Nepal Everest Base Camp Trek

Genom Namche och Tengboche, Dingboche och Lobuche och sedan mot Everest basläger. Spännande hängbroar över rasande floder och långa uppförsbackar kommer att låta dig veta att du närmar dig det högsta berget i världen!

Everest Base Camp Trek

Tenzing Norgay och Sir. Edmund Hillary var de första med att bestiga Mount Everest år 1953 men varje dag beger sig folk ut för att trekka i denna magnifika miljö och omgivning kring de spektakulära vyerna till baslägret Everest - Base Camp. Är du en av dem som vill vara med om en fantastisk erfarenhet och upplevelse i bergen av Himalaya? Upplev känslan av att nå Everest Base Camp efter cirka 12 dagar av vandring med dess utsikter och upplevelser längst vägen, och lär känna och bli en del av kulturen Sherpa, den etniska grupp besläktad med tibetaner som bor högt upp i bergskedjan.

Du kan ge dig iväg på detta äventyr från mars till november, övrig tid är lite för kall. Du bör vara vältränad inför denna resa. Den är fysisk utmanande men värt vartenda andetag.

Kost och logi ingår i vårt paket och boendet under vandringen kommer att vara på lokala teahouses. Flygresa till och från Lukla ingår inte, men man kommer att hjälpa dig med detta på plats. Vi skickar dig en offert på flygbiljett till Kathmandu efter att du har betalt en handpenning för din resa.

Syftet av programmet är att ta dig närmare det autentiska Nepal. Genom olika projekt och aktiviteter kommer du verkligen sätta dig in i Nepals kultur, bruk och livsstil.


 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Innehåll

Vecka 1 - Måndag till fredag: Introduktionsvecka i Kathmandu

Det är en rolig vecka, till för att man ska lära känna landet, människorna och kulturen. Tillsammans med de andra i gruppen från övriga delar av världen, kommer du att få bekanta dig med lokalbefolkningen, smaka på det nepalesiska köket och bekanta dig med landets seder. Du kommer också under veckan att få testa på och veta mer om yoga och meditation, matlagning, tull, vanor, beteendemässiga aspekter, "Do´s and Don´t´s" och akut beredning. Allt detta kommer att göra att du anpassar dig snabbt i landet. Du kommer att ha möjlighet att besöka marknader och naturområden i grupp eller individuellt under din fritid. Under veckan kommer ni också lära er några små enkla fraser av det nepalesiska språket - nepali. Men oroa dig inte, engelska talas utbrett i Nepal. Du kommer att fyllas med nya intryck och upplevelser och lära dig massor om denna intressanta kultur.

Lördag till söndag - Fritid och tid för att ta det lugnt


Vecka 2+3
- Everest Base Camp Trek (12 dagar)

Everest Trekking regionen är känd som den mest populära destinationen bland högalpin-resenärer och att göra det till basen, är på varje äventyrares "Bucket list". Vår vandring tillåter dig inte mycket att vila men i utbyte, kommer du att passera genom Sherpa-byar, beundra några av världens mest fantastiska landskap och få se det bästa av Nepali-kulturen.

Dag 01. Kathmandu-Lukla (2860 m.) med flyg 35-45 minuter och en cirka 3 timmars trek till Phakding (2652 m.). En spektakulär flygning och en ojämn landning på en bana som branta berg, kommer att föra oss till början av vår vandring vid den byn av Lukla.

Dag 02. Phakding-Namche Bazaar (3450 m.) Trek på cirka 7 timmar. Vi fortsätter norrut efter Dudh Kosi -floden och vidare till Jorsale, där kommer vi in i nationalparken Sagarmatha (Everest). Här blir det en kort promenad till sammanflödet av två floder, lmja Drangpa (Imja Khola) och Nangpo Tsangpoen (Bhote Kosi) följt av en brant stigning (för ca 2 timmar) till Namche Bazaar, den största staden i Khumbu regionen. Namche är en välmående Sherpa-stad och ett viktigt handelscentrum med en veckovis lördagsmarknad.

Dag 03. Namche Bazaar: vilodag och kort vandring till everest view hotel för att se solnedgången och tillbaka till Namache Bazaar. Namche Bazaar är undangömt mellan två åsar bland de jättelika topparna i Khumbu. En gång hette den "Trekkers Mekka i Nepal". Namche stoltserar nu med ett överflöd av lodger och souvenirbutiker. Det är en idealisk plats att spendera en vilodag, acklimatisera till den nya höjden på 3450 m innan du beger dig ut mot Gokyo. Alternativ för acklimatisering kan du gå en promenad som inkluderar ett besök till Khunde sjukhus och också en timmes promenad upp till Everest Hotel ovan Namche för solnedgången av Ama Dablam, Nuptse, Lhotse och Everest.

Dag 04. Namche Bazaar till Tengboche (3867 m.) Trek 6 timmar. Från Namche, leden slingrar sig runt sidan av dalen, högt ovanför Dudh Kosi. Nu får vi vår första riktigt bra utsikt på topparna i Khumbu inklusive Mt Everest, Ama Dablam, Nuptse och Lhotse. Vi passerar genom flera byar och många te-affärer, och kommer ner brant till en bro över floden vid Phunki Tenga. Byn är ett utmärkt lunchställe, och här kan vi vila innan branta stigningen till Tengboche. Även om det är tröttande, har vandringen uppför sicksack vägen många distraktioner, med rhododendron-buskar, vackra fåglar och fantastiskt bergslandskap. Tengboche är känd för dess legendariska kloster, den största i Khumbu. Vi kommer att bo nära klostret med Everest och Lhotse, Ama Dablam inramade i dörröppningen på vårt guest house.

Dag 05. Tengboche till Pheriche (4252 m.) Trek 6 timmar. Efter frukosten beger vi oss upp till Pheriche med den majestätiska Amadablam som överskuggar vår dag. På vägen, möter vi en liten Sherpa by som heter Pangboche och fortsätter till Pheriche.

Dag 06. Pheriche till Lobuche (4930 m.) Trek 6 timmar. Vi fortsätter upp i bredda dalen under de imponerande topparna av Cholatse och Taboche till vänster. Vi kommer sedan en sväng höger och klättrar steg för steg mot foten av glaciären Khumbu. På toppen av denna bestigningen, finns det många stenkonstverk, byggt som minnesmärken över de många Sherpas som har dött under klättringen till Mt Everest. Vägen fortsätter sedan försiktigt längs glaciären, att så småningom nå klustret av husen på Lobuche.

Dag 07 Lobuche till Gorapshep (5184 m.) och Kalapattar (5545 m.) tillbaka till Lobuche. Trek 2.5 timmar.

Dag 08. Lobuche-Dingboche. Trek 6.5 timmar. Idag är downhill delen av vägen, som vi kommer att spåra våra steg till Dughla och ner till Pheriche. Himalayan Rescue associationen har deras vandrare hjälpcenter här och det är ganska intressant att besöka.

Dag 09. Dingboche-Tengboche. Trek 4 timmar. Vi kommer att fortsätta att följa floden och efter att ha korsat det, klättrar vi upp genom Björk och rhododendron skog till Tengboche.

Dag 10. Tengboche-Namche Bazaar. Trek 5 timmar. Från Tengboche, vi kommer ner till bron över Dudh Kosi på Phunki, där det finns vattendrivna bönhjul. Sedan kommer vi att vandra runt bergssidan till Namche.

Dag 11. Namche Bazaar-Lukla. Trek 7 timmar. Från Namche Bazaar går stigen brant till byn av Jorsale. Vi passerar byarna Phakding (2640m) och Choplung, och kommer att nå Chaurikharka och stigen som klipper upp till landningsbanan på Lukla.

Dag 12. Lukla till Kathmandu med flyg tidig på morgonen.

Lördag till söndag - Fritid och tid för att ta det lugntVecka 4 -
Måndag till fredag - Volontärarbete i Kathmandu
Denna vecka kommer du att få chansen att volontärarbeta i Nepal på ett av våra projekt. Denna del av din resa är det perfekta sättet att runda av denna livsupplevelse. Förhoppningsvis kommer du inte bara känna dig som en del av den Nepalesiska kulturen, men också att du gett något tillbaka till den. Du kommer att gå hem med en skattkista av fantastiska minnen och många nya vänner för livet. Du kan välja mellan att:

Undervisa på lokala skolor:
Undervisa på små, lokala skolor och bygg upp goda relationer med barnen och håll samtidigt i icke-schemalagda aktiviteter för att inspirera barnen att nå sin fulla potential och bredda deras perspektiv genom kreativa lektioner.

Kindergarten Teaching Project:
På detta projekt kan du lära ut bland annat grunderna i engelska på någon av de många förskolorna i Kathmandu. Projektet låter dig undervisa barn från underprivilegierade samhällen som behöver få det där lilla extra. Du kommer att assistera lärarna på dessa förskolor med allt från engelska, alfabetet, siffror, rytm, ord och arrangera extrakurrikulära aktiviteter för att inspirera och sprida lite extra glädje hos dessa fantastiska barn. Förskolorna har mellan 35-45 barn som är mellan 3-6 år och de flesta kommer från familjer som ligger under fattigdomsgränsen.

