Rebeccas volontärresa i Costa Rica

När jag kastades av ekorrhjulet bestämde jag mig i ett ögonblick för att åka till Costa Rica. Dels för att lära mig spanska men också för att få uppleva känslan av att vara delaktig i något som gör den här världen lite bättre.

Jag startade i San José med att läsa spanska på CRLA från måndag till torsdag. Jag hamnade i en klass om 5 stycken elever med en helt underbar lärare som hade förmågan att på ett roligt och kreativt sätt förklara saker och ting. Snabbt lärde man känna andra elever på skolan och snart var det bokat en helgresa tillsammans med ett gäng. Min första fredag gav vi oss av, tidigt på morgonen, för att forsränna. Något jag aldrig trodde att jag skulle våga men som faktiskt visade sig vara det, hittills, roligaste jag har upplevt i hela mitt liv.

Jag har alltid haft ett ömmande hjärta för djur och därför var det inga konstigheter när jag skulle välja projekt. Jag valde såklart att vara volontär på ett rehabiliteringscenter för vilda djur.
Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle få ha en sådan nära kontakt till djuren men redan första timmen på plats fick jag Charlie på huvudet, en Mantelvrålapa på 3 månader som behövde barnvakt hela dagen. Jag tog hand om Charlie varje dag under hela min vistelse och det var svårt att säga farväl men jag har starkt hopp om att hon om några år, tillsammans med flera andra Vrålapor, åter kan släppas ut i det fria.

Vad gäller Costa Rica så har jag helt och hållet förälskat mig i landet främst för dess natur och rika djurliv. Vart man än vänder sig så finns det något levande att titta på. Sengångare, ekorrar, leguaner , apor, grodor eller en kolibri som bygger sitt bo i trädet alldeles bredvid ditt frukostbord. Även befolkningen i Costa Rica har bidraget till denna nyfunna kärlek. De är humoristiska, vänliga och tycker om att ha roligt. Många av de har så mycket mindre men är så mycket gladare och varmare i jämförelse med oss nordbor.

Första gången jag hörde vilda Vrålapor vråla, i träden alldeles ovanför oss, var det som att hela min själ ruskades om och lite så känns även summan av denna resa... världsförbättraren i mig har fått uppleva en enorm tillfredsställelse, jag har fått lära känna mig själv ännu bättre och blivit given ett nytt perspektiv på vad som är viktigt här i livet och hur mycket saker vi egentligen kan klara oss utan!

Mvh

Rebecca

Läs mer om volontärresor till Costa Rica

Bilder

Reseberättelser från 2014

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Costa Rica.

Hem » Reseberättelse » Rebeccas volontärresa i Costa Rica

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar