Eveliina på Bali i sköldpaddsprojektet

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Två flyg och kanske totalt 15 timmar i luften tills jag anlände till Denpasars flygplats, bagageförsening på ungefär en timme, men äntligen är jag redo för min destination. Green Lion-föraren vet hur han ska berätta att vi fortfarande väntar på ytterligare två volontärer. Efter en galen åktur kom jag fram till Kajabyn Penestana, där frivillighemmet ligger. Klockan är nästan 22 och det ösregnar. Vår koordinator tar mig till boendet som ligger i ett litet separat hus. Huset har två rum och en stor härlig veranda. En tjej har redan kommit till vårt rum före mig, men hon sover.


Jag vaknar av ljudet av min väckarklocka. Fler deltagare kom senare på natten och vi hälsade på varandra. Vi är 8 stycken i samma boende och vi kommer från 5 olika länder. Tillsammans går vi till matsalen för frukost och där finns bröd, frukt, ägg, gröt etc. Klockan 9 hämtar vår guide oss och vi åker direkt till Ubud till marknaden och undrar över Apskogen.


Bekantskapsveckan fortsätter med ett annat program och veckan är full av att lära känna en ny kultur och ett nytt land. Vi försöker till och med lära oss lite av det lokala språket. Den här veckan var det underbart att lära känna de andra volontärerna ordentligt också. Efter en vecka startar projektet på måndag och jag flyttade till Nusa Penida tillsammans med andra som också själva valt sköldpaddsprojektet!

Första dagen med sköldpaddorna: Jag skär upp fisken som vi matar till sköldpaddorna. Jag var tvungen att se till att alla får mat och inte börjar mobba varandra. Efter två timmar var allt klart jobbmässigt och det var dags för lunch. Vid tvåtiden började arbetet igen och den här gången är jag i grupp på väg till stranden för att samla sjögräs och leta efter krabbor. Dessa används för att behandla/behandla sköldpaddorna. Häromdagen får jag rengöra tankarna och även borsta sköldpaddsskalen. De är så söta när man lyfter upp dem ur vattnet. Vissa har kämpat en del i havet såklart, men de är i bra form när de kommer ut i havet igen. Äntligen kom också dagen då det var min tur att ge medicin till sköldpaddorna. En svampdödande vätska som sprayas på sköldpaddornas fenor. Sköldpaddor har sår och de måste rengöras med en antiseptisk lösning.

I slutet av projektet kom de små åkarna i havet och mitt äventyr är över här. Sköldpaddorna var tillräckligt gamla och starka nog för havet! Vi går på stranden och ser hur sköldpaddorna sakta börjar krypa sig från sanden till havet. Slutligen ser vi små försvinnande skuggor under vattnet och känner att detta eget verk verkligen har haft en viktig betydelse


Reseberättelser från 2017 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Eveliina på Bali i sköldpaddsprojektet

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!