GoXplore på Bali

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Då hade dagen kommit för mig att åka på ett fantastiskt äventyr med GoXplore och uppleva projekten på Bali, Thailand och Sri Lanka. Resan började på Bali. Efter en lång flygning kom jag fram till Denpasar och möttes av chauffören som körde mig till Ubud. Själva resan ca 2 timmar. Det var härligt att äntligen komma till Didi house volontärcenter där jag skulle stanna de närmaste dagarna. När jag kom mitt i natten var det inte mycket som hände när jag kom dit. Jag somnade för att bli laddad till nästa dag. Den första dagen började vi dagen tidigt. Jag besökte dagisprojekten. Detta var ett mycket trevligt projekt. Alla barn som var mellan 5 och 7 år var så glada över att nya människor kom in i deras klassrum för att leka med dem och lära dem mycket användbar och enkel engelska. Efter att ha "lekt" lite med barnen gick resan vidare till undervisningsprojekten. Här är barnen i åldrarna 7 till 12 år. Här fick jag vara med på en engelsklektion där vi skulle lära barnen om namnen på olika grönsaker och frukter på engelska. Det var helt fantastiskt att se hur dessa barn var så engagerade, glada och inte minst tävlingsinriktade på att svara så snabbt som möjligt och så korrekt som möjligt. Efter att vi hade besökt 4 olika skolor gick färden vidare till "apskogen". Det här var väldigt roligt och fascinerande med alla "aporna" som bara slappade i trädgården och turister kunde bara lugnt gå förbi utan att aporna var rädda eller skrämma allmänheten. Efter att vi var klara vid apskogen gick vi in i Ubuds centrum. Ubuds centrum är stort med massor av butiker och restauranger. Bali har sin egen produktion av ris, så vi besökte även en risplantage. Efter att vi var klara med risfältet gick vi till en lokal skola där jag tittade på renoveringsprojektet. Det här var ett mycket utmanande projekt, speciellt när det var varmt, men samtidigt väldigt roligt att hjälpa till att renovera en skola för att göra vardagen bättre för barnen. Vi åt middag i centrum på en lokal restaurang där vi åt lokal mat som smakade helt otroligt!

Nästa dag började mycket tidigare än igår när vi skulle till Lovina. Längs vägen stannade vi till vid ett hinduiskt tempel och en riktigt fin strand. Själva bilresan från Ubud - Lovina tog ca 3 timmar med stopp. När vi kom till Lovina fick jag vara med på lite av introduktionsdagen tillsammans med de andra volontärerna som var i Lovina. Vi gick till ett buddhistiskt tempel där vi fick en bra inblick i buddhismen. Efter detta gick vi till varma källor där vi badade lite. Lovina är mycket mindre stad än Ubud. Det finns en liten stadskärna med några affärer och restauranger. Volontärcentralen i Lovina ligger ca 100 meter från en strand som jag tog ett kallt dopp i senare under dagen då det var otroligt varmt den dagen. Besöket på värmekällorna blev kort då jag skulle gå vidare och titta på dagisprojekten och undervisningsprojekten i Lovina. Detta är väldigt likt det i Ubud. Jag tycker att Lovina verkligen var en "pärla". Helt annorlunda jämfört med Ubud. Ubud är en storstad med massor av skotrar, horn och kött, medan Lovina var mer charmig och tyst. Färre turister jämfört med det i Ubud. Jag återvände till Ubud på kvällen och kvällen följdes av en "välkomstfest" för de nya volontärerna på volontärcentret.

Sista dagen användes till att resa in till Ubuds centrum för lite shopping och slappna av innan jag fick ta planet vidare till Thailand då jag hade haft några väldigt långa dagar framför mig. Det är väldigt billigt att ha ett spa och massage på Bali i nivå med Thailand, så jag tog bara en liten timmes avkoppling innan jag åt en god balinesisk lunch. Jag önskar att jag hade haft mer tid på Bali då jag ville uppleva sköldpaddsprojektet i Nusa Penida samt ha tid att resa till Lombok men det var alldeles för långt borta och jag hade inte mycket tid eftersom resan fick fortsätta också. Jag måste säga att Bali precis blev min favorit. Allt var bara perfekt här. Lokalbefolkningen som var så gästvänliga, de log hela tiden och såg verkligen efter dig hela tiden. Vädret, maten, kulturen. Jag kommer definitivt att åka tillbaka igen till Bali senare!


Rabia

Reseberättelser från 2017 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » GoXplore på Bali

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar