En av de bästa upplevelserna jag haft!

Nu har jag kommit hem efter ett Working Holiday år i Australien, och att åka dit är verkligen en av de bästa upplevelserna jag haft!

När jag först bestämde mig för att jag ville åka till Australien var jag säker på att jag ville ha med mig en kompis, jag hade aldrig riktigt varit ute och rest innan och det skulle kännas lugnare att inte åka helt själv. Dock fick jag inte med mig någon pga. jobb, skola, pengar och liknande och det tog mig flera månader innan jag vågade boka resan själv, men när jag väl påbörjade processen med förberedelserna försvann all nervositet.

Jag träffade folk redan på flyget dit som var på samma program som jag, efter att vi landat och lämnat av allt på vårt hostel så spenderade vi våra första dagar med att besöka alla turistområden i Sydney, sen drog vi direkt vidare till Surf Camp lite utanför Sydney. Surf lägret varade ungefär en vecka och var ett jättebra sätt att börja australienresan på! Många nya vänner, god mat och mycket surfing, det var superkul verkligen. När veckan var slut bestämde jag mig för att ganska fort åka östkusten på en gång, jag åkte med greyhound buss hela vägen från Sydney till Cairns och gjorde små stopp på vägen där jag stannade ett par dagar eller en vecka på varje stopp. Mina favoriter var absolut Byron Bay och Frasier Island! Träffade nytt folk hela tiden, och många av dom jag träffade på östkusten, både andra backpackers och australienare, håller jag fortfarande kontakten med nu. Hela resan tog ca 1,5 månad och den här tiden spenderade vi med att sola och bada, festa, snorkla, campa eller bara köra runt och utforska.

Nu började det närma sig december och jag åkte tillbaka ner till Sydney för att försöka hitta jobb och ett lite mer permanent boende, jag lyckades hitta både jobb och ett rum i en delad lägenhet inom några veckor så när jul kom var jag inflyttad och redan bra vän med mina nya roommates. Jag hade verkligen tur och kom jättebra överens med dom jag bodde med och dom på mitt jobb, så även om dom kommande månaderna mest bestod av arbete så hade vi fortfarande kul på kvällarna. Sydney är dock extremt dyrt, och min lägenhet låg väldigt centralt mitt i CBD, och hade kanske inte någon superlön, så de blev ju att leva ganska mycket på en budget och pengarna tog ofta slut väldigt fort. Men det var det ändå värt! Hade superkul i Sydney, speciellt eftersom jag bodde där under jul och nyår också, så skulle inte bytt det mot något.

Efter nästan ett halvår i Sydney bestämde sig jag och en av mina rumskompisar att vi skulle fortsätta vidare. Vi tog en buss ner till Melbourne där vi spenderade ett par dagar för att sedan fortsätta på the great oceans road. Vi campade några nätter tills vi kom till Adelaide där vi åkte direkt till Kangaroo Island och efter det tog ett flyg och spenderade våra sista dagar i Darwin. Älskade Darwin, vi besökte Kakadu national park ett par dagar där vi fick se krokodiler, vattenfall, grottmålningar osv. Senare fick vi även chansen att dyka med krokodiler.

Det var mina sista dagar i Australien, efter det fortsatte jag sen vidare till Indonesien i två månader med en kompis jag träffat via jobbet. Både Australien och Indonesien var fantastiska och jag är så glad att jag åkte. Nu i efterhand är jag extremt tacksam över att jag åkte själv då jag kanske inte skulle gjort allt eller träffat alla som jag nu gjorde om jag hade åkt med någon annan! Jag har lärt mig så mycket, fått vänner över hela världen som jag fortfarande pratar regelbundet med, och fått minnen för livet! Kommer absolut återvända till Australien i framtiden för att se det jag inte hann med på den här resan.Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Work & Travel Australien.

Hem » Reseberättelse » En av de bästa upplevelserna jag haft!

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!