Jenna i Zimbabwe

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag har en stark lust att resa och se olika kulturer, sedan när jag hittade det här projektet blev jag direkt intresserad, jag har alltid velat se Afrika, lejon och andra afrikanska djur, så självklart ville jag åka, även om tanken på att resa dit ensam var lite spännande i början. Jag är väldigt glad att jag åkte dit.

När jag kom dit var jag inte riktigt nervös alls och jag kände mig direkt hemma, jag var bara där i 2 veckor, och under den tiden hann jag göra och se mycket, men jag kände ändå att det var för kort en gång, jag kunde ha stannat längre och jag planerar att återvända dit någon dag för säker. Personalen var fantastisk och otroligt trevlig och jag blev förvånad över hur bra alla pratade engelska, så jag visste först inte att det är ett andra modersmål i Afrika. De vill ge råd och hjälpa, och bryr sig verkligen om djuren och andra aktiviteter där.

Även om jag reste ensam så var jag inte ensam där, det var många volontärer från andra delar av världen och alla hade samma intresse, jag fick nya vänner där. Bäst var det när man alltid väntade på nästa dag för att se vad som skulle hända och göras, på morgnarna kunde det oftast bli en morgonpromenad med lejon eller elefanter och sedan alltid fortsätta med andra aktiviteter. På morgnarna fick jag oftast vakna 06:45, men att vakna verkade inte ens svårt, faktiskt vaknade jag alltid automatiskt tidigare, eftersom jag fick rytmen och visste att jag kunde göra något. Och det var oftast aktiviteter så att det sista började, antingen kl 15:00 eller 16:10, så att det efter det blev ledigt, jag hade själv tänkt mig aktiviteter, längre och tyngre, men de överraskade mig på ett positivt sätt.

Det var den bästa upplevelsen i mitt liv hittills, jag kan inte beskriva den resan med ord, jag fick se och uppleva så mycket nytt på kort tid och sedan, när jag kände att jag på något sätt var isolerad från resten av världen, som var fantastisk, som om Afrika var sin egen värld, den var helt annorlunda när som är en del av vardagen. Sedan, när jag såg det projektet, går pengarna verkligen till ett gott ändamål.

Det här var en mycket bättre upplevelse än att bara åka på semester till Afrika, när jag var där som volontär fick jag ut så mycket mer av det, nästan varje dag såg jag vilda djur i naturen, t.ex. zebror och antiloper, såg matningen av lejonen och till och med förberedde den, sedan städningen av hägnet av elefanter och lejon, det kändes bra att hjälpa till med de dagliga aktiviteterna och projektet närmar sig livet trodde jag. Jag rekommenderar definitivt!


Reseberättelser från 2017 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions And Elephants.

Hem » Reseberättelse » Jenna i Zimbabwe

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar