Nepal Adventure Week

Vandra vid Himalayas fot, utforska djungeln, sov under en stjärntäckta himmel och testa på river rafting. Och allt det inom en vecka! Du kommer att få uppleva det bästa som detta bergsklädda land har att erbjuda.

Adventure Week

Detta program ger dig möjlighet att uppleva Nepal på äventyrssidan. Du kommer att vandra vid foten av Himalayanbergen, ge dig ut på ett roligt rafting-äventyr på forsarna, sova under stjärnorna, uppleva djungelsafari och djurlivet i bergen.

Syftet av programmet är att ta dig närmare det autentiska Nepal och ta dig på en äventyrlig resa genom Himalaya.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Dagsschema

Måndag
Ta del av en spännande vandring i Shivapuri national park. Det är en fantastiskt plats med skogsutsikt, vattenfall och vilda djur. Du kommer att få övernatta i Kathmandus center.

Tisdag
Efter en tretimmars bussresa tidigt på morgonen, ankommer du till Charaudi. Du kommer att få njuta av ett forsränningsäventyr på den natursköna Trisulifloden där du senare kommer spendera natten under stjärnorna.

Onsdag till fredag
Ni börjar onsdagsmorgonen med forsränning. Efter detta åker mi till Royal Chitwan National Park som täcker imponerande 930 kvadratkilometer som är hem till den Bengaliska tigern samt 543 olika fågelarter. Upplev det exotiska naturlivet under två nätter och tre dagar. Under din vistelse i Chitwan kommer du att övernatta på en resort. På fredag vid lunchtid åker ni tillbaka till Kathmandu där ni avslutar er resa med en övernattning i centrumet.


***Scheman kan ändras eller justeras beroende på vädret, lokala omständigheter eller oförutsägbara omständigheter***

Ytterligare utrustning

Måltider
Det serveras 3 måltider per dag under vardagar och 2 måltider på helgerna (brunch och middag). Det serveras mestadels vegetarisk mat och en gång i veckan får man även någon kötträtt. Vi ber dig försöka vara miljömedveten och använda resurser som vatten och el återhållsamt. Alkohol och cigaretter bör begränsas hela tiden och är inte tillåtet någonstans inomhus i våra center, men är tillåtet på anvisade områden.

Avgångar

Detta programmet startar varje måndag.

Priser

Priser Nepal Adventure Week Pris
Nepal Adventure week 4290

Vad är inkluderad:

Vad är inte inkluderad:

En flygbiljett tur & retur till Nepal brukar kosta mellan ca 6000-9000 SEK ink. flygskatt.

Flygresan
Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner. Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Du kan ordna visum innan avresa, eller på plats vid ankomst till Kathmandu. Normalt får man visumformuläret på flygresan till Nepal som man kan fylla i redan på flygplanet. Det finns även formulär på flygplatsen. Ta med två nytagna passfoton i färg, med vit bakgrund. Endast kort tagna i fotoautomat eller hos fotograf är godkända. Observera också att passet måste vara i gott skick, ha minst ett tomt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter utresa från Nepal. Vi kommer förse dig med instruktioner på hur du som svensk medborgare går tillväga för att söka ditt visum.

Visumet kostar cirka;
25 USD för max 15-dagarsvisum
40 USD för 40-dagarvisum
100 USD för en 90-dagarsvistelse.

Mer information kommer du att få när du har bokat in din resa.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Nepal

Välj ett program i Nepal

Hem » Land » Nepal » Nepal Adventure Week

Ahmad A beställde vårt Ranchstay Kanada program för 274h sedan. Är det något för dig också??!