1. Frivillig arbeid Vic Falls 2. Frivillige hos Victoria Falls 3. Safari bil Vic Falls 4. Frivillig arbeid Vic Falls 5. Frivillig arbeid med løver Vic Falls 6. Magiske Vic Falls

Volontärarbete med lejon på Lion Encounter i Zimbabwe

Volontärarbete med lejon vid Victoriafallen är magiskt! Föreställ dig att vakna upp till lejonen, fortsätta dagen med volontärarbete för dessa lejon på projektet och sedan forsränning på Zambezifloden.

Läs mer

Victoria Falls

Covid status

Öppet

Antingen vaccinerad (två doser) eller negativt PCR-test ej äldre än 48 timmar före avresa.

På projektet Victoria Falls arbetar du nära djuren och blir en del av den dagliga driften av ett privat reservat. Du kommer bland annat att tillverka leksaker av naturliga element i naturen, skära upp kött, delta i utfodringen, städa inhägnen och bidra till det allmänna underhållet av gården. Programmet ger dig en verklig introduktion och god kunskap om de afrikanska vilda djuren och deras liv, samt en nära inblick i arbetet i ALERT (African Lion and Environmental Research Trust), en stiftelse som bildades 2005 för att arbeta för lejon och miljömedvetenhet i de lokala samhällen de arbetar med.

Ett av huvudmålen med projektet är att upprätthålla lejonpopulationen i Afrika. Tidigare fanns det cirka 250 000 lejon på den afrikanska kontinenten. Idag finns bara ca 18 000 - 25 000 stycken kvar av detta kattdjur som har sin bakgrund i bland annat sjukdomar, jakt och befolkningsspridning i området. På projektet kommer du att komma i nära kontakt med lejonen som bor där, och bland annat vara med och mata dem. Dessutom bidrar du genom att lära barnen i närsamhället om vikten av att bevara naturen och djuren som lever omkring dem, så kallad Conservation Education. Konflikter mellan människor och vilda djur är några av de saker som sätter störst press på djurpopulationerna i Afrika och det är helt avgörande att informera lokalsamhällena om sätt att hantera detta

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år och är minst 155 cm lång. Det är viktigt att du tycker om djur och inte är rädd för att jobba hårt. Eftersom du kommer jobba med vilda djur är det viktigt att du är flexibel, eftersom den ena dagen inte är den andra lik, följer de regler som finns på projektet och det är också viktigt att ha goda kunskaper i engelska.

Här är en video från projektet

Några snabba fakta om Victoria Falls
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längd2 - 5 veckor
AnkomstplatsVictoria Falls
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare15 stk
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Att vara volontär i Victoriafallen innebär att få se rovdjur på så nära håll att man annars aldrig skulle tro det var möjligt - Varje dag, flera gånger om dagen. Några vackrare djur är sällsynta syn. Otroligt hur intressant något så monotont kan bli. Efter två veckor kunde jag fortfarande inte få nog. Det var en så kort vistelse.

Kristine Victoria FallsÖversatt

Projekt


Ingen dag är den andra lik när man arbetar med lejon och andra vilda djur. Vädret spelar också en avgörande roll för hur dagarna fördelas. Och slutligen kan begreppet 'African Time' upplevas som frustrerande av oss som är mer vana vid att saker händer på överenskomna tider. Därför är några av de viktigaste egenskaperna för att trivas i projektet flexibilitet, förståelse och äventyr!

Det här är några av de aktiviteter du kan förvänta dig att delta i:

De få reservat som återstår i Zimbabwe är oerhört värdefulla och måste till varje pris skyddas. Därför kommer en del av dina arbetsuppgifter att innebära hjälp med att hitta och ta bort fällor, kontroll för hål, ha koll på stängsel samt att reparera dem. Dessa verksamheter är vanligtvis till fots i reservatet och som en utbildad guide har hand om.

På detta projekt arbetar du måndag till lördag. På söndagen är man ledig och kan på så vis utforska mer utav Viktoria Fallen.

Predator & Wildlife Research
I Zambezi nationapark kommer du att få arbeta tillsammans med vår duktiga forskargrupp, och just här finner man lejon, leopard, gepard, afrikansk vildhund , fläckig hyena med flera. Din roll blir att hjälpa till och assistera genom att samla in grundläggande uppgifter om varje art som sedan används för att förbättra kunskapen om dem alla. Detta innebär och inkluderar, spårning datainsamling och övervakning utav hyena, leopard och andra rovdjur som befinner sig i och omkring området. Du kommer även få räkna in andra rovdjur med hjälp utav iakttagelse, och undersökningar. Stora rovdjur spelar en viktig roll in i ekosystemet och som sådan, måste deras antal och beteende och distribution ständigt övervakas.

Community Involvement
En viktig del utav din volontärvistelse kommer vara genom att hjälpa till inom det lokala samhället - här får du bidra med utbildning och insamling av uppgifter just för att visa och ge kunskap inom konflikten mellan människa och djur. Det är viktigt att visa och ge barnen som lever i och/eller nära nationalparker fakta om djuren som lever i Afrika, och ge dem kunskapen om varför det är så viktigt att upprätthålla vilda djur och miljömässig hållbarhet.
Just den här biten av volontärarbete ger dig en nära och verklig smak av zimbabwiska kultur.

Elephant Research
Du kommer att dokumentera läget, storleken och strukturen över elefanthjorden - du kommer att få hjälpa till att bygga upp en databas över de enskilda elefanterna genom att observera olika identifikations markörer såsom deras öron, snabel storlek och form som identifikationsmarkörer.

Park Conservation
Dags att smutsa ner sig lite. När det är dags för park conservation får du hjälpa till att ta bort främmande växtarter, hjälpa till med vattenhål, ta bort snaror som skadar och dödar djuren ute i bushen, samt plocka upp skräp för att hålla naturen ren och fin.

Arbetsuppgifter består även utav:

Upplevelser:


I djurens värld är ingen dag den andra lik men nedan är ett ungefärligt schema:

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

AM 1

Enclosure check and boundary patrol

Enclosure check and Wildlife tracking

Bird Survey

Enclosure check and snare sweeping

Head out to Research Game Drive in the Zambezi National Park to document wildlife sightings for the research team

AM 2

Behaviour Enrichment

Bush management

Birds of prey talk

Camp road maintenance

PM 1

Camera Trapping

Bush management

Birds of prey talk

Photograph male lions running and pouncing on prey during lion feed

PM 2

Enclosure cleaningTree Nursery/Planting or Invasive plant removalEnclosure cleaning/lion feedingPhotograph male lions running and pouncing on prey during lion feed

Evening

Games/Movie Night/Quiz Night

Night drive around camp

Evening around the campfire

Night Game Drive

Dinner at one of Vic Falls renowned restaurants (extra cost)


Saturday


AM

Join litter pick and recycling session

SUNDAY DAY OFF! Victoria Falls is the adventure capital of Africa so take advantage by doing a bungee, horse ride, boat cruise, and more!

PM

TIME OFF! Venture out on a sunset cruise or helicopter flight over the Falls.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Volontärboendet ligger mitt i naturen (Fuller Forest), så du kommer att få en underbar känsla utav "bush livet", och höra djuren bara några steg därifrån. På kvällarna njuter man av en brasa på det egna "braai" (bbq-området).
Det finns även internet som man får betala för men tänk på att ibland funkar det bra och andra dagar mindre bra.

Fuller Forest ligger bara 15 - 20 minuter utanför Victoriafallen, vilket gör att du på kvällarna och helgerna har flexibiliteten att hitta olika saker som bungyjump, en promenad i nationalparken, en helikoptertur över vattenfallet och mycket mer . I stadskärnan hittar du självklart även banker, restauranger, nattklubbar och butiker. För att ta dig till centrum behöver du transport, men du kan få hjälp med detta i programmet.

Alla måltider, frukost, lunch och middag är inkluderade och tillagas av personalen. Tänk på att vatten bör köpas på flaska.


Som volontär hade jag många olika uppgifter; Jag var med på lejonvandringar, lagade mat åt lejonen (vilket inte är en uppgift för fittor, vi skar upp och vägde bland annat en giraff på 600 kg), observerade lejonens beteende i samband med forskning, städade inhägnader, tittade för fällor, lärt sig om språk, kultur och den afrikanska bushen. På lördagar fick vi också åka till det lokala barnhemmet, där vi hjälpte till att servera mat och lekte med barnen.

Victoria FallsÖversatt

Varför Victoria Falls med GoXplore?

  • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projektet
  • Du får lära dig om Afrikas ekosystem
  • Du får personlig rådgivning inför din resa
  • Du kommer få närkontakt med lejonen
  • Du kommer få en upplevelse för livet!
  • Du kan besöka det mäktiga Viktoria Fallen
  • Tips om aktiviteter i Viktoria Fallen
  • Utbildning inför ditt valda projekt
  • Du får lära dig massor om Afrikas kultur och historia
  • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen på nära håll

Visum

Du måste anlända på ett 30 dagars affärsvisum. Du får detta på flygplatsen vid ankomst. Det är viktigt att ha ett giltigt svenskt pass, som är giltigt i minst 6 månader efter hemresan till Sverige igen, samt minst två tomma sidor i passet.


Visumet kostar 30USD (single entry), 45USD (dubbel inresa) eller 100 USD (multiple entry) för norrmän, och det är viktigt att du tar med dig detta belopp hemifrån. Det går inte att betala med annan valuta. Vi kommer att skicka mer information om detta närmare avresa

Om du ska arbeta som volontär längre än 4 veckor måste du köpa ett extra arbetstillstånd, som kostar 500 USD. Detta köper du efter att ha anlänt till projektet, för de första 30 dagarna av affärsvisumet är över , och projektpersonalen hjälper dig med processen.

Avreseskatt:

Från mars 2011 har Zimbabwe infört nya regler för avreseskatt. Det betyder att alla som reser ut ur Zimbabwe måste betala en avreseskatt på 35 USD för att få lämna landet.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Ankomstdagar 2023


Januari: 2, 16
Februari: 6, 13
Mars: 6, 13, 27
April: 3, 17
Maj: 1, 17, 29
Juni: 5, 19
Juli: 3, 10, 17 & 24
Augusti: 14, 21, 28
September: 4, 18
Oktober: 2, 16
November: 6, 13, 27
December: 11, 25

FLYGRESAN

Ankomstort i Zimbabwe : Harare eller Bulawayo.

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Man kan flyga in till både Harare och Bulawayo och du blir upphämtad på flygplasten och sedan skjutsad till projektet. Harare: ankomst söndag innan klockan 1400 och lämnar projektet en söndag, avresa tidigast 1200.Bulawayo: ankomst måndag och lämnar projektet en måndag. Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.
Du får mera information av oss när du bokat ditt program.


Priser

Startdatum 2023 Pris
10 weeks 67950
11 weeks 73650
12 weeks 79350
2 weeks 20300
3 weeks 26500
4 weeks 32550
5 weeks 38550
6 weeks 44450
7 weeks 50400
8 weeks 56350
9 weeks 62200

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


Vad är inkluderat:


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Victoria Falls

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Att vara volontär i Victoriafallen innebär att få se rovdjur på så nära håll att man annars aldrig skulle tro det var möjligt - Varje dag, flera gånger om dagen. Några vackrare djur är sällsynta syn. Otroligt hur intressant något så monotont kan bli. Efter två veckor kunde jag fortfarande inte få nog. Det var en så kort vistelse.

Kristine Victoria FallsÖversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Vaccinering

Alla deltagare bör uppdatera stelkrampsvaccinet och ta rabiesvaccinet. Projektet rekommenderar även hepatit A- och B-vaccinerna samt dricksvaccinet Ducoral. Victoriafallen ligger i ett område med malariautbrott, så du behöver malariatabletter. Vi rekommenderar typen som heter Malarone. Om du vill resa till Zambia under din vistelse i Zimbabwe krävs ett uppdaterat vaccin mot gula febern. Kontakta din husläkare för ytterligare hälsoinformation. Du kan också kontakta oss för exakt lokalisering av de olika projekten.

Hur är kommunikationsmöjligheterna?

Det finns internet i volontärhuset. Internetåtkomst och telefontäckning kan ibland vara lite upp och ner.

Hur mycket pengar behöver jag ha med mig?

Eftersom all mat och logi ingår i programmet behöver du inte ta med extra pengar för det. Vi rekommenderar ca. 800 kr i fickpengar per vecka under projekttiden. Detta är till för om du vill vara med på turer och utflykter som inte är del av projektet.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår Reseförsäkring.

Försäkring

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Zimbabwe » Victoria Falls

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!