina vägnar, även om jag är en finländare som aldrig visar sig känsla). När det var morgonen för min avresa kunde jag inte fatta hur fort dagarna hade gått, hur många nya vänner jag hade fått från hela världen och hur ovillig jag var att sätta mig på planet för att åka hem.

Under min vistelse klev jag ur min komfortzon, fick nya upplevelser som jag kommer att minnas för resten av mitt liv, lärde mig nya färdigheter och fick bevittna och leva i en helt annan kultur. Om du har tid och vilja att göra volontärarbete i Afrika, säger jag gör det. Även om det kan verka som en skrämmande tanke till en början, kommer det att bli en upplevelse utan dess like. Det är säkert att säga att jag lämnade en del av mitt hjärta till Afrika - och jag är säker på att jag kommer att åka tillbaka en dag.


Reseberättelser från 2018 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions, Rhinos and Elephants.

Hem » Reseberättelse » Emilia i Zimbabwe

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!