Josefins karameller från Sydafrika & Nepal

Karameller från mina volontärresor

Under två veckor kommer Josefin att lista sina 5 största höjdpunkter på sin volontärresa. Du kommer att kunna följa det här på hemsidan, men även på vår facebooksida.

Mitt namn är Josefin Locking, jag är student inom Human Resources, och snart klar för att ge mig ut i arbetslivet. Under studietiden har jag passat på att åka på två volontärresor med GoXplore, en till Sydafrika och en till Nepal och de har varit några av de bästa resorna i mitt liv.

Den första resan till Sydafrika valde jag att göra eftersom det var en gammal dröm att få dyka med hajar och även att få inblick i hur marinbiologer jobbar ute i fält. Resan hittade jag av en slump i ett mail från GoXplore och jag kände direkt, att gud vad häftigt, det vill jag göra. Min mailadress hade de fått från mig några månader tidigare på en mässa.

Läs mer om volontärresor till Sydafrika

Den andra resan valde jag att göra för att jag ville uppleva ett vackert land med mycket kultur och religion. Då den tidigare volontärresan var så lyckad ville jag även denna gången jobba som volontär. Som volontär får man chansen att uppleva så mycket annat än vad man skulle ha gjort på en vanlig turistresa. GoXplore valde jag denna gången också eftersom jag var mycket nöjd med dem från den första resan.

Läs mer om volontärresor till Nepal

Höjdpunkter

Att lista höjdpunkter är inte lätt då jag har så många fina minnen från de båda resorna, men här är ett urval.

4. Pratstunderna, filosofilektionerna och basketspel mm i Nepal

5. Härlig båttur på Phewa Lake då sjön låg alldeles stilla i Nepal

Reseberättelser från 2013

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Sydafrika & Volontär Nepal.

Hem » Reseberättelse » Josefins karameller från Sydafrika & Nepal

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 37h sedan. Är det något för dig också??!