Lisa har inte ångrat ett ögonblick att hon reste till Afrika

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag har alltid funderat på att vara volontär med djur och speciellt med lejon, vilket har varit en av mina största drömmar. Men jag trodde inte riktigt att det skulle hända, speciellt att jag skulle resa ensam.

Visst är det väldigt spännande men jag kände att jag verkligen vill göra det och plötsligt en dag bokade jag min resa och ni är jätteglada att jag gjorde det!

Så fort jag kom dit var allt otroligt och helt annorlunda än vad jag hade föreställt mig. Allt var så fantastiskt! Själva stället var mycket större än jag hade förväntat mig och det var mycket mer organiserat än jag hade trott. Jag blev kär första dagen.

Varje dag var ett äventyr och att vakna upp och se fram emot dagen är underbart. Där möter du andra volontärer från hela världen och i olika åldrar, men alla är på samma plats och alla har samma intresse. Det är nästan som att bo i läger och umgås varje dag.

Varje dag är unik och du får testa saker du aldrig trodde att du skulle testa. I projektet kan man komma mycket närmare djuren än jag trodde och verkligen känna att man hjälper till, vilket är anledningen till att man går till projektet.

Personalen är helt fantastisk och det känns bra, och att pengarna som används för att stödja projektet verkligen går till en bra organisation som jag vill hjälpa och stötta. De vill hjälpa till och lära ut saker. Är det problem finns det alltid ett andelän att kontakta och de är väldigt trevliga om man har egna önskemål, saker man skulle vilja göra osv.

Det är svårt att beskriva resan och hur det var med ord, för det hände så mycket där och det var mycket känslor på samma gång. Men varje morgon får man vakna till lejonvrål och sedan gå en promenad med lejonen och sedan fortsätta dagen med olika sysslor – det är inget som hör till vardagen.

Varje dag får man se en massa olika vilda djur, som zebror och giraffer, i naturen, det är helt fantastiskt! Att få laga mat till hemlösa barn och se deras glädje och tacksamhet är en känsla som är svår att beskriva! Ja, det finns mycket bra på stället och jag vill gärna att alla ska uppleva det. Jag var tveksam i början om jag skulle våga eller inte, är detta rätt för mig? Etc. Men jag ångrar inte en sekund att jag gjorde bokningen. Jag planerar att återvända till Afrika en dag, det är säkert.


Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions, Rhinos and Elephants.

Hem » Reseberättelse » Lisa har inte ångrat ett ögonblick att hon reste till Afrika

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 37h sedan. Är det något för dig också??!