Katjaana i Australien

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Min resa till Australien började bra med min vän, men jag var åtminstone väldigt nervös. Spänningen försvann dock snart när jag träffade många nya vänner. Till en början tillbringade jag ungefär ett par veckor i Sydney, där alla nödvändiga saker, såsom instruktioner för att söka jobb, bank-ID och vårdkortsärenden var på plats. Från Sydney åkte vi även till ett 5 dagars surfläger vilket var riktigt kul. Efter Sydney bestämde vi oss för att söka arbete i norr. Vi åkte till Byron Bay först och det slutade med att vi bodde och arbetade i totalt cirka 3-4 månader på Gold Coast. Det var lite svårt att få jobb i norr, men tillslut hade jag 3 olika jobb på restauranger som servitör under den här tiden.

Vi bodde med 2 australiska familjer på hyra. Båda familjerna var riktigt trevliga. Att utföra arbetet var först utmanande, innan jag lärde mig allt. Sen gick det ganska bra :) Jag märkte också att mina språkkunskaper förbättrades enormt mycket under arbetets gång. I februari åkte vi till Nya Zeeland för att hälsa på vår vän i en månad. Efter det åkte vi för att besöka Bali, Kuala Lumpur och Singapore. Balis Gili Trawangan ö var min absoluta favorit. Efter en 2-veckors resa kom vi tillbaka till Australien på Guldkusten. Min vän stannade på jobbet, men jag bestämde mig snart för att börja min resa längs östkusten till en stad som heter Cairns.

Mina sista månader på resan var helt fantastiska. Jag besökte t.ex. Frazer Island- på en bilsafari, camping i Noosa, surfing, vandring, Whitsundays seglingsutflykt, Cape tribulation- i regnskogen och var som helst. Jag träffade många vänner som jag fortfarande håller kontakt med. De bästa upplevelserna var fallskärmshoppning i Cairns och en dyktur i Port Douglas på ett stort barriärrev. Resan omfattade otaliga vackra solnedgångar, skogar och stränder. När östkustresan var över flög jag till Sydney för ytterligare några dagars surfing innan jag flög till Hong Kong. Vi tillbringade 5 dagar i Hong Kong. Det var tråkigt att lämna Australien, men jag blev kär i dess natur och kultur, så jag är ganska säker på att jag kommer tillbaka dit igen någon gång! :)

Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Work & Travel Australien.

Hem » Reseberättelse » Katjaana i Australien

Hugo S beställde vårt Volontär Sri Lanka program för 6h sedan. Är det något för dig också??!