Canine rehabilitation project / Rädda & ta hand om herrelösa hundar:
På detta projekt kommer du hjälpa, mata, sköta och rehabilitera de gatuhundar som övergivits av sina ägare. Du kommer att tillbringa dagarna med att följa och assistera läkare samt att gå ut på gatorna i Kathmandu för att identifiera och rädda herrelösa hundar som behöver behandling. Du städar och rengör inhägnader i deras shelter, går promenader med hundarna och badar dem. En ytterligare uppgift kan vara sterilisering av tikar. Observera att arbetsuppgifterna varierar beroende på behoven.

***Scheman kan ändras eller justeras beroende på vädret, lokala omständigheter eller oförutsägbara omständigheter***

Kriterier och krav för deltagaren - Eftersom programmet är fysisk krävande behöver du ha en lämplig konditionsnivå.

Boende - Under detta äventyr, kommer du bo på olika vandrarhem och hostel. Under volontärarbetet och äventyrsdelarna, kommer deltagarna att bo i våra center som är baserade i de olika städerna. Alla kommer att ha tillgång till de grundläggande förutsättningarna.

Måltider - Det serveras 3 måltider per dag under vardagar och 2 måltider på helgerna (brunch och middag). Det serveras mestadels vegetarisk mat och en gång i veckan får man även någon kötträtt. Vi ber dig försöka vara miljömedveten och använda resurser som vatten och el återhållsamt. Alkohol och cigaretter bör begränsas hela tiden och är inte tillåtet någonstans i våra center, men är tillåtet på anvisade områden.

Ytterligare utrustning

Kängor/skor för vandring
Varmare kläder när du befinner dig i de norra, kallare delar av Nepal
Sovsäck
Handskar
Regnjacka
Vattenflaska
OBS: Längs vägen - men inte alla gånger - finns det bankomater och små lokala butiker. Kontrollera att du har tillräckligt med pengar med dig innan du påbörjar resan.

Bästa tiden för den här turen är: mars, april, maj, oktober & november.

Avgångar

Denna resa är väldigt populär och otroligt rolig att göra i grupp. Ta chansen och upplev det riktiga Nepal samtidigt som du gör något bra och lär känna människor från andra delar av världen.

Det blir oftast en grupp som tar sig ut på denna fantastiska trek men vi kan aldrig garantera det. Hör av dig till oss om du vill veta hur många som är bokade på den avgång du är intresserad av.

Avgångar 2020
06 januari
03 februari
02 mars
06 april
04 maj
01 juni
06 juli
03 augusti
07 september
05 oktober
02 november
07 december

ANKOMST
En av våra koordinatorer kommer att möta upp dig i Kathmandu och har en skylt som visar ditt namn så att du hittar rätt.

Priser

Priser Nepal Everest Base Camp Trek Pris
Nepal 22990

Vad är inkluderad:

Vad är inte inkluderad:

  • Personliga utgifter som drycker på restaurang, rumservice, tvätt, telefonsamtal, dricks, flaskvatten på bilfärden eller transport tillbaka till flygplatsen
  • Ytterligare kostnader pga oförutsägbara händelser som väder, sjukdom, naturkatastrof, kravaller osv...
  • Vårt program täcker ingen form av försäkring för deltagarna. Alla deltagare är ansvariga för att skaffa lämplig försäkring innan de går med i programmet. Läs mer om reseförsäkringen här.
  • Fotoavgifter som kan tillkomma
  • Visumsökningskostnad
  • Flygkostnader

En flygbiljett tur & retur till Nepal brukar kosta mellan ca 7000-9000 SEK inkl. flygskatt.

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner. Vare sig du bokar din flygbiljett genom oss eller ordnar med det själv, kommer du att bli upphämtad på flygplatsen.

En flygbiljett tur & retur från Kathmandu till Lukla brukar kosta ca 2600 SEK inkl. flygskatt och detta hjälper våra partners er med på plats.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Visum

Du kan ordna visum innan avresa, eller på plats vid ankomst till Kathmandu. Normalt får man visumformuläret på flygresan till Nepal som man kan fylla i redan på flygplanet. Det finns även formulär på flygplatsen. Ta med två nytagna passfoton i färg, med vit bakgrund. Endast kort tagna i fotoautomat eller hos fotograf är godkända. Observera också att passet måste vara i gott skick, ha minst ett tomt uppslag och vara giltigt minst sex månader efter utresa från Nepal. Vi kommer förse dig med instruktioner på hur du som svensk medborgare går tillväga för att söka ditt visum.

Visumet kostar cirka;
25 USD för max 15-dagarsvisum
40 USD för 40-dagarvisum
100 USD för en 90-dagarsvistelse.

Du kommer att få mer information av oss när du har betalt handpenning för ditt bokade program till Nepal.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Nepal

Välj ett program i Nepal

Hem » Land » Nepal » Nepal Everest Base Camp Trek

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!