Frivillig arbeid som lærer Tid for helg! Ta gjerne en titt på våre spennende programmer dersom du kjeder deg i helgen: http://www.goxplore.no/

Barnhem, skola & djur i Zimbabwe

Älskar du både djur & barn, här får du bästa kombinationen. På veckodagarna arbetar du på en skola eller på ett barnhem, på helgen får du ta del av de majestätiska lejonen. Här får du uppleva det riktiga Afrika, vi garanterar minnen för livet!

Läs mer

Kids & Lions

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

På vårt Kids & Lionprojekt ger vi dig möjligheten att kombinera volontärarbete med människor och vilda djur på vårt lejonprojekt. Du bor tillsammans med de andra volontärer på gården, även dem som volontärarbetar på projektet Lion Centre.

Du arbetar med barnen på vardagarna och djuren på helgerna. Arbetsuppgifterna kan variera allt ifrån att hjälpa till med undervisningen på skolan till matlagning och ibland även hjälpa till på barnhemmet. Vill du få ut maximalt på din volontärresa så är detta ett projekt för dig. Din huvudsakliga uppgift är att hjälpa till på skolorna i området, men du får även hjälpa till på helgerna på Lion Centre programmet där du arbetar med lejonen och elefanter. Att arbeta på ett projekt som Kids & Lion innebär en otrolig chans för dig som brinner för att hjälpa lokalbefolkningen, men samtidigt har en kärlek till lejon. Du kommer lära dig massor med nya saker och få erfarenheter och minnen som du bär med dig hela livet. Det är ett spännande äventyr som väntar på dig, så varför inte ta chansen?

(Observera att från september 2019 är det inte längre möjligt att gå på lejonpromenader på detta projekt, men fortfarande möjligt för Vic falls projektet)

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år . Det är viktigt att du tycker om djur och inte är rädd för att jobba hårt. Eftersom du kommer jobba med vilda djur är det viktigt att du är flexibel, eftersom den ena dagen inte är den andra lik, följer de regler som finns på projektet och det är också viktigt att ha goda kunskaper i engelska.

Alla som reser med GoXplore behöver bifoga ett utdrag från brottsregistret innan ankomst till Zimbabwe. Detta görs via Polisen, tänk på att det skall vara på engelska och man får tidigast ansöka om detta 3 månader innan utresa.


Några snabba fakta om Kids & Lions
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längdfrån 3 till 8 veckor
AnkomstplatsBulawayo eller Harare
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare15 stk
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
Volontärarbete med djurUndervisningLejonVolontärarbete med barnNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Tack för mitt livs upplevelse!!!

Vilma // Kids & Lions

Projekt

Flera projektområden

Projektet är uppdelat i två delar, där du arbetar som volontär på skola måndag - fredag och med djuren på Lion Centre på helgerna. Varför inte ta chansen att kombinera din resa med både människor & djur och på så vis få ut så mycket som möjligt av din vistelse?

En del av sysslorna och erfarenheten med att arbeta med barn och vilda djur:

Från slutet av juli till början av september har barnen skollov. Under den här perioden kommer volontärerna planera semesteraktiviteter, hjälpa till med extra undervisning i mattematik och engelska, hålla bokklubbar och göra dagarna meningsfulla för barnen.
Projektet håller alltså inte stängt bara för det är skollov.

OBS!
Det som är viktigt att veta är att den tid som en volontär får spendera med lejonen beror på hur många volontärer som är på plats just då du befinner dig där. Du kommer att få hjälpa till med alla sysslor vad gäller lejonen och elefanterna. Alla volontärer får testa på allt, vilket innebär att ena morgonen kanske du får förbereda maten till djuren, efter lunch får du rida ut elefanterna och på eftermiddagen städa inhägnaderna. Dagen därpå kanske du får börja med att spana efter snaror i bushen, sedan städa lejonens inhägnaderna och skura vattenhål, efter lunch vara med på research och slutligen följa med på en "night encounter".

Projektet jobbar för att bevara det afrikanska djurlivet. Som volontär kommer du att få en introduktion och en god kunskap om det afrikanska djurlivet. Att tillbringa tid varje dag i naturen är en viktig del i de unga lejonens uppväxt. Därför kommer du ofta få vara nära och spendera tid med lejonen i deras miljö.

Syftet med lejonprojektet

Programmet syftar till att öka lejonpopulationen i Afrika och minska risken för inavel. Antalet lejon i Afrika har minskat avsevärt de senaste decennierna och i ett försöka att öka populationen och föra in "friska" gener i den befintliga lejonstammen så har detta projekt utvecklats och det jobbar enligt en 3-stegsmodell som är utvecklat i samarbete med forskare.

Programmet för lejonens utveckling ser ut så här:

Pre-release stage
Projektet intar rollen som den dominerade medlemmen i lejonens flock och tränar dem, detta så länge det är tryggt för människor att vistas så pass nära. Allt eftersom deras erfarenhet växer börjar dem intressera sig för de vilda djur de möter på promenaderna, och vid en ålder på cirka 18 månader kan lejonen jaga små antiloper. Vid 2 års ålder är lejonen redan erfarna jägare, och vi ger dem goda möjligheter att träna upp sina naturliga jakt färdigheter, både på dagen och på natten. Alla ungar i pre-release steget har i tidig ålder blivit micro-chippade och vaccinerade mot sjukdomar och rabies, samtidigt genomgår ungarna hälsokontroller under hela deras tid här.

Release stage
I detta steg ges lejonen möjligheten att utveckla sitt naturliga sociala flockbeteende på projektets stora land, cirka 4000 hektar. De har tillräckligt med bytesdjur att jaga och deras framsteg övervakas noggrant av forskare, även om all mänsklig kontakt och inflytande tas bort.
Lejonen stannar inom detta steg tills att deras flock är stabil och de halvtama lejonungarna är intrigerade i flocken. De stannar här tills de inte längre behöver hjälp med mat av människor.
Innan de släpps från steg 2 har dem fått en sändare runt halsen "radio-collar" för att vi ska kunna spåra dem och se att de mår bra, samtidigt kommer de även att genomgå en hälsokontroll.

Release steget har hittills framgångsrikt släppt ut två flockar (en i Zimbabwe och en i Zambia), vilda områden, och dessa flockar har även fött egna ungar som då inte haft någon mänsklig kontakt.

The Wild
Detta steg är när lejonen som har fötts i "Release" kan släppas ut i det vilda, naturliga sociala grupper. Genom dessa steg strävar vi efter att bevara de afrikanska lejonen genom att producera kvalitet, sjukdomsfria genpooler, återuppbygga minskandet antal lejon, och introducera de tama lejonen tillbaka till deras vilda naturliga miljöer.

Notera! Lejonen har hittills kommit till steg 2 (Release site) men dem förväntas att släppas fria inom kort!

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär bor du mitt i projektets område. Man delar rum med de andra volontärer, och man är 4 personer i varje rum. Dusch och toalett ligger precis utanför rummen. Rummen är uppdelat med tjejer för sig, och killar för sig, men det finns vissa dubbelrum för par som åker tillsammans. Sängkläder ingår, men ett tips är att ta med en sovsäck under Zimbabwes vinter då det kan bli mycket kallt. Området har även en pool som man kan använda sig utav på sin lediga tid. En liten kiosk finns ocså ifall man blir sugen på tex lite choklad, snacks eller läsk.
Dina kläder blir tvättade utav personalen mot en liten kostnad (underkläder får man tvätta själv), det finns även internet på projektet som man kan betala för i receptionen. Tänk på att uppkopplingen ibland kan vara jättebra och ibland funkar den inte alls.

Det finns en by i närheten (Gweru) utav projektet där man kan få tag på det mest nödvändiga under projekttiden, det händer att volontärerna åker dit 1 gång i veckan. Vakter patrullerar området dygnet runt, mest för att det cirkulerar buffalos, babianer och andra djur nattid nära området.

Alla volontärer oavsett om man valt enbart lejonprojektet eller om man volontärarbetar på projektet "Kids & Lion" så bor man tillsammans och delar alla utrymmen.

Alla måltider är inkluderade i programmet. Är du vegetarian eller har andra önskemål så meddela gärna detta vid bokningen. Maten är bra och väldigt varierande och serveras som buffé. Ta det du önskar och njut av en god efterrätt.


Hade absolut inte kunnat haft det bättre och alla människor som jobbar på projektet är bland de bästa personerna jag någonsin har träffat! Kommer ABSOLUT åka tillbaka dit, men då stanna betydligt längre!

Alva // Kids & Lions

Varför Kids & Lions med GoXplore?

 • Du får kombinera ditt arbete med barn och djur
 • Du får personlig rådgivning inför din resa
 • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen på nära håll
 • Du jobbar på skolor, barnhem och ett drop-in center
 • Du får närkontakt med lejon och elefanter på helgerna
 • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
 • Du har möjlighet att rida ut hästarna på savannen
 • Du får möjligheten att se lejon i steg 2
 • Du kan följa med till Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe och Matopos National Park
 • Du kommer få en upplevelse för livet!

Visum

Du som skall volontärarbeta på vårt projekt "Kids & Lion" behöver vid ankomst fixa ett business visum (gäller svenska medborgare), detta kostar cirka 40 USD och betalas med kontanter och gäller i 30 dagar. Det är inte möjligt att betala med annan valuta, så växla till dig så att du har rätt valuta och tillräckligt med pengar.
Du behöver även bifoga ett "letter of invitation", och detta får du utav oss. Väljer du att lämna landet och sedan önskar komma tillbaka, tex om du åker iväg på en safari i Botswana eller besöker Zambia, så behöver du ett "double entry" visum och detta kostar cirka 70 USD.

Om du ska stanna längre än 4 veckor så behöver du även ett TEP-visa som kostar 500 USD. Vår samarbetspartner på plats kommer att hjälpa dig med detta och man fixar detta precis innan ditt vanliga business visum går ut. Du kommer även behöva betala en administrativ avgift på plats på cirka 70-100 USD för hanteringen samt också för att en lungröntgen kommer att göras. Mer detaljer kring detta får du när du bokat dig.

Visumkostnaden betalas i USD och med kontanter. Det är inte möjligt att betala med annan valuta.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Boka din plats i tid!
Projektet börjar på specifika startdatum. Projektet är väldigt populärt så är det bra om du bokar dig i god tid innan avresa. Man kan flyga till både Harare och Bulawayo och du blir upphämtad på flygplatsen och sedan skjutsad till själva projektet.

Harare:
Ankomst söndag senast kl 1400 och man lämnar projektet en söndag och flyget får inte lämna innan kl 1200.
Bulawayo:
Ankomst måndag och man lämnar projektet en måndag, flygen brukar ankomma och lämna runt 12-tiden.

STARTDATUM 2020 - ankomst måndagar för Harare & Bulawayo

Januari 6, 13, 27
Februari 10, 24
Mars 09, 23
April 06, 20
Maj 04, 18
Juni 01, 15, 29
Juli 06, 13, 20, 27
Augusti 03, 10, 17, 24, 31
September 07 21
Oktober 05, 19
November 02, 16, 30
December 14, 28

STARTDATUM 2021 - ankomst måndagar för Harare & Bulawayo

Januari 04, 11, 25
Februari 08, 22
Mars 08, 22
April 05, 19
Maj 03, 17, 21
Juni 14, 28
Juli 05, 12, 19, 26
Augusti 09, 16, 23, 30
September 06 20
Oktober 04, 18
November 01, 15, 29
December 13, 27

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(Priserna är giltiga till den 31 december 2020)

Vad är inkluderat i priset:

OBS! Du kan kombinera flera projekt, en bra kombination är Kids & Lion och Victoria Falls.

En flygbiljett tur & retur till Harare brukar kosta mellan ca 7500-9500 SEK ink. flygskatt. Du kommer att få en prisoffert på flygresan utav oss per automatik efter att du gjort din bokning.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Kids & Lions

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Finns det något du ångrar med resan? - Att jag inte bokade för en längre tid. Var pengarna värt resan? - Varenda liten krona jag spenderade var det värt. Är denna resa något du skulle vilja återuppleva? - Alla gånger. Den här resan har varit det bästa som har hänt mig.

Anna // Kids & Lions

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Är Kids & Lions involverade i Canned Hunting?

Nej, Kids & Lions är inte involverad i canned hunting. Inga lejon på Antelope Park farmen blir sålda. Farmen har en detaljerad lista och översikt över alla sina lejon och har översikt över alla lejon och vad som hänt med dem. Denna översikt ligger ute på ALERTs hemsida och är tillgänglig för alla;https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Hur ser det ut med mat och logi?

Volontärerna delar rum, upp till 4 personer per rum. Tjejer för sig och killar för sig. Alla måltider är inkluderade.

Hur kommunicerar jag med när och kära där hemma?

Internet, telefon, skype. Telefonkort kan köpas på gården. Det finns möjlighet att använda internet så du kan skicka e-post. Om du vill ringa hem så finns det tillgång till telefon.

Hur tar jag mig från flygplatsen till projektet?

Deltagarna på projektet flyger till Harare eller Bulawayo Airport via Harare i Zimbabwe. Här kommer vår samarbetspartner hämta upp dig och köra dig till projektet.
Flyger man till Harare ska du anlända på en söndag (innan kl 1400) och lämna på en söndag (flyget får inte avgå innan kl 1330)
Flyger man till Bulawayo så ska man ankomma på en måndag och lämna på en måndag.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Eftersom alla mat och logi ingår i programmet behöver du inte ta med extra pengar för det. Vi rekommenderar ca. 700-1000 kr per vecka under projekttiden. Detta är till för om du vill vara med på turer och utflykter som inte är del av projektet. Du behöver även ha dina fickpengar i kontanter då det råder pengabrist i landet, så även om det finns bankomater så är det inte alltid det finns pengar i dem.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår Reseförsäkring.

Vad ska du ha med dig

 • Ett gott humör och viljan att lära sig och vara redo för att möta det oväntade.
 • Naturfärgade kläder och en hatt/keps som skyddar mot solen
 • Bekväma skor att vandra i
 • Flip flops (speciellt bland allmänna duschar och toaletter)
 • Shorts
 • Gympaskor
 • Linnen och T-Shirts
 • Regnkläder
 • Tjocka strumpor
 • Hygienartiklar och handduk
 • Solkräm
 • Insektsmedel
 • Längre byxor
 • En bra ficklampa
 • Fleecetröja
 • Solglasögon
 • Pass, Visum, Sjukvårds och reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Zimbabwe » Kids & Lions

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig