Jag kommer ha med mig denna resan resten av mitt liv!

De fyra veckorna som jag spenderade på lejoncentret Lion Centre i Zimbabwe har varit underbara. Jag är så tacksam över allt det jag har fått uppleva och alla fina människor jag har träffat. Det var häftigt att vi kunde vara så nära lejonen och elefanterna och att vi fick spendera så mycket tid med djuren. Varje dag såg jag zebror, gnuer, giraffer och antiloper i det vilda, det var också så häftigt.

Att jobba som volontär var superroligt och det kändes bra att veta att jag bidrog till något bra och att min hjälp betydde mycket förprojektet. Som volontär gick jag på lion walks, hade elephant herding, hjälpte till med research, reparerade staket, städade lejoninhägnader, gjorde leksaker till lejonen och mycket mer. Allt det jag gjorde bidrog till att projektet ska kunna fortsätta. Att städa lejoninhägnader var kanske inte den roligaste uppgiften men tack vare alla lionhandlers och alla volontärer blev det roligt.

En av de bästa stunderna under resan var när jag och några andra volontärer var på en Overnight Horsesafari. Vi red ut med hästarna och kollade på djuren i det vilda. Vi såg giraffer, zebror och gnuer. Sedan simmade vi med hästarna, vilket var en otroligt häftig känsla. Tillslut red vi till vår lägerplats där vi skulle sova. Vi fick en trerätters middag i bushen och satt vid lägerelden ända tills det var dags att sova. Det var så mysigt att sova utomhus. Jag vaknade några gånger under natten och tittade upp på den stjärnklara himmeln och kände lycka över att vara där. Vi sov på halm, inrullade i massa filtar med lägerelden precis bredvid oss. Det var nog den bästa natts sömn jag någonsin haft.

Det hände något nytt varje dag och ingen dag var den andra lik. Jag lärde känna människorna och djuren bättre för varje dag som gick. En dag släppte vi ut ormar i det fria, en annan dag plockade vi upp alienplants från floden och en tredje dag blev vi fast med bilen i den leriga marken och fick bli uppdragna av en traktor (vilket hände några gånger).

Jag besökte även stan två lördagar. Det var roligt att komma ut från projektet och se något annat. Vi åkte då in till den lokala mataffären och köpte våra förnödenheter. Något som slog mig var att det inte var någon större skillnad på en mataffär i Zimbabwe och en mataffär i Sverige. En av lördagarna besökte vi även ett barnhem för pojkar i åldrarna 8-22. Vi visades runt på barnhemmet och fick chans att träffa pojkarna. Vi volontärer spelade volleyboll med dem. Och som tack för att vi kom dit dansade pojkarna för oss och de dansade så bra (!!!).

Vi volontärer umgicks och gjorde olika aktiviteter med varandra på eftermiddagarna och kvällarna när vi inte jobbade. Tillsammans gjorde vi bl.a. följande: volleybolltunering, filmkvällar, musikquiz, vi paddlade kanot längs med floden, åkte på en carriaeride i solnedgången, spelade spel, låg vid poolen och solade och hade lägereldar. Volontärerna kom från olika länder från hela världen och det var så häftigt att alla vi möttes i Zimbabwe och lärde känna varandra och gjorde alla dessa aktiviteter tillsammans. Vi fick en så bra sammanhållning och vi blev som en familj där nere.

Att lämna projektet var jättejobbigt. Jag grät när jag lämnade projektet och det var sorgligt att ta farväl av all personal och alla volontärer. Mina fyra veckor på Lion Centre var underbara och tiden gick alldeles för fort. Jag är så tacksam över att jag gjort denna resa och det är något jag kommer ha med mig resten av mitt liv.


Reseberättelser från 2018

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions, Rhinos and Elephants.

Hem » Reseberättelse » Jag kommer ha med mig denna resan resten av mitt liv!

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!