Gruppresa Bali

Res och volontärarbeta med barn och sköldpaddor på Bali

Res och volontärarbeta med barn och sköldpaddor på vackra, gröna & kulturella Bali och avsluta sedan ditt äventyr med yoga & meditation!

Läs mer

Gruppresa Bali

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

GoXplore har ett skräddarsytt ett fantastiskt program för dig som är äventyrlig, och önskar komma iväg på en underbar resa men som inte vill resa på egen hand. Vi har satt ihop en gruppresa till färgrika och exotiska Bali, där vi har samlat 3 olika program samt inkluderat flygbiljetten. Du kommer få massa erfarenhet och nya vänner för livet. Följ med oss och upplev magiska Bali!

Denna gruppresa har 10 platser fördelade mellan Sverige, Norge och Finland - så först till kvarn.

Gruppresan är skräddarsydd för att ge dig olika impulser, upplevelser och minnen för livet och vi garanterar att det här blir en livsresa! Bali har verkligen allt, från vilda djur, vackra stränder, storslagen natur, fascinerade kultur, underbara människor, bra shopping till harmonisk yoga och underbar mat, och allt detta kommer du få ta del av på den här gruppresan.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Några av höjdpunkterna du kan se fram emot är:

You`ll never know, if you never go – Dare to Goxplore

Priset kan behöva justeras baserat på flygpriserna

Vem kan delta?
Du måste vara över 18 år, men vi har ingen övre åldersgräns. Du kan även delta om du är 16-17 år gammal men då måste du ha ett utlåtande och godkännande ifrån dina föräldrar. Du behöver tycka om djur & natur, och vi tror du är äventyrlig. Du behöver också kunna behärska engelska.
Det kommer även vara en del regler och riktlinjer då man arbetar med utsatta barn och djur som måste följas. Därför behöver vi även ett utdrag ifrån belastningsregistret, som du beställer via Polisen. Detta skall beställas för utlandsändamål och vara på engelska.
Kläder som inte är stötande när du är bland lokalbefolkningen och speciellt kring tempel och religiösa platser är viktigt. Mer information kring detta får du efter du bokat dig.

Lär känna personerna i gruppen redan innan du lämnar Sverige. Du kommer få en deltagarlista innan du åker iväg med namn, telefonnummer samt email-adress, just för att dela idéer, prata samman er, tipsa varandra osv. Kanske vill ni även skapa en Facebook-grupp.


Några snabba fakta om Gruppresa Bali
Passar förfrån 18 år
KvalifikationerÄlskar äventyr, människor och djur
Längd3 veckor
AnkomstplatsDenpasar, Bali
Närkontakt med djurPå sköldpaddsprojektet - ja
Antal deltagare10
Borde beställasminst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurUndervisningMiljövårdVolontärarbete med barnNärkontakt med djurMarint livSköldpaddorGruppresor
Jag vill boka! Jag har några frågor
Tre veckor av sol, skratt och fantastiska människor. Massor med erfarenheter och härliga minnen. Min resa till Bali och alla upplevelser jag fick på den kommer jag att komma ihåg för alltid.

feb-19 // Gruppresa Bali

Upplägg

Under dina 23 dagar på Bali kan vi garantera dig ett äventyr med erfarenheter, nya upplevelser, fantastiska minnen och vänner för livet!

Avresan sker från Stockholm eller Köpenhamn till Denpasar, Bali. Du blir hämtad på flygplatsen och blir sedan skjutsad till volontärcentret i Ubud. En vecka väntar dig med underbara upplevelser!

Vecka 1
Man börjar dagarna med en lugn frukost tillsammans med de andra deltagarna. Under din vecka kommer du få se och uppleva väldigt mycket, som tex en promenad till Ubud Market och Monkey Forest där du kommer få se apor på väldigt nära håll. Du kommer få smaka av traditionell lunch, lära dig språket och ta del av Balis kultur, du kommer även få vara med om en balinesisk dansshow, som kommer bli väldigt intressant.
Under veckan kommer du också att arbeta som volontär på en skola & förskola med utbildning för barn. Ett par timmar på förmiddagen eller eftermiddagen (beroende på projekt) förbereder du dina lektioner och efter lunch får du tillbringa cirka 2 timmar med barnen och undervisning.
Slutet av veckan kommer du få följa med till "Holy Water Tempel" där du får ta del av deras traditioner, religion och lära dig om varför detta tempel är så viktigt för balinesiska folket.
Tips, ha badkläder under sarongen om du önskar vara delaktig i ceremonin, och ja sarong är ett måste.

Vecka 2
Efter en fantastisk vecka i Ubud kommer du att transporteras till lilla ön utanför Bali, som heter Nusa Penida. Du åker på en lördag, och efter några varma timmar så är det skönt att vara framme. Efter att ha checkat in på boendet bär det av till stranden, som är efterlängtat.

Söndagen är du ledig och du kan nu uppleva fantastiska Nusa Penida på egen hand. Nusa Penida är perfekt för dem som älskar att simma, dyka eller snorkla, ön har många gömda, vackra stränder.
Från måndag till fredag kommer du att volontärarbeta med sköldpaddorna. Du arbetar med ett lokalt team för att hjälpa och skydda de hotade havssköldpaddorna i Indonesien.
Du kommer även få ta del av de lokala skolorna på ön, och här får du hjälpa kidsen med tex basic engelska.

I Nusa Penida är levnadsstandarden lägre jämfört med huvudön Bali. Men att bara ha några steg till stranden är otrolig lyx i sig. Boendet är väldigt basic, volontärerna delar rum och man är cirka 4 personer i varje rum. Man delar dusch och toalett och de allmänna utrymme. Maten tillagas åt dig, men man hjälpe till att diska undan efter sig. Det finns inte många affärer och restauranger i närheten (bara ett par), men igen, stranden är bara några meter bort och lugnet är underbart.

Vecka 3
Efter ett vecka fylld av volontärarbete med sköldpaddorna bär det av till Ubud igen. Och varför inte börja riktigt häftigt men en mountain-bike tur som tar dig genom lokala byar, vackra risfält och förbi mäktiga Mount Batur.
Därefter är det dags att avnjuta en avkopplande vecka med yoga och meditation. Vår yoga och meditationsvecka har något att erbjuda alla, allt från nybörjare till mer erfarna. Bali är en unik plats för reflektion och meditation.
Balinesisk yoga är en av de mest kända aktiviteterna i Ubud, som för övrigt är ett kulturcentrum omgivet av gröna, vackra och frodiga omgivningar. Balinesisk massage är känd över hela världen för tekniken, de vackra och fördelaktiga oljorna och kryddorna som används. Det kommer bli en innehållsrik vecka!
Yoga handlar om att återskapa, och sätta stämningen och det spirituella i fokus. Yoga och meditation som en kombination är just det kroppen behöver för att komma i stämning och för att bil som mest avslappnad.

Efter 23 härliga dagar tillsammans är det dags att lämna underbara Bali. Men för dig som vill fortsätta äventyret kan absolut göra det, antingen genom att resa runt på egen hand eller kanske volontärarbeta lite mer på något av projekten som lockar dig lite extra. Varför inte passa på när du ändå är på plats.
Du kan läsa mer om de olika projekten här: https://www.goxplore.se/program/volontar-bali#proj...

Skicka denna sidan till mig som PDF

Avgångar

Avresedatum 2020:
22 februari -14 mars
04 juli - 25 juli
03 oktober - 24 oktober

Avresedatum

SISTA anmälningsdatum

PLATSER KVAR

22 februari 3 januari 7 st
4 juli 29 april 7 st
3 oktober 1 augusti 9 st

När spikas gruppresan?
För att denna härliga gruppresa ska bli av behöver det vara minst 5 st deltagare. Därför har varje avresa ett "sista anmälningsdatum" och skulle det mot all förmodan bli färre än 5 st deltagare så får du som bokat upp din resa FULL återbetalning. På så sätt behöver du inte vara orolig att boka upp din plats i tid och att den inte skulle bli av. Vi kommer självklart också hålla dig uppdaterad.

Vi har 10 platser per gruppresa fördelade mellan våra kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vill du iväg? Boka upp din plats.

Resrutt

Transport
Programmet startar med att du anländer söndagen och flyg T&R ingår. Du anländer till Ngurah Rai (Denpasar Airport), här blir ni hämtade på flygplatsen vid ankomst och sedan skjutsade till boendet utanför Ubud. Det tar cirka 2 - 3 timmar till Ubud. Ni blir även skjutsade tillbaka till flygplatsen när det är dags att lämna vackra Bali.

Om du önskar spendera några extra dagar på Bali efter gruppresans slut så sker detta på egen bekostnad. Det kan då tillkomma en extra avgift i förhållande till andra returdatum.

Observera att från den 06 mars - 08 mars 2019 är det Balinesisk Nyår samt Silence Day, det betyder att alla aktiviteter är stängda och volontären är ledig. Även flygplatsen är stängd dessa dagar.

Resan var fantastisk! Jag hade aldrig lärt mig så mycket eller gjort så många utflykter om jag hade åkt själv, då hade det bara blivit sol och bad. Nu när vi bodde nära lokalbefolkningen, hade kultur-och språkkurser och åt hemlagad mat fick jag ut så mycket mer av resan. Jag fick träffa barn på skolor och dagis där vi lärde ut engelska, de var så härliga! Det var skratt och skoj från början till slut. Jag fick vara med och släppa ut babysköldpaddor i havet, vilket var en mäktig känsla, och även mata dem med både fisk och krabba och skrubba dem med en liten tandborste varje dag. Jag fick göra yoga varje morgon sista veckan då vi steg upp innan solen. Vi hörde både tuppar som gal och fåglar som sjöng utanför oss. Allt det här hade jag ju inte upplevt om jag inte hade åkt på en gruppresa till Bali med GoXplore. Så tveka inte! Våga res iväg till okända platser och upplev drömmen...

Matilda // Gruppresa Bali

Varför Gruppresa Bali med GoXplore?

  • Vi som jobbar här har själva varit på Bali
  • Du får personlig rådgivning innan avresa
  • Du utbildas inom kulturen, folket och landet mm
  • Boende & mat ingår under din vistelse
  • Du kommer få ett äventyr för livet
  • Alla deltagare får en deltagarlista och på så vis lär man känna de andra innan avresa

Boende

Du kommer att bo tillsammans med de andra deltagarna. Eftersom vi kan ta emot 10 deltagare så kommer ni sannolikt vara 5 personer per rum. Detta är något osäkert med tanke på hur många som bokar sig.
Alla deltagare förväntas ta ansvar för miljön och använda alla resurser med återhållsamhet, särskilt vatten, papper och elektricitet. Du förväntas att städa upp efter dig själv och dra dit strå till stacken för att hålla boendet snyggt och rent.

Du kommer ha tillgång till Wifi men observera att ibland funkar det jättebra, ibland mindre bra eller inte alls.
Kläderna får du tvätta för hand eller så lämnar man in dem för en mindre summa och får tillbaka dem dagen därpå. Rummen är enkla och man sover i våningssängar. Rummen är avsedda för cirka 6-8 personer, och det finns enbart fläkt i rummet (ingen AC). De allmänna utrymmena delar man också, såsom kök, vardagsrum och toalett. I huset finns även kyl, TV och varmvatten.

Det ingår måltider programmet. De består vanligtvis av traditionell balinesisk mat. Det erbjuds tre måltider på vardagar och två måltider på helgerna.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

När du reser till Bali behöver du ett giltigt pass och ett visum oavsett vad du ska göra under din vistelse på Bali. Visumet ska du söka INNAN avresa, men inte tidigare än 90 dagar innan avresa. Det kostar ca 450kr och tar minst 3 dagar att få det beviljat. För att söka visumet krävs att du fyller i en blankett och lämnar in till ambassaden.
Visumet som krävs heter B-211 visum.

Detta behöver du när du ansöker om visum till Bali

Om du tillhandahåller alla nödvändiga dokument bearbetas din ansökan omedelbart och visumet utfärdas inom tre dagar.

Ett utfärdat visum är giltigt i 60 dagar och måste användas inom 90 dagar från utfärdandet. Om visuminnehavaren inte reser in i Indonesien inom de 90 dagarna blir visumet ogiltigt.

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

Vad är inkluderat?

Vad är inte inkluderat?

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Gruppresa Bali

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Tack så mycket, resan var fantastisk! Det är ganska svårt att sätta ord på hur bra det var!

Matilda feb-19 // Gruppresa Bali

Aktiviteter i Bali

FAQ

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Läs mer här:

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Bali » Gruppresa Bali

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!