Sofie jobbade i Kanada

Jag heter Sofie Fredriksson är 24 år och kommer från Helsingborg. Har nyss tagit en kandidatexamen i Service Management från Campus, Helsingborg. En glad tjej som gillar att resa och träffa nya människor.

Hej Sofie, hur hade du det under din tid i Kanada?

Hej! Jag hade det helt fantastiskt i Kanada! Det var verkligen en underbar upplevelse som jag kommer att ta med mig resten av livet. Det är ett land fullt av möjligheter och människorna är så vänliga och hjälpsamma. Jag arbetade först i Rocky Mountains i 9 månader på ett hotell, och sedan gav jag mig ut och reste ensam i resten av Kanada! Det var väldigt utvecklande för mig som person!

Många känner till Whistler, men du hamnade i Banff, vad är så unikt med det?

Banff är som en liten sagostad! Den ligger mitt i The Rockies och du är omgiven av berg och sjöar överallt. Jag tror att det som gör Banff unikt är dels dess läge, mitt i bergen, men fortfarande är det bara ca en timme från Calgary som är en stor stad. Skidåkning är såklart det mest kända med Banff, men vad många underskattar är att åka hit på sommaren! Det är helt fantastiskt vackert och att få vandra upp för ett berg och sedan njuta av utsikten, det är magiskt.

Vad jobbade du med & hur såg en vanlig dag ut?

Jag jobbade som städerska på Banff Rocky Mountain Resort. En vanlig dag började med att alla städare träffades och stämplade in, sedan tog vi våra korgar med städsaker och blev tilldelade våra rum. Beroende på vilken del av säsongen det var så hade vi olika mycket att göra. När vi jobbat klart var det fritt fram vad man ville hitta på. Vi var ett väldigt stort gäng som umgicks, så det fanns alltid något att hitta på med någon.

Hur bodde du & hur ordnade du boendet?

Jag bodde på min arbetsplats i ett "staffaccom" som är väldigt vanligt där. Det var som att bo på korridor. I början var jag skeptisk mot detta, men vi var ett bra gäng och hade verkligen jätteroligt där och jag träffade många nya vänner från olika länder och kulturer. Jag valde att fixa jobb och boende hemifrån eftersom det kändes tryggare för mig, än att komma dit utan att veta var jag skulle ta vägen, så GoXplore hade redan fixat det till mig när jag kom dit.

Hur är vintersäsongen över i Kanada jämfört med Sverige?

Annorlunda! Det var en jättehäftig upplevelse att åka skidor där borta och kan inte riktigt jämföras med skidåkningen i Sverige. Det är väldigt enkelt att ta sig till skidanläggningarna runt omkring Banff. Vi hade tre anläggningar på en timmes avstånd och det gick bussar från hotellet hela förmiddagen, så det var bara att hoppa på en sådan. Det var en häftig upplevelse att ta liften uppför backen och sedan ta skidorna på axeln och gå upp till toppen och åka ner i pudersnön! Jag rekommenderar verkligen alla som ska dit att köpa säsongskort! Det gör det mycket enklare och blir billigare i längden.

Har du fortfarande kontakt med personer du träffade på resan?

Absolut! Och det har varit väldigt viktigt för mig, då vi var många som blev väldigt bra vänner. Vi försöker skypa och, när det är möjligt, också träffas. Vi delar ju så många minnen från vår tid i Kanada, så vi har alltid så mycket att prata om. Min rumskompis från Banff kommer från Sydkorea och vi har fortfarande bra kontakt och jag planerar en resa att hälsa på henne så snart jag kan. Det känns väldigt roligt att ha träffat så många människor och just nu försöker jag bara hitta tiden att hälsa på alla runt om i världen.

Vad var höjdpunkten med din resa?

Oj! Det är så många att det är svårt att välja en!

Om du fick beskriva ditt äventyr med ett ord, vad skulle det vara?

Magiskt!

Vad var det som gjorde att du valde vårt deluxe program med placering Hospitality & Tourism?

Det gav mig en trygghet att veta att det var någon jag kunde kontakta i nödfall. Det var också en trygghetskänsla med att ha jobb och boende klart innan jag åkte, och kunna få hjälp med visum och annat som ska fixas när man ska flytta utomlands.

Hur upplevde du servicen både här i Sverige & i Kanada?

Superbra! Här i Sverige fick jag bästa tänkbara hjälp och när jag väl kom över till Vancouver så fick jag hjälp med papper och allting. Alla har verkligen varit så hjälpsamma och jag är väldigt glad att jag valde att lägga upp min resa på det här sättet.

Det var tre år sedan du var iväg på ditt livs äventyr, vad gav resan dig som du känner att du har nytta av idag?

Jag har utvecklats otroligt mycket som person, vilket har hjälpt mig i mina studier, i mitt arbetsliv, men också som människa. Jag känner mig mycket mer öppen än tidigare och har lätt att prata med olika människor. Jag har lärt mig att bli mer självständig och fatta egna beslut, och så har jag ju självklart utvecklat min engelska otroligt mycket.

Vad gör du idag?

Idag har jag precis tagit examen i Service Management och är på väg ut i arbetslivet. Jag letar jobb på olika ställen i världen då jag fick lite blodad tand av att bo utomlands. Så vi får väl se vart det bär...

Skulle du kunna rekommendera ditt äventyr till andra? och i så fall varför?

Absolut! Mina upplevelser i Kanada kommer jag ta med mig resten av livet och jag märker att det uppskattas bland arbetsgivare att man arbetat utomlands då det visar bland annat självständighet och bra språk. Det är kul att komma iväg och uppleva något som inte finns här hemma som att se när späckhuggare jagar utanför Vancouver Island, titta på NHL live, uppleva det mäktiga Niagara fallet, eller vandra upp för ett berg i The Rockies. Upplevelser som jag kan garantera att man aldrig glömmer. Så bara åk!

Fler bilder från Sofies resa

Reseberättelser från 2013

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Work & Travel Kanada All Set.

Hem » Reseberättelse » Sofie jobbade i Kanada

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!