Wild Experience - Ranchstay New Zealand

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Farmstay New Zealand är något jag verkligen rekommenderar. Hela upplevelsen, både på gården och resan runt efteråt var bara helt fantastisk. Även om resan ner inte gick riktigt som planerat då första flyget var försenat så jag hann inte med resten. Och efter nästan 2 dagar på resan tappades resväskan bort under resan, så de första dagarna i Auckland var jättebra. Trots att du rest till andra sidan jordklotet, långt borta från allt och alla som är bekanta, var det lugnande att veta att du hade Internex NZ där nere för hjälp och stöd om du skulle stöta på problem eller behöva hjälp med något.

Fick första dagen att slappna av lite, komma över jetlaggen och tidsskillnaden och lära känna staden lite. Dagen efter skulle jag träffas på Internex NZ:s kontor i centrala Auckland, där de fick en överblick över vad man kan förvänta sig från tiden vi skulle ha på gården, vilka förväntningar som förväntas av oss och liknande. Vi fick även lite tips om vad vi skulle kunna göra i Auckland de närmaste dagarna innan vi åker till gården, och lite om olika resebyråer som vi skulle kunna resa runt i landet med under vår vistelse på Nya Zeeland. De berättade också för oss hur vi skulle ta oss dit vi skulle när vår vistelse i Auckland var över.

Sedan bar det av till gården. Gården jag var på låg i soliga Hawke's Bay uppe på Nordön. Helt otrolig natur där att träna hästarna i, vilket var mitt huvudsakliga jobb medan jag var där nere. Föräldrarna i familjen var aktivt engagerade i jakten, så det mesta av mitt jobb var att hålla sina hästar i form, samt sköta alla djur på gården, ta morgonfoder och kvällsfoder. Jag hade också en del hushållsarbete att göra, förutom att hjälpa till där det behövdes antingen med huset, eller med den nya gården de byggde.

Jag fick också vara med på en jakt för att testa hur det var. Jag var med på familjeutflykter, och på dagsturer där man reste till några vänner till dem och red på en långresa. Fick även chansen att se lite av Horse of the Year som är uppe i Hastings i Hawke's Bay, som är det största hästevenemanget nere på Nya Zeeland. Under min vistelse var jag också en del av mormoderns familj och hjälpte henne att träna sina hästar, då hon också var aktiv med jakt.


Att få möjligheten att uppleva detta underbara land från hästryggen var helt otroligt. Jag lärde mig så mycket, både om mig själv och om kulturen där nere. Detta är verkligen en upplevelse som jag varmt rekommenderar.


- Vilde (deltagare på Rachstay New Zealand 2019)

Reseberättelser från 2019 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Ranchstay Nya Zeeland.

Hem » Reseberättelse » Wild Experience - Ranchstay New Zealand

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar