Frivillig arbeid som lærer Tid for helg! Ta gjerne en titt på våre spennende programmer dersom du kjeder deg i helgen: http://www.goxplore.no/

Volontärarbeta som lärarassistent & med vilda djur

Glad i både barn och djur? Kids & Lions i Zimbabwe ger dig möjligheten att kombinera dessa. Du jobbar som assistent på skolor och samtidigt hjälper till med djuren.

Läs mer

Kids & Lions

På projektet Kids & Lions har du möjlighet att kombinera frivilligt arbete med människor och med djur. Du bor tillsammans med andra volontärer på Lions & Elephants och Horse-management-projekten och jobbar på en skola vissa dagar med djuren vissa dagar. Du kan själv välja om du vill ha det mesta av din ledighet på helger eller om du vill delta i aktiviteterna.

Dagarna är varierande och ger dig maximalt utav din vistelse i Zimbabwe.

Zimbabwe ligger i södra Afrika och är tyvärr mest känt i negativ bemärkelse och framför allt med hänvisning till förre presidenten Robert Mugabe. Zimbabwe var tidigare ett av Afrikas rikaste länder, men efter år av ekonomisk nedgång, politisk oro och dåliga skördar lämnade mer än tre miljoner människor landet i hopp om ett bättre liv någon annanstans.

Landet är i stort behov av hjälp. Med ganska dåliga förutsättningar för de flesta förvånar det många volontärer hur glada människorna i landet fortfarande är. Vi hör ofta historier om hur arbetet med barn i Zimbabwe har förändrat hur volontärer ser på livet.

Vem kan delta?

Du måste vara minst 17 år, men det finns ingen övre åldersgräns. De flesta av deltagarna i programmet är mellan 18 och 25 år. Det är viktigt att du är förtjust i människor och djur, och inte är rädd för att anta en utmaning. Då du kommer att ha ett nära samarbete med lokalbefolkningen och med vilda djur är det viktigt att följa de riktlinjer som ges. Icke-kränkande kläder och blygsamt beteende är viktigt.


Några snabba fakta om Kids & Lions
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längdfrån 3 till 8 veckor
AnkomstplatsBulawayo eller Harare
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare15 stk
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
Volontärarbete med djurUndervisningLejonRanchstayVolontärarbete med barnNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Nu har jag varit hemma i tre dagar. Jag har ännu inte fattat att jag är hemma och jag har inte fattat att jag har varit borta. JAG har varit på andra sidan ekvatorn, jag har varit hemifrån i över tre veckor, jag har talat ett annat språk, jag har övervunnit rädslor, jag har träffat nya vänner från olika delar av världen, jag har haft den bästa upplevelsen någonsin.

Anna Kids & Lions

Projekt

Arbetsuppgifter

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Volontärer bor i en "volontärby" på projektplatsen, där fyra volontärer delar rum. Pojkar och flickor bor separat, men det finns även några dubbelrum. Toaletter och duschar delas. Varje rum har filtar, kuddar och sängkläder, men ta med egen sovsäck på vintern då det kan bli kallt. Dina kläder kommer att tvättas i tvättstugan av projektets personal och kostar USD 5 (underkläder måste tvättas själv). Det finns internetuppkoppling på projektet och du betalar för detta i receptionen.

Det finns en by i närheten av projektet där man kan få tag i det mest nödvändiga under projekttiden. Eftersom du bor på själva projektet har du inte möjlighet att göra andra aktiviteter på kvällen, om inte projektet själv organiserar det.

Alla måltider ingår i programpriset och vegetarianer, och andra med speciella kostbehov, är givetvis också välkomna. Maten är internationell och tillagas av projektets personal. Vattnet är säkert att dricka ur kranen. Det går även bra att köpa vatten på flaska om man så önskar, men det är på egen bekostnad. Det finns en liten bar på projektet, som erbjuder mineralvatten, öl, choklad etc. Du får information vid ankomsten om vilka regler som finns på projektet, om du kan röra dig i området på egen hand och generellt om säkerhet. Det finns tillgång till TV, video och grillplatser (så kallade "braaiområden", en afrikansk tradition). Att ladda mobiltelefoner är inga problem, men du behöver en adapter. Du kan köpa internet i receptionen på gården. Skulle du mot förmodan råka ut för en olycka så transporterar representanterna dig till närmaste sjukhus.

Jag hade en upplevelse för livet! Det var helt fantastiskt och kommer tillbaka så snart som möjligt! Vilket underbart folk. Jag älskar Zimbabwe!

Gabriella Kids & LionsÖversatt

Varför Kids & Lions med GoXplore?

  • Du får kombinera ditt arbete med barn och djur
  • Du får personlig rådgivning inför din resa
  • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen på nära håll
  • Du jobbar på skolor, barnhem och ett drop-in center
  • Du får närkontakt med lejon och elefanter på helgerna
  • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
  • Du har möjlighet att rida ut hästarna på savannen
  • Du får möjligheten att se lejon i steg 2
  • Du kan följa med till Victoria Falls, Lake Kariba, Great Zimbabwe och Matopos National Park
  • Du kommer få en upplevelse för livet!

Visum

Vid ankomsten till Zimbabwe köper du ett turistvisum på flygplatsen. Det vanligaste är att du får en single entry version som varar i 30 dagar och kostar 30 USD. Vi rekommenderar att du köper double entry versionen som kostar 45 USD, då behöver du inte ansöka igen om du till exempel tar en tur över gränsen (t.ex. till Zambia intill Victoriafallen) under din vistelse. Detta gäller också vanligtvis i 45 dagar, men detta är inte givet. Om du ska vara i landet längre än 30 dagar och har fått ett visum som varar kortare kan detta förlängas efter ankomst, så hjälper vi dig med detta. Det är viktigt att du tar med dig tillräckligt med amerikanska dollar för att täcka kostnaden för visumet. Det går inte att betala med andra valutor.

Det är också viktigt att du har ett maskinläsbart pass med dig, och att detta är giltigt i minst 6 månader efter din ankomst till Zimbabwe. Den måste ha minst två oanvända/tomma sidor, och gärna 6 om du reser via Sydafrika. Om du har rest i områden med hög incidens av gula febern, eller ska till dessa efteråt, är det viktigt att du har bevis på ett giltigt vaccin mot gula febern. Läs mer på UD:s landsidor.

Under 18 år?
Om du reser via Sydafrika och ännu inte har fyllt 18 år måste du ta med ytterligare information till immigrationsmyndigheterna i Sydafrika. På grund av den växande globala handeln med barn har Sydafrika nyligen infört ett krav på att alla resenärer under 18 år måste uppvisa dokumentation till myndigheterna. Om du är under 18 år är det viktigt att du kontaktar oss för mer information.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Kids & Lions startar på specifika måndagar under hela året. Projektet är mycket populärt och fylls snabbt, så det gäller att anmäla sig tidigt. Kontakta oss om du vill resa på datum som redan är fulla. Vi kontrollerar gärna tillgängligheten åt dig!


Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 23200
3 veckor 30650
4 veckor 37900
5 veckor 44600
6 veckor 51250
7 veckor 57650
8 veckor 64050
9 veckor 70450
10 veckor 76850
11 veckor 83250
12 veckor 89650

Observera att priset kan ändras och att det bestäms efter avresedatum och inte bokningsdatum. Vi rekommenderar att du väntar med att boka din flygbiljett tills du har bekräftat din plats på projektet.


Vad är inkluderat i priset:

Medel från volontärer bidrar till stor del till att driva projektet. Djurvårdsforskning är dyrt, men tack vare den programavgift som volontärerna betalar kan projekten drivas som bevarandeprojekt på heltid. Som volontär bidrar du även till underhållet på gården och stöttar lokalsamhället.


FLYGRESAN

Ankomstort i Zimbabwe : Harare eller Bulawayo.

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Man kan flyga in till både Harare och Bulawayo och du blir upphämtad på flygplasten och sedan skjutsad till projektet. Harare: ankomst söndag innan klockan 1400 och lämnar projektet en söndag, avresa tidigast 1200.Bulawayo: ankomst måndag och lämnar projektet en måndag. Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.
Du får mera information av oss när du bokat ditt program.

Du kan också anlända till Harares internationella flygplats, men observera att reseavståndet är längre och att det tillkommer en extra kostnad på 250 USD varje väg när du väljer Harare. Vi skickar mer information om de datum och tider som du måste hålla dig till efter att platsen har bekräftats.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Kids & Lions

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Tack för mitt livs upplevelse!!!

Vilma Kids & Lions

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

How much pocket money do I need?

You do not need much extra since all board and lodging is included in the program price. We recommend around USD 80 per week during the project. If you wish to join one of the excursions, which is not part of the program, you have to pay for this yourself.

Wow are the communication options on the project?

The project offers Wi-Fi for a fee. Internet and phone connection can be various.

Do I need travel insurance?

Yes. The travel insurance are mandatory. GoXplore have a tailored travel insurance which covers volunteer work.

Do I need a mosquito net?

The project is in a low-risk zone, so mosquito net is not necessary in relation to malaria mosquitos. It is a very slight chance there will be malaria mosquitos in the project. In Victoria Falls the mosquito nets are necessary cause the malaria mosquito are present.

Are there an ATM on the project?

There are no possibilities to take out cash at the project, but there is an ATM in Gweru town, where you can visit once a week. Every Saturday morning there will be an option to go to Gweru town to go to the supermarket and ATM. If you want to participate in the Victoria Fall excursion you can pay this by card.

Which currency is used in Zimbabwe?

The local currency is USD, American Dollar. There are therefore necessary to exchange to USD before the journey. It is important that all bills are from 1993 or later. And the bills have to be as low as possible, cause it can be hard to use 50 and 100 dollar bills.

Do I need ant vaccinations?

Zimbabwe is a malaria country. Even though the project are a low-risk zone and a very slim chance there will be malaria mosquitos there. You are free to decide to taka malaria tabletts or not. But if you are going to Victoria Falls, the malaria tabletts are necessary. We can recommend Malarone tabletts. If you plan to cross the border to Botswana or Zambia on your journey, we recommend Yellow fever vaccine before traveling, remember to bring proof of vaccine this has to be shown at the border. There are no mosquito nets at the project, but you can bring one yourself if you wish. Other than this the project recommends tetanus shot and rabies shot. It can also be smart to have hepatitis A and B, and the drinking vaccine Ducoral ( against e-coli and cholera)

Do I need a police record?

Be cause many of our participants at the Kids & Lions program choose to visit one of our social projects close by, therefore from May 2012 we introduced the requirements of police record. Because of covid, those projects are closed for volunteers, so that requirement is dropped for now. If it will be necessary to bring your police record, we will inform you well a head of time. You can apply to get the police record online and send a copy to GoXplore when it is ready.

What clothes do I need?

It's important to pack comfortable clothes, not fragile clothes you don't want to ruin. You are working with animals and general farm work, so your clothes will be dirty and might get ruined. Generally we recommend to bring non-offensive clothes. In Zimbabwe, do not show much skin, breasts, stomach, ties and so on. Respectable clothes can give you more respect and more tasks if you follow the guidelines and dress properly. You can wear short and a tank top in the daytime at summer, but be aware to cover breasts, stomach and this so you look respectful and don't offend anyone. It is both tourists and locals on the farm. When it comes to colors, you can wear whatever color you want, but since you are working with animals, strong colors and patterns are not recommend. Beige, green, blue, white, black and brown are perfect for farm work. You can wear whatever you want in the evenings, but long trousers and long-sleeve are smart to cover up for the mosquitos. Not malaria mosquitos, but normal ones.

How are the seasons?

Zimbabwe has the opposite seasons from Northern Europe and it is important to pack considering the time of the year when you are traveling. Most of the time Zimbabwe is sunny, and the best period says to be mid September - November. This is their summer. The climate changes with the countrys topography. December - April is the warmest and mostly warm, but might get a bit of rain too since it's the rainy season. May - August is the winter and can get around zero degrees. Specially in the evenings and nighttime. We recommend warm clothes and even woolen underwear. Bring a sleeping bag in the winter (between April and September). And tennis shoes and maybe some good sandals. Check the weather on www.yahooweather.com before departure so you know what to bring.

Do I need an adapter?

Yes. You will need an adapter for Zimbabwe. You can buy this in travel shops.

Are Kids & Lions involved in canned hunting?

No, Kids & Lions is not involved in canned hunting. None of the lind in the Antelope Park farm is sold. Antelope Park has detailed lists over all its lions and what happened to them. This list is on ALERTS homepage and you can read more about it here; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Are close encounters with the animals really counted as conservation?

NB! On Lions & Elephants, you will not be able to touch the lions, or go for a walk with them! Close encounter it self with animals can not be callee preservation and is fasen out. Many people are against us people having any contact at all with animals. We mean that it has a big impact on the conscious with the problems around the lion population. We want to rise the problems around wild animals and people, Canned Hunting, trophy hunting and we see that the advantage of close encounters with animals are bigger than the disadvantage. We feel that an important element with preservation is that it is sustainable, so we need to find models so we can support ourself, not only be depended on donations.

Why pay to work as a volunteer?

There will be some expenses regarding your stay, such as transport, board and lodging, planning, information and so on. That's why you pay a program price to cover these expenses. What you pay includes donations to the project and our expenses in Norway. A large part of what you pay goes to our local partners, and further helps build jobs in the countries we have programs. In many cases volunteers - considering workforce and money - is the only reason the programs have the possibilities to continue. Most of our programs is run by zealots who are really passionate about their work, most of the time without any governmental fundings. When you work as a volunteer then the programs get free workforce, which helps them continue to run the programs.

Can I do any laundry

The project offer laundry during your stay. You deliver your dirty clothes to the employees and pick them up clean, dried and folded within 24 hours.The project takes USD 5 per load.

Is it dangerous to travel to Zimbabwe?

GoXplore relates to all the countries on UDs official pages. Zimbabwe has not been on UDs pages for many years and we see the situation as very stable. Please take contact with us if you have questions regarding safety.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Zimbabwe » Kids & Lions

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!