​Reseberättelse, från en vuxen ensamresenär

Tid: 1/7-16/7 2017

Resan bokades i januari och nu var det äntligen dags. Ett bra upplägg med flera månader att förbereda. Skriva packlista, ev. komplettera med kläder/utrustning, växla in pengar till US Dollar, kolla vaccinationer, kopiera pass och biljetter, fixa utdrag ur belastningsregistret, fylla i bokningsformulär på engelska, kolla upp försäkringar osv.

Bra att packa ner arbetshandskar, varmfodrad jacka, utanpåbyxor, vantar/handskar, bra bok eller annat tidsfördriv samt nåt "lyxigt" att äta och dricka.

Själva resan tog ca 1,5 dygn från dörr till dörr. Kan starkt rekommendera stödstrumpor och öronproppar!

Väl framme, dag 1, efter ett varmt välkomnande blev vi hänvisade till våra rum. Eget rum! Härligt! Vilken glad överraskning! Skönt att ha möjligheten att dra sig tillbaka och få lite egentid. Rummet var enkelt inrett med säng, byrå och spegel. Fanns möjlighet att uppgradera sig till högre standard mot en extrakostnad.

En bra och tydlig introduktion dag 2. Möte varje kväll för att veta planeringen för nästkommande dag. Vilka arbetsuppgifter som skulle utföras, med vem och vilken tid. Frukosten smakade fantastiskt gott efter en morgonpromenad med lejon eller elefanter. Svårt att slå en sådan start på dagen!Fanns möjlighet att boka in sig på utflykter mot en kostnad, både en- och flerdagars. En bra möjlighet för volontärerna att komma iväg och få uppleva något annat utanför området. Filmkväll, quiz samt party på lördag kvällar arrangerades av frivilliga volontärer. Soluppgång vid 06.30 och solnedgång vid 18. På kvällen blev det mörkt och svalt på mindre än en kvart och på morgonen vice versa. Bra med varma kläder då vinden, tidiga morgnar och kvällar är kalla.

Två veckor var lagom, är nöjd och belåten efter denna härliga tid! Perfekt tillfälle att få närkontakt med lejon! Skönt att vara utomhus hela dagar! Känns fint att ha bidragit till detta projekt!

En jämnårig resekompis hade höjt upplevelsen ännu ett snäpp:)

/ Anna BReseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions And Elephants.

Hem » Reseberättelse » ​Reseberättelse » från en vuxen ensamresenär

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar