Fanny tog tag i drömmen


Enda sedan jag var väldigt liten har jag haft en dröm om att en gång i livet resa utomlands. Helt på egen hand. Till ett helt främmande land. Med åren förvandlades drömmen till ett mål. Målet blev till en plan. Och för nästan ett år sedan blev planen verklighet. Med en biljett i handen stod jag där på flygplatsen och vinkade farväl till allt och alla som jag håller kär. Självklart var jag nervös men orolig var jag aldrig. På nått sätt hade jag en magkänsla som sa mig att vart än det här äventyret kommer leda så kommer det vara nått bra. Om jag bara visste...

Anledningen till att jag valde just farmstay-programmet är att jag brinner för allt som har med hästar att göra och ville kunna kombinera detta med att resa och upptäcka ett annat land. Och det var precis vad jag fick. En del av tiden har jag backpackat mig runt detta sagoland och har fått se och uppleva de mest magiska saker som finns. Spegelblanka sjöar, snöklädda berg, vattenfall, fallskärmshopp och så mycket mer. Och framförallt hat jag skapat vänner för livet.

Men mestadels av min tid i Nya Zeeland har jag spenderat hemma hos världens mest underbara familj. Huvudsakligen har jag tillbringat mina dagar i stallet med det jag älskar mest. Men jag har fått uppleva så mycket mer än så. De har tagit med mig på alla möjliga äventyr. Hästtävlingar, skidåkning i bergen, jaktdagar, rugbymatcher, spårat hjortar i skogen, till vattenfall och så mycket mer. Saker som jag i min vildaste fantasi aldrig kunnat drömma om. De har visat mig sitt land. Lärt mig om deras kultur och seder. Jag har fått vara med om att mata kalvarna varje morgon i 6 veckor. Leka med valparna. Hjälpa till och docka 8000 lamm. De har helt enkelt låtit mig vara en del av deras vardag. De har låtit mig vara en del av deras familj.

Även om jag nu lämnat landet och upptäcker andra delar av världen innan jag beger mig hemåt igen bär jag med mig många härliga minnen och lärdomar härifrån. Min tid på Nya Zeeland har verkligen satt sina spår i mig. Även om jag ser fram emot att få krama om min familj där hemma igen vet jag att jag numera har ytterligare en familj på andra sidan jorden dit jag vet att jag alltid är välkommen. Och det är mer än jag någonsin kunnat drömma om.


Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Ranchstay Nya Zeeland.

Hem » Reseberättelse » Fanny tog tag i drömmen

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!