Det var en upplevelse för livet!

Nu är jag tillbaka i ett snöigt Sverige efter min resa! Med många nya intryck och erfarenheter känner jag att jag växt massor som människa. När jag kom fram till Kapstaden den 20 november, trött efter den långa resan, kändes det så otroligt länge att vara borta i 3 veckor. Nu när jag är hemma igen känner jag att det gick så snabbt så jag börjar tvivla på att jag ens varit där! Trots att jag hade några dagar då jag längtade hem så är detta det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv och jag är så glad att jag bokade detta och åkte! Har gjort så mycket kul, träffat så mycket roligt folk, lärt mig så mycket om världen, andra och mig själv.

Jag har fått se och göra så mycket som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva! Jag var i början stressad över allt jag ville hinna med, men jag kan säga att jag hann med precis allt jag ville och en massa mer. En tripp ner till Cape Point och Cape of Good Hope, hälsa på pingvinerna i Boulders beach, vinprovning i Constantia och en rundvandring i färgstarka Bo-Kaap. Bestigning av Table Mountain vilket var bland det jobbigaste jag gjort men utsikten var så otroligt värd det! Bestigning av Lions Head vilket var snäppet enklare, och en solnedgångspicknick på Signal Hill. Open air cinema i Kirstenbosch botaniska trädgård. En guidad tur på Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad tillsammans med andra politiska fångar. Listan kan göras oändligt lång!

Men det bästa med denna resa var ändå mitt projekt. Barnen och lärarna var så snälla och välkomnande, och jag kände verkligen att jag gjorde skillnad och hjälpte till. Eftersom barnen gått på sommarlov nu så var jag där de sista veckorna av terminen. Det innebar att färre och färre barn kom till skolan mot slutet, men lärarna hade fortfarande mycket jobb kvar, som att städa, rensa och förbereda för nästa skolår. Så sådant fick jag hjälpa till med! Kommer sakna barnen otroligt mycket men jag vet att det kommer gå bra för dem! <3

Något som jag också tar med mig som en väldigt positiv upplevelse är att bo på hostel med massor med andra volontärer. När jag kom dit bodde redan 25 personer där. Jag var orolig att alla skulle vara tajta redan och inte släppa in mig, men alla var SÅ välkomnande och några av dem är jag säker på att jag kommer ha kvar som vänner hela livet. Det var så kul att det alltid var någon där när jag kom hem från jobbet, vi kunde laga lunch tillsammans och man hade alltid någon att dra med till stranden, poolen eller waterfront, alltid någon att hänga med på kvällarna. När man bor så tätt inpå varandra blir man verkligen som en stor familj och det var verkligen härligt, man blev snabbt väldigt nära varandra.

Mina sista dagar i Kapstaden kände jag mig verkligen hemma där, jag hade lärt känna folk, staden och hela kulturen. Därför var det lite tungt att lämna, men tillbaka kan man alltid åka! Om du funderat på att åka, gör det! Det spelar ingen roll om du reser själv, du kommer få nya vänner redan första dagen, det är jag säker på. Kapstaden är en fantastisk stad med mycket historia och vacker natur, det finns något för alla. Det var för mig, och kommer vara för dig, en upplevelse för livet!Reseberättelser från 2016

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Sydafrika.

Hem » Reseberättelse » Det var en upplevelse för livet!

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!