Frivillig arbeid som lærer Tid for helg! Ta gjerne en titt på våre spennende programmer dersom du kjeder deg i helgen: http://www.goxplore.no/

Volontärarbeta som lärarassistent & med vilda djur

Glad i både barn och djur? Kids & Lions i Zimbabwe ger dig möjligheten att kombinera dessa. Du jobbar som assistent på skolor och samtidigt hjälper till med djuren.

Läs mer

Kids & Lions

Covid status

Öppet

Antingen vaccinerad (två doser) eller negativt PCR-test ej äldre än 48 timmar före avresa.

På projektet Kids & Lions har du möjlighet att kombinera frivilligt arbete med människor och med djur. Du bor tillsammans med andra volontärer på Lions & Elephants och Horse-management-projekten och jobbar på en skola vissa dagar med djuren vissa dagar. Du kan själv välja om du vill ha det mesta av din ledighet på helger eller om du vill delta i aktiviteterna.

Dagarna är varierande och ger dig maximalt utav din vistelse i Zimbabwe.

Zimbabwe ligger i södra Afrika och är tyvärr mest känt i negativ bemärkelse och framför allt med hänvisning till förre presidenten Robert Mugabe. Zimbabwe var tidigare ett av Afrikas rikaste länder, men efter år av ekonomisk nedgång, politisk oro och dåliga skördar lämnade mer än tre miljoner människor landet i hopp om ett bättre liv någon annanstans.

Landet är i stort behov av hjälp. Med ganska dåliga förutsättningar för de flesta förvånar det många volontärer hur glada människorna i landet fortfarande är. Vi hör ofta historier om hur arbetet med barn i Zimbabwe har förändrat hur volontärer ser på livet.


Vem kan delta?

Du måste vara minst 17 år, men det finns ingen övre åldersgräns. De flesta av deltagarna i programmet är mellan 18 och 25 år. Det är viktigt att du är förtjust i människor och djur, och inte är rädd för att anta en utmaning. Då du kommer att ha ett nära samarbete med lokalbefolkningen och med vilda djur är det viktigt att följa de riktlinjer som ges. Icke-kränkande kläder och blygsamt beteende är viktigt.


Några snabba fakta om Kids & Lions
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längdfrån 3 till 8 veckor
AnkomstplatsBulawayo eller Harare
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare15 stk
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
Volontärarbete med djurUndervisningLejonVolontärarbete med barnNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Hade absolut inte kunnat haft det bättre och alla människor som jobbar på projektet är bland de bästa personerna jag någonsin har träffat! Kommer ABSOLUT åka tillbaka dit, men då stanna betydligt längre!

Alva Kids & Lions

Projekt

Arbetsuppgifter

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Volontärer bor i en "volontärby" på projektplatsen, där fyra volontärer delar rum. Pojkar och flickor bor separat, men det finns även några dubbelrum. Toaletter och duschar delas. Varje rum har filtar, kuddar och sängkläder, men ta med egen sovsäck på vintern då det kan bli kallt. Dina kläder kommer att tvättas i tvättstugan av projektets personal och kostar USD 5 (underkläder måste tvättas själv). Det finns internetuppkoppling på projektet och du betalar för detta i receptionen.

Det finns en by i närheten av projektet där man kan få tag i det mest nödvändiga under projekttiden. Eftersom du bor på själva projektet har du inte möjlighet att göra andra aktiviteter på kvällen, om inte projektet själv organiserar det.

Alla måltider ingår i programpriset och vegetarianer, och andra med speciella kostbehov, är givetvis också välkomna. Maten är internationell och tillagas av projektets personal. Vattnet är säkert att dricka ur kranen. Det går även bra att köpa vatten på flaska om man så önskar, men det är på egen bekostnad. Det finns en liten bar på projektet, som erbjuder mineralvatten, öl, choklad etc. Du får information vid ankomsten om vilka regler som finns på projektet, om du kan röra dig i området på egen hand och generellt om säkerhet. Det finns tillgång till TV, video och grillplatser (så kallade "braaiområden", en afrikansk tradition). Att ladda mobiltelefoner är inga problem, men du behöver en adapter. Du kan köpa internet i receptionen på gården. Skulle du mot förmodan råka ut för en olycka så transporterar representanterna dig till närmaste sjukhus.

Att åka till Afrika har alltid varit en dröm. Att få jobba med djur OCH barn är helt otroligt! Jag ska själv bli barnsköterska då jag älskar barn, och jag älskar också djur. Det tog därför inte lång tid innan jag förstod att Kids and Lions-projektet var perfekt för mig.

Mina Kids & LionsÖversatt

Varför Kids & Lions med GoXplore?

 • Du får kombinera ditt arbete med barn och djur
 • Du får personlig rådgivning inför din resa
 • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen på nära håll
 • Du jobbar på skolor, barnhem och ett drop-in center
 • Du får närkontakt med lejon och elefanter på helgerna
 • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
 • Du har möjlighet att rida ut hästarna på savannen
 • Du får möjligheten att se lejon i steg 2
 • Du kan följa med till Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe och Matopos National Park
 • Du kommer få en upplevelse för livet!

Visum

Vid ankomsten till Zimbabwe köper du ett affärsvisum på flygplatsen, som varar i 30 dagar. Vi rekommenderar att du köper dubbelinträdesversionen som kostar 45 USD, då behöver du inte ansöka igen om du till exempel tar en tur till Victoriafallen (i Zambia) under din vistelse. Om du är säker på att du inte vill lämna landet kan du välja en entréversion som kostar 30 USD. Det är viktigt att du tar med dig tillräckligt med amerikanska dollar för att täcka kostnaden för visumet.

Det går inte att betala med andra valutor. Det är också viktigt att du har ett maskinläsbart pass med dig, och att detta är giltigt i minst 6 månader. efter att ha återvänt till Sverige. Den måste ha minst två oanvända/tomma sidor. Läs mer på UD-Resklar.

Under 18 År

Om du reser via Sydafrika och ännu inte har fyllt 18 år måste du ta med ytterligare information till immigrationsmyndigheterna i Sydafrika. På grund av den växande globala handeln med barn har Sydafrika nyligen infört ett krav på att alla resenärer under 18 år måste uppvisa dokumentation till myndigheterna. Om du är under 18 år är det viktigt att du kontaktar oss för mer information.

Avreseskatt

Från mars 2011 införde Zimbabwe nya regler för avreseskatt. Det betyder att alla som reser ut ur Zimbabwe måste betala en avreseskatt på 30 USD för att få lämna landet.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Kids & Lions startar på specifika måndagar under hela året. Projektet är mycket populärt och fylls snabbt, så det gäller att anmäla sig tidigt. Kontakta oss om du vill resa på datum som redan är fulla. Vi kontrollerar gärna tillgängligheten åt dig!

Ankomstdagar 2023

Januari2, 16
Februari6, 13
Mars6, 13, 27
April3, 17
Mai1, 17, 29
Juni5, 19
Juli3, 10, 17 & 24
August14, 21, 28
September4, 18
Oktober2, 16
November6, 13, 27
December11,
Priser

Startdatum 2023 Pris
2 veckor 20300
3 veckor 26500
4 veckor 32550
5 veckor 38550
6 veckor 44450
7 veckor 50400
8 veckor 56350
9 veckor 62200
10 veckor 67950
11 veckor 73650
12 veckor 79350

Observera att priset kan ändras och att det bestäms efter avresedatum och inte bokningsdatum. Vi rekommenderar att du väntar med att boka din flygbiljett tills du har bekräftat din plats på projektet.


Vad är inkluderat i priset:

Medel från volontärer bidrar till stor del till att driva projektet. Djurvårdsforskning är dyrt, men tack vare den programavgift som volontärerna betalar kan projekten drivas som bevarandeprojekt på heltid. Som volontär bidrar du även till underhållet på gården och stöttar lokalsamhället.FLYGRESAN

Ankomstort i Zimbabwe : Harare eller Bulawayo.

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Man kan flyga in till både Harare och Bulawayo och du blir upphämtad på flygplasten och sedan skjutsad till projektet. Harare: ankomst söndag innan klockan 1400 och lämnar projektet en söndag, avresa tidigast 1200.Bulawayo: ankomst måndag och lämnar projektet en måndag. Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.
Du får mera information av oss när du bokat ditt program.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Kids & Lions

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vi arbetade med barn i olika situationer. Ibland undervisade i en specialklass med barn i 10års åldern som hade svårare för skolan än "den vanliga eleven". Så tålamodsprövande! Andra dagar var vi på dagis, eller på en skola för "disabled children". För dessa barn handlade dagarna om att lära sig gå på toa på egen hand, eller klara av att äta själv.

Emma Kids & LionsÖversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Är Kids & Lions involverade i Canned Hunting?

Nej, Kids & Lions är inte involverad i canned hunting. Inga lejon på Antelope Park farmen blir sålda. Farmen har en detaljerad lista och översikt över alla sina lejon och har översikt över alla lejon och vad som hänt med dem. Denna översikt ligger ute på ALERTs hemsida och är tillgänglig för alla;https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Hur ser det ut med mat och logi?

Volontärerna delar rum, upp till 4 personer per rum. Tjejer för sig och killar för sig. Alla måltider är inkluderade.

Hur kommunicerar jag med när och kära där hemma?

Internet, telefon, skype. Telefonkort kan köpas på gården. Det finns möjlighet att använda internet så du kan skicka e-post. Om du vill ringa hem så finns det tillgång till telefon.

Hur tar jag mig från flygplatsen till projektet?

Deltagarna på projektet flyger till Harare eller Bulawayo Airport via Harare i Zimbabwe. Här kommer vår samarbetspartner hämta upp dig och köra dig till projektet.
Flyger man till Harare ska du anlända på en söndag (innan kl 1400) och lämna på en söndag (flyget får inte avgå innan kl 1330)
Flyger man till Bulawayo så ska man ankomma på en måndag och lämna på en måndag.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Eftersom alla mat och logi ingår i programmet behöver du inte ta med extra pengar för det. Vi rekommenderar ca. 700-1000 kr per vecka under projekttiden. Detta är till för om du vill vara med på turer och utflykter som inte är del av projektet. Du behöver även ha dina fickpengar i kontanter då det råder pengabrist i landet, så även om det finns bankomater så är det inte alltid det finns pengar i dem.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår Reseförsäkring.

Vad ska du ha med dig

 • Ett gott humör och viljan att lära sig och vara redo för att möta det oväntade.
 • Naturfärgade kläder och en hatt/keps som skyddar mot solen
 • Bekväma skor att vandra i
 • Flip flops (speciellt bland allmänna duschar och toaletter)
 • Shorts
 • Gympaskor
 • Linnen och T-Shirts
 • Regnkläder
 • Tjocka strumpor
 • Hygienartiklar och handduk
 • Solkräm
 • Insektsmedel
 • Längre byxor
 • En bra ficklampa
 • Fleecetröja
 • Solglasögon
 • Pass, Visum, Sjukvårds och reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Zimbabwe » Kids & Lions

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig