1. Frivillig arbeid Vic Falls 2. Frivillige hos Victoria Falls 3. Safari bil Vic Falls 4. Frivillig arbeid Vic Falls 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls 6. Magiske Vic Falls

Volontärarbete med lejon på Lion Encounter i Zimbabwe

Volontärarbete med lejon vid Victoriafallen är magiskt! Föreställ dig att vakna upp till lejonen, fortsätta dagen med volontärarbete för dessa lejon på projektet och sedan forsränning på Zambezifloden.

Läs mer

Victoria Falls

På projektet Victoria Falls arbetar du nära djuren och blir en del av den dagliga driften av ett privat reservat. Du kommer bland annat att tillverka leksaker av naturliga element i naturen, skära upp kött, delta i utfodringen, städa inhägnen och bidra till det allmänna underhållet av gården. Programmet ger dig en verklig introduktion och god kunskap om de afrikanska vilda djuren och deras liv, samt en nära inblick i arbetet i ALERT (African Lion and Environmental Research Trust), en stiftelse som bildades 2005 för att arbeta för lejon och miljömedvetenhet i de lokala samhällen de arbetar med.

Ett av huvudmålen med projektet är att upprätthålla lejonpopulationen i Afrika. Tidigare fanns det cirka 250 000 lejon på den afrikanska kontinenten. Idag finns bara ca 18 000 - 25 000 stycken kvar av detta kattdjur som har sin bakgrund i bland annat sjukdomar, jakt och befolkningsspridning i området. På projektet kommer du att komma i nära kontakt med lejonen som bor där, och bland annat vara med och mata dem. Dessutom bidrar du genom att lära barnen i närsamhället om vikten av att bevara naturen och djuren som lever omkring dem, så kallad Conservation Education. Konflikter mellan människor och vilda djur är några av de saker som sätter störst press på djurpopulationerna i Afrika och det är helt avgörande att informera lokalsamhällena om sätt att hantera detta

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år och är minst 155 cm lång. Det är viktigt att du tycker om djur och inte är rädd för att jobba hårt. Eftersom du kommer jobba med vilda djur är det viktigt att du är flexibel, eftersom den ena dagen inte är den andra lik, följer de regler som finns på projektet och det är också viktigt att ha goda kunskaper i engelska.

Här är en video från projektet

Några snabba fakta om Victoria Falls
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längd2 - 5 veckor
AnkomstplatsVictoria Falls
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare15 stk
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Resan till Victoria Falls, Zimbabwe har varit otrolig på så många sätt. Resan börjar lite dåligt då vi lyckades missa vårt flyg till Victoria Falls, så det var mycket problem med att få nya flyg, boende i Johannesburg etc. När vi först kom till Victoria Falls och på projektet gick allt väldigt mycket ja, och jag har lärt mig så mycket, både om djur, människorna och samhället i Zimbabwe, men inte minst om mig själv. Blev ett riktigt speciellt minne för livet, och jag saknar redan platsen och "livet" jag hade i Victoriafallen, och väldigt redo att göra något sånt här igen. Det jag tycker har gjort mest intryck på mig är helt enkelt att se hur lokalbefolkningen levde i Victoriafallen; allt från deras hus och skolor de har till utbudet av produkter i matbutikerna och hur dålig matkvaliteten var i de lokala butikerna. Jag jobbar i en mataffär här hemma så det var väldigt spännande och lärorikt att se vilken skillnad det är. Fick verkligen känna hur bra vi har det här hemma och uppskatta det jag faktiskt har. Människorna där nere har också gjort ett rejält intryck på mig med sin artighet och nyfikenhet, och hur öppna de var för mig. De ville lära mig allt möjligt och höra mycket om mig och mitt liv i Norge. Sammantaget har den här upplevelsen varit helt fantastisk, att se så mycket av Victoria Fall-gemenskapen, och även få vara så nära och lära sig om 37 lejon. Verkligen en underbar upplevelse. Det här är en upplevelse och ett minne jag kommer att ta med mig vidare. Stort tack för din fina uppföljning och att du alltid funnits tillgänglig!

Linda Victoria FallsÖversatt

Projekt

Inte två dagar är desamma när man arbetar med vilda djur. Även vädret bidrar till hur dagen kommer att bli. Och sist men inte minst konceptet *African Time*, som upplevs som frustrerande för oss som är vana vid att allt sker på överenskomna tider. Detta innebär att några av de viktigaste egenskaperna för att trivas är flexibilitet, förståelse och att vara äventyrlig.

Det här är några av de aktiviteter du kan förvänta dig att delta i:

De få reservat som finns kvar i Zimbabwe är oerhört värdefulla och skyddas till vilket pris som helst. Några av uppgifterna på gården blir att ta bort illegala fällor och snaror, kontrollera hål, hålla ett öga på stängslen och laga dem.

Predator & Wildlife Research

På Zambezi National Park kommer du att arbeta tillsammans med våra duktiga forskare, här hittar du leoparder, geparder, afrikanska vildhundar, hyenor och många fler. Din del kommer att vara att hjälpa och bidra genom att samla in värdefull information om varje art som används för att förbättra kunskapen om den sortens djur. Detta inkluderar spårning och insamling av data, övervaka hyenor, leoparder och andra rovdjur runt området. Du kommer även att inkludera andra rovdjur med hjälp av observationer och undersökningar. Stora rovdjur är en viktig del av vårt ekosystem, deras antal och beteende måste övervakas kontinuerligt.

Lion Conservation

Här kommer du att arbeta och umgås med lejonen som är födda och uppvuxna här. Lejonen behöver anpassa sig till miljön genom att lära sig att förstå, observera och känna det vilda. Du är också delaktig i deras vård – de behöver mat, rena inhägnader, berikning och ibland veterinärvård för att må bra.

Samhällsengagemang

En viktig del av din volontärvistelse kommer att vara att hjälpa lokalsamhället. Här hjälper du till med utbildning och datainsamling bara för att visa och ge kunskap i konflikten mellan människor och djur. Det är viktigt att visa och ge barnen som bor i och nära nationalparkerna fakta om djurlivet i Afrika, ge dem kunskap om varför det är så viktigt att upprätthålla djurlivet och miljömässig hållbarhet. Att vara volontär ger dig en nära och verklig smak av den zimbabwiska kulturen.

Elefantforskning

Du kommer att dokumentera placeringar, storlek och struktur på elefantpopulationen - du kommer att bidra till att bygga en databas över varje elefant genom att observera olika identifieringsmärken som deras öron, storlek på öringen och form.

Park Conservation

Dags att bli smutsig. Nu är det dags att bevara parken. här hjälper du till att ta bort konstiga växter, hjälpa till med vattenhål, ta bort fällor och snaror som skadar och dödar djuren i det vilda, städa och hålla ordning i naturen.

Som deltagare i projektet får du en introduktion innan projektet startar. Här får du lära dig vad du ska göra och vad du inte ska göra. Hela projektet är en läroprocess.

Nedan är en video som en av våra volontärer gjorde efter att ha arbetat vid Victoriafallen.

Observera att denna video är några år gammal och sedan 2020 finns det ingen möjlighet att vara hands on med lejonen.

SPELA

I Animal Kingdom är inte två dagar lika, men en dag kan se ut ungefär så här:

måndag

tisdag

onsdag

torsdag

fredag

AM 1

Inhägnadskontroll och gränspatrullering

Inhägnadskontroll och spårning av vilda djur

Fågelundersökning

Inneslutningskontroll och snarsopning

Gå ut till Research Game Drive i Zambezi nationalpark för att dokumentera vilda djur i forskargruppen

AM 2

Beteendeberikning

Bush ledning

Rovfåglar pratar

Underhåll av lägerväg

PM 1

Kamerafällning

Bush ledning

Rovfåglar pratar

Fotografera lejonhanar som springer och slår på byten under lejonmatning

PM 2

Rengöring av kapslingTrädgård/plantering eller borttagning av invasiv växtRengöring av inhägnader/lejonmatningFotografera lejonhanar som springer och slår på byten under lejonmatning

Kväll

Spel/filmkväll/frågesportskväll

Nattfärd runt lägret

Kväll runt lägerelden

Night Game Drive

Middag på en av Vic Falls kända restauranger (extra kostnad)

lördag

söndag

AM

Gå med i skräpplocknings- och återvinningssessionen

LEDIG DAG! Victoriafallen är Afrikas äventyrshuvudstad så dra nytta av en bungee, ridtur, båtkryssning och mer!

PM

LEDIGT! Ge dig ut på en solnedgångskryssning eller helikopterflygning över Falls.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Volontärboendet ligger mitt i naturen (Fuller Forest), så du kommer att få en underbar känsla utav "bush livet", och höra djuren bara några steg därifrån. På kvällarna njuter man av en brasa på det egna "braai" (bbq-området).
Det finns även internet som man får betala för men tänk på att ibland funkar det bra och andra dagar mindre bra.

Fuller Forest ligger bara 15 - 20 minuter utanför Victoriafallen, vilket gör att du på kvällarna och helgerna har flexibiliteten att hitta olika saker som bungyjump, en promenad i nationalparken, en helikoptertur över vattenfallet och mycket mer . I stadskärnan hittar du självklart även banker, restauranger, nattklubbar och butiker. För att ta dig till centrum behöver du transport, men du kan få hjälp med detta i programmet.

Alla måltider, frukost, lunch och middag är inkluderade och tillagas av personalen. Tänk på att vatten bör köpas på flaska.


Varje dag som volontär i Victoria Falls börjar med en tjugo minuters bilresa tidigt på morgonen in i bushen till platsen för lejonen, Masowe. Det är en speciell känsla att sitta på lastplanet och se det afrikanska landskapet, soluppgången och ett gäng babianer vid sidan av vägen. Då känner man sig långt hemifrån, på ett bra sätt.

Victoria FallsÖversatt

Varför Victoria Falls med GoXplore?

  • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projektet
  • Du får lära dig om Afrikas ekosystem
  • Du får personlig rådgivning inför din resa
  • Du kommer få närkontakt med lejonen
  • Du kommer få en upplevelse för livet!
  • Du kan besöka det mäktiga Viktoria Fallen
  • Tips om aktiviteter i Viktoria Fallen
  • Utbildning inför ditt valda projekt
  • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
  • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen på nära håll

Visum

När du anländer till Zimbabwe måste du köpa ett affärsvisum, giltigt i 30 dagar. Vi rekommenderar dig att köpa dubbelinkomstversionen för USD 45, då behöver du inte ansöka om ett nytt visum. Om du planerar att besöka Victoriafallen i Zambia under din vistelse behöver du inte ansöka om ett nytt visum. Om du inte är säker på om du vill lämna Zimbabwe kan du köpa ett engångsvisum för USD 30. Det är mycket viktigt att du har tillräckligt med amerikanska dollar för att täcka denna utgift, det är inte möjligt att betala i andra valutor.

Det är också mycket viktigt att ha ett biometriskt pass (maskinläsbart) och det är giltigt minst 6 månader efter hemkomsten. Du behöver också två tomma sidor i ditt pass. Glöm inte en giltig vaccination mot gula febern, speciellt om du vill utforska på egen hand före eller efter projektet. Du kan läsa mer om detta här: UD s sidor.

Avgångsskatt

Från mars 2011 införde Zimbabwe nya regler om avreseskatt. Det innebär att alla som lämnar Zimbabwe måste betala en skatt på 30 USD för att kunna lämna landet

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Vårt Victoria Falls-projekt startar vilken måndag som helst , året runt. Du bör flyga till Victoria Falls Airport , som ligger bara en kort bilresa från Fuller Forest camp. Du hämtas på flygplatsen och tas till lägret där du får en introduktion till projektet och lär känna de andra volontärerna.

Victoria faller

Staden Victoria Falls, bara 10-15 minuter upp på vägen från ditt läger, påstår sig vara en av Afrikas mest populära destinationer för dem som letar efter äventyr. Nedan hittar du några av de olika utflykterna du kan vara med på:

Lion Centre, Antilope Park

Följ med oss på en resa till Antelope Park farm. Utflykten kostar 500 UDS och det täcker transport och logi på gården. Du bör ta med minst 300-500 USD för att täcka aktiviteter, till exempel Sunset Cruise. Detta är frivilligt och måste bokas efter ankomst till gården. Detta är endast tillgängligt om du bor 3 veckor eller mer.

Victoria faller

Under din vistelse kommer du att ha lediga kvällar för att göra vad du vill. Kombinerat med en ledig dag varje vecka för att göra vad du vill. Victoriafallen är kända som Afrikas adrenalinhuvudstad, så det finns många spännande aktiviteter du kan ta del av. Vad sägs om en helikoptertur över fallen, bungyjump, forsränning, ridning, game drives, fallskärmshoppning eller kanske ta en dagsutflykt eller weekendresa till grannlandet Botswana.

Priser

Start date in 2024 Pris
2 veckor 22400
3 veckor 29600
4 veckor 36550
5 veckor 43000
6 veckor 49450
7 veckor 55600
8 veckor 61750
9 veckor 67900
10 veckor 74050
11 veckor 80150
12 veckor 86300

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


Vad är inkluderat:


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Victoria Falls

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Att vara volontär i Victoriafallen innebär att få se rovdjur på så nära håll att man annars aldrig skulle tro det var möjligt - Varje dag, flera gånger om dagen. Några vackrare djur är sällsynta syn. Otroligt hur intressant något så monotont kan bli. Efter två veckor kunde jag fortfarande inte få nog. Det var en så kort vistelse.

Kristine Victoria FallsÖversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Vaccinering

Alla deltagare bör uppdatera stelkrampsvaccinet och ta rabiesvaccinet. Projektet rekommenderar även hepatit A- och B-vaccinerna samt dricksvaccinet Ducoral. Victoriafallen ligger i ett område med malariautbrott, så du behöver malariatabletter. Vi rekommenderar typen som heter Malarone. Om du vill resa till Zambia under din vistelse i Zimbabwe krävs ett uppdaterat vaccin mot gula febern. Kontakta din husläkare för ytterligare hälsoinformation. Du kan också kontakta oss för exakt lokalisering av de olika projekten.

Hur är kommunikationsmöjligheterna?

Det finns internet i volontärhuset. Internetåtkomst och telefontäckning kan ibland vara lite upp och ner.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Eftersom all mat och logi ingår i programmet behöver du inte ta med extra pengar för det. Vi rekommenderar ca. 800 kr i fickpengar per vecka under projekttiden. Detta är till för om du vill vara med på turer och utflykter som inte är del av projektet.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår Reseförsäkring.

Försäkring

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Johan R beställde vårt Work & Travel Australien program för 7h sedan. Är det något för dig också??!