Maja – Underbart land, man vill bara ha mer!

Hej!

Jag är faktiskt fortfarande kvar i Costa Rica, kombinerade volontärarbete med en backpackresa med min pojkvän. Underbart land, man vill bara ha mer!

Jag har haft en superbra resa som började med 2 veckor hos en familj i San José samtidigt som jag pluggade spanska. Jättenöjd med familjen, jag fick ett eget rum och alla var så snälla, en utmaning att bara prata spanska hemma med dem dock, men väldigt givande.

Skolan var också toppen, eftersom det är lågsäsong i Costa Rica den här tiden på året var det väldigt få elever, vilket jag tyckte var ett plus eftersom det blev så små klasser! Jag var ledig fredag, lördag och söndag, så då hade man möjlighet att göra helgutflykter. Första helgen åkte jag till La Fortuna, en liten stad vid en vulkan, vi badade i varma källor, såg vulkanen och såg djur i regnskogen. Skolan var jättebra på att hjälpa till att fixa dessa resor!

På skolan fanns en kvinna som var ansvarig för volontärprojekten, hon hjälpte mig med vilka jag skulle välja och hur jag skulle ta mig dit. Toppen!

Jag kunde inte bestämma mig mellan två olika djurräddningscenter men då jag hade 4 veckors volontärjobb så tog jag två veckor på varje! Det blev Natuwa och Pardero Turrucares rescue center.

På det första projektet var det bara jag och en till volontär vilket jag verkligen gillade. Var mycket jobb och kändes verkligen att man hjälpte till! Jag fick hjälpa till att förbereda maten till djuren, dela ut maten och hjälpa till att städa burar. Ägarna och de som jobbade där permanent var underbara, rekommenderar detta projekt starkt! De hade massor av fåglar, ca 80 st red macaws. Och flera andra sorter. Men även apor, tapirer och jaguarer.

Det andra projektet var helt annorlunda! Det byggde verkligen på volontärerna, de enda som var permanent anställda där var veterinärer. Så när jag var där var vi ca 10 volontärer och de tyckte de var lite! Men det tyckte inte jag haha, tyckte inte att det var lika mycket jobb som det andra, mycket mer tid till att ta det lugnt och bada i poolen som de även hade, än att jobba. Här hade de massor av sengångare, men även apor och fåglar.

Båda projekten var bra, men på olika sätt, det beror på vad man är ute efter med sin resa!

På båda ställena är målet att släppa ut djuren i det vilda igen, eller om det inte går, att ge dem ett fint liv ändå. Är verkligen så glad att jag gjorde det här! Har varit en så häftig upplevelse som inte bara utvecklat mig som person, men också men spanska och min engelska!

Projekt nr 1. Fick följa med ägaren till grannbyn, vilket innebar att gå över tre floder, vattnet var liiite högre än vad han hade trott. Haha!

Projekt nr 1. Fria Macaws flög omkring på området, här sitter de ovanför matbordet.

Soluppgång påväg till jobbet från där vi bodde. En fin 5 minuterspromenad varje morgon!

Projekt nr 2. Detta är när jag fick görs "slothwalk" de hade 2 sengångare som behövde motioneras varje dag, då deras stora inhängnad inte var färdigbyggd än. Då bar man dem såhär till ett träd och de fick klättra omkring. Man håller dem i en pinne och med handskar så att de ska få så lite mänsklig kontakt som möjligt eftersom de ska släppas ut i framtiden.

Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Costa Rica.

Hem » Reseberättelse » Maja – Underbart land » man vill bara ha mer!

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!