Elisabeth i Ecuador

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag började mitt äventyr med en fyra veckor lång resande spanskakurs där jag besökte fantastiskt läckra platser.

Efter dessa veckor var det dags att se vad jag hade lärt mig. Sedan var det dags för 3 månader i Quito där jag skulle börja sex veckor på ett barnsjukhus och sedan sex veckor på ett center för gatubarn.

Min spanska var inte så bra som jag eller sjukhuset skulle önska, så mina uppgifter blev lätta. Jag gjorde inte så mycket, men jag fick leka och leka med de sjuka barnen. Att få se ett leende på dessa barn var min största glädje. Ibland var jobbet med sjuka barn tufft, men det var helt underbart att känna att man gav dem glädje och ett lyft i deras vardag.

I takt med att min spanska förbättrades och jag kunde kommunicera ordentligt fick jag fler uppgifter som att besöka rummen hos de sjukaste barnen för att chatta och leka med dem. Det var väldigt tråkigt när mina sex veckor var slut och jag var tvungen att gå vidare till ett annat projekt.

När jag slutade på sjukhuset startade jag ett nytt projekt med gatubarn i Quito. Här var vi många frivilliga men de var väldigt väl förberedda och hade uppgifter för alla som var där. Barnen var mycket glada över att ha volontärer närvarande eftersom de inte har tillräckligt med personal för att se alla.

Det blev mycket mys och kramas hela dagen. Vi märkte mycket väl att dessa barn inte får den kärlek de behöver hemma. Det kändes väldigt bra att kunna ge dem omtanke och kärlek varje dag, de lyste upp när vi volontärer kom till jobbet. Det här var helt fantastiskt!

Jag tillbringade helger och fritid med att uppleva Ecuador. Vi tog bussen till en ny plats varje helg. Några storfavoriter är Montañita, Baños och Mindo, det är helt fantastiska platser där det finns massor av aktiviteter att göra.

Quito är också en fantastisk plats med mycket att erbjuda och så småningom såg jag det som mitt hem efter fyra månader på landet. Jag bodde i ett kollektiv med andra volontärer från hela världen, jag hade tur och hade en jättebra grupp som skulle stanna lika länge som jag. Jag känner mig oerhört lyckligt lottad som har fått vara med på detta äventyr och fått vänner för livet!

- Elizabeth

Reseberättelser från 2015 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Ecuador.

Hem » Reseberättelse » Elisabeth i Ecuador

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!