Rebeccas reseberättelse från Australien

Nu sitter jag här hemma på Sveriges västkust och funderar över vart tiden har tagit vägen. Det är svårt att få ihop allt man känner och varit med om i bara en kort liten text men jag ska göra mitt bästa. Jag har levt i 20 år men har nog upplevt mer under det senaste året än vad jag har gjort i hela mitt liv. På 1 års tid har jag tagit studenten, flyttat hemifrån för första gången i mitt liv, besökt 3 nya länder, flugit 10 gånger samt träffat människor från alla världens hörn. Jag har samlat ihop en hel ryggsäck med nya erfarenheter. Oktober 2013 tog jag det stora steget, satte mig på planet mot Australien utan att veta vad som komma skulle, utan att veta att det skulle komma att visa sig att det varit det bästa beslutet jag har tagit i hela mitt liv. Jag började min resa med 10 dagars holiday i Sydney innan jag begav mig ner mot 2 helt fantastiska månader i Melbourne där jag även fick mitt livs första lägenhet! Första gången någonsin har bott i en lägenhet faktiskt, den hade inte kunnat vara finare eller bättre! Sen var det dags att börja jobba och jag hamnade på inget mindre ställe än Perth, WA. Där jag jobbade som au pair i 3 månader, hade en helt fantastiskt fin tid i Pärtan!! Bildade många nya fina vänskaper, fick testa på att bo i en australiensk familj och ta hand om världens goaste 2åring!

Sen var det dags för mig att börja resa, jag hoppade på flyget mot Auckland, för att under 1 månads tid upptäcka det fantastiska landet Nya Zeeland, som för mig var det häftigaste landet jag någonsin besökt. Vart man än tittade, spelade inte någon roll åt vilket håll, allt du såg var som taget ur ett vykort, så fruktansvärt vackert. Jag reste runt med Kiwi Experience och såg i princip hela Nya Zeeland. Avslutade i Christchurch som är en stad på den södra ön. Därifrån flög jag tillbaka till Australien, denna gång med destination Cairns där jag stannade 1 vecka och reste sedan under ytterligare 3 veckor ner längs Australiens fantastiskt vackra östkust. Från Sydney tog jag flyget för några dagar i Hong Kong innan jag begav mig tillbaka hem till den svenska sommaren, min familj och mina älskade vänner!

Jag har gjort saker jag aldrig trodde jag skulle få göra, för vem trodde någonsin att jag exempelvis skulle åka helikopter över Great Ocean Road, slänga mig ur ett flygplan från 15 000ft på Nya Zeeland, köra fyrhjulsdriven bil på en 12 mil lång strand, åka runt i en badring genom en kilometerlång grotta, testa på att surfa eller skaffa ett så stort kontaktnät att det sträcker sig genom alla världsdelar som existerar? Detta är bara några av de extremt häftiga grejerna jag har fått vara med om. Jag skulle kunna skriva en lång bok men just nu nöjer jag mig med detta!

Denna resa måste jag till stor del tacka GoXplore som alltid har funnits där som en trygghet och fixat allting så bra för mig. Jag är oerhört glad att jag valde att resa med er och jag är er evigt tacksamma för att ni gjort att jag har fått den bästa erfarenheten och det mest fantastiska äventyret jag någonsin kunnat tänka mig med mig hem! Jag hade inte kunnat vara lyckligare! Tusen tack.

Reseberättelser från 2014

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Work & Travel Australien & Work & Travel Nya Zeeland.

Hem » Reseberättelse » Rebeccas reseberättelse från Australien

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!