1. Frivillig arbeid Vic Falls 2. Frivillige hos Victoria Falls 3. Safari bil Vic Falls 4. Frivillig arbeid Vic Falls 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls 6. Magiske Vic Falls

Volontärarbete i Vic Falls Zimbabwe

Volontärarbete vid Victoriafallen är magiskt!

Läs mer

Victoria Falls

Volontärarbete med djur i Afrika är ett av de mest givande äventyren du kan ha. Du får inte bara uppleva och arbeta praktiskt med några av världens mest exotiska vilda djur som lejon, hyenor, struts och mer, utan du får göra det omgiven av natur och i en av de mest hisnande destinationerna, Victoria Falls, Zimbabwe.

Att driva ett viltreservat är ett 365 dagars arbete om året. Våra djur behöver daglig vård och underhåll för att säkerställa högsta standard på välfärd. Som volontär hos oss kommer du att gå med i ett team av engagerade människor och djur som gör skillnad och sprider budskapet om bevarande. När du inte sköter djurvård eller berikning kommer du att gå med vår kunniga naturvårds- och forskningschef på promenader, samtal, forskningsaktiviteter och körningar i vårt viltreservat och hjälpa till med att hantera, återställa och skydda reservatet.

Vem kan delta på programmet?

Det är viktigt att du tycker om djur och inte är rädd för att jobba hårt. Eftersom du kommer jobba med vilda djur är det viktigt att du är flexibel, eftersom den ena dagen inte är den andra lik, följer de regler som finns på projektet och det är också viktigt att ha goda kunskaper i engelska.


Några snabba fakta om Victoria Falls
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längd2 - 5 veckor
AnkomstplatsVictoria Falls
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare15 stk
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Resan till Victoria Falls, Zimbabwe har varit otrolig på så många sätt. Resan börjar lite dåligt då vi lyckades missa vårt flyg till Victoria Falls, så det var mycket problem med att få nya flyg, boende i Johannesburg etc. När vi först kom till Victoria Falls och på projektet gick allt väldigt mycket ja, och jag har lärt mig så mycket, både om djur, människorna och samhället i Zimbabwe, men inte minst om mig själv. Blev ett riktigt speciellt minne för livet, och jag saknar redan platsen och "livet" jag hade i Victoriafallen, och väldigt redo att göra något sånt här igen. Det jag tycker har gjort mest intryck på mig är helt enkelt att se hur lokalbefolkningen levde i Victoriafallen; allt från deras hus och skolor de har till utbudet av produkter i matbutikerna och hur dålig matkvaliteten var i de lokala butikerna. Jag jobbar i en mataffär här hemma så det var väldigt spännande och lärorikt att se vilken skillnad det är. Fick verkligen känna hur bra vi har det här hemma och uppskatta det jag faktiskt har. Människorna där nere har också gjort ett rejält intryck på mig med sin artighet och nyfikenhet, och hur öppna de var för mig. De ville lära mig allt möjligt och höra mycket om mig och mitt liv i Norge. Sammantaget har den här upplevelsen varit helt fantastisk, att se så mycket av Victoria Fall-gemenskapen, och även få vara så nära och lära sig om 37 lejon. Verkligen en underbar upplevelse. Det här är en upplevelse och ett minne jag kommer att ta med mig vidare. Stort tack för din fina uppföljning och att du alltid funnits tillgänglig!

Linda Victoria FallsÖversatt

Projekt

Vi är stolta över vården och underhållet av våra räddade vilda djur och strävar efter att upprätthålla den högsta standarden för välfärd. Vårt mål är att hjälpa till med räddning och rehabilitering av föräldralösa och skadade djur samt tillhandahålla ett evigt hem i vår fristad för vilda djur som inte kan överleva i naturen eller är föremål för konflikter mellan människor och vilda djur.

Våra djur fungerar som ambassadörer för olika bevarande- och samhällsinitiativ genom att hjälpa oss att sprida budskapet om bevarande genom utbildning och exponering.
Vi är dedikerade till att bevara och underhålla det privata viltreservatet där vårt projekt är baserat. Övervaka och hantera dess flora och fauna, anti-tjuvjakt och datainsamling.
Alla våra aktiviteter har specifika mål för att säkerställa att vi tillhandahåller en säker miljö för våra djur i centret, såväl som ett hälsosamt, mångsidigt ekosystem inom vårt reservat.

Detta projekt är baserat på 2000 hektar av vildmark, som ägs av Zimbabwes regering och är dedikerat till att skydda djur och natur. Tyvärr hade detta en gång skyddade land förlorat sitt syfte och var i ett snabbt tillstånd av nedgång. Projektet fokuserar på att rehabilitera detta område och behålla det som en fristad för vilda djur. Inget naturvårdsarbete är komplett utan tillväxt och utveckling av samhällena kring de områden vi arbetar i.

Det här är några av de aktiviteter du kan förvänta dig att delta i:

Gå med i våra initiativ för vård och bevarande av vilda djur på ett privat viltreservat i Victoria Falls, ett av världens sju naturliga underverk.
Njut av unika och oförglömliga närmöten med våra magnifika afrikanska djur som lejon, hyena, struts, en mängd olika rovfåglar, för att nämna några.
Hjälpa till med deras dagliga vård och underhåll genom matning, städning, beteendeberikning och mer. Utöka din kunskap och passion för dessa djur och lär känna och älska deras individuella personligheter och karaktärer.

Ta hand om våra rehabiliterade och räddade djur

Vi har 14 olika arter av djur som vi tar hand om i vårat center som du är involverad it att ta hand om. Detta innebär att städa, mata och berika dem! Du kan också ta ut vissa av våra djur på återvildningspromenad där de kan utforska vildmarken och bekanta sig med att leta efter sin egna föda.

Övervakning av elefanters påverkan

Elefantpopulationer i övre Zambezi har effekter på andra arter och vegetation, förvärrat av den växande mänskliga populationen. Övervakningen innebär att spåra elefanters rörelser, bedöma vegetationen genom fotopunkter, kvadranter och transekter. Du kommer att kunna delta i vissa projekt inom detta med vår naturvårds- och forskningschef.

Reserve Management

Dags att bli smutsig. Här hjälper du till med olika projekt beroende på säsongen. Detta kan innebära att hjälpa med att fixa vägar, leta efter snaror som kan skada djur, sätta upp staket runt stora träd för att skydda dem mot elefanter, kontrollbränning och massa mer! Varje vecka är olika.

Som deltagare i projektet får du en introduktion innan projektet startar. Här får du lära dig vad du ska göra och vad du inte ska göra. Hela projektet är en läroprocess.

SPELA

På detta projekt är inte två dagar lika, men en vecka kan se ut ungefär så här:

måndag
tisdag
onsdag
torsdag
fredag
AM 1
Utfodring och rengöring av djurinhägnaderUtfodring och rengöring av djurinhägnader

Utfodring och
rengöring av djurinhägnader
Utfodring och rengöring 
av djurinhägnader
Njut av en game drive i Zambezi nationalpark
Skräpplockning eller tillverka EcoBricks
AM 2
Viltkamera - 
reasearch projekt

Lejon/ Hyena matning
och rengöring av inhägnader
Besök våra räddade
hyenor

Fågelundersökning
AM 3
DjurberikningFortsättningÖvervakning av elefantpåverkan
Underhåll av inhägnad

PM 
Lejonberikande projekt och se vår fantastiska lejonmatningUnderhåll av inhägnaderReserve ManagementProjekt för övervakning av vilda djur
Kväll
Spelkväll
Ledig kväll
Kväll runt lägerelden
Ledig kväll
Middag på en av Vic Falls kända restauranger (extra kostnad)
lördag
söndag
AM
Valfritt - Lejonmatning och rengöring  av inhägnader
LEDIG DAG! Victoriafallen är Afrikas äventyrshuvudstad så dra nytta av en bungee, ridtur, båtkryssning och mer!
PM
LEDIGT! Ge dig ut på en solnedgångskryssning eller helikopterflygning över Falls.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Volontärboendet ligger mitt i naturen (Fuller Forest), så du kommer att få en underbar känsla utav "bush livet", och höra djuren bara några steg därifrån.

Fuller Forest ligger bara 15 - 20 minuter utanför Victoriafallen, vilket gör att du på kvällarna och helgerna har flexibiliteten att hitta olika saker som bungyjump, en promenad i nationalparken, en helikoptertur över vattenfallet och mycket mer . I stadskärnan hittar du självklart även banker, restauranger, nattklubbar och butiker. För att ta dig till centrum behöver du transport, men du kan få hjälp med detta i programmet.

Alla måltider, frukost, lunch och middag är inkluderade och tillagas av personalen. Det finns personal som städar volontärutrymmena och gratis WiFi.

Som volontär har du en paus mitt på dagen och söndagar lediga. Den här gången är det inte svårt att fylla i Victoriafallen. Jag utforskade staden, var på den lokala marknaden, låg vid poolen vid rastlägret, såg vattenfallet, åkte på elefantridning, drack öl på Shoestrings (lokalt backpackerställe), åt middag på Boma, åkte på safari, flod kryssning och dagsutflykt till Botswana, så de tre stora – bara för att nämna några. En resa till de lokala byarna anordnades också för oss volontärer. Där fick vi se hur folk bor i byarna. Höjdpunkterna var att provsmaka den lokala rätten sadza och se barnen i byarna dansa för oss.

Victoria FallsÖversatt

Varför Victoria Falls med GoXplore?

  • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projektet
  • Du får lära dig om Afrikas ekosystem
  • Du får personlig rådgivning inför din resa
  • Du kommer få närkontakt med många djur
  • Du kommer få en upplevelse för livet!
  • Du kan besöka det mäktiga Viktoria Fallen
  • Tips om aktiviteter i Viktoria Fallen
  • Utbildning inför ditt valda projekt
  • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
  • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen på nära håll

Visum

När du anländer till Zimbabwe måste du köpa ett affärsvisum, giltigt i 30 dagar. Vi rekommenderar dig att köpa dubbelinkomstversionen för USD 45, då behöver du inte ansöka om ett nytt visum. Om du planerar att besöka Victoriafallen i Zambia under din vistelse behöver du inte ansöka om ett nytt visum. Om du inte är säker på om du vill lämna Zimbabwe kan du köpa ett engångsvisum för USD 30. Det är mycket viktigt att du har tillräckligt med amerikanska dollar för att täcka denna utgift, det är inte möjligt att betala i andra valutor.

Det är också mycket viktigt att ha ett biometriskt pass (maskinläsbart) och det är giltigt minst 6 månader efter hemkomsten. Du behöver också två tomma sidor i ditt pass. Glöm inte en giltig vaccination mot gula febern, speciellt om du vill utforska på egen hand före eller efter projektet. Du kan läsa mer om detta här: UD s sidor.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Vårt Victoria Falls-projekt startar vilken måndag som helst , året runt. Du hämtas på flygplatsen och tas till lägret där du får en introduktion till projektet och lär känna de andra volontärerna.

Victoria fallen

Staden Victoria Falls, bara 10-15 minuter upp på vägen från ditt läger, påstår sig vara en av Afrikas mest populära destinationer för dem som letar efter äventyr. Nedan hittar du några av de olika utflykterna du kan vara med på:

Victoria Falls

Under din vistelse kommer du att ha lediga kvällar för att göra vad du vill. Kombinerat med en ledig dag varje vecka för att göra vad du vill. Victoriafallen är kända som Afrikas adrenalinhuvudstad, så det finns många spännande aktiviteter du kan ta del av. Vad sägs om en helikoptertur över fallen, bungyjump, forsränning, ridning, game drives, fallskärmshoppning eller kanske ta en dagsutflykt eller weekendresa till grannlandet Botswana.

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 23200
3 veckor 30650
4 veckor 37900
5 veckor 44600
6 veckor 51250
7 veckor 57650
8 veckor 64050
9 veckor 70450
10 veckor 76850
11 veckor 83250
12 veckor 89650

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


Vad är inkluderat:

FLYGRESAN

Ankomstort i Zimbabwe :Vic Falls

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Ankomstdag : Måndagar året runt.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.
Du får mera information av oss när du bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Victoria Falls

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Som volontär har du en paus mitt på dagen och söndagar lediga. Den här gången är det inte svårt att fylla i Victoriafallen. Jag utforskade staden, var på den lokala marknaden, låg vid poolen vid rastlägret, såg vattenfallet, åkte på elefantridning, drack öl på Shoestrings (lokalt backpackerställe), åt middag på Boma, åkte på safari, flod kryssning och dagsutflykt till Botswana, så de tre stora – bara för att nämna några. En resa till de lokala byarna anordnades också för oss volontärer. Där fick vi se hur folk bor i byarna. Höjdpunkterna var att provsmaka den lokala rätten sadza och se barnen i byarna dansa för oss.

Victoria FallsÖversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Vaccinering

Alla deltagare bör uppdatera stelkrampsvaccinet och ta rabiesvaccinet. Projektet rekommenderar även hepatit A- och B-vaccinerna samt dricksvaccinet Ducoral. Victoriafallen ligger i ett område med malariautbrott, så du behöver malariatabletter. Vi rekommenderar typen som heter Malarone. Om du vill resa till Zambia under din vistelse i Zimbabwe krävs ett uppdaterat vaccin mot gula febern. Kontakta din husläkare för ytterligare hälsoinformation. Du kan också kontakta oss för exakt lokalisering av de olika projekten.

Hur är kommunikationsmöjligheterna?

Det finns internet i volontärhuset. Internetåtkomst och telefontäckning kan ibland vara lite upp och ner.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Eftersom all mat och logi ingår i programmet behöver du inte ta med extra pengar för det. Vi rekommenderar ca. 800 kr i fickpengar per vecka under projekttiden. Detta är till för om du vill vara med på turer och utflykter som inte är del av projektet.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår Reseförsäkring.

Försäkring

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 50h sedan. Är det något för dig också??!